Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Próbálj meg 1 szintetikus tesztet (pl. 3D Mark), ha ott sem működik, akkor tuti valami CF probléma van, de ha ott meg jó lesz, akkor a proci a bűnös.

cseszka: Igen.
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor itt irná rosszul?
https://img201.imageshack.us/img201/9013/hjxj.jpg
0
0
0
0
szudar90 avatar
cseszka : nemtudom te mit nézel, de lehet igazad van... viszont én ezt látom :

http://kepfeltoltes.hu/131102/7870_www.kepfeltoltes.hu_.gif
http://kepfeltoltes.hu/131102/r9_270x_www.kepfeltoltes.hu_.gif

külön külön egyesével a gépben 😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Működniük kellene. Ugyan az a 2 GPU. És lehet, hogy a proci sem elegendő mindenhova, de az is biztos, hogy nem a proci miatt nem megy egyáltalán a CF.
A 270X is Pitcairn XT.
0
0
0
0
cseszka avatar
szudar90 a 7870 Pitcairn XT,mig az R9 270X Curacao XT Gpu-ra épül,ez a külömbség.Lehet ez a gond.
0
0
0
0
szudar90 avatar
szerencsére rosszul tudod 😃 ez egy az egyben ugyan az 😀 csak csiszolgattak rajta meg ugye az új számozás
0
0
0
0
szudar90 avatar
a két gpu ugyan az órajelben 40 hz a különgbség...mind2 hawk verzió
0
0
0
0
cseszka avatar
Lehet a két kártya nemszereti egymást?Mások a gpu-k.Kikellene probálni másikkal,pl 2db 7870,vagy 7870/7850 CF-et,igaz itt butul a 7870 a 7850 szintjére,de kellene h legyen teljesitmény növekedésnek lennie.
orodreath :Nekem annó volt 2db 6870 kari cf-ban,egy 1090T procival,volt FPS csökkenés néha,(néha le esett az fps,azota procit is cseréltem,mert sz oc-t se szerette,lhet ezért volt bajban a CF-al is)de viszont átlag 60% több fps-em volt.
0
0
0
0
szudar90 avatar
igen be van pipálvaműködik is tesztek is látják mind2őt...csak az fps nem emelkedik semennyit sem...
0
0
0
0
cseszka avatar
De,bekell pipálni a CF engedélyezést a CCC-ben.
0
0
0
0
Cooley avatar
Az AMD sosem a többkártyás rendszereiről volt híres, de ott valami más gond van. CF-em még sosem volt, szóval ott nem tudom, pontosan hogyan működik, de nem kell esetleg a Catalyst-ban bekapcsolni valamit? Bár azt gondolom már megnézted. Esetleg kérdezz rá toopa vagy Gaboo7 fórumtársnál, róluk tudom, hogy már volt/van CF rendszerük.
0
0
0
0
szudar90 avatar
amd_catalyst_13.11_betav8 ez van fennt és pont bf4 cf hez van ... bf3 is ugyan ez és metro LL is szintén. vagy csak ennyi lenne ultra beállításokon a plafon ? de low-on is ugyan ennyi az érték ...
0
0
0
0
Cooley avatar
Csak Bf4 alatt van ez? Mert akkor nyilván még nem kapott CF profilt a Bf4, vagy nem a legfrissebb driver van fent.
0
0
0
0
szudar90 avatar
Van egy 7870 hawk (1es slot) és egy r9 270x hawk (2es slot) CF kombóm...a cf működik ,de gyorsulás szinte 0... bf4 ben 2 káryával és 1 kártyával is ugyan annyi fps-t kapok (átlag 30)
És a 7870 aktivitása 0%
0
0
0
0
Cooley avatar
Egész pontosan miben kellene segíteni?
0
0
0
0
szudar90 avatar
CF rendszerben tud valaki segíteni ? fontos lenne !
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Köszi a válaszokat 😃 Akkor következő proci egy FX 6300...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nekem is egy Phenom x4 965 processzorom van, jelenleg 3,7GHz-en, de már sok új játékban elvérzik sajnos..😢 BF3 alatt még tényleg jó, de pl Crysis 3 alatt már igencsak szenved..!! Sajna nekem is már cserére érett. Pedig csak 2 és fél éves kb, de hát ennyit változik minden.. Innentől már INTEL-re fogok átállni.
0
0
0
0
GodSie avatar
Nem tudja kihajtani nekem is volt..és most fx 8320van ..sokkal nagyobb a változás 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
sajna crysis 3 bf4 és hasonó új erős játékoknál elvérzik a 965 be és már nem tudja kihajtani tudom mer nekem is volt és teljesen mind1 hogy 3.4ghz megy vagy 4.0 ghz akkoris kevés viszont bf3 alatt tökéletsen kihajtja a 7950-et is!
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Csáó.
Szerintetek egy Phenom II x4 965 3,7GHZ kihajtana egy R9 270X vga-t?
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Ha megveszem majd az új házat( Thermaltake commander ms1)+az új tápot(corsair cx 600)és majd késsőb a vga-t vagy hd 7950oc vagy gtx 760oc vagy r9 270x még nem döntöttem el.Na akkor nem lenne gpu limitem?Kihajtaná a cpu-m a VGA-t?Köszönöm a választ
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
Ide töltöttem fel pár videót a frissen megérkezett R9 290X videókártyáimról,Crossfire-be kötve,egyenlőre van Heaven 3.0 bench,Hitman Absolution,3D Mark 11 illetve közben afterburner-el monitorozom a hőmérsékletet,gpu órajelet és a fan speed-et.Akit érdekel nézze meg,mobiltelefonos felvételek úgyhogy elnézést kérek előre is,a minőség nem a legjobb,illetve én se vagyok a legnagyobb szakértő,ha valami hülyeséget mondok akkor bocsánatot kérek 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Sziasztok!
Rég nem jártam itt, és rég nem követem a VGA piacot, de ismerősöm azt kérte vegyek neki egyet, hétköznapi használatra.
HDMI kimenet legyen, hogy TV-re köthesse. Full HD se okozzon neki gondot 😃 és 10K-s limitbe férjen bele.
Tehát játékra egyáltalán nem használná, ami a legjobban számítana, hogy Full HD-ban tudjon filmeket nézni TV-n keresztül. Mit tudnátok ajánlani?
köszi előre is
0
0
0
0
garada avatar
MSI R9 270X Hawk 2GB GDDR5 PCIE Ezt a VGA-t Sasoljátok nemrég szereztem be ezt a kicsikét mindenkinek ajánlott ilyen árban teljesen megvagyok elégedve vele HD7870 Utodja kicsit felspécizve 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
annak a ventinek lefele kell néznie.báris gondolom,mert a link nem megnyitható,viszont nekem a ctg 600 van,és alulra megy a venti,hátul fujja ki,ahogy toopa is irta.forditsd eg a tápot,de ez nemlesz hatással a vga höfokra,a tápodnak lesz jobb.
0
0
0
0
no avatar
http://***/webshop/product/chieftec_ctg_550_80p_550w_box/164224
Ilyen típusú van benne.
És a 12cm-es venti felfelé néz.
0
0
0
0
toopa avatar
szilgn: Na ott valami nem stimmel. Alsó tápos háznál hogy a fenébe sikerült elérni hogy a vga-ra fújja a táp a levegőt?
Ha normálisan szerelted be a tápot, akkor az a gép alól szívja be a levegőt, és hátul fújja ki, a ház légáramlásába nem is zavar be. Ha fordítva szerelted be, akkor a ház belsejéből szívja a relatív melegebb levegőt, de akkor is hátul kell hogy kifújja.
0
0
0
0
no avatar
Ok, köszi.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy mivel alsó tápos a házam így a táp a videokártyára fújja ki a levegőt, ha a ház oldalára raknék egy ventilátort ami kifele szív akkor az csökkentené a hőmérsékletet??
0
0
0
0
toopa avatar
szilgn: Ez nagyjából normális hőmérsékletnek mondható, nem kell aggódni:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Hello!
Van egy sapphire hd7850 2gb gddr5-ös videokártya a gépben és mikor játszok akkor a hőmérséklete felmegy 67 fokig, ez jó vagy már nem annyira.
Ha jó akkor még meddig mehet fel biztonságosan??
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Mikor varhato uj amd_catalyst?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
cubetibi: Közepes krémer vagy felső raver de lehet otthoni felezős is! Ha valóban ilyen notebookod van akkor azt is tudod milyen teljesítményre képes...
0
0
0
0
cubetibi avatar
Egy hozzáértőtöl elfogadnék levelet hogy a laptopom hova kategorizálható? (asztalikhoz mérve)
1. netezős, 2. otthoni, 3. közép gémer, 4. felső gémer, 5. hardcore gémer
leveleket leőre is köszönöm
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GT755m-ből csak DDR5-ös van mígy a GT750m van DDR3-as és DDR5-ös memóriával is. Értelem szerűen a DDR3-as jóval lasabb. A DDR5-ös 755m és 750m között minimális eltérés van.
0
0
0
0
KockulHun avatar
Sziasztok!

GeForce GT750m és a GeForce GT755m közt mekkora különbség van? Megéri inkább 755-öt venni nagyobb árért?
0
0
0
0
sisko avatar
alex1997 : egy játék sem tesz magától semmilyen vga drivert,csak segédprogramokat legfeljebb (directx,physx,framework,vcredist-visualc++ meg ilyenek).
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Elvileg nem kellene befolyásolnia semmit a vga működésében.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Helló!

Rövid kérdésem lenne:Ugye nekem AMD (7850) kártyám van. Drivere fent van ok azzal nincs baj. De amikor rakok fel egy inkább Nvidia suportos játékot akkor az leszedi nekem rögtön az Nvidia drivert. Ez nem probléma? Nem zavarodik meg vagy valami?
Kösz előre is!
0
0
0
0
gerinova avatar
Gaboo7

Ez az ami nekem kellett. Koszonom 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
HWinfo: [LINK] pipa a sensor only kockába inditásnál és már monitorozza is.
0
0
0
0
gerinova avatar
Gaboo7

Koszi 😀
Arra tudsz valami progit amivel megnezhetem hogy mennyi a jelenlegi es a terheles alatt? 😲
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
gerinova: Ne a GPU hőmérsékletét nézd mert nem az a gyenge pont a 79xx szériánál hanem a VRM azaz a feszültség szabályozó modul. Ha az 90C felett van az nem egészséges.
0
0
0
0
gerinova avatar
Synda Rebirth

Koszi! 😀
0
0
0
0
gerinova avatar
Valaki segitene?
Egy kerdes!
HD7950 alapbealitassal semmi OC emelessel! Mennyi a max hofok ami meg nem problema nala?
[LINK]
100%terhelesnel!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
gaborw: Nálam is volt ilyen gond anno dsub miatt és nem minden VGA-val jelentkezett. 660Ti-vel csíkozott 560Ti-vel nem csíkozott ugyanaz a monitor ugyanazzal a kábellel. Próbáltam több DVI-dsub átalakítóval és több árnyékolt kábellel is sajnos sikertelenül. Nálam egy DVI csatlakozós monitor oldotta meg a problémát. 😀
0
0
0
0
gaborw avatar
Display port dsub átalakítót esetleg? Probálta már valaki? Hiába garanciáztatom nem a kártya a hiba! Találtam a neten átalakítót "SAPPHIRE DisplayPort - DSUB átalakító" Vajon ez megoldaná a csikokat?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció