Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
(nem mellékesen pedig az említett VGA-k meg szintén gondban vannak a dx12-vel.)
? Nem értem mire írtad.
Ha a jövőt nézzük, akkor a DX12 térnyerésével vígan jó leszel azzal a processzorral.
Még akár most is bemernék vállalni egy jó kis 2600k-t egy gtx 970 vagy 980 mellé aztán had szóljon amíg bírja. 😀
Ha most lenne egy 4770 vagy 4790-em nem gondolkodnék a 6700 cseréjébe. Még bőven elég egy jó darabig a 4xxx-es széria is.A többi meg kártya kérdése.
itt arról van szó hogy azt állították hogy az i5 kevés holott videókkal itt már páran bizonyították hogy nem így van
Mellesleg a te 8 szálas procid nem tud többet egy i5-nél játékok alatt és ez tény !
De biztos ez is egy kamu videó... Ajánlom figyelmedbe:
Persze, ha 100fps a cél és az alá beesik, akkor érthető, hogy nem stabil viszont általában mindig a 60fps-t nézzük és bizony az bőven megvan.
Most komolyan. Nem gyanús, hogy mindenki szerint, aki i7-re váltott i5-ről, kevés az i5, csak azok szerint elég, akiknek i5 van, vagy az sincs?
Mondjuk mindegy is, csak azért ez egy kicsit mindig meglep.
De amit te mondtál, hogy valakinél ( nem tudjuk kinél nem volt elég az i5 skylake, ami nettó baromság !)
Itt nagyon jól látszik mireképes az i5 skylake Oc-val és anélkül is simán hozza az egy generációval régebbi i7-ek szintjét játékokban, szóval nincs miről beszélni szerintem:
Én megértem, hogy te 8 szálas procit használsz és az mennyire jó, de azért na hülyeséget ne mondjunk már,
Itt többen is leírták, hogy simán elég nekik az i5 játékok mellet 1080p-n és azokból a videókból is kiderül amit belinkeltem kettőt , hogy 980ti és Titan x mellet is nagyon jó.
980ti mellet például 1440p-n tesztelték és úgy is jócskán helytállt ultra beállítások mellet.
Amit nem hajt ki az i5, azt "kihajcsa" Spoiler!
itt arról van szó hogy csuz-li szerint kevés az i5 holott ez nem igaz most azon nem kell csodálkozni hogy i7 el több fps van ezt eddig is tudtuk de az hogy 20-30-al az megint csak baromság max 5-10el
Spoiler!
Én sem szeretnék vitába keveredni, de nem érzem, hogy az i5 visszafogná a kártyát
Én még csak a Sandy vonalon mozgok, erről tudok nyilatkozni. Nem rég még i5 2500-as procim volt egy HD7970 mellett. Némelyik játékban előfordult, hogy kicsit beesett az FPS, s ekkor a GPU használat is, a proci persze tekert 95-100%-on. GTA 5-ben meglepően kevés FPS-em volt néha, azt gondoltam csak a játék nem szívleli a kártyát, nem is nagyon foglalkoztam vele. Aztán úgy hozta a sors hogy lett alkalmam beszerezni egy i7 2600-at és mellé egy R9 280X párosult. A két kártya ugye alig különbözik egymástól, lényegében csak egy kis OC van a 280X javára. Nagyon meglepődtem, hogy némelyik játékban akár 20-30(!)FPS-sel is több lett. A GPU használat most már nem esik le, a szart is kisajtolom a kártyából. Az átlag és a minimum FPS is néhol lényegesen megnőtt.
Én mindenesetre nem bántam meg a cserét annak ellenére hogy nincs egy csúcskategóriás kártyám.
Persze az i5 is elég volt, csak nem annyira, mint az i7.
egyszerűen hülyeség hogy kevés az i5
Nyugodtan beismerheted akkor van szükség i7-re, ha 60 fölötti fps-t szerentnénk elérni és akkor se biztos, hogy minden játéknál érvényesül ez a felállás, mert még mindig erősebb Vga kell a játékokhoz, mint bitang processzor, annak semmi értelme, hogy 30-40-50%-on fut a gépben egy 100 ezres processzor...
Fhd-ra elég az i5 is stabil 60 fps-re ! 😀
Itt, ha megnézed (mintkét VGA-nál az alsó két sor), nagyon szépen látszik, hogy mit jelent ugyan azon a magon, ugyan azon az órajelen a 4 szál és a 8 szál. (Mindez cpu limit mellett)
én azzal nem értek egyet hogy az i5 kevés lenne
akkor amd oldalon mehet az összes proci a kukába mert mind kevés?
73 ér vettem amikor megjelent....