sudosu: isten vagy 😆 megnéztem az A+ listáját és az Animax-ét is (az összes címet végig olvastam...) de nem találtam semmit 😃 lehet majd én is belenézek, bár régen nem érdekelt..
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy animét keresek, de a címére sajnos nem emlékszem már. Ennyire emlékszem:
Régebben Animex-en láttam, és 3 lány volt benne, meg egy írónő. Ha jól emlékszem a három lánynak volt valami képessége is, amivel a papírt tudták manipulálni. Emlékszem valami időutazós részre is, még a vége felé. Ha jól emlékszem Londonban voltak.
Nem valami sok, de talán kiderül melyik is ez. Régen az egyik kedvencem volt, de sajnos egyszer adták csak, azóta nem láttam, és többre nem is igazán emlékszem.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
De bizony! 😃 mondocon... ami régen animecon volt... vagy nem ugyan az?? 😆 szerencse hogy az A+-ra emlékszem még O.O
utálom a moba-kat 😆 de pl. a Dead Island Riptide-ot is kaptam egyik haveromtól 😃
Mondjuk nekem is lenne miből tanulnom angolt... teljesen hülye vagyok! >.< most jutott eszembe hogy múltkor con-on megvettem a Girlfriends 1. collection-jét 😃 és abba szleng is van... de majd valami sorozatból ugye a kiejtést kell tanulni, köszi a tippet! 😃 és mostmár értem mit akartál mondani 😆
Hát azért néztem főként Meaning-et, mivel nekem a tipikus angol szlengekkel van problémám. lásd Klutz. Ebből elég ha látom az angol jelentését, KLUTZ = Hülye mondjuk. Ezeket meg nem nagyon fordítja a Google fordító 😃.
Nálunk annyi volt a gond az angollal az iskolában hogy kegyetlen, kegyeeeetlen unalmas volt. Intermediate volt az anyag(vagyis a könyv) (na ez a könyv rohadt egyszerű volt), és ezen kivül tanultunk szaknyelvet (hivatalos levelet irni) na ez már nagyon jó volt de rohadt nehéz is, szerintem most se tudnám megírni rendesen... és hogy miért irtam ezt le, mivel utolsó évbe egy szabadon választott sorozatról/filmről stb kellett irni, én pedig a Bleachről irtam meg ezt a fogalmazást 😃
sudosu: én is igy szoktam, jobb ha angolul olvasod el a szó magyarázatát...
Most elkezdtem a Soul Eater NOT!-ot és hát olyan mint a kiddy girl-and csak hát... megkel mondjam, jó... nagyon is tetszik 😃
sudosu: azt már én is akartam olvasni :3 és ha volt benne olyan szó amit nem értettél akkor mit csináltál? "gugli"? 😃
Ja és mi ált. rám csak a BlackIron-t használjuk de már BlackSteel... lehet mindjárt BlackDiamon, csak az kicsit fura 😃
xoki:
Szívesen 😀. "Music is my life & C#" van írva a SudoSu alá, már nem aktuális a C# része mivel már hanyagolom a nyelvet, csak suliba használunk már C#-ot.
Otthon inkább Java, Javascript, SQL, PHP, Python megy.
norbli01:
Én is szeretek Angolt tanulni, csak iskolában utáltam mert tök értelmetlen dolgokat csináltunk. Olvastunk olyan dolgokról amik abszolút nem érdekeltek. 4. év végéig a könyv sorozat retardáltnak nézett minket és az alap nyelvtani szabályokat nézette velünk 😃. (Mellesleg nagyrészét már általánosba is vettük).
Negyedik évben kezdtem ráfüggni az animékre, és akkor kezdtem olvasni a SAO Light Novel-t Angolul 😃 Mondom oké ...
Nah... sikerült végig nézni az Another-t és egész jó volt egy 9-et nálam megérdemel 😀
sudosu: én imádok angolt tanulni ^^ feltéve ha nálam van a szótáram 😃
noNameFPS: tudom le is szedtem már egyszer de még soha nem tudtam végig vinni a Skyrim-et 😃
sudosu: aha értem. Itt olyan nincs, a 4 év gimnázium vagy szakközép után, csak az egyetem/főiskola. Szóval én most munkanélküli adminisztrátor vagyok 😃 Mert én egyetemre nem megyek ahol szerbül kell tanulni (hülye lennék), Magyarországra menni meg jó kis költség lenne, meg persze kedvem sincs rá. Amúgy én is ezen a szoftverfejlesztőn (vagy valami hasonló) gondolkodtam, hogy arra mennék ha lenne rá kedvem 😃
A többi az kb ugyanaz mint ott. Az informatika nekem 2 évig volt (sajnos, meg nem is baj) szintén ugyanazzal a tantervvel. Excel volt fél évig + a power point a szakma miatt, persze már rég tudtam benne mindent csinálni ezért lanoztunk, amíg szenvedtek a többiek 😃 Egyszer animét is engedett nézni 😆
Ja és thx a részletes magyarázatot 😀
Egyébként mit ír a profilképeden? 😃 A Sudosu alatt.
WTF?!
Letöltöttem, gondoltam belenézek és ezt a párbeszédet találom... 😃
xoki:
Nálunk úgy működik az oktatási rendszer hogy tanulsz 4 évet gimnáziumba akkor kapsz egy érettségit. Persze van szakközépiskola is nálunk az ugyanaz mint a gimnázium csak tanulnak nagyon minimális szakmát is. Nálunk infó annyi volt hogy ment az Office csomag 4 éven keresztül.
Meg vannak szakmunkások akik nem kapnak érettségit lásd szakács, kőműves, heggesztő stb...
Ezután lehet választani hogy mész egyetemre vagy továbbra is középfokú oktatásban veszel részt (ennek érettségi az előfeltétele) . Én Az OKJ-t (azaz középfokú) választottam. Az OKJ add szakmát, sokszor többet ér itt Magyarországon mint egy egyetemi diploma. Mivel itt azt mondják ha egyetemi diplomád van hogy túlképzett vagy (egyes szakágakon).
Nekem azért van olyan sok időm mivel egyszer most vizsgaidőszak van. Másodjára meg Rendszergazda az olyan pofon egyszerű szak hogy nem is kell tanulnom semmit, elég ha órán "figyelek" már ha csinálunk valamit.
Még ha mindennap 7 órám is van (fölöslegesen) akkor is ha hazajövök nem kell az iskolai dolgokkal foglalkozni.
Ja és kiegészítve, én is rengeteg játékból tanultam meg angolul, nehogy azt higyjétek hogy én iskolába valaha tanultam is Angolt 😃.
xoki: Én csak a Mass Effect 3-at vittem végig angol felirattal, és a szövegek felét értettem meg 😆 szerencsére a lényeges felét 😃 de például onnan jöttem rá (nem tudom hogyan) az understand-re 😃 a skyrim-ből semmit nem értek szinte és ez el is vesz a játék élményből de majd csak tanulok még pár játékból 😀
Ja amúgy jó a képed 😃
sudosu: ahhoz képest sok szabadidőd van 😆
Konkrétan a 13. osztály az mit jelent ott, első egyetemi évet?
norbli01: sok játék angol felirattal(főleg jrpg/rpg/adventure vagy hasonló), és egy kettő megtanulod, még akkor is ha eleibe semmit nem értesz belőle.(mármint hallás utáni értésre gondolok első sorban) Nekem a mass effect 1-2-3 volt a "mentorom" az angol nyelvtanulásnál 😆
Ohh... akkor jóval "felettem állsz". Mindenki aki jól tud angolul (a csoportunkban én vagyok a legjobb, nincs kitől tanulnom) az idősebb nálam 😀 kivéve az évfolyam társamat, de őt hagyjuk 😆
Hát bigbeagle01 ha kimész UK-ba vagy USA-ba akkor mégtöbbet fogod ezt hallani, sőt a legtöbb Angol különösen az Egyesült államokban számunkra alig érthetően beszél. Hiába beszél Angolul, de nem érted, mert iskolában az irodalmi Angolt tanítatták velünk. Vagy Skót és Egyesült királyságbeli angol között is ég és föld a különbség.
Sorozatba/filmbe meg megvan mondva a színészeknek próbáljanak artikulálni, hogy lehetőleg aki tud Angolul és nem anyanyelve az adott nyelv is megértse tökéletesen.
Ja a How I Met Your Mother c. sorozatnál tényleg szépen artikulálnak a színészek. Az volt az első sorozat amit angol felirat nélkül néztem meg (angol szinkronnal logikusan).
Lehet majd a Game of Thrones-t kezdem el, majd kiderül hogy kell e Angol felirat hozzá vagy sem.
Én magyarral szoktam, nézni de már kéne angolul is... vagy szimplán felirat nélkül nézem a walking dead-et.. az így jártam anyátokkal-t ismeritek? Azt mondják nagyon tisztán és érthetően beszélnek angolul benne 😃
Ja, és rájöttem hogy nem ijesztő az Another hanem szimplán csak hátborzongató 😀
Kizárólag Angol felirattal, segít a készülésben a nyelvvizsgámhoz, meg lassan Angolul jobban értem mint magyarul.
Már az animék nyelvezete túl könnyű ezért elkezdtem Koreai drámákat is nézni, néha furcsán állt a szemem egy-két egyszerű szó szinonímáján 😆!
xoki: én szeretem a Bleach fillerjeit és max azért tartom jobbnak a Naruto-ét mert az "életszerűbb" elvégre szoktak random küldetéseket elfogadni 😃 + ehez jön az hogy magyar szinkronnal néztem az elején a bleach-et -.-
norbli01: én "nkór" os hd verziót néztem 😀
Szintén csak a shippuuden, viszont mostmár csak a mangája de csak is azért mert elkeztem, szóval nem akarom hogy az a sok idő kárbamenjen, fillerekből lett elegem. Bleach fillerjei 10000000x jobbak voltak és azt hagyták abba háát @@@@...
sudosu: mondjuk a dragonballnál nálam is igy volt 😆
Emígy nem szokott rám jönni, sírás meg még annyira se, az olyan részeknél én ásítozni szoktam inkább 😃
Ugyanígy igaz ez nálam a nevetésre, eddig a Bleach egy két része meg a K-on! volt olyan amin hangosan tudtam nevetni...
Ez a Nyan koi macskákról szól? 😃 Az volt a legkisebb méretű ezért azt szedtem le először...
[LINK]
Szerintem erre gondoltál bár ez Hong Kong-ban játszódik, de kb. minden stimmel amit leírtál.
Közben én is keresgélek még hátha megtalálom.
A segítségeteket szeretném kérni. Egy animét keresek, de a címére sajnos nem emlékszem már. Ennyire emlékszem:
Régebben Animex-en láttam, és 3 lány volt benne, meg egy írónő. Ha jól emlékszem a három lánynak volt valami képessége is, amivel a papírt tudták manipulálni. Emlékszem valami időutazós részre is, még a vége felé. Ha jól emlékszem Londonban voltak.
Nem valami sok, de talán kiderül melyik is ez. Régen az egyik kedvencem volt, de sajnos egyszer adták csak, azóta nem láttam, és többre nem is igazán emlékszem.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
utálom a moba-kat 😆 de pl. a Dead Island Riptide-ot is kaptam egyik haveromtól 😃
Ó he fenn vagyok megint TS-en ezek mobáznak megint 😆.
xoki: fúú... hogy én miket írtam volna 😆
sudosu: én is igy szoktam, jobb ha angolul olvasod el a szó magyarázatát...
sudosu: azt már én is akartam olvasni :3 és ha volt benne olyan szó amit nem értettél akkor mit csináltál? "gugli"? 😃
Ja és mi ált. rám csak a BlackIron-t használjuk de már BlackSteel... lehet mindjárt BlackDiamon, csak az kicsit fura 😃
Szívesen 😀. "Music is my life & C#" van írva a SudoSu alá, már nem aktuális a C# része mivel már hanyagolom a nyelvet, csak suliba használunk már C#-ot.
Otthon inkább Java, Javascript, SQL, PHP, Python megy.
norbli01:
Én is szeretek Angolt tanulni, csak iskolában utáltam mert tök értelmetlen dolgokat csináltunk. Olvastunk olyan dolgokról amik abszolút nem érdekeltek. 4. év végéig a könyv sorozat retardáltnak nézett minket és az alap nyelvtani szabályokat nézette velünk 😃. (Mellesleg nagyrészét már általánosba is vettük).
Negyedik évben kezdtem ráfüggni az animékre, és akkor kezdtem olvasni a SAO Light Novel-t Angolul 😃 Mondom oké ...
sudosu: én imádok angolt tanulni ^^ feltéve ha nálam van a szótáram 😃
noNameFPS: tudom le is szedtem már egyszer de még soha nem tudtam végig vinni a Skyrim-et 😃
A többi az kb ugyanaz mint ott. Az informatika nekem 2 évig volt (sajnos, meg nem is baj) szintén ugyanazzal a tantervvel. Excel volt fél évig + a power point a szakma miatt, persze már rég tudtam benne mindent csinálni ezért lanoztunk, amíg szenvedtek a többiek 😃 Egyszer animét is engedett nézni 😆
Ja és thx a részletes magyarázatot 😀
Egyébként mit ír a profilképeden? 😃 A Sudosu alatt.
WTF?!
Letöltöttem, gondoltam belenézek és ezt a párbeszédet találom... 😃
Nálunk úgy működik az oktatási rendszer hogy tanulsz 4 évet gimnáziumba akkor kapsz egy érettségit. Persze van szakközépiskola is nálunk az ugyanaz mint a gimnázium csak tanulnak nagyon minimális szakmát is. Nálunk infó annyi volt hogy ment az Office csomag 4 éven keresztül.
Meg vannak szakmunkások akik nem kapnak érettségit lásd szakács, kőműves, heggesztő stb...
Ezután lehet választani hogy mész egyetemre vagy továbbra is középfokú oktatásban veszel részt (ennek érettségi az előfeltétele) . Én Az OKJ-t (azaz középfokú) választottam. Az OKJ add szakmát, sokszor többet ér itt Magyarországon mint egy egyetemi diploma. Mivel itt azt mondják ha egyetemi diplomád van hogy túlképzett vagy (egyes szakágakon).
Nekem azért van olyan sok időm mivel egyszer most vizsgaidőszak van. Másodjára meg Rendszergazda az olyan pofon egyszerű szak hogy nem is kell tanulnom semmit, elég ha órán "figyelek" már ha csinálunk valamit.
Még ha mindennap 7 órám is van (fölöslegesen) akkor is ha hazajövök nem kell az iskolai dolgokkal foglalkozni.
Ja és kiegészítve, én is rengeteg játékból tanultam meg angolul, nehogy azt higyjétek hogy én iskolába valaha tanultam is Angolt 😃.
Ja amúgy jó a képed 😃
Konkrétan a 13. osztály az mit jelent ott, első egyetemi évet?
norbli01: sok játék angol felirattal(főleg jrpg/rpg/adventure vagy hasonló), és egy kettő megtanulod, még akkor is ha eleibe semmit nem értesz belőle.(mármint hallás utáni értésre gondolok első sorban) Nekem a mass effect 1-2-3 volt a "mentorom" az angol nyelvtanulásnál 😆
Sorozatba/filmbe meg megvan mondva a színészeknek próbáljanak artikulálni, hogy lehetőleg aki tud Angolul és nem anyanyelve az adott nyelv is megértse tökéletesen.
Lehet majd a Game of Thrones-t kezdem el, majd kiderül hogy kell e Angol felirat hozzá vagy sem.
Ja, és rájöttem hogy nem ijesztő az Another hanem szimplán csak hátborzongató 😀
Már az animék nyelvezete túl könnyű ezért elkezdtem Koreai drámákat is nézni, néha furcsán állt a szemem egy-két egyszerű szó szinonímáján 😆!
"Mert nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket" (Bikini - Fagyi)
Megjegyezném kedves mindenki, rossz aki rosszra gondol! 😃
Ha épp már fagyiztam 😀.
HTT vagy μ's? 😀
Zeneileg μ's, karakterekben viszont HTT 😀. Egyébként nagyon nehéz döntés.
Szintén csak a shippuuden, viszont mostmár csak a mangája de csak is azért mert elkeztem, szóval nem akarom hogy az a sok idő kárbamenjen, fillerekből lett elegem. Bleach fillerjei 10000000x jobbak voltak és azt hagyták abba háát @@@@...
sudosu: mondjuk a dragonballnál nálam is igy volt 😆
Emígy nem szokott rám jönni, sírás meg még annyira se, az olyan részeknél én ásítozni szoktam inkább 😃
Ugyanígy igaz ez nálam a nevetésre, eddig a Bleach egy két része meg a K-on! volt olyan amin hangosan tudtam nevetni...
Ez a Nyan koi macskákról szól? 😃 Az volt a legkisebb méretű ezért azt szedtem le először...