Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ok köszi az infokat!! sztem akor visszatérek az intelesek közé..már csak az a kérdés hogy:
intel core i5 2500K durván~60.000ft
intel core i72600Kdurván~80.000ft
na most:a különbség 20.000ft durván.....kérdés---->>>:ez a 20 ezer forintnyi különbség megérzödik pl játékoknál vagy csak azért több 20 ezerrel az i7 mert ő az i7 és kész.vagy azért 1-2 dologban jobb mint az i5?
Ha főként játékok miatt kell a proci akkor nem veszed észre a különbséget i5 és i7 között,csak az árában. Az i5-ös proci is durván sok egyenlőre a mai játékoknak is. Inkább 2500K és erősebb VGA párosítás...
i7 2600K 8mb
ok köszi az infokat!! sztem akor visszatérek az intelesek közé..már csak az a kérdés hogy:
na most:a különbség 20.000ft durván.....kérdés---->>>:ez a 20 ezer forintnyi különbség megérzödik pl játékoknál vagy csak azért több 20 ezerrel az i7 mert ő az i7 és kész.vagy azért 1-2 dologban jobb mint az i5?
1-2 dologban jobb..de játékokra felesleges..nem vennél észre különbséget..HT meg több Cache van 2 Mb-vel 😀
i5 2500K-t vedd 😀
játéknál nincs érezhető különbség.
talán érdemes várni amíg kissé lejjebb megy az ára.
neeeem van egy hd6850-es(OC-s)az mellé vennék meg 1 ugyan olyat és cf-be futtatnám őket..persze ehez olyan proci is kéne ekkor jön szoba hogy melly proci/procik hajtják ki a 2 kártya telesítményét..ötletek???forumozo társak
Akkor én az Intelt ajánlanám (2500K),ha van rá lóvéd 😀
Mire kell, milyen konfigba, mennyid van rá? Egyébként ha csak a teljesítményt nézzük, akkor Intel. De akkor mindenki rohangáljon Rolls Royce Phantommal és Ferrari 458 Italiaval, mert jobbak, mint egy 5 milliós autó. 😆
Játékra kell? Milyen vga lesz mellé? Elég drága most a 2500K, összességében több fps-ed lenne, ha egy húzott Phenom mellé tennél egy combosabb vga-t. Persze, ha alapból 7970 CF-ben gondolkozol, akkor nem szóltam 😃
a többit inkább fordítsd VGA-ra , alaplapra, egyébre.
2600K játékra felesleges.
mennyi a maximum keret? 😀
igazábol nem árban gondolkoztam csak nézegettem procikat és i7 2600K-ban törtem az agyam ..vagy jahh 2500k
melyik a jobb szerintetek: AMD VS INTEL??? melyiket érdemes venni?
mennyi a keret? mik az igények?
nem mindegy 😊
igazábol játékra kellene de azért programok se legyenek lomhák
Core i5 2500K 😉
Vagy olcsóbban,kicsit kisebb teljesítményért AM3+os lap+Phenom II 960T
nem mindegy 😊
igazábol játékra kellene de azért programok se legyenek lomhák
Van már ilyen Topic..mellesleg..ezt így kapásból nem lehet megmondani..attól függ kinek mennyi pénze van..
ez nem topic csak sima kérdés hogy melyik procit érdemes megvenni
Van már ilyen Topic..mellesleg..ezt így kapásból nem lehet megmondani..attól függ kinek mennyi pénze van..
nem mindegy 😊
1 mag biztos jó, a 2. pedig zsákbamacska.. ha nemjó akkor visszakapcsolod 5-re 😃
5 Magos AMD 😂
Köszönöm a gyors válaszokat
és az a +2 mag az biztosan jó vagy zsákbamacska?
960T mert 4 magosítható
6 magosítható 😀 Tudod te is,csak elírtad,nem okoskodásból írtam ide 😃
AMD Phenom II X4 960T vagy AMD Phenom II X4 955 ?
Tud valaki válaszolni?
Huh,viszont most nézem,ezek elég drágák.
Tud vki ajánlani egy Dual core-os procit ami az olcsó kategóriába tartozik?
Haver venne gépet és hát elég szűkös a keret annyi a lényeg hogy én néztem egy Intel Pentium G850-as procit. Ezek a típusú procik egyáltalán jók a kategóriájukban, mert azt tudom hogy nem nagy szám ez a G sorozat de haver játszogatna rajta nem max grafon csak néha néha ami új game kijön felrakja és játszik vele szóval nem hardcore gamer a srác. A lényeg ami lényeg hogy megéri ilyet venni egyáltalán vagy inkább gondolkozzunk el AMD-ben?
segítséget előre is kösz ! 😃
Köszi a segítséget!
Még egy kérdés:
Amit Synda javasolt proci az mennyivel jobb,mint ez a P4 521-es proci? Mert ha jobb akk megy bele,nem érdekel, nem kell a HD extra-ultra grafika a játékokhoz...
Jobb, fizikailag 2 magos és a cache is több benne.
http://ark.intel.com/products/27522/Intel-Pentium-D-Processor-960-(4M-Cache-3_60-GHz-800-MHz-FSB)
Intel P4 521
http://ark.intel.com/products/27461/Intel-Pentium-4-Processor-521-supporting-HT-Technology-(1M-Cache-2_80-GHz-800-MHz-FSB)
Még egy kérdés:
Amit Synda javasolt proci az mennyivel jobb,mint ez a P4 521-es proci? Mert ha jobb akk megy bele,nem érdekel, nem kell a HD extra-ultra grafika a játékokhoz...
Amúgy javaslom, hogy ne vedd meg azt a procit, gyenge és elavult. Szerintem sokkal jobb ha veszel egy új alaplapot is.
Még annyit,h ezt hol tudom meg,h melyik illik bele?
Egy Intel E3400 mennyivel jobb mint ami most van?
Ha belerakom ebbe a lapba akkor az bírni fogja? Annyira még nem értek hozzá.
Oxi 😉 De kicsit a videokártyánál variálni akarok. Egyből nem lesz annyi pénzem hogy vegyek egy HD6950-et, ezért úgy akarom hogy először veszek 1 darab Asus HD 6770-et Cucore-os változatban(Úgy számoltam hogy ez az "olcsóbb" kártya még HD felbontásban aránylag elvisz mindent.És amikor majd érzem hogy fogy elfele a kártya akkor bedobok még 1 ugyanilyet mellé és úgy már teljesen jól fog vinni mindent.)
De természetesen még lehet hogy addig lesz annyi pénzem hogy a HD6770-ből,GTX460 lesz😀
Szerintetek ez így jó terv?
Válaszotok előre is köszönöm.
Bocs a hosszú HSZ-ért😆
Hd 6950 2Gb-ot veri 6970-től picit lemarad 😜
[LINK]
ICEQX semmit nem jelent referencia is ugyanezt tudja.😀
Végére hagyom...Gtx 460 Sli gyorsabb 😆
Akkor ez nekem teljesen megfelelő lenne így két HD 6770-el a fedélzeten😆. Köszi a gyors segítséget akkor így fogom csinálni😎
Azt tudom hogy az Athlon X2 eseket nem lehet unlockolni mivel natív 2 magosok viszon azt nem tom h a L3 Cachet lehet e oldani???
De természetesen még lehet hogy addig lesz annyi pénzem hogy a HD6770-ből,GTX460 lesz😀
Szerintetek ez így jó terv?
Válaszotok előre is köszönöm.
Bocs a hosszú HSZ-ért😆
Válaszotok előre is köszönöm!😀
am ha vki fel unlockolja a CPu t és hibas a mag akkor annyi volt a CPU vagy akkor visszaállítod és minden megy 100% osan?
Egy Athlon II X2 270 mit bír mostanság? Pl egy Mafia 2 vagy F1 2011 esetében? Mert egy ilyenben gondolkodom mivel nagyon felmentek az árak idén :S
sztem ne vedd meg, nincs benne l3
l3 nélkül jelentősen lassabb mint egy l3as x4?