Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kakamatyi100 avatar
Üdv!
Most raktam össze egy gépet(tervezett). Mondanátok róla véleményt hogy szerintetek jó-e és megérné-e az árát?
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Bronson:

A gépemről minden infórmációt megtalálsz ha rákattintasz a felhasználó nevemre.
Alaplap neve nem volt ott, de most már azt is oda írtam.

Rendben kipróbálom, amint megvan az eredmény írok is netek.
----------------------------------------------------------------------------
Szerk: nem jó. Bejön a telepítő, kiválasztom, hogy mit telepítsen és akkor ki ad egy hiba ablakot:

Windows failed to start.
A recent hardware or software change might be the cause.The fix to problem:
1.Insert your windows installation disc and restart your computer.
2.Choose your language settings, and then click "Next".
3.Click repair your computer.

if you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

File: \BOOT\BCD

Status: 0xc000000e

Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

És itt 2 lépést enged.. "contiune=Enter" ha rámegyek kilép.. és az "Exit=esc" ergó ugyanúgy újraindul.
0
0
0
0
Bronson avatar
szmordok : milyen gép az pontosan? ha valami, gyengább/régebbi, akkor maradj a xp-nél! én egy YUMI nevű programmal szokatm telepíteni XP-t usb segítségével! próbáld ki
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Kipróbáltam egy másik programmal, név szerint a ZOTAC WinUSB Makert.

Nos most miután beálítottam az USB-t elsődlegesnek és újrainditottam ezt hozta ki:

An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system.
Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

---------------------------------------

Valakinek van további ötlete?! :S Jó lenne ha megtudnánk oldani közösen ahelyett, és akkor nem kellene a szervízhez futkoznom vele és a pénztárcám is "vastagabb" maradna. :\ 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hú ezt sajnos nem tudom 😞
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17073
tölsd le rakd fel és próbáld ki hátha úgy fog menni
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Csak egy a bökkenő, hogy a jelenlegi gépen win xp megy. Azon is futna a program?
(win7 dvd/usb tool)

Letöltöttem, de valami Image masteri API v2 kell hozzá, az meg valami Op. rendszer gyorsjavítás így nem nagyon mentem bele.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hát figyu tölts le egy új windowst és próbáld ki a win7 dvd/usb tool-al.Én legalább 20x raktam vele windowst különböző gépekre és sosem volt vele problémám.
0
0
0
0
szmordokxd avatar
rufus-1.4.10. Ezt a programot ajánlották mivel "elvileg" ez mindegyik riválisát lekörözi gyorsaságilag, és elméletileg megbizhatóbb is.
0
0
0
0
Bronson avatar
szmordok : lehet magával a telepítővel van gond...
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Mivel raktad fel a windows a pendrive-ra?Nekem is volt hasonló jellegű problémám én a windows 7DVD/USB tool nevű progival raktam fel a pendrive-ra és azzal nekem mindig bootolt.Te azzal raktad rá vagy?Ha igen akkor nem tudok többet segiteni 😞
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne felétek. Tegnap este öcsém le töltötte a Riva tuner nevű programot az egyik otthoni gépre(mert, hogyő gyorsítani szerette volna a GPU-t) és véletlen ráment a Reboot-ra majd mikor ujraindult volna a gép ő gyors kikapcsolta és vissza be.Azóta folyton megáll a WIN 7 betöltőképernyőnél.
Próbálgattam újratelepíteni, de nem sikerült.Boot-olt pendrive-ról próbáltam újrarakni, kiválasztottam, hogy az legyen az elsődleges Boot device majd újraindítás után ezt írta ki:

Press any key to BOOT from USB
...
Megnyomok egy gombot majd ezt hozza ki:

A disk read error occurred.
Press Ctrl+Alt+Del to restart...
---------------------------------------------
Újraindul, majd kezdődik az egész előröl.
Próbáltam azt is, hogy azt a SATÁT kiveszem és a másik vinyón amin csak programok vannak arra rárakom a WIN7-et, de nem volt jó. Akkor meg azt írta, hogy Valami BOOTERROR.
Próbáltam mindkét winyót CD-ről újratelepíteni.(XP) de ezzel nem is foglalkozott a gép.Ugyanúgy ment tovább és leállt a WIN7 betöltőképernyőnél, hiába álítottam be a meghajtót elsődleges bootnak.
Azt is tanácsolták már, hogy vegyem ki a BIOS elemet várjak vele 10 percet majd vissza be.Megtörtént, változatlan minden.
Azt is tanácsolták, hogy inditáskor nyomogassam az F8-at, hogy bejöljön a csökkentett mód, de akár, hogy nyomogattam akkor csak a BOOT settings jött be.

Srácok, nektek van valami ötletetek?
Vagy esetleg ez egy "végzetes hardver hiba" lesz?

Várom mihamarabbi válaszotokat!
Üdv,
Szmordok, azaz Ricsi.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Rendben holnap újra pasztázom.A processzoron szinte semmi paszta sincs a hűtő bordán sincsen sok.Már 4 éve nem látott hűtőpasztát 😀😉 Eddig nem vehettem észre a hangosságát mert a régi gpu meg táp nagyon hangos volt de most csak a cpu hűtőt hallani.Köszönöm szépen a válaszokat!Még 1 kérdés:Van 1 12cm-es hűtőtm elég jól keveri a levegőt de,hogyan helyezzem el,hogy ne csak potyára menjen?Nem bánom,hogy ha az alap lapot hűti vagy valamit de ne hiába menjen 😀 rakjam a gép oldalára?Elég gyenge minőségű a gép házam és le is vettem az oldalát azt rakjam vissza?
0
0
0
0
ReSeth avatar
Koni: Pasztázd újra. Én is most vettem "új VGA-t" (használt) és amikor beszereltem elkezdtem játszani azt vettem észre hogy a proci 70-80fok között mozgott gyári hűtővel, később kiderült, hogy a paszta már teljesen elvolt használódva. A VGA pedig 65 körül volt. Elmentem hát egy közeli boltba, 3euro-ért azaz olyan 1000 forintért vettem Coolermaster hűtőpasztát. Kb egy borsószemnyi pasztát szétkentem a proci felületén a kis lapáttal amit hozzá adtak. Ez után azt vettem észre, hogy 2-3 óra aktív gémelés után a proci nem ment 60 fok fölé, de még a VGA is csak 55 fok körül van- pedig ezt újra sem pasztáztam.
Mikor nem volt pasztázva a procim, 60 fok körül volt alapjáraton és rengetegszer be is fagyott a gép pár másodpercre még böngészés közben is. Azóta mintha kicserélték volna a gépemet! 😃
Arra ügyelj, hogy ne használj túl sok pasztát. Ha túl sok az sem jó mert akkor már inkább szigetel. Ha kevés akkor meg azért nem jó mert nem vezeti jól a hőt. Először egy kisebb borsószemnyit próbálj meg szétkenni valami műanyaggal, vagy akár bankkártya is teljesen megteszi. Aztán ha kilátszódik a proci felülete, akkor még egy picit nyomj hozzá. Jah és a régi pasztát (még ha nem is látszódik) egyszerű papírzsepivel törölgesd le a hűtőbordáról, és a prociról is.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nme volt alatta szinte semmi, akkor sanszos hogy az a probléma. pasztázd újra.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali,most vettem egy új VGA-t meg tápot.A helyzet az,hogy a processzor nagyon gyorsan felmelegszik pár perc alatt felmegy a ventilátorja 5500rpm-re.Tudom,hogy kevés ezalá a VGA alá fogok is venni újat de csak kb 2-3 hónap múlva mire lesz rá pénzem.Most az előbb leszedtem a proci hűtőt és alatta szinte semmi hűtőpaszta nem volt.Szerintetek a hűtőpaszta segithet a helyzetemen egy kicsikét?Mert olyan fordulatszámon zavaró az a hang amit kreál.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Hát gondolkodtam, hogy mi lehet a baj, aztán fokonként ment fel a hőmérséklet.. Le vettem a gép oldalát, aztán látom, hogy nem pörög a venti.. -.- 😆
Mióta a hűtpaszta fent van, azóta 60 fok felett még nem volt terhelés alatt, a videókártya sem, úgyhogy minden rendben van 😃 (Crysis 2, BF3, Thief-el játszok)
0
0
0
0
Bronson avatar
azon csodálkozom hogy nem kapcsolt le már előbb magától...
0
0
0
0
no avatar
85 Fok az 😃D lassan süthetsz vele.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Jah működik minden hál' istennek 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
ReSeth : duplacsekk ezután mindennel 😉
0
0
0
0
atstuff07 avatar
ReSeth: mmm... gyakori eset 😂 A lényeg hogy jól működik, legalábbis gondolom.
0
0
0
0
ReSeth avatar
Értem. Ma vettem cooler master v1 ic value hűtőpasztát, ilyen lapátka is volt hozzá felkentem az egész procira. Nem vastagon, nem túl vékonyan. kb egy egész borsószemnyit. A gond ott van hogy 10 perce kapcsoltam be a gépet, és proci már 80 fokon van a semmitőL??? Mi ez?

SZERK.: Besz*rok, hogy az utóbbi napokban milyen felelőtlen vagyok 😆 85 foknál kikapcsoltam a gépet. Aztán észrevettem hogy a ventilátort nem dugtam vissza -.- 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
semmi kárt nem tud az okozni...
0
0
0
0
ReSeth avatar
Köszi a segítséget, és még egy apróság: nem okozhatok kárt ha ilyet használok? Egyébként kb 5 10 perc játszás volt, mert dolgom volt. De most este kipróbálom meddig megy fel.
0
0
0
0
Bronson avatar
msi afterburnerrel tudod állítani a fordulatszámot, 65 fok nem vészes...
0
0
0
0
Puffin avatar
65 fok az nem vészes... 😀
0
0
0
0
ReSeth avatar
Jah megoldódott 😃 valahogy a nagy kapkodásban áramtalanítottam a Dvd meghajtót és a Hitachi HDD-met amin a Windows van. Egyébként minden zsír, csak arra lettem figyelmes, hogy egy picit lassú a venti forgása, ez baj? Nagyon halk ez persze tetszik. BF3at próbálgatom most de melegszik a kártya rendesen. 65 C Fokon van éppen, és a venti halk. Esetleg lehet fokozni valami progival, vagy nem érdemes, így is nyugodtan terhelhetem?
0
0
0
0
Bronson avatar
hogyhogy nem lehet átállítani h miről bootoljon? azt muszáj hogy lehessen valamit rosszul csinálsz... amire még lehet szerintem gyanakodni : amikor áramtalanítottad a gépet, elfelejtette a boot sorrendet (lehet az alaplapi elem lemerült) kiírja egyáltalán a biosban az összes HDD-t? nem lehet hogy valamelyikről véletlen lecsúszott a hdd kábel? én már jártam igy, csak azért kérdem, hátha...
0
0
0
0
GaboC avatar
Olyan gondom akadt, hogy a monitoromon teljesen fekete kép esetén villódzik. Nem erőteljesen, csak halovány csíkok futkosnak lefele. De ez csak nagy fekete felületnél zavaró, pl az oldal szélén. Valami bezavarhat vagy a kondik haldokolnak benne? Amúgy egy Asus vw195D-t nyüstölök.
0
0
0
0
no avatar
melyik erősebb élsimitás az msaa vagy txaa?? black ops 2nnél olyan olyan opcio, hd karinál nem volt...
0
0
0
0
Kehbya avatar
És ha bekapcsol és megy a gép, nem kapcsol ki önmagától terhelés alatt vagy üresjáratban?
0
0
0
0
no avatar
Üdv lenne egy problémám... amikor bekapcsolom a gépet megy minden venti meg ilyenek de a monitor csak villog és nem is pittyan a gép mint ahogy szokott... aztán kihúzom újra áramot adok neki és akkor talán bekapcsol rendesen... :/ Légyszi segítsetek 😀 Köszönöm !
0
0
0
0
kaizinger avatar
meg ezeket alapból arra tervezték hogy birják a terhelést...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Valóban marhaság ez olyan mintha vennél egy bmw-mercedes kategóriájú kocsit, hogy néha leugorj a sarki boltba. Arra van a garancia, hogy menjen ha meg a hőmérséklet nem ilyen 80+ fok akkor ideális körülmények közt 10 évig elmegy ha meg meg fog dögleni akkor kevésbé terhelve is meg fog dögölni.
0
0
0
0
kaizinger avatar
hát elég nagy marhaságok amiket írtál!
0
0
0
0
Deimos avatar
Hát annyira nem szeretem rongyá terhelni a gépet(nálam a játékoknál a grafika másodlagos sose érdekelt annyira a dx11 csodái azért némely játék dx 9-ben is nagyon szép)
meg remélem hogy kevésbé melegszik meg a fogyasztás is kevesebb.(Bár ezek lehetnek marhaságok amiket irtam de nyugodtan javitsatok ki.)
Üdv
0
0
0
0
Bronson avatar
de miért is akarsz dx9-ben játszani...?
0
0
0
0
Puffin avatar
ebben mi a furcsa? DX11-ben jobban futnak a játékok, jobban kihasználja a hardvert.
0
0
0
0
Deimos avatar
Sziasztok

Észrevettem egy furcsaságot,hogy egy csomó játékban alacsonyabb az fps-em dx9-ben mint dx11-ben szerintetek mitöl lehet mert elvileg pont ellenkezönek kéne lennie.Amúgy a játékok eredetiek és minden naprakész.a dx9 is szerintem mert nem nagyon jelenik meg hozzá frissítés.Valami ötlet hogy ez mitől van?(pl a resident evil 5 el se indul dx9-ben)Köszi előre is.
Üdv
0
0
0
0
Puffin avatar
hát ha felhasználtad a kulcsot ami benne van akkor csak úgy ér valamit ha adod hozzá az accountot is.
0
0
0
0
tichiz avatar
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy eredeti lemezes Battlefield 3-am és el szeretném adni.Na most ebben az esetben a vevő tud majd multizni vele ha csinál magának egy origin accountot vagy oda kell adnom neki az enyémet?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Én nem ismerem pontosan milyen csatija van neki, de rákerestem volna szétvágás előtt:

[LINK]

[url]https://www.google.hu/search?q=usb+to+xbox+adapter&num=100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=EJ0EVLSpI8T4yQPHooLQDw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=614#facrc=_&imgdii=_&imgrc=g71-4MmbazVe8M%253A%3B2h8Uq_X--xTBXM%3Bhttp%253A%252F%252Fgx-mod.com%252Ftutoriaux%252Fimages%252Fxboxpcremote%252F1061.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.xbmc.org%252Fshowthread.php%253Ftid%253D38629%3B600%3B244[/url]

Nem vagyok hozzá értő,én ha csinálnám ezt, akkor úgy vágtam volna a kábelt el hogy vissza tudjam kötni(ráhagytam volna egy kb 15-20cm kábelt),mert a videóban lecsonkolta vagyis ha nem jó sütheted.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Mi lehet a probléma? az hogy összevissza van vagdosva az a probléma 😃 nem erre lett kitalálva 😃

De amúgy meg kivan zárva me nemtudom
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
Megcsináltam az Xbox kontrollert úgy mint ez a fickó:[LINK]
Mondjuk az enyém nem eredeti.Megcsináltam ezt is a leírtak szerint:[LINK]
És az lenne a probléma, hogy nem érzékel sehol. XBCD programot is letöltöttem, de ott sem jó. Mi lehet a probléma?
0
0
0
0
cseszka avatar
minden gond nélkül.😀
0
0
0
0
no avatar
Hello!

Azt szeretném kérdezni , hogy a '2011 -' nevű gépembe stimmelnének-e ezek a cuccok:

-ASUS M5A97 R2.0
-AMD FX-8320 3.50GHz
-FSP HYPER 600W

Illetve később szeretnék még +4GB RAM-ot , meg egy R9280X-et karácsony felé.
0
0
0
0
no avatar
MSI Afterburner mindent kimutat 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
msi afterburner. ezzel a programmal nézheted játék közben mennyire van kihasználva a vga meg a proci.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció