AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nyozo avatar
nah megjött a q6600-am. dirt2-be 1920x180 8xaa minden ultra/high dx9 E6500-al volt minimum 41fps átlag 52fps q6600 minimum 47fps átlag 60fps ezt jó eredmény? (jah és az normális hogy olyan hangja van a hütőnek mint 1 turbinának?😃D)
0
0
0
0
Devis avatar
igaz, de a q6600 jobban melegszik 😃😜
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
ha feltétlenül 775-re akarsz építeni még, akkor q8300. bár ha van egy jobb hűtőd akkor q8200 és akkor feltod húzni a q8300 szintjére. igazából a 2 proci csak órajelben különbözik

ez most olyan hogy az E5300at felhúzod 4GHZ-re egy E8200as szintéj tudja azaz költesz kicsit többet akkor már egy Q6600+ hűtővel kihozod a Q8400as szintjét
0
0
0
0
Devis avatar
ha feltétlenül 775-re akarsz építeni még, akkor q8300. bár ha van egy jobb hűtőd akkor q8200 és akkor feltod húzni a q8300 szintjére. igazából a 2 proci csak órajelben különbözik
0
0
0
0
nyozo avatar
szerintetek a 3 proci közül melyiket érdemes megvenni? Core 2 Quad q6600/q8200/q8300?
0
0
0
0
gatya123 avatar
AMD A6-3650-vélemény? Szerintem az árához képest jó!
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
nyozo írta:
Helló! szerintetek az én tápom 500w chieftech a mostani cuccokkal együtt elbírna egy q6600-at???

Bőven.
0
0
0
0
nyozo avatar
Köszi a gyors választ!😃
0
0
0
0
Darkness avatar
Szia! Szerintem simán elbírná azt a processzort! 😀
0
0
0
0
nyozo avatar
Helló! szerintetek az én tápom 500w chieftech a mostani cuccokkal együtt elbírna egy q6600-at???
0
0
0
0
MaximumGame avatar
gyenesmartin írta:
Megjelent a pecs a bullok-hoz. Akinek bullja van kipróbálhassa mennyit érnek így. Meg is oszthatná, hogy eddig mennyit ért el és most ezzel.

Az a + 5-10% halottnak a csók 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Megjelent a pecs a bullok-hoz. Akinek bullja van kipróbálhassa mennyit érnek így. Meg is oszthatná, hogy eddig mennyit ért el és most ezzel.
0
0
0
0
CrucioIsAwesome avatar
Én nem vagyok egyik párti sem. Első gépemben AMD volt, másodikban és a mostaniban pedig Intel. Azért Intel, mert az utóbbi időben jobb processzorokat hoznak össze, mint az AMD. Bár az AMD-nek most ott a Bulldozere, aminek vannak kecsegtető tulajdonságai, de semmi sem garantálja, hogy hirtelen megírják rá a programokat. Egyszerűen most egy Core i5-2500K-nál nem látok jobb vételt a gépembe. Jelentősen gyorsabb, mint az AMD processzorok. Majd, ha három év múlva gépcsere lesz, vagy esetleg öt év múlva és az AMD-nek jobb processzorai lesznek, elgondolkodom majd rajta, hogy olyat vegyek.
https://prohardver.hu/dl/cnt/2011-01/68318/results/rel_telj.png
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hello! Lessétek már meg a tervezett gépemet, a procin gondolkozok még, nemtom elég lessz-e. Játékra lessz... Kösz
0
0
0
0
ogre077 avatar
Sziasztok! Tudná valaki segíteni,Hogy miert van az hogy a HT Link 1004.6 MHz?,sokaknak van 2000MHz,a HT Link miert nekem csak 1004.6 MHz van? Köszi a válasz, Itt az Alaplapom:http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=N68-S3%20UCC

És proci amd phenom X2 565BE,4 gb 1333,Itt egy kép http://kepfeltoltes.hu/111122/1131693829N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
nagymisike12 avatar
Quadgame94 írta:
nagymisike12 írta:
Bocsi, hogy ide írom de nem találtam neki témát és nem akarok neki nyitni, mert gyorsan megoldható.Szeretnék összerakni egy gépet, az adatlapomon az "Összerakandó" nevet viseli (még kezdetleges a konfig). A kérdésem az, hogy melyik Intel processzor jobb (vagy érdemes e ezen vacilálni): a pentium dual core vagy a core 2 duo (hasonló órajelű modelljeik természetesen)??
köszi, nagymisike12

Írtad h játékra kell, azzal nem fogsz játsznai....
Minimum!!!
ASRock 760GM-GS3
AMD Athlon II X3 450 Box
Asus EAH5670/DI/1GD3 - HD5670 1GB
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB
Hipro 480W HP-D4802RWR2
😆L Happy-4B
Samsung SH-D163C/BEBE 16/48x Black

73.580,- Ft
HDD Használtan 12k, mert most nagyon drága.
Ez minimum PC ennél ne nagyon menj lejjebb.

Köszi a segítséget, eddig nem bíztam az AMD-kben ,de akkor megpróbálom (egyébként valószínű négymagos megy majd bele) alaplapot majd még lesek hozzá 😀 a kártya nagyon tetszik, nagyon jó dolgok vannak benne, szal még egyszer köszi a segítséged Quadgame94 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley írta:
lapartman997 írta:
niteforce írta:
Az AMD FX egyáltalán nem szar! Attól még hogy gynegébb mint az intel procik, attól még távolról sem szarok. Az AMD biztosan fog csökkenteni a procik árain, mert most tényleg kicsit túl vannak árazva.
Pont az ára az egyik főbb baj. Minek vennék FX-8150-t amikor sokkal olcsóbban ott van a 2500k ami 3x erősebb játékban? Most van egy csávó, aki vett FX-8150-t HD6950 Crossfirevel, és Full HD maxon akad neki a BF3 a gagyi proci miatt...

Látom megint kezded a hülyeséget. A Bf3 egyike a kevés játékoknak, amik AMD procikon jobban mennek, mint Inteleken, és 2 kártyás rendszer esetében is még erősebbek. Úgyhogy annak a bizonyos gyereknek nem a proci miatt akad a játék... És 3x még a legrosszabb esetben sem erősebb még 2 kártyás rendszereknél sem az i5-2500K, mint az FX-8150, úgyhogy ne túlozzunk, ha lehet, mert félrevezetsz másokat. Tény, hogy az FX-ek ilyen ár mellett nem jó választás, de az, amit te mondasz, az így hülyeség.

De az is tény hogy már most a legtöbb esetben nem hajt ki 2-3 csúcs VGA-t még tuningolva sem az FX-8150 míg a 2500k igen.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nagymisike12 írta:
Bocsi, hogy ide írom de nem találtam neki témát és nem akarok neki nyitni, mert gyorsan megoldható.Szeretnék összerakni egy gépet, az adatlapomon az "Összerakandó" nevet viseli (még kezdetleges a konfig). A kérdésem az, hogy melyik Intel processzor jobb (vagy érdemes e ezen vacilálni): a pentium dual core vagy a core 2 duo (hasonló órajelű modelljeik természetesen)??
köszi, nagymisike12

Írtad h játékra kell, azzal nem fogsz játsznai....
Minimum!!!
ASRock 760GM-GS3
AMD Athlon II X3 450 Box
Asus EAH5670/DI/1GD3 - HD5670 1GB
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB
Hipro 480W HP-D4802RWR2
😆L Happy-4B
Samsung SH-D163C/BEBE 16/48x Black

73.580,- Ft
HDD Használtan 12k, mert most nagyon drága.
Ez minimum PC ennél ne nagyon menj lejjebb.
0
0
0
0
nagymisike12 avatar
köszi, nagymisike12
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
niteforce írta:
Az AMD FX egyáltalán nem szar! Attól még hogy gynegébb mint az intel procik, attól még távolról sem szarok. Az AMD biztosan fog csökkenteni a procik árain, mert most tényleg kicsit túl vannak árazva.
Pont az ára az egyik főbb baj. Minek vennék FX-8150-t amikor sokkal olcsóbban ott van a 2500k ami 3x erősebb játékban? Most van egy csávó, aki vett FX-8150-t HD6950 Crossfirevel, és Full HD maxon akad neki a BF3 a gagyi proci miatt...

Látom megint kezded a hülyeséget. A Bf3 egyike a kevés játékoknak, amik AMD procikon jobban mennek, mint Inteleken, és 2 kártyás rendszer esetében is még erősebbek. Úgyhogy annak a bizonyos gyereknek nem a proci miatt akad a játék... És 3x még a legrosszabb esetben sem erősebb még 2 kártyás rendszereknél sem az i5-2500K, mint az FX-8150, úgyhogy ne túlozzunk, ha lehet, mert félrevezetsz másokat. Tény, hogy az FX-ek ilyen ár mellett nem jó választás, de az, amit te mondasz, az így hülyeség.
0
0
0
0
wdavid avatar
Kornel77 írta:
Ez nekem nem kóser hogy miért nehéz egy jó procit összedobni 😃

ezt én sem értem, a proci készítéshez szükséges tudásuk megvan, nem értem h miért olyan nehéz összedobni egy Intelhez hasonló procit, azt ne mondják nekem h nem tudják pl ugyan azt összerakni mint ők 😜

AMD fan vagyok régóta, mégis Intel gépet készülök venni, mert attól tartok az AMD hamarabb elavulna 😜
0
0
0
0
sily avatar
Synda írta:
Sokan még mindig képtelenek felfogni,hogy a Bull nem 8 magos hanem csak 4,de mindegy,8 szálon dolgozik az nem 8 fizikai mag.😂
Intel ennyi erővel az i7-re ráragaszthatná a "8 magos matricát" ők legalább nem hülyítik a hülyíthetőket...😶

Tudtommal nem 4 magos igaz nem is 8 magos hanem 4 modulos, amelyikbe a lebegőpontos egység közös de két integer mag van.
Elméletileg az integer mag felel a számításokért úgyhogy mondjuk úgy hogy 8 AMD mag ami sokszor kevesebb mint 4 INTEL mag. 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Ez nekem nem kóser hogy miért nehéz egy jó procit összedobni 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
niteforce írta:

Egyetértek,mivel az AMD nem készít olyan jó procikat inkább az árát kéne levigyék hogy ha minél olcsóbb lenne jobban vennék....😕 másképp bukták
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
nyozo írta:
és a Q6600-on GTA IV jól fút?

A Gta IV egy pc-n képes futni, egy processzoron nem. 😀 Egyébként ez pont az a játék, ami igényli a 4 magos processzort, szóval megfelelő konfigurációban jó lenne ez a Quad is, főleg húzva. Hozzáteszem, nem biztos, hogy jó vétel már manapság egy socket 775-ös, 65nm-es Quad, ami drága, viszonylag lassú a mai cpu-khoz képest és sokat is eszik.
0
0
0
0
nyozo avatar
és a Q6600-on GTA IV jól fút?
0
0
0
0
nyozo avatar
Helló! ez a 2 processzor közül melyik a jobb? Intel Core 2 Quad Q6600 vagy az Intel Core 2 Duo E8500
0
0
0
0
ors11 avatar
popec88 írta:
ors11 írta:
Megnéztem ezt a tesztet....Athlon II X3 445 VS Pentium G840!
Ezek szerint az AMD csak akkor produkál több FPS-t ha maga a játék több magot igényel?
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7970&pageid=7924
Mert a tesztek töbségét az Intel viszi...ezek szerint majd ha a játékok több magot kérnek akkor itt a kettő közül az AMD fog majd jobbnak bizonyulni?

semmit nem írtál....😜
0
0
0
0
tihi1988 avatar
ors11 írta:
Ezek szerint az AMD csak akkor produkál több FPS-t ha maga a játék több magot igényel?
Mert a tesztek töbségét az Intel viszi...ezek szerint majd ha a játékok több magot kérnek akkor itt a kettő közül az AMD fog majd jobbnak bizonyulni?
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
sily írta:
lapartman egy pár hete az FX-4100-at istenítetted azzal a procival mi van ? A tesztekbe elvérzett ?

nekem FX 4100 van nagyon jó a phenom II x4 980 BE szintjét hozza játékokban ezt úgy tapasztaltam hogy egyik barátomnak phenom II x4 980 BE van és naggyából ugyan azt az eredményt kaptuk játékoknál max 5 fps eltérés volt.
0
0
0
0
sily avatar
lapartman egy pár hete az FX-4100-at istenítetted azzal a procival mi van ? A tesztekbe elvérzett ?
0
0
0
0
Devis avatar
most i5.2500k vagy i7-2600k sztem lényegtelen mert az i7 nem sokkal erősebb. az i5-2500k a 6 és 8 magos bulldiknak is lehetne az ellenfele 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lapartman997 írta:
😀. Mondok pár árkategóriát ahol az Intel veri az AMD-t. AMD ATHLON II X4 640 vagy jobb vs. Pentium G840
Phenom II X4 955 vs. Core i3-2100
i5-2500k vs. FX-6100
i7-2600k vs. FX-8150P

Itt mindenhol az Intel nyer játékban. És még az Intel a drága... Gamereknek nagyon jó választás az i3-2100/i5-2500k mostanság.
A 8 magos inkább az i5 ellenfele. Persze olyanoknál amik kihasználnak 8 magot.
0
0
0
0
Revengex avatar
AMD vagyok en is de intelt ajanlok 😀
egy min i3 intel es jo cpud vam
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ennyi :) énis AMD-Ár/Érték :)
0
0
0
0
Kelori avatar
Én is AMD párti vagyok szintén ár/érték arány miatt. Verhetetlen!
0
0
0
0
kisbicski avatar
Most ne haragudj de nem látnám hogy olyan bivaly erős géped lenne😀

Nekem ami most van bőven felesleges i7 2600Kstb..

Olyan aki csak filmezik,zene.játék internet)
egy középkategóriás vga egy 20-30 ezres cpu..24"moncsi 8gb memória stb..és bőven elég nem kellenek ezek a brutál hardevrek

anno az én gépem 300k-ért fűztem össze de nem azért mert szűkségem lenne ekkora teljesítményre,csupán szeretek előre gondolkozni 3-4évre is akár!Olyan gépet fűztem össze amihez nem kel nyúlni egy jó ideig..

De mindenki azt vesz ameddig a takaró ér"😲
0
0
0
0
bukta2 avatar
xD hát énis röhögtem mikor megláttam :D mondom 60 Ft.? O.o és megláttam és szakadtam xD
0
0
0
0
Kornel77 avatar
[quote][b]GokuTM írta:[/b]
[quote][b]Kornel77 írta:[/b]
[quote][b]bukta2 írta:[/b]
[quote][b]kisbicski írta:[/b]
[quote][b]Osynho írta:[/b]
[b]almos:[/b] Ezek a procik nem holmi játékos gépekbe valók, mezei vga-k mellé. 😀[/quote]

így van ahogy mondod ezek komoly grafika melókra kellenek számolni stb..nem gamelni😀

Ahogy mondod! meg az FPS huszároknak... 😆 de birom az olyanokat 😃 mindeggyik feszít hogy juj jöjjön már ki ez vagy az a game had akassza ki FPS-be 😆 csak azt nem veszi észre hogy mennyit is költött rá? 😃 én 60 forintból játszom szépen 1024 be minden max efektel azt amit ő kicsivel nagyobb képernyőn maxon... 😃 és 200ezer Ft. a különbség 😆 nah ittjön az a kérdés hogy (Megéri?) és ezután jön a képbe az FPS huszár (Persze hogy meg, hogy jól menjen a game) 😆D hát ha apa túrja a picsájukat hátulról akkor persze hogy megéri 😃 de ha megdolgozna érte akkor mingyárt nem költene annyit rá, ha mégis akkor megérdemli 😃(de ez csak az én szerény véleményem 😃😉[/quote]

Ha Te engem "FPS huszárnak titulálsz" akkor én téged Alekosznak*Hülye aki okoskodik*.
Nekem komoly gamer gépem van, azért hogy nagy felbontáson, jó fps-el tudjak gémelni, és a Te féléd egyszerűen képtelen használni a kicsike kis buksiját. Szerinted akinek komoly gépe van az 200-300 ezer Ft-ból teszi össze???...Összerak egy gépet, amit ha kell DARABONKÉNT fejleszt. Teszem azt, eladja a VGA-jat 40-ért, tesz hosszá 20-30at és vesz újat. Sehogy sem kell rá nagyokat költeni, és így nagyon okosan össze lehet hozni egy jobb gépet, mert az a "kicsivel nagyobb képernyőn" nem biztos hogy olyan kicsi....nekem van külömbség a 17" és a 26" között. Nem kell ide apuka seggbek*rása, csak egy kis ész....de persze mindig lesznek Alekoszok akik le FPS huszározzák az okosabbakat, ezért nem ők az eszesek 😃😆[/quote]

Most dzsekkelni jöttél ? 😆 Vicc...
Valaki vágjon már hozzám is egy HD 5870-et 😃[/quote]

Ahham, neked ez jött le belőle??...😆
Szomorú hogy vannak Magyarországon ilyen emberek, akiknek az Intelligencia szintjük...áhh ezt nem lehet jellemezni a jóízlés határain belül...: buta vagy! 😆DDDDDDD[/quote]

Én csak vicceltem,oda is írtam 😀

bukta2😜ersze,csak jó poénnak tűnt a 60 forint 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
lapartman akkor döntst már el mit akarsz, egy pár hete még elkötelezett híve voltál az AMD-nek, most meg lassan ott tartasz hogy egy p3-mas celeron veri játékban az fx procikat.
amúgy nekem is egy AMD -m van, 16 K-ért vettem egy athlon X3-masat, gond nélkül megy négy magosan, elég mindenre amire én használom.
0
0
0
0
bukta2 avatar
hát mert úgy birom az ilyen embert :D nah jó igazad van :) nemszólok mert nincs értelme :D ""Kornel77"" jó értitek hogy akartam írni xDDD siettem na :D
0
0
0
0
Devis avatar
jó most nem tudsz mit tenni azzal h nagy arca van, de ha tudod h ilyen minek csinálod tovább a feszkót? 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát így igaz :D de ha nem gyerek akkor 1 kicsit komolyabb felfogást kérnék tőle még ha megis kell magát erőltetnie :( :P :D(jah és ha már ittartunk 'Goku' Alekosz nyerte a VV-t vagy rosszul tudom? :DD XDDD ENNYI
0
0
0
0
Devis avatar
gokutól már megszoktuk hogy mindent magára vesz, utána elküldi melegebb éghajlatra akiknek bármibe is beszálltak a szülei... kár h nem emlékszik arra h volt gyerek ő is, na mind1...
0
0
0
0
bukta2 avatar
Húúúúha megjöttek a szájkaratésok xDDD én szted célozgattam rád? :D senkire nem mondtam én itt semmit, ezt általánosságba mondtam,"dehát mindig lesznek alekoszok" akik próbálnak okosat szólni csak hát nemmennek mindig sokra vele :) annyit rólad srác :D és mii a baj a 60 ezer FT-os gépemmel? :D úgy pirit minden High on ahogy azt kell is neki :D háhá :D
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
lapartman997:
Több, mint másfél éve vettem használtan, de majdnem 3 év garral egy B45-ös Phenomot, 18 ezer forintért. A meglévő ramjaimat se kellett lecserélnem és lapot is jó áron kaptam hozzá. Minimális ráfizetéssel léptem 4 magra egy E5200-ről. Azóta használom és nem is tervezem lecserélni egy darabig, elég a 6870 mellé. Igen, le van fizetve az AMD, hogy nekünk szar legyen. 😃

így van minket könnyen leszarnak mivel a proci eladások 80%-a szerverek teszik ki mi csak 20%-vagyunk.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
[quote][b]bukta2 írta:[/b]
[quote][b]kisbicski írta:[/b]
[quote][b]Osynho írta:[/b]
[b]almos:[/b] Ezek a procik nem holmi játékos gépekbe valók, mezei vga-k mellé. 😀[/quote]

így van ahogy mondod ezek komoly grafika melókra kellenek számolni stb..nem gamelni😀

Ahogy mondod! meg az FPS huszároknak... 😆 de birom az olyanokat 😃 mindeggyik feszít hogy juj jöjjön már ki ez vagy az a game had akassza ki FPS-be 😆 csak azt nem veszi észre hogy mennyit is költött rá? 😃 én 60 forintból játszom szépen 1024 be minden max efektel azt amit ő kicsivel nagyobb képernyőn maxon... 😃 és 200ezer Ft. a különbség 😆 nah ittjön az a kérdés hogy (Megéri?) és ezután jön a képbe az FPS huszár (Persze hogy meg, hogy jól menjen a game) 😆D hát ha apa túrja a picsájukat hátulról akkor persze hogy megéri 😃 de ha megdolgozna érte akkor mingyárt nem költene annyit rá, ha mégis akkor megérdemli 😃(de ez csak az én szerény véleményem 😃😉[/quote]

Ha Te engem "FPS huszárnak titulálsz" akkor én téged Alekosznak*Hülye aki okoskodik*.
Nekem komoly gamer gépem van, azért hogy nagy felbontáson, jó fps-el tudjak gémelni, és a Te féléd egyszerűen képtelen használni a kicsike kis buksiját. Szerinted akinek komoly gépe van az 200-300 ezer Ft-ból teszi össze???...Összerak egy gépet, amit ha kell DARABONKÉNT fejleszt. Teszem azt, eladja a VGA-jat 40-ért, tesz hosszá 20-30at és vesz újat. Sehogy sem kell rá nagyokat költeni, és így nagyon okosan össze lehet hozni egy jobb gépet, mert az a "kicsivel nagyobb képernyőn" nem biztos hogy olyan kicsi....nekem van külömbség a 17" és a 26" között. Nem kell ide apuka seggbek*rása, csak egy kis ész....de persze mindig lesznek Alekoszok akik le FPS huszározzák az okosabbakat, ezért nem ők az eszesek 😃😆[/quote]

Most dzsekkelni jöttél ? 😆 Vicc...
Valaki vágjon már hozzám is egy HD 5870-et 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció