Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A napokban vettem egy VGA-t pontosabban:
GIGABYTE Radeon HD7770 1GHz Edition OC 1GB 128bit DDR5
kép:http://kepfeltoltes.hu/view/130920/93498739.gigabyte-radeon-hd7770-1ghz-edition-oc-1gb-128bit-ddr5-pci-e-gv-r777oc-1gd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És hozzáértőket szeretnék kérdezni. Hogy mi hozható ki ebből a kártyából, miért jó miért rossz és minden más dolgot megszeretnék tudni róla.
Előre is köszönöm kedves fórum társaim 😀
gtx660ti physx
gt240 physx
Ami a 240-est illeti egész szépen muzsikál, jó pár helyen majd 10 fps+ egészen addig a pontig ahol a nagyobb lövöldözések elkezdődnek és a 660-as kihasználása drasztikusan leesik (30-40%) miközben a 240-es kihasználtsága 50-60% körül jár. Átlag FPS kb ugyanaz mivel a 240-es az előnyét a végén el is veszti.
Az ilyen gondokat eddig driver frissítés megoldotta, remélem most is így lesz (legújabb metro patch, de elavultabb nvidia driver van fent)
Érdekesség még, hogy egy másik lefuttatáson megbokrosodott kb 5-6 másodpercre felugrott az fps 140-170 közé, ott ahol amúgy 40 körül volt.
Szóval: W7 screen resolution ablakja szerint a monitorom meg tudja jeleníteni az 1680x1050es felbontást 59 és 60 Hz-en is. nVidia control panelban csak 60 van (akkor is mikor 59re állítom windowsból). Mindkét opció működik, csak mikor 60 Hzről átállítom 59re, a kép balra csúszik kb 1/4 monitornyit (jobb oldalon marad 1/4 fekete rész). Ez nem is gond, monitor "auto adjust" gombja azonnal visszaviszi a képet középre. Ha aztán visszarakom 60Hzre, akkor meg jobbra csúszik 1/4 képnyit, és bal oldalt marad fekete, auto adjust ezt is elintézi.
Baj ott van mikor elindítok egy játékot 1680*1050es felbontásban. Ha a windowsban 60Hzről indítom, a játék képe balra csúszik mintha 59Hzen akarná elindítani, ha 59ről akkor meg jobbra. A játékon belül az auto adjust nem rakja a képet középre, ha mégis, akkor a desktop csúszik el. Eddig még nem ütköztem olyan játékba, amin belül ki lehet választani a Hz-t.
Próbáltam a parancsikont a -freq 60 / -refreshrate 60 / -refresh 60 paranccsal indítani, egyik se megy.
Egyetlen dolog amit tenni tudok az az, hogy bordelless windwed módban toljam a játékokat, akkor oké, de ez a beállitás nincs meg minden esetben.
Lehet esetleg állítani valamit az nVidia control panelben vagy a windowsban? Lehet az a baj, hogy a monitoromnak csak VGA csatlakozója van, és VGA - DVI adapterrel van a videokártyához csatlakoztatva? (régi AMD karimmal is használtam az adaptert, nem volt ilyen baj)
Ha valaki ezt végigolvasta és tudja a választ, lécci irja le. Kösz 😃
Nekem eddig csak AMD kártyám volt, nemsokára váltok 760-ra. nagyon meggyőzött, bár majd ha be lesz szerelve akkor tudom meg mit is tud nyújtani. Ha nem jön be akkor viszont csere AMD-ra. Én is a 760-at ajánlom.
Asus GTX760 vagy Asus Radeon HD7950
nyozo: Jelenlegi procidnak 3.6Ghz lazán megy, megboldogult q9400 úgy ketyegett 2 évig, gyári hűtővel...meg is lett az eredménye.😂
[LINK]
A CHS nagyker nem áll közvetlen kapcsolatban a végfelhasználóval azaz veled, tehát a garanciát sem köteles intézni részedre (elhajtanak mint a magzatvizet az esetek 90%-ban). Akitől vetted gondolom nem adott számlát róla ezért is volt olcsóbb mivel ő a kártya árának 27%-át a saját vagy más cég nevére vissza tudja igényelni. Ez nem hivatalos és valószínűleg nem is legális... Csak akitől vetted (valószínűleg egy KFT) intézheti a garanciádat mert csak vele áll közvetlen kapcsolatban a nagyker és csak vele köteles a garanciával kapcsolatos ügyeket intézni. Imádkozz hogy ne csődöltessék be a KFT-t mert akkor bukod a garanciádat is! Az ilyen vállalkozások általában erről szólnak sajnos. Ilyen volt például a PH-n a Rollcomp-Comproll balhé 3-4 évvel ezelőtt. Kisker garancia esetén ha nem a neveden van a garancia akkor sem köthetnek és nem is kötnek beléd, mivel a garancia a termékre vonatkozik és nincs felhasználóhoz kötve.
Félek hogy átvert és semmiféle garancia nincs rá lehetséges?
vagy ezt: [url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1745&psn=&lid=1&leg=0[/url]
vagy ezt: [url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1723&psn=&lid=1&leg=0[/url]
vagy ezt:
[LINK]
Egyébként miért 7770? 30k a keret maximum? Milyen felbontáson játszol? Milyen típusú tápod van?
olcsó, és minőség 😉
Köszönöm visszajelzésed! Szóval ha pár hónapot ezen a tápon megy nem lesz gond, mert december fele már tápot is vennék hozzá. Amit kinéztem az egy Coolermaster 600W-os, vagy esetleg tudsz valamit ajánlani?
Válaszodat előre is köszönöm!
Az lenne a kérdésem hogy 450w os táp elbírna-e egy radeon hd 7790-et. 20W-al többet használna mint a mostanim (85W-ot).
Szerintetek az én 7670M-es 2gb laptop kártyám nagyjából milyen PCI-e kártyával van egyszinten? Ha megkérhetlek titeket üzenetbe is irjátok meg mert lehet itt nem keresem! köszönöm