Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
gabrow: ezeket a csíkokat a dvi-dsub átalakító okozza, megoldani úgy tudod ha veszel egy olyan monitort amin van dvi és természetesen dvi kábelt használsz.

nem vga hiba, én is néha látom őket én is így hajtom a vgamat.
0
0
0
0
kaizinger avatar
küld vissza garanciába vagy talán kapsz átalakitót a tescoba
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
sztem mostmár ennél a konfignál maradok (bár sose tudni 😀 ), mert a nagy táp is jól jöhet a jövőben ha valamit lecserélnék valami komolyabbra.
0
0
0
0
gaborw avatar
Sziasztok! HD7850 videokártyámon D-SUB-os probléma van! Egyes játékoknál vizszintes csikozodás van! Rengeteg forumon olvastam, más is van hasonló prblémával! Monitoromon csak ilyen csati van! Valakinek valami megoldása rá! Esetleg minőségi kábel vagy hdmi átalakitó megoldaná a dolgot? Tv-re kötve HDMI kábelel tökéletes de ha sima vga kábelel van tv-n is csikozodik.
0
0
0
0
kaizinger avatar
az a Cooler Master bőven elég lesz alá nyilván fölös lenne azt a procit már tovább huzni nagy javulást már nem hozna fps-ben arra meg bőven jó hogy a hőfokok kisebb értékre menjenek és mellete még csendes is legyen
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
flash89: Most érdemes 7970-et venni. Az MSI Lightning most 83k de kúszik felfelé az ára mert egy órája csak 80k volt gyorsan rendeld meg. Én most vettem egy ASUS 7970 Top-ot 75k-ért, én sem bírtam ellenállni... 😀 Tápnak pedig egy FSP Raider 650W (80+ Silver) bőven elég lenne a HX850W árának kevesebb mint feléért.
0
0
0
0
kaizinger avatar
de akár nviből is nézhetnél vlaami jó de kétségtelen hogy most a 7970 a legjobb vétel ebben az árban
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem hiszem, hogy előrébb leszel, ha vársz, de a táp túl lett méretezve, és videokártyának sokkal jobb választás lenne 80-ért egy MSI 7970 Lightning. Procihűtőnek meg valami komolyabbat választanék a megtakarított pénzből.
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztokl. Szerintetek ezeket az alkatrészeket ennyiért érdemes most megvenni ( p c x-ről) vagy esetleg érdemes várni még vele kb 1 hónapot?

AMD FX-8350 4GHz AM3+ (46633 Ft)
Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz CMZ16GX3M2A1866C9 Vengeance XMP memória (48837 Ft)
ASUS Sabertooth 990FX R2.0 (40624 Ft)
CORSAIR HX SERIES 850W POWER SUPPLY MODULAR 80+ GOLD (43849 Ft)
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hũtő (8001 Ft)
Meg majd lenne egy Sapphire Toxic R9 280x (kb 100000 Ft)

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
Balage89 avatar
Háát azt nem tudom szerencsére még nem kellett gariztatni semmit 😀 de akkor is ink. várok 1héttel többet a gariztatásra minthogy pl 2X annyiért vegyek meg valamit itthon. 😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
jah itthon nehezebb a garancia ügyintésés ha kiskereskedésbe veszed legtöbbször rögtön a gyártohoz írányitanak egy haveromnak azt mondták nincs semmi baja és visszaküldték😀!
vagy én pl cipőnél jártam igy adidas 20 ezer ft volt levált a talpa 1 hónap után visszavittem felküldték pestre bevizsgálásra visszaküldték ezzel a üzenetel a "gyerek" vízen járt vele!
sport cipőről van szó egyébként de már eleve meglepődtem azon hogy vízen is tudok járni😀
0
0
0
0
B0n3dr4g0n avatar
Balage89 osztom a nézeteidet Én is. Mondjuk, ha "véletlenül" garanciális problémák lennének, lehet hogy nehezebb az ügyintézés nem? Vagy két éve Torontoból rendeltem a H60-as hűtőmet, és még így iskb 6-7k val olcsóbban, és lekopogom tökéletesen működik.
0
0
0
0
kaizinger avatar
mi is javába ausztriába vásárlunk mert sok mindenben olcsóbb !
Nike adidas cucok sokszor 3-4 ezer ft al is olcsóbb😃
Meg kaja chips is olcsobb véleményem szerint😀
0
0
0
0
Balage89 avatar
Angliából kell vásárolni paypal-al azt cs. 😃 Én már régóta úgy csinálom nemcsak pc cuccokat, hanem autó/motor alkatrészt meg néha ruhát stb-t is 😀 Néhányan jöttek hogy így nem támogatom M.O.-t meg ilyen szövegekkel, de én ezt pont leszarom, majd akkor rendelek itthonról ha majd normálisak lesznek az árak 😃
0
0
0
0
no avatar
"12 000 hajszál szimulálást is megoldja" erre kíváncsi leszek, majd megszámolom.😆
0
0
0
0
kaizinger avatar
Hát kiváncsian várom a folytatást!
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda: Hogyne, és még milyen jól hűt! 😃 Rávágnék egy Corsair SP120 QE Twin Packot, aztán se hangja, se hője. Csak kicsit húzós az ára még így is. ~180eFt-ot kóstálna ez a mutatvány. Akkor meg már inkább veszek 2 7970 Lightningot... 😂

kaizinger: Tessék: [LINK] 😀
"Információink szerint a Square Enix a kiadott játékaiban továbbra is építeni szeretne a TressFX-re, de a legújabb CryEngine-be és a Frostbite 3-ba is bekerült a támogatás." 😉
0
0
0
0
no avatar
De az Anglia, ez meg magyarország. 😜
Bitang jól mutat rajta az a hűtő. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Nevetségesek azok az árak. Ezt PH!-n linkelték: [url]http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=WC-055-TL&groupid=701&catid=56[/url] Több, mint 150 fonttal olcsóbb, és nem a fostos gyári hűtő van rajta...
0
0
0
0
Demmer avatar
[LINK]

itt érhető el a 290x
0
0
0
0
soneX ZED avatar
MSI Radeon HD6950 Twin Frozr III Power Edition megéri 33k ért?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Pc Game1994

Itt egy teszt [LINK] Igaz nem pont azt tesztelik, de mivel új ezért érdemes megnézni. Alul a kis fülön kiválasztod a játékot, és megnézed h mennyire gyorsabb az adott két kártya. Elviekben nem sok kül. van köztük.
0
0
0
0
no avatar
Nézd a vga-n két óra jel van általában egy memoria és egy gpu órajel, neked gtx 460 van itt 3 is van😀

788 MHz a gpu / memo 4008 MHz / sharder 1576 MHz
értelem szerűen a 788 a gpu óra jel így azt kell oda írnod.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Hát az igazán akkor derül ki milyen játékoknál használod, valamikor gyorsabb, de valamikor a 7870 nyer mert nagy a sávszéllesége (256bit)
0
0
0
0
Pc Game1994 avatar
Sziasztok! 660 oc 2gb mennyivel gyengebb 1 7870-tol?
0
0
0
0
vateroe avatar
Sziasztok!! Bocsi hogy nem ide illőt kérdezek,de szeretném tudni hogy a videókártyám adataihoz,a gpu órajelhez melyiket kell írni. A a Grafikus Órajelet vagy a Processzor órajelet?,mert azért nem mindegy hogy 788 vagy 1576.Aki tudja kérem segítsen megköszönném
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem, egyáltalán nem fogja enni, mert külön feldolgozó egység van erre a kártyán, azt fogja használni semmi mást. Persze plusz terhelést ad a PCIe foglalatra, de az meg kit érdekel, úgyis kihasználatlanul áll több, mint a fele a sávszélességének, meg aztán az a ~10-15MBps FHD-n meg se kottyan neki, de még a 40-50 se, ha 4k-t akar felvenni az ember. Meg gondolom a vramot használja, de az a sávszél a vram számára is szinte jelentéktelen. Azt leszámítva csak olyan erőforrásokat használ, amit akármilyen felvevő egység is...
A TressFX, ami nem "stress fx" meg egy Compute Shader, ami lényegében annyit tesz, hogy csak DX11-es játékokba lehet belerakni, és miután AMD-s cucc, csak Gaming Evolved játékok kaphatják meg. És mint mondtam fél éve került piacra a technológia. Kérdem én, jelent már meg azóta akár egyetlen AMD partnerprogramos DX11-es játék is, mióta létezik a TressFX? Nem bizony. Akkor mégis mi a f@szomba tették volna bele? 😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
de írták hogy valamenyire azért enni fogja a gépet csak nem olyan mértékben mint pl egy fraps action!
Én azt megértem de most az amd részéről ez mekkora marketing átverés volt új technologia ilyen lesz amd-ken a játék már a Tomb Raider is használni fogja!
Aztán ez a 1 játékot kiadták vele és sok esettben a stress fx még bugos is! és azota se hír róla se semmi kiváncsi leszek hogy más játékba is belefogják-e rakni vagy ez is feledésbe merül!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Olyan létezik, hogy egy videókártya a szokásosnál jobban leterheli a procit?
Mármint néhány játéknál jobban le van terhelve így sokkal rosszabbul megy, mint kéne. PL az AC3. Az én kártyámnál van vagy 10-15FPS, de egy másikon egy 4850-esen meg 40. Ez csak egy játék, de többnél is így van.
0
0
0
0
Cooley avatar
kaizinger: Nem fogja, ez is a lényege, hogy a dedikált NVENC kódoló motort használja, és nem a GPU-t vagy a CPU-t. Nem is jelent meg a TR óta DX11-es Gaming Evolved játék... Meg aztán egy fél éves technológiáról beszélünk, mégis mit vársz tőle? Visszamenőleg tegyék bele az összes létező AMD partnerprogramos DX11-es játékba, vagy mi?
0
0
0
0
sisko avatar
A g-sync-el kapcsolatban azért azt sem árt megjegyezni,hogy csak akkor használható,ha a monitorba is be van építve az Nvidia megfelelő chipje,és úgy fest,hogy egyenlőre csak display porton keresztül működik.Ilyen monitor még nincs is,de az asus már bejelentette,hogy készíteni fog ilyet,de akár 20-30%-al drágább lesz,mint a g-sync nélküli.
0
0
0
0
no avatar
Elvileg lesz tressfx még más jázékban is. g-sync jó dolognak tűnik örülök hogy az nvidia is próbálja jobbá tenni a játékos piacot, nem hiszem hogy visszafogná a vga-t inkább csak igazodik hozzá
0
0
0
0
Balage89 avatar
Háát azért a GTX760 odaveri csúnyán és csak 10k-val drágább 😆 😆
0
0
0
0
garada avatar
HD7870 Ghz edition Best of ebben az árban 😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
épp ez az ha videót akarunk felvenni valamenyire biztos fogja enni a hardvereket mig a felvevő kártya nem fogja mert olyan mint ha nem is vennél fel videót!
Azért gondolom bukásnak a stress fx-et mert oké kiadták hogy van ilyen de a Tomb Raideren kivül láttál ilyet?😀!
Egyébként úgy nézz ki az Rszéria amdből kicsikét hibás televan egy csomo forúm hogy nem indul a alaplapit használja a gép és nem tudja benyomni sehogy a kártyát és egy csomo ment vissza garanciába:/
0
0
0
0
Cooley avatar
kaizinger: Már miért hátráltatná a G-Sync a videokártyát? Nagyon leegyszerűsítve lényegében a monitor frissítését igazítja az adott fps számhoz. Ez gyakorlatilag olyan, mint a vsync hardveresen megoldva, annak előnyeivel, a hátrányoktól mentesen, és nem befolyásolja a videokártya működését. Arról már nem is beszélve, hogy miután hardveres megoldás, tökéletesen kompatibilis minden létező programmal. És kétlem, hogy drága cucc lenne. A ShadowPlay-nek meg pont az a lényege, hogy nem kell 30eFt-ot kib*szni egy használt videófelvevőre...
A TressFX meg miért lenne bukás? Minden téren fejlődik a grafika és az animációk, miért ne fejlődhetne a haj is? És nem feltétlenül csak azt kell nézni, hogy most mit tud a TressFX, hanem azt, hogy végre megindult ebben az irányban is a fejlődés, és hoz ez még komolyabb megoldásokat is a jövőben.
A Mantle meg ha az AMD ígéretei szerint fog működni, akkor nagyon is jó dolog lehet még belőle! Vagy ha közvetlen a Mantle nem is lesz sikeres, mert az AMD megtartja magának, legalább arra jó lesz, hogy kicsit ösztönözze a DX és az OpenGL fejlődését. Nem kell mindig mindennek a közvetlen hasznát nézni! Hol tartana a világ, ha minden, először haszontalannak vagy kis hasznú találmánynak tűnő dolgot azonnal kukáztak volna?
0
0
0
0
Balage89 avatar
Am. se értem hogy miértelme 200-ér VGA-t venni amikor nekem is pl a 760 mindenre elég fullHD-ba, 4K-hoz meg pl 1db 780 vagy Titan is kevés, és nem hiszem hogy a közeljövőben olyan sok ember játszaná a legújabb játékokat 4k felbontásba 😃
0
0
0
0
kaizinger avatar
jah csak megint nv cucc kell hozzá olyan monitor ami majd kerül 200 ba!
micro szaggatás eddig se volt ilyen gondom most miért lenne?😀
készülhet mantle támogatásal amikor full fölös paraszt vakitás a amd részéről annyi az egész hogy majd arra optimalizálják és 30 helyet lesz majd 40 fps nv meg erőbe befogja hozni
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért a Mantle meg Stress FX elég más😃 Egyik egy csak feature a másik meg egy új API és már vagy 15 játék vagy mennyi készül is Mantle támogatással. G-sync meg ha elolvastad akkor jó dolog. Megkaphatják a mikro szaggatások nélküli játékélményt a játékosok fix 60 fps nélkül is ha nem bír annyit a videokártya, hanem csak 30-60at tud de eléggé ingadozva. De majd meglátjuk mit fog elérni.
0
0
0
0
kaizinger avatar
nálunk felváltva van kb 5 telefon töltön! 3 laptop 1 nap egyszer biztos megfordul😃 2 asztali gép😀 5 tv
kb 12-15 ezer ft szokott lenni a vilany számla😀 annyira azért nem fogyasztanak ezek a müszaki cikkek olyan sokat😀!azt a g-sync-et mi magyarok nem fogjuk soha az életben kihasználni esetleg megvenni egyrészt hátráltatná csak a kártyát ez is!
30 ezer ft-ért használtan meg kapok egy videófelvevőt most nem jut eszembe mi a neve hirtelen valami portable😆! a lényeg hogy minden videós ezt használja mert nagyon jó😀!
És ez a Mantle is lehet egy nagy bukás akár csak stress fx menyien vettek akkor amd-t mert beharangozták hogy a tomb raiderben már lesz ilyen és azota egy játékot nem láttam ami használta volna ezt😃
0
0
0
0
Balage89 avatar
Nem azt mondtam hogy 480 SLI a jobb választás, csak annyit hogy, nem a fogyasztás a legfőbb szempont szerintem, ugyanis itt néhány ember úgy tünteti fel hogy az igenis annyira számít, holott ha nem 0-24-be megy a gép akkor az a fogyasztáskülönbség eléggé elhanyagolható, arról nem is beszélve hogy a legtöbb háztartásba van egy hűtő, mosógép, stb. amik mellett egy pc fogyasztása eléggé nem számít sz.tem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igazad van de nem tudtam már mit felhozni ilyen nem fontos a fogyasztás érv ellen mikor a 660 gyorsabb, fejlettebb, kevesebbet fogyaszt és driverekből is gyorsulhat még mivel foglalkoznak még vele biztosan és az ára is jó. Nem baj, hogy őt nem érdekli a fogyasztás de mást nagyon is érdekel és ez a lényeg. Szóval egy fontos szempont ez sok embernek. Majd meglátjuk milyen lesz a ShadowPlay. Én kíváncsi vagyok a Mantle-re és azért szoktam írni érvként is mert valahogy nagy durranásnak tűnik egyelőre. Egyébként az a G-sync is érdekes dolog csak ki tudja mikor lesznek olyan megjelenítők amik már ezt a technológiát is tartalmazzák. Tanácsokból akkor meg majd visszaveszek bár nem érzem úgy, hogy sületlenségeket szoktam tanácsolni.
0
0
0
0
Cooley avatar
Bírom, amikor tudomást szerzel valamiről, és azonnal úgy beszélsz róla, mintha pontosan tudnád, hogy mi az, és beleviszed az érveléseidbe. 😂 A Mantle-ra is az egyik fórumtárs hívta fel a figyelmedet, onnantól kezdve minden második hozzászólásodban ott volta a Mantle. Tegnap jött a hír a ShadowPlay-ről, aminek még csak a béta kiadása sem jelent meg, de te már azzal érvelsz. 😆 És nagyon sokszor próbálsz tanácsot adni olyan témában, amihez egyáltalán nem értesz. Ez nem jó. Mindenki szereti, ha mások okosnak hiszik, de egy kicsit lassíts, mert ez már inkább nevetséges! No offense, csak tanács!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De modernebb és még jobb a piaci értéke és még erősebb, s Kepler architektúrára épül így támogatja a Shadowplay-t meg valamilyen szinten a DX11.1-et is. Különben sem rólam van szó ha nem tűnt volna fel. A fogyasztás sok embernek fontos.
0
0
0
0
Balage89 avatar
Nem értem hogy miért olyan fontos hogy mennyit fogyaszt, mert mindenki állandóan ezzel jön, sz.tem az a legutolsó szempont, egyik se fogja leugrasztani a villanyórát a falról, ha meg azért van hogy mert a táp, akkor meg annyit mondanék hogy nem a tápon kell spórolni, és pl a GTX660 SLI-nek is kell a 600w-os minőségi táp akkor meg teljesen m1, ha neked az kell hogy ne fogyasszon semmit akkor vegyél laptopot vagy aio pc-t 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az megint egy más eset és azoknak megfelelő hozzá a lapjuk is. Viszonylag olcsón hozzá lehet jutni és elég erősek együtt meg régi csúcskártyák is ugye. GTX 480 SLI-snek annyit mondanék, hogy adja el őket és vegyen GTX 660 SLI-t és akkor legalább nem fognak annyit fogyasztani a kártyák😃
0
0
0
0
kaizinger avatar
azért egy gtx 480 asnak ezt magyarázd meg akinek sli-be van azért az konkrét eredményeket hozz még a mai játékoknál is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudom milyen az alaplapod. Játékfüggő szóval ne várjál konkrét választ. De az a lényeg, hogy visszafogná és különben is egy kártya jobb mint kettő.
0
0
0
0
gaborw avatar
Kb. mennyit jelentene a "visszafogás"? Válaszod elöre is köszönöm! Alaplapom: "2 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2 @ x16 mode; PCIE4 @ x4 mode)"
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció