Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PC GAMER avatar
szupi92 Semmivel nem tud tobbet a 2gb,csak akkor jo ha magas felbontason jatszas,minimum Full HDen!
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen felbontáson játszol? mennyivel lenne drágább a 2-gb-os verzió?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!
Ezt a videokártyát néztem ki Sapphire Radeon R7 260X 1GB GDDR5 OC. És az lenne a kérdésem érdemes e ebből a 2gb-s verziót venni ? És mennyivel tud többet a 2 gb-s ?
köszi
0
0
0
0
csigafos avatar
Hát egen, mondjuk most mondta hogy PS-ra is hasnálná bár ebben az árkategóriában nem sokat számt 😃

Nah majd megkérem hogy nézze meg milyen márkájú.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha csak valami noname 350wattos az bizony kevés lenne egy olyan vga-hoz amivel játszani is kéne...
0
0
0
0
csigafos avatar
Noh picit változott a felállás szóval ebbe a konfigba kéne vga:

Alaplap: Asus M2V
Proci: AMD Athlon 64 X2 5000+
ram: 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
Táp: 350 wattos (nem tudta megmondani hirtelen milyen márkájú)
0
0
0
0
Bronson avatar
Valóban szűk keresztmetszet a proci, szerintem csapjon hozzá használtan egy 8800GT vagy 9600GT kártyát , olcsón meg is úszná. Ilyen újabb directx11-es meg ddr5-ös bűn gyenge kártyát venni újanta meg nem sok értelme van 18ezerért... viszont ha van egy kicsit nagyobb keret akkor vehet bele egy kétmagost is! ilyen core 2 duo procikat jutányosan lehet venni hardveraprón, ami nagy előrelépés lenne, akkor már lehetne egy picivel jobb kártya is mellé. de még fontos lenne tudni milyen tápja van?
0
0
0
0
csigafos avatar
Bronson: Köszi a gyors reagot, megkérdezem mennyit szánna rá max, de nem egy high-end gamerről van szó, sztem max 2008-2007-től lefele játszana. Procija nem is bírna sokkal újabbakat sztem 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Mennyi a keret, használt szóba jöhet? Mit szeretne játszani? milyen hangszórók mellé lenne a hangkártya?
0
0
0
0
csigafos avatar
Üdv!

Ebbe a gépbe keresek vga-t, ötletek? (a "vegyél másik gépet ez egy fos" és társai kíméljenek, nem az enyém a gép, csak a probléma)

Intel Celeron D 347, 3066 MHz
Gigabyte GA-G31M-ES2C v1
2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM

A válaszokat előre is köszönöm😀

u.i.: játékra kéne a vga, hangkártyát is szeretne bele, arra is megköszönném a tippeket😀
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Láttam itt a kialakult kis vitaszerűséget hogy melyik R9 270 érné meg jobban, de senki sem említette meg az Asus DC2 Top verziós R9 270X-et ami 1120ra van felhúzva. És annak sincs hangja.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem igen megéri. És igen egy kicsivel erősebb mint GTX 460.
0
0
0
0
Tomi209 avatar
Hd 5850 jobb mint a Gtx 460 nem? azt megérné megvenni 20k-ért?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem rossz vétel, csak bírja az a codegen táp...
0
0
0
0
Tomi209 avatar
Milyen videokártyát vegyek használtan 15-18 ezerért? eddig a Gtx 460-at néztem ki.. ennél van jobb??
0
0
0
0
matyosowski avatar
de ha már ennyire aggódsz akkor szerelés előtt fogj meg egy fém tárgyat (ha fel van töltődve (márpedig tuti hogy fel van) a kezed akkor ha megfogod a nyákot kisüti a rajta lévő kondikat stb).
0
0
0
0
Bronson avatar
attól hogy régebbi a cucc nem fogják megverni az újfiút, ne aggódj 😃
0
0
0
0
Adzarb avatar
Úgy értettem,hogy mivel régi nem tudná rendesen kezelni,és esetleg vmi alkatrésznek baja eshet(főként a vga-ra gondoltam),mert ki tudja.Jobb megkérdezni. Szóval akkor a kártya tudja nyújtani azt ,amit el lehet várni tőle?
0
0
0
0
Bronson avatar
Hogy érted hogy baja esik? ki tudod majd használni, a régi játékok elfutnak majd rajta, esetleg egy két újabb alacsony beállításokkal, de ennyi...
0
0
0
0
Adzarb avatar
Azt szeretném megkézdezni,hogy egy régebbi géphez (nézzétek meg a gépemet ,nem a legújabb 😆😉 ha veszek pl. egy GT 630ast (kb. 15ért ha tudtok jobbat) akkor esetleg nem esik kár a kártyában,vagy ki tudom-e használni rendesen a kártyát a régi alkatrészek miatt?
0
0
0
0
matyosowski avatar
skacok ne itt beszéljétek meg mert ez nem az a fórum 😃 amúgy bassus dúrjad le a win-t és rakd fel megint, szerintem kár vesződni vele 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
Kösz. Nem nagy szám de majd próbálgatom. 😃
0
0
0
0
Megaisten avatar
bassus16 : Nem lett rossz!😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Megaisten:Köszi már raktam is össze egy próba hátteret. 😃
https://abload.de/img/nvtelenfbkvm.png
0
0
0
0
Megaisten avatar
bassus16: Rainmeter progival tudsz ilyeneket csinálni.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ez igen,jó az ilyeneket tudni. :/
0
0
0
0
Bronson avatar
itt olvashatsz róla bővebben ha érdekel! [LINK]
0
0
0
0
bassus16 avatar
Bronson:Ezt nem is tudtam.Amúgy az Avast az fönnt van azt használom rendszeresen majd megcsinálom ma este azt majd elválik.Kösz a tippet. 😃
Gondolkodtam,hogy a minialkalmazásokat lecserélem ilyenre:https://kepfeltoltes.hu/140201/K_perny__www.kepfeltoltes.hu_.png
De nem tudom honnan lehet ilyeneket leszedni még a nevét sem tudom mik ezek talán téma vagy a rosebb tudja.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha még mindig fent van az avast akkor indíts egy rendszertöltéskori ellenőrzést! nem csodálom hogy a minialkalmazások oldalt elmentek a francba, a windows már azért nem is támogatja őket mert állítólag hatalmas biztonsági veszélyt jelentenek a gépre... 😀
0
0
0
0
MariusTitus avatar
személy szerint a win7t jobban kedvelem soha nem volt vele problémám így szerintem Win7 mindenképpen.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Aha.Akkor az lesz mert már a Hamachi sem indul el a kormányomat sem úgy érzékeli ahogy kell,de mit ajánlotok a szokásos win 7 ultimate vagy megpróbáljam a win 8.1-et és ha ezt akkor abból melyiket esetleg valami programot hozzá vagy valami mert nem vagyok jártas még a 8-ba.
Játékra használom a gépet ez eggyértelmű.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
nekem is volt ilyen csökkentett mód és malvarebytesal kiirtottam a francba utána jó volt de ha neked igy sem müködik akk rendszer ujratelepités
0
0
0
0
zelcsi avatar
bassus16: szerintem jobban jársz ha újra húzod az egész rendszert!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Na sikerült letörőljem hála istennek az Avast megfogta nagy részét csak most van valami hibaüzenet induláskor és a processzort meg a ramot sem jelzi ki a rendszer(csak eszközkezelőben).
Ez a hibaüzenet és jobb oldalon látszik,hogy nem jelzi ki a procit.
https://abload.de/img/nvtelentoxzc.png
És itt sem jelzi ki.
https://abload.de/img/admelcv.png
0
0
0
0
Bronson avatar
Próbáld meg Avasttal, Esettel vagy valami más vírusírtóval is, én is hallottam erről a vírusról, de eddig szerencsére nem találkoztam vele...
0
0
0
0
bassus16 avatar
Most próbálkozok egy megoldással Malwarebytes nevű programmal kikeresem és elvileg ez letőrli,ha nem akkor megpróbálom
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Próbálj meg egy rendszer visszaállítást egy korábbi időpontra.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Tudom,hogy nem ide tartozik,de segítsetek légyszíves.Olvasgattam a facebook-ot és valaki megosztotta,hogy a legjobb átverés április 1.-ejére én megnéztem a gépem újra indúlt és előjött valamiféle InterPole-os háttér és azt írja fizessek 47órán belül.Olvasgattam ez elvileg valami vírus de nem tudom,hogy kell eltávolítani.Segítsen aki tud mert nem engedi megynyitni a feladatkezelőt se.
0
0
0
0
GeorgieP avatar
PC GAMER : Ezt eddig is tudtam , de az R9 270 szeriabol az MSI a leghalkabb es leghuvosebb
http://www.legitreviews.com/msi-radeon-r9-270-gaming-oc-sapphire-dual-x-r9-270-oc-video-card-review_128803/11
0
0
0
0
PC GAMER avatar
george19: Ha neked fontos,hogy cendes legyen,de ugye melette huvos is ,akkor en szemely szerint az ASUS viszonteladot javaslom!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
KB ugyanaz teljesítményére a kettő de GTX 650 kevesebbet fogyaszt és a Shadowplayt is támogatja.

george19: Tudom, hogy az a leghalkabb de attól még ez a hűtés komolyabb hűtés és VRM is komolyabb és komolyabban is van hűtve. De teljesítményre valóban elég hasonlóak.
0
0
0
0
GeorgieP avatar
TaylorXIII : Az lehet hogy jobban nezki, de teljesitmenyre egy es ugyanaz ... egyebkent meg az MSI R9 270 a leghalkabb es leghuvosebb az osszes R9 kozul , nezz teszteket !
0
0
0
0
MariusTitus avatar
csupán egy kérdésem van Gigabyte GTX 650 vagy Gigabyte GTX 550ti? melyik a jobb?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem is TT V4 ház van,és egy Gigabyte kari ami 295m hosszú,és még igy is van kb 3cm a hdd keretig.Bár oda már nemtudok rakni hardot.
https://imagizer.imageshack.us/a/img34/253/j6kk.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem tudom TTnél, hogy mérnek de 264 mmt írnak leghosszabb kártyára. r9 270x toxic 308mm. Egyébként ez nem feltétlen igaz, hogy r9 270 jobban megéri. Azért toxicnak jóval komolyabb nyákja van és a hűtése is komoly és a használt alkatrészek is komolyabbak rajta.
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
TaylorXIII -nak Thermaltake V4 házam van ha nem menne bele sem ilyednék meg . Megoldom 1 kis gépházátalakítással :-)
0
0
0
0
GeorgieP avatar
R9 270x nagyon nem eri meg http://www.youtube.com/watch?v=ZLQrZseRlew ( csak ha tudsz angolul) R9 270 jobban megeri ,mivel egy es ugyanaz alacsonyabb orajellel , nem tudom hogy Magyarorszagon kaphatoak-e , de az MSI R9 270+ BF4 145£ ( kb 55 ezer FT) mellesleg 975Mhz orajelel ami 50-75Mhz alacsonyabb mint egy 270x , nezzetek teszteket nagyon jol tuningolhato kari, az R9 270x pedig 10-20 ezer forintal dragabb ,szoval ugyanazert a kartyaert magasabb orajelel 10-20 ezer forintal tobbet fizetsz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen házba fog menni DrGordonFreeman? Az a kártya a leghosszabbak közé tartozik.
0
0
0
0
bukta2 avatar
""Gratulálok, oda fog verni az biztos! 😉""

És még valami, ez az amit szeretnél ugye venni;

R9 270X Toxic 2gb

[url]http://www.amazon.de/Sapphire-270X-Toxic-Grafikkarte-GDDR5/dp/B00FOQZZ6Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1396080758&sr=8-1&keywords=R9+270X+Toxic+4GB[/url]

Ez pedig egy 4Gb-os példány, és viszont még olcsóbb is ez a 4gb-os

R9 270X 4gb

[url]http://www.amazon.de/SAPPHIRE-4096MB-GDDR5-PCI-E-DVI-I/dp/B00FOR0086/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1396080758&sr=8-1-fkmr0&keywords=R9+270X+Toxic+4GB[/url]

Javíts ki ha tévednék,de nem érné meg jobban a 4gb-os hosszabb távon mint a 2gb-os toxic?
És mind ez még olcsóbb is.
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
Nah döntöttem. Ő lesz az utódja a régi karinak Sapphire Radeon R9 270X Toxic 2GB PCIe (11217-02-40G) . Megszolgált a kis Gf is (ASUS GeForce® GTX 650) de úgy döntöttem ehhez a combo-hoz jobb lesz :-)

Asus P8H77-V -LE Proci: Core i5 -3570K Ram: Corsair Vengeance 4x4 GB 1600MHz
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció