Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
irta, hogy 4 magosithatót...
Hardver aprón lehet kapni tesztelt 4 magosithatókat.
0
0
0
0
Kalamona avatar
Osynho írta:
Primera írta:
ez a proci jó gamelésre
AMD Athlon II 620 X4 AM3 Box
ne azt nézzük, hogy van jobb meg rosszabb,hanem hogy jó vagy nem 😆 mert hiaba tanacsoltok jobbat...nincs pénz 😃

Szerintem hasonló árban kapsz 4 magosítható Phenom II-est ,garanciával. 😉

Lehet hogy fellehet oldani, lehet hogy nem. Elégé lutri.
0
0
0
0
Osynho avatar
Primera írta:
ez a proci jó gamelésre
ne azt nézzük, hogy van jobb meg rosszabb,hanem hogy jó vagy nem 😆 mert hiaba tanacsoltok jobbat...nincs pénz 😃

Szerintem hasonló árban kapsz 4 magosítható Phenom II-est ,garanciával. 😉
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Primera írta:
ez a proci jó gamelésre

Relatívan minden processzor jó jártéra ...
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem jó nekem is ilyesmi van
0
0
0
0
Adzarb avatar
ez a proci jó gamelésre
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Netezésre elég egy 2 magos proci is, azokat meg olyan lappal kell venni, hogy legyen rajta interált kártya. Ennyi az egész. Ez olcsóbban jön ki, mintha vennénk egy Sandy Bridge procit beépített GPU-val.
0
0
0
0
philips20 avatar
én is most a régi gépembe beleraktam az i3 mat de most kinéztem bele az az I5 2550K t az már ütősebb 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De akinek ilyen procija van, annak már azért VGA-ja is van. Nyilván nem netezésre vesz az ember ilyen procit. 😜
0
0
0
0
DCMAN avatar
na akor tuti ezt veszem már csak a proci a kérdés hogy mikor jön ki milyen fajták leszenk és mennyi lessz az áruk..bár ha kijönnek ezek akor sztem az i5-nek lejjeb megy az ára és akor....
0
0
0
0
Devis avatar
bios frissítéssel igen. kb az összes 1155-ös alaplap támogatni fogja a z ivy-t, csak azok nem amikhez nem adnak ki bios frissítést. de ilyen kaliberű laphoz az asus szinte biztos h ad frissítést
0
0
0
0
DCMAN avatar
ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 támogatja az ivyt?
0
0
0
0
DCMAN avatar
Devis írta:
szerintem nagyon kicsi lehet h lesz, de az sehol nem lesz feltüntetve.

én ugy olvastam valahol ha persze igaz lehet hinni a cikknek hogy 95w-rol 77 re csökken a fogyasztás

[LINK]
0
0
0
0
Devis avatar
szerintem nagyon kicsi lehet h lesz, de az sehol nem lesz feltüntetve.
0
0
0
0
DCMAN avatar
Devis írta:
hát most 58 igen mivel, gyenge a forint, gyenge egész európa, gyenge az egész világ stb stb 😃
32 helyett 28nm-ek lesznek, erősebb igp, és valszeg (legalábbis szerintem) nagyobb tuning potenciál

na akor jól tudtam...+alacsonyabb fogyasztás még igaz?és ezekhez milyen lap jó?s2011-es?
0
0
0
0
Devis avatar
hát most 58 igen mivel, gyenge a forint, gyenge egész európa, gyenge az egész világ stb stb 😃
32 helyett 28nm-ek lesznek, erősebb igp, és valszeg (legalábbis szerintem) nagyobb tuning potenciál
0
0
0
0
DCMAN avatar
***-on 58 aqua 58 akor jó és mit tudsz rola?
0
0
0
0
Devis avatar
múlt időben írtam 😉
egyébként i pon, a qua

ha jól emlékszem vmikor tavasz környékén, de nem biztos
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Ár/érték arányhoz ne csak azt viszonyítsd ami ugyanolyan erős mint a 2500K. Lehet maga kategóriájában olyan proci simán, ami a hozzá tartozó sebességhez képest nagyonis jó árú. A 2500K elég drága mostanság, viszont erős, és megbízható.
0
0
0
0
Devis avatar
hátha azt nézzük hogy 48 -ér is lehetett kapni....
én most szinte biztos h nem venném meg, vennék egy jó lapot, és várnék az ivy-ig
0
0
0
0
DCMAN avatar
khhhmmm khmm 58 😉és enél erösseb ár/érték arányu cpu nincs
0
0
0
0
Devis avatar
60-70e-el azért már nem mondanám h best buy, inkább csak azt h nagyon megéri annak aki nem akar jó ideig váltani procit
0
0
0
0
DCMAN avatar
jtrlvksz írta:
Játékokban azért f***án elveri a 2500K. Jobb hűtő - magasabb fesz - magasabb órajel. Régen rossz, ha úgy szál versenybe, h húzva van.

igy van+1 én is i5 2500K-t fogok venni az most a BEST BUY
0
0
0
0
niteforce avatar
sajnos nem, még a 4 magos athlonok is verik néhol játékban az FX-et.
a Bulldozerek alapból inkább professzionális felhasználásnál teljesítenek jól.
Kis érdekesség, hogy ez a proci fizikailag 2 magos, vagyis 2 bulldozer egység van benne, ami egyenként 2 mag, de valójában 2 magos...
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Játékokban azért f***án elveri a 2500K. Jobb hűtő - magasabb fesz - magasabb órajel. Régen rossz, ha úgy szál versenybe, h húzva van.
0
0
0
0
DCMAN avatar
jtrlvksz írta:
FX 4100 - 3.6 Ghz
i5 2500K - 3.3 Ghz

...mégis sz***á veri a 2500K. Nem jelent semmit. Ha újan kéne választani kettő közül akkor 955 BE már csak az ára miatt is, de mivel megvan az Intel, felesleges váltani.

ez stimmel-->>>> Ha újan kéne választani kettő közül akkor 955 BE már csak az ára miatt is,de azért nem verri szará az i5 az uj fx-et ha van egy pöpec hütő az amd procin akor felveszi a kesztyüt
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
FX 4100 - 3.6 Ghz
i5 2500K - 3.3 Ghz

...mégis sz***á veri a 2500K. Nem jelent semmit. Ha újan kéne választani kettő közül akkor 955 BE már csak az ára miatt is, de mivel megvan az Intel, felesleges váltani.
0
0
0
0
DCMAN avatar
mostani--->4x2.8
uj---->4x3.2 alaporajelen ..jó hütővel kis tuningal 4x3.7 tényleg nem éri meg váltani😂
0
0
0
0
czene avatar
Ha 1 szinten vannak akkor nem cserélek.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hacsak nem hosszú távra tervezel, hogy egy AM3+-os lapba később akarsz egy jobb procit, akkor nem éri meg. Teljesítménybeli különbség nem indokolja. Kb mondhatni egy szinten vannak.
0
0
0
0
DCMAN avatar
czene írta:
Megérné lecserélni a mostanit?

szerintem meg mivel BE-s ezért ha veszel egy jó hütőt hozzá lehet huzzni szépen a procit.nekem is majdnem ugyan ilyen van csak az enyém 965 BE anyi a különbség gyári hütövel 3.8-ig birja..
0
0
0
0
czene avatar
Megérné lecserélni a mostanit?
0
0
0
0
DCMAN avatar
az nagyon faxa proci😉Black Edition-os??
0
0
0
0
czene avatar
Inkább csak így írom: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz
0
0
0
0
DCMAN avatar
csillag helyére mit irjunk be??
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.A mostani procimat érdemes lenne lecsérélni 1 ilyenre:http://***/webshop/product/amd_phenom_ii_955_3.20ghz_am3_box_black_edition/113524
Persze alaplap csere és ram csere is lenne.
Köszönöm előre is a segítséget.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
djwarp írta:
Kornel77 írta:
Superlompos írta:
Ha van használtan, akkor kb. 25-ért lehet megszerezni. (Q8400)

Az E7600 hol kerül 40-be? 😆

Sehol..
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=252
Kicsit kevesebb..de benne van a 40K keretbe 😃D

ja De 4Magosra gondoltam😊

Hát oké..nem írtad 😉 Én meg nem néztem meg a géped 😀
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kornel77 írta:
Superlompos írta:

Sehol..

ja De 4Magosra gondoltam😊
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Superlompos írta:

Sehol..
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Kornel77 írta:
djwarp írta:
40K-ból milyen proci jön ki amit az alaplap is támogat?
Gigabyte EP43-UD3L
Előre is köszönöm😀

Core 2 Duo E 7600

E7400-ast váltsam E7600-ra?😲
De az is 2magos nem?😊
0
0
0
0
NTSC Jani avatar

0
0
0
0
Kornel77 avatar
djwarp írta:
Gigabyte EP43-UD3L
Előre is köszönöm😀

Core 2 Duo E 7600
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Gigabyte EP43-UD3L
Előre is köszönöm😀
0
0
0
0
Osynho avatar
DCMAN írta:
ok köszi az infokat!! sztem akor visszatérek az intelesek közé..már csak az a kérdés hogy:

intel core i5 2500K durván~60.000ft
intel core i72600Kdurván~80.000ft
na most:a különbség 20.000ft durván.....kérdés---->>>:ez a 20 ezer forintnyi különbség megérzödik pl játékoknál vagy csak azért több 20 ezerrel az i7 mert ő az i7 és kész.vagy azért 1-2 dologban jobb mint az i5?

Játékra felesleges 80e-s procit venni. Sőt, én kipróbálnám a mostani Phenom-oddal is. Full hd, midnen maxon, lehet, hogy nem lesz olyan kevés az.
0
0
0
0
DCMAN avatar
oks köszi szépen mindenkinek akor i5 a befuto
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció