Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fontos lenne!
Gigabyte M68MT-D3P lapba belelehet rakni ilyen procit?
Azt olvastam hogy támogatja csak a 125W fogyaszt és ezt bírja -e az alaplap?
AMD Phenom II 965 Quad-Core Black Edition S. AM3
Előre is köszi!
Ja,mehet bele nyugodtan 😀
Gigabyte M68MT-D3P lapba belelehet rakni ilyen procit?
Előre is köszi!
IntelŸ PentiumŸ Processor E6300
(2M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
http://ark.intel.com/products/41493/Intel-Pentium-Processor-E6300-(2M-Cache-2_80-GHz-1066-MHz-FSB)
Ez a proci megér 6000 Ft. -t? 😃
Neten találtam egy használtat, állítólag csak netezésre, és office -ra volt használva, szóval nincs túlhajtva 😀
annyit még megér
(2M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
http://ark.intel.com/products/41493/Intel-Pentium-Processor-E6300-(2M-Cache-2_80-GHz-1066-MHz-FSB)
Ez a proci megér 6000 Ft. -t? 😃
Neten találtam egy használtat, állítólag csak netezésre, és office -ra volt használva, szóval nincs túlhajtva 😀
Spórolni, spóroni és sok szerncsét( pénzt) 😀
Ja,igen... még egy kérdés... ha megjelenik az Ivy bridge az hatással lesz az AMD procikra is? Mármint olcsóbbak lesznek?
Hát.... lehet egy kisebb árzuhanás, de nem hiszem hogy jelentős.
Spórolni, spóroni és sok szerncsét( pénzt) 😀
Ja,igen... még egy kérdés... ha megjelenik az Ivy bridge az hatással lesz az AMD procikra is? Mármint olcsóbbak lesznek?
Én ajánlom ha nincs sok pénzed de maradhatol az AMD nél. Csak a sandy pentium mos a játékokba akis "irodaiminigép"(g620) a nagyokat is megszégyniti. De a G800 as széria is jó ugy tuod árleszáitás lsz ivy után hátha az i3 is olyóbb lesz. Jó spórolást.
Azlesz 😃 spórolás 😃 és köszi mindkettőtöknek 😃
Intel Dual Core G620 és a többi 1155 ös G-s szériás inteleket mennyire lehet húzni? És mennyire jók játékra? /jobbal mint a mostani 5600+os athlonom ? 😃 /
nem nagyon lehet őket húzni.
Nem kifejezetten játékra valók ezek a procik, ebben az árkategóriában inkább az AMD-t érdemes venni.
mennyi pénzed van rá?
Hát igazábol csak nézelődök hogy ha esetleg valahonnan kerülne pénz mibe éri meg "befektetni" 😃
www.anandtech.com/show/4524/the-sandy-bridge-pentium-review-pentium-g850-g840-g620-g620t-tested/3
Méga 4 magosokat is néha odaveri.
Sokkal jobb mit a 5600 x2
Intel Dual Core G620 és a többi 1155 ös G-s szériás inteleket mennyire lehet húzni? És mennyire jók játékra? /jobbal mint a mostani 5600+os athlonom ? 😃 /
nem nagyon lehet őket húzni.
Nem kifejezetten játékra valók ezek a procik, ebben az árkategóriában inkább az AMD-t érdemes venni.
mennyi pénzed van rá?
Corsair A70, vagy Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Corsair
A te döntésed de én ezt választanám:[LINK]
Ha megteheted akkor 20K-ért én a Noctua D-14-et venném😉 Garantáltan jó,óriási bordák,könnyű szerelhetőség mi kell még?😃
Köszi a gyors választ de most nézem emelték a többi alkatrész így szűkül a hűtő kör is 😞 CM Hyper 412s vagy a 612s... ?
Előre is bocsi!
Tehát van egy Phenom II 1090T procim és az lenne a kérdésem, hogy mivel hűtsem le?
NOCTUA NH-U12DO A3 vagy THERMALTAKE CL-P0564D Frio ????
Egy csöppet gondolkoztam vízhűtésen de gyors elvetetem az ötletet...
A segítséget előre is köszi!
FX 6200 3.8GHz 125W játékra, 2VGA-hoz. vélemények?
Intel core i5-2500K inkább. (Pár 1000-el drágább, de sokkal erősebb és jobb is.) Meg játékra nem kimondottan jó az FX.
Hát nemtom, FX-150euro, i5-200. Forintban jó pár ezer az. Meg FX 4100-am van és böven elég a legújabb játékokhoz is, csak 2GTX 560-hoz már azért kevés lenne
Ahogy gondolod, de a játékra nem igazán jó az FX. Teljesítményileg lemarad abban az árkategóriában lévő prociktól.
Intel core i5-2500K inkább. (Pár 1000-el drágább, de sokkal erősebb és jobb is.) Meg játékra nem kimondottan jó az FX.
Hát nemtom, FX-150euro, i5-200. Forintban jó pár ezer az. Meg FX 4100-am van és böven elég a legújabb játékokhoz is, csak 2GTX 560-hoz már azért kevés lenne
milyen processzor, atóól függ h mire és mennyi léd van
Core 2 Quad Q9300 3Ghz-n túlhajtva.😃
Akkor nembiztosh megéri, föleg ha a sandy bridgeknek lejjebb megy az áruk. Köszi a válaszokat.
És kb mennyivel csökken majd az áruk? Érdemes most vennem 2500k-t vagy inkább várjám meg amíg kijön az ivy bridge kategória?
Hát kb 38-40-re leviszik az árát (de ezt még nem lehet tudni, de árzuhanás minden bizonnyal lesz.)
Akkor várok áprilisig😃
Ez igaz?😃
Hát kitudja igaz-e, minden esetre illene lejjebb mennie az áraknak, elvégre mikor megjelentek a sandyk akkor került egy 2500K 45E huf-ba azóta meg csak drágult, a dollár árfolyam miatt (nomeg mert az AMD azóta sem tudott versenyképes alternatívával előállni). Szóval biztos megy az ára 50E alá
Ez igaz?😃
Igen, de ez mindenhol így szokott lenni. Láncszerű dolog. Amikor kijön valami új, akkor az előtte lévőket pár%-al csökkentik az árukat.
(Pl: EZ olyan, mint az áruházak közötti harc, hogy minél olcsóbban adják a dolgaikat, hogy a vevők hozzájuk menjenek. ) Itt is ez várható, ha kijön az Ivy. Egy 10k-t simán le fognak dobni a boltok a 2500k-ból. (max 13-at.) (többet nem hiszem, mert az már a boltoknak lenne rossz, és azt ismerjük hogy a boltok maguknak is jót akarnak)
Akkor nembiztosh megéri, föleg ha a sandy bridgeknek lejjebb megy az áruk. Köszi a válaszokat.
És kb mennyivel csökken majd az áruk? Érdemes most vennem 2500k-t vagy inkább várjám meg amíg kijön az ivy bridge kategória?
Hát kb 38-40-re leviszik az árát (de ezt még nem lehet tudni, de árzuhanás minden bizonnyal lesz.)
24,7%-os árzuhanás lesz,2 héttel az Ivy megjelenése után.Drasztikusan lesújtva evvel az AMD-re nézve. 😊
Köszi a válaszokat! Én is erre a procira gondoltam, viszont lehet hogy a végén még a Core 2 Duo lesz mert azt nagyon jó áron betudnám szerezni.
de az meg már nem elég az új játékokhoz, procilimites is lennél egy jobb VGA-val, ráadásul elavult platform az egész.
az elég jó proc. egyetlen hátránya sztem h nincs benne l3 😞 egyébként már vettem volna 1-et 😃 sztem ha most vga nélkül kezd el bf3-azni az nem fog vmi jól menni, de azzal a 7770-el már jó lesz. 4gb helyett 6-ot vegyél, bf3-nak nem elég a 4
Még gondolkozok rajta.Ahogy nézem most a PH!-s teszteket, kb. egy PhenomII 955 környékén van CPU irányából.😎 Ti az alábbiak közül melyiket választanátok?
1.AMD A8-3870K
2.AMD PhenomII 960T
3.Intel Core 2 Duo E8400 Agyontuningolva😆
4.Intel Core 2 Quad Q8200 OC-val😃
5.Intel Core 2 Quad Q6600 OC-val
Ha ezeknél tudnátok jobbat légyszíves szóljatok.😀 Ha használt az se baj.
AMD PhenomII X4 960T egyértelműen. A C2Q sorozat már kihalóban van.
Ezeknél jobb, Pl Intel Core i5-2400/2500/2500K és még sorolhatnám...