Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Melyiket egyszerűbb kezelni, használni egy Xbox One-t vagy egy PS4-t?
Xbox One S-nél van-e magyar nyelvű menü?

Mennyi helyet foglal a Spyro Reignited Trilogy Xbox-n vagy PS4-n?
0
0
0
0
💬 1
ors11 avatar
@Gyrger72: Kezelni mind a kettőt könnyű 😃 Első sorban nézd meg, hogy a haveroknak milyen konzolja van, ha nincs akkor meg, hogy milyen exclusive címek érdekelnek. Na meg ha a gyengébbik verziót választod a konzolokból (S, slim) akkor inkább a ps, mivel az xbox S néha még a Full HD felbontást se tudja hozni :/ Jelzem mind2 be tud esni 30 fps alá egyes gameknél, de ha a spyro érdekel és semmi más, akkor nagyon nem tudsz mellé lőni...tekintve, hogy 2-3 év és jön a köv generáció, szóval ha olcsón meg tudod szerezni bármelyik konzolt akkor buy it 😃 Tavaly fekete péntekkor sikerült 65k-ért szerezni egy új Ps4 slimet nekem 😃 Nem bántam meg azóta se.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Most fogok váltani,i5 4690-ről i7 4770-re.
Az lenne a kérdésem,hogy egy sima csere az alaplapon elég,vagy van valami különleges művelet ami kell hozzá?

Illetve:
Egy "sima" 4770-et veszek,tehát nem boxosat.
Pontosan mivel jár az,ha nem boxos?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@villam viking: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a gyors választ! 😀
Kék halál...ühm...akkor egy pár adatmentés nem árthat 😃
az i5-ös gyárihűtő gondolom az i7 alatt is jól fog teljesíteni,igaz?
0
0
0
0
no avatar
@villam viking: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Rendben,még egyszer köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Sziasztok, hangkártyát szeretnék venni a HyperX Cloud2 headsetemhez. Ezt ajánlotta egy ismerősöm:
[LINK]
Ti mit ajánlotok hasonló árkategóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
💬 1
Hunork avatar
@Mesterlovesz: Nem rossz, de másik alternatíva ebben az árban és típusban íme: [LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Már eldöntve, hogy memóriát közeljövőben emelem 16 GB-ra.
Viszont nagy dilemma a processzor fejlesztése. Ugye Z170-es lapom van aminek frissítve a BIOS-a így akár i7 7700K is mehet bele, viszont az ugye még 4 mag 8 szál. Viszont ott a 8-as széria i5-öse ami 6/6-os és ennek köszönhetően nem kicsi a teljesítménye annak sem. Ahogy nézem nekem az i5 6600-ról minimum 6700K vagy 7700 lenne előrelépés, de igazán inkább a 7700K ha látványosabb teljesítmény növekedést is akarok főleg játék terén.
Így kérdezném van-e értelme még most beruháznom valamikor 4/8-as processzorra, vagy inkább húzzam ki a dolgot amíg csak tudom és megint platformot lépjek? Ahogy nézem az i5 6600-as vételével nem jártam rosszul mert még azért megállja helyét, de gondolok a jövőre is, csak ugye ott a 6/6 és a 6/12-es processzor is a terítéken már manapság.
0
0
0
0
💬 3
_AsheXp avatar
@reszler112233: Nekem 8600K van, semmi játékra nem kellett még erősebb, 7700K közel van hozzá, ugyhogy szerintem annak elégnek kéne lennie 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@_AsheXp: Köszönöm a választ! Erősen azon vagyok azóta, hogy ebbe a platformba nem nagyon veszek i7-et inkább ha netán nagyon kevés lenne már akkor átlépek új platformra megint. Még 1-2 évig kihúzom vele, ami lehet csak tényleg 1 év lesz, de addigra ki tudja mi lesz piacon. Addig is elevickélek ezzel a procival, mert mint írtam eddig nekem elég még. Memóriát felhúzom 16 GB-ra aztán évek múlva meglátom mik lesznek piacon. Azért is maradok, mert kecsegtet a 6 fizikai mag, de most megint platformcserére még nincs lehetőség max 1 év múlva, de lehet több lesz. Játékok terén meg a mostani i5 is elég jó helyen van szerintem, így arra i7-et nem érdemes most vennem mert igaz hogy 8 szálas lenne, de ugyanúgy csak fizikailag 4 maggal.

( Egy régi haverom is a kihúzást ezzel és később platformcserét ajánlott, a kérdésem után amit ide írtam, és utána tőle is kérdeztem.)
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@reszler112233: Jövő tavasszal jönnek a 3xxx szériás Ryzenek, arra érdemes lesz váltani, addig simán el leszel a 6. generációs I5 össel. Az intel platform most csak egy pénznyelő, semmi több. Nemzetközi szinten is, Magyarországon meg pláne. Vicc, hogy a 4 magos 7700K 120 ezer, és még hűtőt is kell venni rá.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
cseszka avatar
@Athis18: A 12Gb hogy van benne?3*4Gb?Egyformák a memóriák?Nekem 3*2gb van,és ez volt a hibajelenség mint nálad.Nekem 2memo egyforma volt,a 3.külömbözött.Mint kiderült aida64 progival a 3.memó 1600mhz frekin nem ment a másik kettövel mert az Cl11 míg a 2*2 Cl9.Aida ki irta h meik frekin tud meik idözitéssel menni.Nálam 1033Mhz,amint erre beállitottam a win tudta is használni mind a 6Gb-t,elötte csak 4-et.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@cseszka: 3db egyforma van benne.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az alábbi konfigurációhoz milyen tápegységre lenne szükségem minimálisan?

Alaplap: GIGABYTE A320M-S2H
Processzor: AMD Ryzen 5 2600 6x3,9Ghz Logikailag 12 magos processzor
Memória: 16 gb 2666 mhz dr4
Merevlemez: hdd 1 tb sata
Ssd: 120 gb sata
Vga: nvidia geforce gtx 1070 ti 8gb
0
0
0
0
💬 7
ors11 avatar
@Westfalien: Szia! Én a helyedben combosabb alaplap után néznék. b450 chipsettel rendelkezők már jó választás 😀
Nézz rá az adatlapomra 😃
0
0
0
0
no avatar
@Westfalien: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Az Iponnál gépösszerakóban a processzorral az első kettő nem kompatibilis ha hinni lehet neki.
Az eredeti alaplappal milyen hátrányt szenvedek?
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Akkor a :
Gigabyte b450m ds3h

Is jó lehet? Csak mert a fentebb említettek hiába 10k-val drágábbak csak már most is összeghatáron vagyok.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
Egyébként az overkill jelen esetben mit takarna? Csak, hogy tanuljak belőle
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
Így már értem. Köszönöm.
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy egy ryzen 5 2600 és egy 1080 ti mellé melyik alaplap lenne jobb? B450 MSI carbon vagy tomahawk. (tomahawkot jobban preferálom az ára miatt, de könnyen meggyőzhető vagyok :9) A procit ~4 GHzn szeretném futtatni és egy 3200 as ramot tennék bele. Választ köszöntem :9
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@Sniper99: Arra számíts,hogy lehet a 3200-as órajel nem fog tetszeni neki.
0
0
0
0
no avatar
@Sniper99: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Hali, köszi a választ, carbon lesz de x470 ből, 5 ezerrel többért pont most találtam egyet (52 az x470, a B450 meg 48) 😃 remélem nem typo mert már kedden jönnie kellett volna a másik lapnak de utcsó pillanatban visszamondták készlet hiány miatt... Végső esetben b450 hez vissza nyúlok :9
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Sok rosszat hallottam a mostani ASUS szériákról, elvileg még az x470 rog strixből is kispórolták a dolgokat. Világít meg "neve" van és elvileg annyi 😃 (Asus support mondjuk a legjobb ez tény, de sajna nem elég:/ ) Sajna egy taichi vagy egy hero 7 pedig pénztárcán kívülre esik, úgyhogy marad az x470 carbon. Azt a lapot jó ideig nem kell majd lecserélni, mégha új cpu t is veszek.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Mennyire fogja vissza a gépet eset nod32 antivirus vírusírtó?
0
0
0
0
💬 2
kolbaszkarika avatar
@roba1996: Kevésbé mint egy vírus.😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@kolbaszkarika: 😎 Legjobb válasz
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

RGB LED szalagot akarok beletenni a házba. Van két jelöltöm melyiket érdemesebb? Az egyik TV-t ír ki,de szerintem lényegtelenmert házba is belemehet. És elég egy darab hozzá hogy bevilágítsa a ház belsejét?
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
💬 8
Bronson avatar
@FoLey: Miért nem olyat veszel amit az alaplapra tudsz csatlakoztatni és msi mystic light-tal beállítani...? az elsőhöz hátra kell vezetned az usb kábelt, nem épp a legelegánsabb megoldás... az ilyen legolcsóbb szalagok nem fognak pontos színeket adni, arra számíthatsz.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Bronson: Tudsz ajánlani nekem ami hozzávaló? Megköszönném!
0
0
0
0
Bronson avatar
@FoLey: Bármilyen 5050 4 pines rgb szalag megteszi, függ mennyit akarsz rákölteni! Én olyat vettem, aminek mágneses a rögzítése, így nem gond ha át akarod tenni a későbbiekben. msi mystic light-ban utána be tudsz állítani pár effektet is a színek mellett: breath, static, flashing, cpu temp, music, random...
0
0
0
0
FoLey avatar
@Bronson: Tudsz linkelni ahonnan vetted?
0
0
0
0
Bronson avatar
@FoLey: Angliában élek, nem sokra mennél vele 😊 és személyesen vettem egy pc boltban, most jut eszembe...
0
0
0
0
FoLey avatar
@Bronson: Nembaj 😀 PH!-n Jött egy ajánlatt saját kezüleg készítette led szalag.
0
0
0
0
Hunork avatar
@FoLey: Nekem ilyen van: [LINK]
Több színben is van, molex-re kötöd és csudaszépen világít. nem érdemes hosszút, nagyot venni, mert nem világítani fogja a ház belsejét, hanem elvakít és semmit nem lehet látni, tulajdonképpen lesz egy szép nagy lámpád. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@Hunork: Nem rossz,de még megvárom zsombor22 kolléga válaszát mert neki van. RGB-s led szalag ő készítette egy 45cm meg egy 80cm+45cm.
https://logout.hu/dl/upc/2018-04/45520_0.jpghttps://logout.hu/dl/upc/2018-04/45520_6_2.jpg
0
0
0
0
akos328 avatar
Szervusztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Gigabyte GA-AB350 alaplapom, abban egy AMD ryzen 5 2400g CPU és most vettem egy Kingston 3000Mhz ram modulokat. CPU támogatja, alaplap támogatja ezeket a modulokat, de a gép nem indul rendesen. Belőttem az XMP-t 3000Mhz-re, elindul a gép, majd miután betölt a windows, utána pár másodperc múlva szétesik a kép, és csak feketeség. Újraindítottam a gépet, csak 2667Mhz-re állítottam a memóriákat ugyanúgy XMP keretein belül, de akkor is ugyanez. 2400Mhz-en elindul rendesen a gép, de ad egy figyelmeztető jelzést, windows betöltése után hogy "Configure system failed to initialize"
Kerestem neten erről a problémáról de nem találtam, viszont találtam pár időzítés beállítást, amiket kipróbáltam, de ha nem a dedikált XMP profilokat használom, akkor a PC el sem indul, bootoláskor újra és újraindul. Pont ez miatt vettem ezt az alaplapot, meg ezt a memóriamodult mert láttam a memory support listben, hogy ez a típus dual chanellel támogatva van 3000MHz-en. De mégsem megy. Valakinek valami ötlet?
BIOS a legfrisebb
köszi előre is
0
0
0
0
💬 4
Mesterlovesz avatar
@akos328: Szia, indítsd el a biost safe módban full alap bios beállításokkal (CPU alapórajelen, ram 2133mhz en). Ha úgy is rossz, akkor valószínű, hogy valami hardveres hiba. Ha megy, akkor AIDA64 stress testekből kiderül , hogy stabil e a proci és a ram.
0
0
0
0
Bronson avatar
@akos328: Manuálisan próbáld meg belőni az xmp konfigját. próbálj régebbi bios-t rátenni. nekem volt olyan hogy frissítettem a biost a legújabbra és akkor nem volt stabil a tuningom...visszatettem a régebbit és azóta is megy gond nélkül...
0
0
0
0
akos328 avatar
@Bronson: Régebbi BIOS-sal azt hiszem nem támogatja a Ryzen 5 2400g-t. Próbáltam manuálisan időzítést állítani, de akkor meg el sem indul a gép, bootolás közben újraindul
0
0
0
0
Bronson avatar
@akos328: és eggyel régebbi bios sincs, a legújabb támogatja csak azt a szériát...? ne csak az időzítést állítsd, van ott még pár dolog ami meghatározza az xmp profilt.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Sziasztok, mostani konfigomat bővítem egy MSI ARMOR 1070Ti kártyával. Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi 500W os chieftec tápomat megtartsam-e, vagy vennem kell egy nagyobbat? Nem akarom, hogy leégjen vagy tönkremenjen valami mert gyenge a géphez. Ha kell cserélni, akkor milyen tápot ajánlotok, ami jó ár/érték arányú (nagyon drágát azért nem akarok)? Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
💬 1
DJ Anonymus NH4SCN avatar
@Mesterlovesz: Szia!
https://pcpartpicker.com/list/

Itt megmondja,hogy kb mennyi lehet a fogyasztásod,tehát,hogy elég lesz-e a táp rá.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok! fekete péntek alkalmából felnéztem pár áruházra, hogy mivel próbálják átverni az embereket 😃 és erre az érdekes dologra akadtam.
[LINK]
110 ezerért GTX 1080Ti mining... most a bányászatra használt jelző nem tudom mit takar erő potenciál szinten, de egy 1080Ti ilyen áron barátok között is k*rva jó 😃

Szóval örülnék, ha valaki felvilágosítana 😃
0
0
0
0
💬 3
FoLey avatar
@ors11: 5GB-os változatú GTX 1080 Ti is van? Mert idáig csak 11GB-ról hallottam. Mellesleg Mining az csak is bányászásra használható,de nincs is semmilyen kimenet a kártyán.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@ors11: [LINK]

Ne vedd meg 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
@_AsheXp: Nem is terveztem megvenni csak furcsa, hogy nem tüntetik fel bővebben, hogy nem játékra való. Pofa ezt a nevet adni ennek a kártyának imo. Köszi az infót 😃
0
0
0
0
Demoz avatar
Szóval van egy Toshiba Satellite C855-2FG laptopom. Ugye integrált videókártya van benne, ami alapjàratom 32 mb-os. Összesen 4 gb ram van a laptopban. Tehàt annyi memóriát vesz el, amennyire éppen szükség van, vagy ez hogy működik?
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Sziasztok! 3 kérdésem lenne igazából: A Sapphire nitro Vega 64 en tudom hogy nincs ring LED, de ami van a hátulján az RGB? Mármint változtathatom vagy csak egy színű? A második: Az Asus strix modell olcsóbb, megérné inkább azt választani? A harmadik kérdés: Vagy felejtsem el a vegát és használtan annyiért vegyek egy 1080 ti t garanciásan? A válaszokat köszönöm :9 (Edit: esetleg várjak black Friday ig és reménykedjek hátha 200 alá egy 1080 ti becsúszik?)
0
0
0
0
💬 3
_AsheXp avatar
@Sniper99: 1080Ti garanciásan, egyértelmű
0
0
0
0
Sniper99 avatar
@_AsheXp: Az lett, köszi a választ, nekem annyira nem volt egyértelmű ^^
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Neem nem 😃 egy 2600x mellé teszem :9 Monitor pedig majd pár hónap múlva lesz fejlesztve egy 1440p s re vagy 4k s ra :9
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni, hogy 4k (2160p) filmek (mkv) lejátszásához milyen processzort ajánlanátok? Pontosabban mi a minimum, amin már szépen futnak az mkv fájlok? Ismerősöm megkért, hogy a Q6600-as gépét fejlesszem már neki kicsit és nem szeretnék mellé fogni. Köszönöm.
0
0
0
0
💬 6
xCube avatar
@djsiegfried: Szervusz!

Ha olcsón akarja megúszni, akkor egy olcsóbb Ryzen APU -t ajánlanék 8GB RAM -mal. Mondjuk egy Ryzen 3 2200G elég is lenne a célra és még külön VGA sem kell.
Btw most milyen konfig hajtja a 4K megjelenítőt?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@xCube: Köszönöm a választ. Jelenleg egy Q6600 4gb DDR2 és egy GTX750Ti van az ismerősöm gépében. Eddig nem is próbálta természetesen erőltetni a 4k-t, de ha egy 300megás sample-t elindít, akkor az akadozik neki.
0
0
0
0
xCube avatar
@djsiegfried: Akkor gondolom nem 4K monitorról van szó, hanem 4K TV -ről. Esetleg egy média box sem lenne rossz megoldás. Vannak elég olcsó megoldások is, amivel lehet 4K tartalmat lejátszani.
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@xCube: Ismét köszi. A PC-t szeretné kicsit felhúzni az illető, mert pár játékkal is szeretne játszani. 1st Gen i5, 3rd Gen i3, valami ilyesmiben gondolkodnánk. Csak kérdés, hogy ez elég-e a 4k filmekhez...
0
0
0
0
xCube avatar
@djsiegfried: IGP -vel számoltok, vagy lesz dedikált GPU a gépben?
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@xCube: GTX 750Ti. Az már benne van a gépében. (gigabyte 2gb)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !

CPU Type
AMD A8-7600 Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G ehhez nem tudok rakni egy gtx 1050 ti 4gb videókártyát igaz? milyen procit érdemes venni hasonló videókártyához?

köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Mai napon bekötötték a Telekom Magenta1 csomagot. Na most mivel csak 3 beltérit engednek így nekem a szobába nem jutott és a TVGO alkalmazással van TV. Kérdésem az hogy a HDMI-n átvitt kép minőségébe beleszólhat maga a kábel vagy nem és csak az internet sebességétől függ? Maga a kábel kb 6-7 éves, de 1.4-es szabvány ha jól emlékszem, de ez nem biztos. Maga net a maximum ami itt elérhető 10 Mbit/s náluk garantál 1-el. Mikor mértem akkor kábelen és wifin is hozta ezt a sebességet, így nem értem miért lesz rossz a kép minőség a TV-n HDMI kábellel átvezetve a laptopról miközben a TVGO leírása szerint elég neki 0,6 Mbit/s is.
0
0
0
0
feriking avatar
hali kéne egy kis vélemény erröl>>>>asus-vivobook-15-x542un-gq142-15-6-laptop-intel-core-i5-8250u-8gb-ddr4-1tb-hdd-geforce-mx150-4gb...170 ezer..megéri??
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@feriking: Kis gépigényű jétékokhoz jó. Komolyabbakhoz gyenge a kártya.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Processzorokból melyiket érdemesebb megvenni játékra, videókészítésre, emulátorozásra? i5 vagy i7?
Itt alább láthatjátok a fejlesztési terveimet.:
https://gepigeny.hu/user/gyrger72/eszkozok/274801
0
0
0
0
💬 7
_AsheXp avatar
@Gyrger72: Játékra i5, content creatre i7
0
0
0
0
@Gyrger72: Bőven jó az az i5.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Gyrger72: Nyilván ha tudsz i7-et venni,akkor azt vedd.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Gyrger72: Ha már Z390-es lapot teszel mellé akkor csak is i7-et ajánlom.

Update: Ha már ilyen ütős konfigot tervezel akkor ne spórolj már a tápegységen és a házon.
Mellesleg G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000Mhz 43k bestbuy.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@FoLey: A ház és a táp már megvannak, azokat nem cserélem.
Gyakorlatilag ez nem egy újonnan összeállított konfig lesz, hanem a régi feltuningolása.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Gyrger72: Rendben,de a ramot cseréld ki arra amit javasoltam. Meg i7-es procit tegyél bele ha belefér a keretedbe.
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: Nekem picit csalódás lett az új gépem, talán mert túl sokat vártam el tőle:
ASUS 1060 6GB OC
i5-8600
MSI Z370 Gaming Plus
16GB ram
SSD
1920x1080

Odyssey saját benchmarkja (4GHz-n benchmark alatt 100% körüli terhelés volt - normál játék alatt is végig 100% terhelés mutatkozik) szerint:
Low átlagosan (1590 MB VRAM)
78 FPS

Medium átlagosan (1990 MB VRAM)
69 FPS

High átlagosan (2400 MB VRAM)
59 FPS

Very High átlagosan (3250 MB VRAM)
51 FPS

Ultra High átlagosan (3500 MB VRAM)
40 FPS
0
0
0
0
BudayT avatar
Sziasztok, vettem egy Crucial MX500 ssd-t, jelenleg hdd van a gépembe, kettő. Tudnátok segíteni az ssd beüzemelésében? Szeretnék egy win7-et telepíteni rá, hogyan kezdjem, alaplapon mindegy melyik sata csatira dugom? Biosba is kell gondolom állítgatni. Köszi előre is.
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@BudayT: Először is,Win7-et ne tegyél rá,Win10 Pro.Csatlakozó elvileg mindegy,de annyit szokás ajánlani (bár ki hogy csinálja attól függ),hogy a vinyókat telepítésig kösd ki.Ha esetleg nem észleli,akkor pedig nyilvánvalóan a Biosba bemész és beállítod.
0
0
0
0
BudayT avatar
@Andor1997: win7-et miértnem ajánlod?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@BudayT: Már nem támogatott ,elavult minden téren,Win10 SSD-vel sokkal jobban barát ,normálisan működik vele stb....
0
0
0
0
no avatar
Hali mindenkinek!Van egy asus X402C notebook-om. idáig ezzel a gépel játszottam a wot-on. Minimális beállítással most is jól fut.de szeretném élvezhetőbe tenni. Fejleszthető a gép vagy csere.köszi
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@pici75: Max még memória és SSD amit egy notebookon fejleszteni lehet. SSD hasznos mert így gyorsabban betölt a game és nem lesz olyan hogy a csapat már elgurult és negyed pályánál tart míg te éppen csak beestél.
Mivel nemrégen volt grafikai motor csere a wot alatt, neked kell eldönteni hogy az mekkora fps csökkenéssel járt és azt elviseled-e vagy sem.

De a notebook szerintem elég régi ahhoz (legalább 4 éves) hogy megérett egy cserére is. Én az asztali gépemet fejlesztettem most i3-3220-ról, mert mára már kevésnek bizonyult.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
Kérdésem lenne a következő biost lehet e visszafele frissíteni? NON-K OC Bios kellene nekem és nem tudom visszafele működne e mert már felraktam az f21-es biost is ...
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@ricsyxxx: persze, simán.
0
0
0
0
BudayT avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 6
MC MaRcI avatar
@BudayT: ha újratelepíted az ssd-re
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@MC MaRcI: Ezt rosszul tudod mert van lehetőség klónozni. Ez biztos mert én régebben olvastam utána, nem is olyan bonyolult, de a program neve most nem ugrik be. Igaz én is újratelepítettem a laptopom az SSD-re váltásnál, de nekem több éves volt a rendszer, így inkább újrahúztam.
0
0
0
0
Kelori avatar
@BudayT: Én macriumot szoktam használni.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@BudayT: Egy Windows 10 1803 64b feltelepül SSD-re kb 40 perc alatt a pendriveról indulástól kezdve a használatra kész Asztalig.
Ennél nem gyorsabb szerintem semmilyen más megoldás, persze a saját dolgokat utána még érdemes átrakni, böngésző kedvencek, megszokott alkalmazások. Ha nincs sok migrálandó adat, akkor szerintem reinstall és sima másolás bőven elegendő.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@BudayT: Program neve Acronis,de lehet jóval mókolósabb ha HDD-ről SSD-re akarod,ha lehet egyáltalán úgy normálisan.Gondolom adatokat mentenél elsősorban,így azt ajánlom,hogy SSD-re telepítsd fel újra a rendszert,a többi meg maradhat HDD-n.
0
0
0
0
Hunork avatar
@BudayT: Internet a barátod:
[LINK], [LINK] és végül [LINK]

Ahogy írtzák, a Macrium kiváló erre.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Van egy ASUS Prime x470-Pro alaplapom és feltettem a legfrisebb Biost ami a 4024-es. És azóta a proci hűtőm folyamatosan gyorsul fel időközönként ok nélkül és elég zavaró. Kérdésem. Hogyan lehetne visszatenni a Bios verziót ami rajta volt?
Update: A helyzet megoldva BIOS-on belül az EZ Flash 3-al gyönyörűen visszalehetett állítani az eredeti BIOS-t 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok! Rejtélyes problémám lenne és szükségem lenne a tapasztalataitokra!

A következő az adott gép

Processzor: Ryzen 5 2600x 3,4GHz 6 mag 12 szál
Memória: HyperX Predator DDR4 16Gb 3200MHz
Videókártya: MSI GTX 1070 Gaming X 8Gb GDDR5 256bit
Op. rendszer: Windows 10 pro x64
Alaplap: ASUS Prime B350-Plus
Tároló eszköz: Samsung EVO SSD 250Gb + WD 1TB 7200rpm 64mb (ezex)
Hangkártya: Alaplapi
Optikai meghajtó: Nincs
Ház: Coolermaster Masterbox 5 window
Tápegység: FSP Hydro GE 550w Gold
Monitor: ASUS 23,8" VZ249HE
Billentyűzet: Sima
Egér: Sima
Egyebek: 2x bequiet pure wings 2 140mm PWM
1x bequiet pure wings 2 120mm PWM

Windows 10 pro 10.0.17134 build 17134

Néha csak magától kikapcsol a gép (sajnos ismerősömé és én nem tapasztaltam nála), netezés közben pl, játékoknál nem nagyon. A ventilátorok csendes módban vannak de mégy így sincs olyan meleg szerintem:
cpu: 47,5 C dobozos ryzen spire hűtővel
alaplap: 45C
gpu: 44 C
hdd:38 C

Volt már másik elosztóba dugva de ugyanabba a konnektorba. A gép 2 hónapos szóval nem tudom mi lehet a hiba. Ezekre gondoltam:

1. A konnektor nem bírja el a gépet (azt hiszem földelt konnektor, a ház maga max 20 éves(legalábbis a felső rész), a vezetékek nem hiszem hogy régebbiek).
2. A táp a hibás
3. Érintkezési hiba
Van hogy be se kapcsol nem hiszem hogy a windows vagy a ramok miatt.

Érdekel van-e ötletetek. Bármilyen segítség jól jönne! Köszi!
0
0
0
0
💬 6
Spazzz avatar
@Andris18: Szep kis gep,nem lehet aramingadozas? A tap inkabb megeroltetes kozben szokta csinalni az ilyet ami leginkabb jatekokanal van ugyebar,nem hiszem ,hogy a netezes igy lefogna.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Spazzz: Kedden jön elvileg valaki megnézni a gépet és tápot cserélni. Remélem hogy a konnektorban lévő feszültséget is meg tudja-e nézni vagy valahogy a tápot tesztelni. És igen ez a durva, hogy amikor játszottam rajta pl. Rime játékkal (ami nem igazán optimizált) nem volt semmi gond.
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Kezdésnek környezeti problémára gyanakodnék. Mivel a hiba nem ismételhető meg egy könnyen, talán a legjobb ha elviszed a géped magadhoz és megnézed, hogy a környezetváltozás megoldja-e a problémát.
20 év egy háznál nem kor szerintem, hacsak nem valami nagyon régi elektromos kábelezés van, pl alu kábelek és réz kábelek keveréke, ami ugye nem egészséges.

Ha nálad vagy esetleg ugyanabban a házban másik helységben ahol nincs ugyanazon a körön másik nagy fogyasztó, a hiba ismét jelentkezik, akkor lehet az alkatrészeket átvizsgálni, mi lehet a baj.

De pl ha panel vagy társas ház, az is lehet hogy a szomszéd mikrózik és az zavar be a gyenge áramhálózatba. Vagy mosógép. Vagy villanybojler.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Ez egy egyedülálló ház, nem panel. Egyszintes volt eredetileg és ráépült egy emelet, ahol most a gép van. A kábelezésre majd rákérdezek, jó ötlet! 😀
Majd később a gépet is elviszem ha kell akkor. Fentebb írtam, hogy kedden érkezik valaki aki jobban ért hozzá. Azt még megvárom.
Köszönöm a segítséget nektek! 😀
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Esetleg van van egy megfelelő kapacitású UPS azt be lehetne még üzemelni és megnézni hogy az megoldja-e. Amúgy sem baj, ha van egy UPS a gép és az áramhálózat között, pláne ha gyengébb a környék és egy pici vihartól is áramingadozások vannak.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Rendben ezt is fogom mondani. Köszönöm szépen! 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nekem van 8gb ddr3 hyperx blue ram-om
na most ugyan ezt csak hyperx black mellé rakhatom nincs különbség?

1866mhz-s mind a kettő
0
0
0
0
💬 1
@MC MaRcI: Szia!
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2084097/hyperx-blu-hyperx-black.htm
Ha tényleg minden paraméter megegyezik(órajel,időzítés,ddr,)akkor elvileg mehetnek együtt,de mindenképp érdemesebb ugyanolyat venni,mint amilyen van.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Sziasztok 😀

Én is vga vásárlás előtt állok. Nézegetem én is RX570 4GB vagy 8GB-os kártyát.
Cooler Master Elite Power 600W (RS600-ACABM4-WB) tápegységem van jelenleg. Idáig egy R9 270OC kártyát hajtott ki szépen 6 pinen. De most néztem, hogy amiket nézegettem RX570 annak 8 pin kell. RX580 kártyának meg 6+8pin.... nekem jelenleg 6+2pin van szóval akkor gondolom RX570 és RX580 is kilőve mert nem fogja elbírni a tápegységem őket, meg nincs is mire rádugnom :/

Szerintetek most akkor mit tegyek? RX570 jó lehet vagy még azt se fogja elbírni???

Előre is köszönöm válaszotokat.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@TheXperia1: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Szia 😀

Szétszedtem darabokra a gépem és sajna csak 1db 6+2 pines csatlalozó van rajta. Komplettan vettem a gépet én szoval lehet, hogy az lemaradt vagy én nem tudom :/ Procinak látok egy 4+4 pineset meg egy 6+2 pineset a videókártyának.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@TheXperia1: Szia!
6-os molex=pcie -es szokott lenni a vga dobozában általában, de ha nem akkor pár száz forint.
0
0
0
0
no avatar
@TheXperia1: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
Köszönöm mindenkinek a segítségét. Amit leírtam tápegység és pontos típusa az 110%, hogy ez a Cooler Master RS600 ACABM4 mivel levettem a gép oldalát és onnan írtam le a biztonság kedvéért. Jah hát tényleg vennem kell akkor egy molex átalakítót de vicces, hogy a dobozba se volt ilyen hanem akkor egyszerűen lenyúlták a boltba .... Újonnan szeretnék egy RX570 vagy 580 kártyát. Használtan semmikép nem akarok. Ezen már nem spórolok akkor. 4 évente azért már veszek akkor egy normálisat megint. RX570 65-ért lenne és nem láttam GeForce 1060 6GB-ot ennyiért :/ Meg maradnák az AMD oldalon ha lehet.
0
0
0
0
Puffin avatar
@TheXperia1: Szerintem csak olyan kártyát vegyél aminek max 6+2 pin kell. Nem erőltetném azt a tápot.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Puffin: A 6+2 pin akkor nem jó az RX570-hez aminek 8 pin kell? Nem bírná el?
0
0
0
0
Puffin avatar
@TheXperia1: A 6+2 az a 8 pin.
0
0
0
0
TheXperia1 avatar
@Puffin: Azt tudtam, hogy 8 pin csak hát azért mégis 6+2 szóval a +2 re gondoltam hátha valami más terhelést bír el. Kevesebbre gondoltam.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@TheXperia1: Ha új kártyában gondolkodol ,akkor 1060 6GB.RX570-nél olcsóbb jelenleg,de erősebb is tőle,jobb szoftvertámogatás stb.. 😀 Spoiler!
Használtan hardveraprón ha tudnál picit még spórolni,akkor 100 rugó körül van már 1070 is akár,de ha azt nem is,és újat akarsz,akkor inkább Nvidia oldalon kutakodj,és mint írtam,ha RX 570 új ára körüli értékben keresel,akkor még annál olcsóbban is találsz GTX 1060 6GB-t ,ráadásul jobb tudással.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Van egy Dell Inspiron 15R N5110 laptomom a mai nap fel akartam rá tenni a windows 8.1 amikor kiválaszottam hogy melyik meghatjóra akarom telepiteni utána el is kezdte a telepítést és egyből egy csomó szines csikok jelentek meg a monitoron
Azóta bekapcsolás óta nincs kép és 4 sipol utána abba hadja és megint 4 sípol
Valaki estleg tudna ebben segiteni hogy mitől van ez a ramot megnéztem próbáltam másik slotba is
Illetve van olyan amikor bekapcsolom nem sipil meg semmi csak kép nincs
PRóbáltam vga illetve hdmi kábellel rá dugni monitorra de ott sincs kép
0
0
0
0
💬 6
roba1996 avatar
@SuperPuma: És olyankor mivan ha át teszem a ramot másik slotba és ott nem sípol de viszont akkor sincs kép csak feketeség?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@roba1996: Próbálj meg egy elemes bios resetet. (Laptopnál bizony ez ultra nagy szopás). Amúgy nem kizárt, hogy annak a memóriának reszeltek. (Legalább is a színes csíkokból erre következtetek)
0
0
0
0
roba1996 avatar
@SuperPuma: Már próbáltam az elemet ki venni és egy pár perc múlva vissza de ugyan ez a probléma
Azt nem értem hogy az egyik slotba pittyeg de viszont ha másikba teszem ott miéért nem?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@roba1996: Laptopoknál érdekes dolgok történnek néha. Lehet a második slot csak akkor megy, ha az elsőben van memória. Amúgy próbálj meg szerezni egy másik memóriát, de ha potyára nem akarsz pénzt kiadni, vidd be egy közeli üzletbe/szervizbe, ott kipróbálják neked. (Esetleg ha van másik laptop, addig kibontod abból kipróbálni)
A másik lehetőség, hogy az alaplap ment tropára. Itt van egy a szekrényben, aminek a VRM köre halt le
0
0
0
0
roba1996 avatar
@SuperPuma: Megoldódott a probléma szerencsére a ram ment tönkre ki próbáltam egy másik ramal azzal tökéletesen megy szerencsére nem a slot ment tönkre 5-6 évet birt a ram
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Ilyen Huto Beszerzésén gondolkodom.Erről, a Processor hütőröl mi a véleményetek!? Valaki esetleg használ ilyet? Vélemeny,Tapasztalatok? Adnak hozzá(Pasztát?.. (ID Cooling SE-214)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Üdvözletem!

Érdekelne másnál is volt-e olyan hogy a játék főmenüje előtt cicergett vagy kicsit magasabb hangja volt a hddnek (pl never alnone) de az utána már nem is volt. Most a splinter cell blacklistnél van ez? Káros lehet a hddgre nézve (azon van a játék). Hdsentinel nem írja hogy baja lenne, de érdekelne hogy van e valami tippetek.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Mennyire befolyásolja a windows témák a számítógép teljesítményét?
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@roba1996: Egy középkategóriás géptől kezdve kb semennyire.
Max ilyen ősrégi dual-core, vagy P4-en.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@19ati93: Értem köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok, ideiglenesen van a gépemben egy AMD VGA, feltettem a GPU-zt, hogy megnézzem pontosan mi a neve, hogy tegyek fel hozzá drivert, és az a neve, hogy általános microsoft videokártya, most akkor ehhez nincs is driver? mert jó lenne nem 1280*1024ben netezni!
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@zsolo: De van driver,csak ha nincs fent ,akkor a kártya nevét sem írja ki.Egyébként pedig elvileg AMD oldalon is van olyan,hogy automatikus Driver letöltő ,az elvileg felismerheti,és telepítheti ,ami kell.Egyébként semmi sejtésed sincs,hogy régi,vagy új,kb mikori évjárat stb.?
0
0
0
0
zsolo avatar
@Andor1997: sikerült köszi, letöltötte magától amilyen kellett!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@zsolo: A NYÁK-on vagy az etiketten rajt kell lenni egy modell jelölésnek.
0
0
0
0
zsolo avatar
@SuperPuma: https://www.pcx.hu/msi-r7-240-1gb-ddr3-1gd3-64b-lp-videokartya-550661

kb így néz ki...
0
0
0
0
cseszka avatar
Sziasztok.Lenne egy kis gond.A gépemben egy giga 970a-d3p lap van,nemrég szereztem be,elötte egy gyengébb asus volt,elötte meg egy msi csak az meghalt,ezek váltották sorba.Na..3*2gb memó van benne,a biosban is látszik meg aida is mutatja valamint a win is felismeri h 6gb de csak 3,91gb használható.Utána néztem a neten hogy lehetne megoldani h felismerje mindet rendesen,ill tudja is használni de amiket találtam nem segitett.pl spec rendszerbeállitásoknál a pipa a memória méretnél,integrált vga sincs,egyedül a ram remap-ot nem próbáltam,mert olyan nekem a biosban nincs.Ha valaki tud segítsen,mert igy csak alszik 2gb,és szinte játszani se lehet azokkal se,amik eddig mentek.Az elözö lapban is ezek a memok voltak,ott nemvolt velük gond.Oprendszer Win10 X64,a legujabb ami fentvolt nc.reon.
0
0
0
0
💬 9
reszler112233 avatar
@cseszka: Biztos 64 bites az a rendszer? Csak mert ez akkor fordul elő legtöbb esteben ha csak 32 bit-es a rendszer. Nekem régi gépemben 4 GB esetén mikor 32 bit-es rendszer volt szintúgy az AIDA ismerte, és a Win is igaz az 7 volt, de használható csak 3,5 volt. Amint 64 bites került fel már használható is lett a teljes 4.
0
0
0
0
cseszka avatar
@reszler112233: Igen,biztos hogy 64 bites,erre figyeltem mikor letoltottem.(Bocsi az ekezet hiany miatt)Meg a sajat gep tulajdonsagoknal is ezt irja X64...Ill a telepitoben is cask 64bites win verziok voltak.Program file mappa is van sima is ami ugye a 64bites meg van x86 is...Nem igen tudok vele mit kezdeni....
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@cseszka: Más tippem nincs sajnos, de akadhat még itt valaki aki találkozott már ilyen hibával.
0
0
0
0
cseszka avatar
@reszler112233: Értem,azért köszi,majd próbálok én is még vele szórakozni.😀
0
0
0
0
Kenzo avatar
@cseszka: Nekem volt ilyen gondom,a végén kiderült hogy a ram herc nem volt ugyan az,a te ramjaid hány hercessek nézted?
0
0
0
0
cseszka avatar
@Kenzo: 2x2Gb 1600 a harmadik 1333Mhz...Behalok,ha ez a gond,viszont ha jóltudom ilyenkor,mikor nem egyforma a sebességük,akkor a gyorsabb belassul a lassabb sebességére nem?Legalább is ebben a tudatban éltem,igy ennek nem is nyilvánitottam nagy jelentöséget….Na erre ránézek,mert a biosban figyeltem h csak 667Mhz a sebessége,ami valójában 1333Mhz de ha felteszem 1600Mhz-re akkor be se bootol.Ami még érdekes,ezek a memók vannak már évek óta és az elözö 2-3 alaplapban(Msi 970A-G46,Asus M5A78L-M,valamint volt egy Asus M5A 99X Evo 2.0,ezt a MSI behalása után vettem,de gyári hibás volt,igy gari alatt visszakaptam az árát) is gondnélkül mentek.Esetleg az idözités?2X2 kit az CL9,mig a 2gb CL11....???
Ha lesz idöm teszek fel képet a biosrol.

-Szerk-
Biosban átállitottam az órajelet most 1067Mhz körül megy,mostmár tudja használni mind a 6Gb memóriát.
A fene vinné el.😀
0
0
0
0
Kenzo avatar
@cseszka: Ja más elvileg a cl9 meg a CL11 ,azt is halottam h nem jó ha van ha keverjük a ramnál a herceket,én régiket kidobltam egy vettem 4 darab másikat és azóta jó,a biosban meg nem mertem bántani mivel nem nagyon értek hozzá 😃 fő hogy mostmár jó
0
0
0
0
cseszka avatar
@Kenzo: Hát nem érthet mindenki mindenhez,de most sokat segitettél.😀
Szivem szerint kidobnám a fél gépet (Lap,proci,memo) a vga se mai darab,de levagyok még vele,és vennék egy ujat.Ryzen felé huz a szivem,de sajnos a családi ház felujitásában vagyok,az meg korlátlan mennyiségben nyeli a pénzt,de hátha nemsokára a végére jutok,és sikerül utána a géppel is foglalkozni...
0
0
0
0
Kenzo avatar
@cseszka: A házfelujitás olyan mint ha kútba dobálnád a pénzt,elhiszem hogy nyeli a pénz ,én is evvel dolgozok nap mint nap 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ugye van az alaplapoknál a chipset.
Na már most,van-e különbség(és ha van,akkor mi az),ha mondjuk egy z87-es vagy egy z97-es chipsetet használok?
Konkrét példa.
Gépvásárlás előtt állok egy i7 4770-es procihoz keresek lapot,csak azt nem tudom,hogy ehhez(gondolom az újabb jobb) z97-es chipset "elég",vagy esetleg tudok venni olyan lapot,aminek jobb a chipsetje?
A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 2
_AsheXp avatar
@villam viking: A jobb chipsetek általában több USB csatit jelentenek, esetleg több pci-e lanet, meg jobb tuning lehetőségeket, ilyesmi dolgok. A proci teljesitmenye nem fog valtozni, barmelyikbe is rakod, de ha tudsz ajánlott a jobbat venni
0
0
0
0
no avatar
@_AsheXp: Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
_AsheXp avatar
@User83: Olyan táp nincs, hogy gamer táp, de a CX600 egyébként egy nem rossz táp, de azért vannak jobbak. A másikat nem tudom, gondolom kisült az a csati
0
0
0
0
no avatar
@_AsheXp: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@User83: Mi számít komolyabbnak? 😀 600W-nak elégnek kéne lennie, de az én konfigom pl nem bíznám egy CX-re, hiába corsair, egyik kedvenc márkám, a belseje nem olyan minőségi mint egy HX vagy HXi, esetleg RM, amik nem sokkal drágábbak.
0
0
0
0
Bandibacsi avatar
@User83: [LINK] Itt állítsd össze a géped, és megmondja, hogy kb mennyit fog fogyasztani. Az alapján meg tudod nézni, mennyi W-osra lesz szükség. De az általad írt táp csak Bronze, nem ártana Silvert nézni legalább. Fontos a minősítés.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogyha rákötöm a gépet a tévére, akkor miért lóg le fent is és lent is a kép? Ezt úgy kell elképzelni, hogy a monitor és a tévé is FULL HD felbontású. Hogyha a tévének más lenne a felbontása, még oké, de így viszont nem értem.
Ezen a képen látható a lelógás:
https://kepkuldes.com/images/459407a530dfd21d0aff2e10f2f20ea9.jpg

Ezt nálam meg tudtam úgy oldani, hogy a Radeon beállításokban a "HDMI méretezés" csúszkát állítottam, amíg jó lett.
https://kepkuldes.com/images/ee77c2081a965fc7869e8a0eefaf7645.jpg

Apum gépe szintén a tévére van rákötve, és neki is lelóg mindenhol, de viszont neki nincs az a HDMI méretezés rész.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ne lógjon le neki, vagy hogy a Radeonban benne legyen ez a méretezős rész, mert úgy emlékszem nekem automatikusan benne volt.

Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
💬 2
visor261 avatar
@TuningWorld96: A tv csinálja ezt át kell lőnöd a kép módot hogy ne vágja le(de ha nem auto akkor minden alkalommal vissza kell lőnöd mikor a tv-t nézed vagy fekete csíkok lesznek alul)
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
@TuningWorld96: A TV-n képopcióknál, képernyőhöz igazít legyen beállítva. Persze ha van ilyen az LG-n. Samsungon van.
0
0
0
0
Sniper99 avatar
Sziasztok, remélem jó helyre írok most, ha nem baj akkor az előző "fail topic"-omból átmásolnám a kérdést hogy megkönnyítsem magam dolgát :9

A jelenlegi gépem röviden:
AMD Phenom II X4 965 @3.6 GHz, gyári hűtővel
Sapphire R9 380 Nitro
8 GB DDR3 Kingston ram 1600 MHz
Kolink KL-850M 850W Bronze táp

Ezt szeretném lecserélni, erre
Cooler Master V1000 1000W Gold
Ryzen 5 2600 vagy Ryzen 7 2700
X470 gaming plus alaplap
16(vagy 32)gb DDR4 3200 Ripjaws ram
NZXT Kraken x52 vízhűtés
Sapphire R9 380 Nitro

A kérdésem CPU val kapcsolatban lenne, nem tudom eldönteni hogy melyik legyen. Főképp játékra kellene de későbbiekben lehet hogy stream, videóvágás és egyebekben is kipróbálnám magam. Sok helyen olvastam hogy ha OC-zni akarom akkor elég a nem X, viszont a nem X verziókban lehetnek bajok az áram felvétellel vagy fogyasztással (TDP) és "Throttling" keletkezhet. Megéri egy kicsivel többet költeni a 2700 ra, akár a 2700x re, vagy a 2600 esetleg 2600x elég játékokra és nincs akkora különbség a kettő között.
Tisztában vagyok azzal hogy a videókártyám kicsit kicsi vagy "elavult", de egyenlőre nem tervezek kártyát újítani.

Nem igazán vagyok toppon abban hogy milyen faktorokat kell nézni, mi miatt éri meg valami, annyi biztos hogy a jövőben ez az újítás után nem tervezek bele venni nagyon semmit, talán a 16gb ram ról fentebb váltani 32gb-re, de az is odébb lenne 😀
Legyetek gyengédek ;9
A válaszokat köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@Sniper99: A táp az Overkill... Minek akkora? Vegyél kisebbet és 2700x-et!
0
0
0
0
Sniper99 avatar
@Puffin: Köszi a választ, az a kérdésem lenne még, hogy milyen Tápegységet ajánlanál akkor? Jelenleg egy Kolink Core 850W (KL-C850) van, azt megtartsam és akkor nem kell új tápra költeni, vagy biztonság kedvéért egy márkásabbat vegyek?
0
0
0
0
Puffin avatar
@Sniper99: Egy jó 550-es tép elég lesz ha majd erősebb kártyát veszel is. Pl:
SUPER-FLOWER Leadex Gold 550W
EVGA G2-G3 sorozat
SEASONIC Focus Plus sorozat
Corsair Rm550x
Coolermaster V550
0
0
0
0
Sniper99 avatar
@Puffin: Rendben köszi szépen, szétnézek árukeresőn értük ^^
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne csak. Az a bizonyos "Szolgáltatásgazda: Előtöltés" mi a halál és mi a rákot csinál? :/ Csak mert rendesen unom már hogy néha random napokon random időben elkezdi és akkor a lemezhasználatomat 99%-ra felpörgeti én meg csodálkozok hogy 2-3 havonta cserélhetem a vinyómat..illetve lehet ez ellen valami tenni hogy ne kezdje el állandóan csinálni? :/
Köszi a segítséget előre is! (tudom hogy nem ez a legjobb topic erre de itt kapok talán a lehető leghamarabb választ)
0
0
0
0
💬 6
reszler112233 avatar
@Bioritmus: Nem lehet hogy bekaptál valami bányászvírust? Futtass egy MalwareBytes-t az megmondja van-e, és lehet meg is oldja a gondot.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@reszler112233: Windows defender nem fogja meg ezeket? :/ egyébként nemsokára lefuttatom amit javasoltál köszi a tippet 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Bioritmus: Az nem fogja meg ezeket, de ha mégis megfog akkor se mindet, így legalább havonta érdemes egyszer futtatni, vagy ha valami hasonlóan terheli valami a gép egy részét akkor érdemes ránézni mindig vele.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@reszler112233: Értem 😀 köszönöm 😀
0
0
0
0
no avatar
@Bioritmus: Sok oka lehet annak hogy az svchost tekeri a géped.
Windows 10-en:
- lehet hogy a következő windows patchet tölti le (bár az max 4GB körül szokott lenni)

Windows 7-en:
- ismert hiba hogy az svchost elkezdi tekerni a hdd-t, vagy telepakolni a memóriát, windows update hiba miatt. Ez utóbbira van patch ami javítja (KB3050265)

de persze lehet más oka is.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@Palanova: Windows 10-et használok el is felejtettem odaírni szóval valószínűleg az update letöltős eset lehet.
Köszi a tippeket 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Sziasztok.Ezt a procihütöt néztem ki,sok jót olvastam róla,és árban sem egetrengetö az ára.
[LINK]
Kérdésem az lenne,hogy a pumpa kábelét azt hova kell kötni?Nem láttam milyen a csatlakozása,pl molex amit direkt a tápra kell,vagy alaplapra valahova?Ill mi a ti véleményetek róla?
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@cseszka: 3pines csatlakozója van. Ha a tápra dugod akkor maxon fog menni mindig, ha az alaplapra akkor tudod szabályozni a fordulatát
0
0
0
0
cseszka avatar
@Puffin: Huhh...itt most a ventire gondolsz?Azt tudom h az alaplapra kell kötni,az 4pines pwm venti,csak a pumpát nemtudom hova kell.....😕
0
0
0
0
Kelori avatar
@cseszka: A pumpát is alaplapra kell kötni. A venti 4 pines PWM-es, a pumpa 3 pines fix teljesítményű.
0
0
0
0
cseszka avatar
@Kelori: Okés.Köszi a választ,ezzel nemvoltam tisztában a pumpa hova megy...😃
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
A mostani alaplapomba (Asus P8P67 LE) szeretnék venni egy Intel Core i7-3770 procit (Ivy Bridge, 22nm, LGA1155).
Most egy Intel Core i5-2400 (Sandy Bridge, 32nm, LGA1155) processzorom van.

Az a kérdésem, hogy BIOS frissítés után tudná-e kezelni az alaplap az i7-es procit?

Az alaplap leírásában nem szerepel a 22nm-es technológia (Supports Intel 32 nm CPU).:
https://www.asus.com/Motherboards/P8P67_LE/specifications/
0
0
0
0
💬 5
Devis avatar
@Gyrger72: Nem számít hogy ott mit írnak. Azt egyszer írják meg, amikor közzéteszik a lap adatait,
de ha itt megnézed ([LINK] ), akkor a 3602-es biossal már támogatja az ivy bridget a lap. Tehát legalább azt fel kell rakni, de persze ha már frissítesz akkor ajánlott a legfrisebbre.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Devis: Megnéztem és már a legfrissebb 3801-es BIOS van fent a gépemen.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Gyrger72: Hát nem tudom, de ha cseréled az i5öt, akkor szólj, mert majd egyet akarok az Optiplexbe
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@SuperPuma: Szerintetek ha cserélném az egész gépem főbb elemeit (CPU, GPU, RAM, Alaplap), a mostanit mennyiért lehetne eladni? Egyben vagy külön-külön érdemesebb?
A gépem adatait megtaláljátok az Eszközök -> Én gépem alatt.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Gyrger72: Egyben csak elég nyomott áron lehet eladni, de ez igazából attól is függ, milyen gyorsan akarsz a cuccaidtól megszabadulni.
Amúgy érdemes az aktuális használtpiaci áraik szerint beárazni. (Esetleg kicsit alá és akkor kb egy héten belül elkel minden)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!

Két géppel és egy laptoppal kapcsolatban írnék. Minden kis hozzászólás nagy segítség nekem!

Alpha gép
Pontos konfigurációt nem tudok. Windows 7 ultimate 64bit megy rajta (ebayről lett vásárolva a kulcs, sajnos pár hét után azt írta hamis). Eléggé egy krumpli teljesítményén van 10+ éves és már be sem kapcsol rendesen. A BIOS-ban megnéztem a bootsorrendet hdd-ről menne meg kikapcsoltam a fastbootot. Addig jut, hogy bejön az alaplap nevét mutató kép aztán a pár _ jel és onnantól szürke. Még annyi hogy egy gagyi approx táp van benne de a videokártya is csak alig eszik valamit (kis picike passzív hűtésű).
Itt tudnék valamit tenni BIOS-ban vagy csak újratelepítéssel oldható meg?

Bravo gép
Egy 2 hónapos gép, konfiguráció spoilerben:
Spoiler!
Processzor: Ryzen 5 2600x 3,4GHz 6 mag 12 szál
Memória: HyperX Predator DDR4 16Gb 3200MHz
Videókártya: MSI GTX 1070 Gaming X 8Gb GDDR5 256bit
Op. rendszer: Windows 10 pro x64
Alaplap: ASUS Prime B350-Plus
Tároló eszköz: Samsung EVO SSD 250Gb + WD 1TB 7200rpm 64mb (ezex)
Hangkártya: Alaplapi
Optikai meghajtó: Nincs
Ház: Coolermaster Masterbox 5 window
Tápegység: FSP Hydro GE 550w Gold
Monitor: ASUS 23,8" VZ249HE
Billentyűzet: Sima
Egér: Sima
Egyebek: 2x bequiet pure wings 2 140mm
1x bequiet pure wings 2 120mm

2 alkalommal is kikapcsolt csak simán netezés közben. Eddig nem fordult elő ilyen játékok közben sem. Lehet, hogy érintkezési hiba? Szoftverese teszt nincs erre?
Spoiler!
(Avast free, kasperky free, malwerbytes tesztet majd futtatok rajta.)Csak honlap kerülök a gép elé.

Charlie laptop
Adatai spoilerben
Spoiler!
Processzor: Intel Core i5-7200U @ 2,5GHz to 2,7GHZ
Memória: 8GB DDR4 2133MHz
Videókártya: Nvidia GeForce 920MX 2GB DDR3
Op. rendszer: Windows 10 Home 64bit
Alaplap: Lenovo idepad 310-15IKB
Tároló eszköz: Seagate Mobile 1TB 128MB 5400RPM SATA3 st1000lm035-1rk172
Hangkártya: HD audio??? Intel Sunrise Point-LP PHC - High Definition Audio Controller Coneexant CX20751/2
Optikai meghajtó: hl-dt-st dvdram gue0n
Tápegység: aksi
Monitor: monitor
Billentyűzet: billentyűzet
Egér: touchpad

Többször is előfordult, hogy lefagyott a tálca. (Win 10, laptophoz járt). Ezen kívül többször is előfordult, hogy bekapcsolásnál csak töltött a bejelentkezőképernyő vagy odáig se jutott. Kb havonta van ez. Több be-kikapcsolással megoldódik vagy ez alapján Spoiler!

cmd-be irkálva meglett. Viszont eleve lassú is mert egy 5400rpm-es 1TB-os merevlemez van csak neki (ssd-már nem fért a keretbe, változtatni rajta már nem akar a tulajdonos mert a cd-írót használja) de felgyorsítani nem lehetne kicsit valahogy?

Köszönök minden kommentet előre is!
0
0
0
0
💬 10
reszler112233 avatar
@Andris18: Laptopra.

Tálca lefagyás régebben nálam is volt az asztali gépnél, de jó ideje már nem. Én úgy oldottam meg, hogy CTRL+ALT+DEL majd kijelentkezés. Azután bejelentkeztem és már ment is.
Gyorsítani meg simán lehet, ahogy én is tettem saját laptopommal. Belső HDD kivesz, és helyére SSD. A kivett HDD-hez meg pár ezresért vesz egy külső házat, és lesz egy külső meghajtó. Viszont a laptop igencsak gyorsabb lesz.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Ez nem rossz megoldás csak cipeli is ide-oda (ezt nem írtam korábban) szóval olyasmire gondoltam hogy esetleg valami folyamatot nem lehetne letiltani?
Köszönöm a választ, továbbítom a laptopfelhasználónak!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andris18: Gondolom ha cipeli akkor van hozzá neki táska is. Ha igen akkor egy 2,5-ös külső ház simán befér még a táskába és vele együtt az az 1 usb kábel is.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Jó rendben, nem is értem miért nem gondoltam rá!
😀
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Alpha géphez:
újratelepítés sem biztos hogy megoldja, így én úgy kezdenék hozzá, hogy lehúznám a HDD-t, és akkor mit tesz. Ha kiírja hogy nincs hdd, akkor legalább addig eljut a folyamat, vagyis nem biztos hogy alaplap-memória probléma. Majd megpróbálnék egy pendriveról vagy cdről bootolni, majd megnézném hogy így elindul-e. Ha igen, hurrá, HDD-t vissza csatlakoztatnám, kikapcsolt állapotban persze, és ismét bootolás a pendrive-cdről, amelyikről sikerült és megnézném hogy a HDD-n egyáltalán látok-e bármit is. Ha nem, vagy azt írja hogy formázni kellene, akkor van gond. Esetleg egy HDSentinelt a booteszközről elindítanák hogy mit ír ki a HDD-re. Könnyen lehet hogy a HDD nem 100%-os már, ami okozhat ilyen hibákat. Vagy a kiszerelt HDD-t másik gépben megnézném, hogy vannak-e rajta adatok, és milyen állapotban van, ismét csak HDSentinelel.
Eredménytől függően lépnék tovább.

Charile laptop:
Nálam a tálca fagyást driver gond okozta, a win10 hajlamos volt rossz drivert leszedni és ezzel vágta haza a tálcát, amíg rá nem küldtem egy hibaelhárítást. Ezt megunva windows 10 főverziót váltottam rajta (előtte 1607 volt, váltottam 1703-ra) és a hiba elmúlt.
Gyorsítani szerintem is SSD-vel lehet csak, esetleg egy friss teljes újratelepítés is segíthet a dolgon. Aki nem használt SSD-s eszközt annak nem hiszem hogy lassú lenne az 5400-as ott inkább maga a rendszer lassú, de nem csak a HDD miatt.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Alpha géphez. Közben sikerült elindítani a gépet. A HDD-t felismerte BIOSban és igazából annyit csináltam hogy kijött hibajavítási opció. Nem futott le rendesen aztán csináltam egy memória tesztet az nem talált semmit viszont volt olyan naplófájl: problémát a rendszer konfigurációjának meghatározatlan módosítási okozhatták. Rendszerfájlok integritás-ellenőrzése és javítás sikertelen 0x490.
Szóval most megy a gép ahogy szokott, doksik rendben. Egy hard disk sentinelt majd nézek rajta az általad írottak alapján.

A laptop meg csak az elején lassú bekapcsolásnál. Bejön a háttérkép és utána pár perccel már gyors, de megnézem a drivereket és a verziószámot is (sajnos csak jovoheten kerülök elé)

Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
no avatar
@Andris18: Laptop esetében valószínű a rendszer indulását akadályozza valami, Windows 10-hez van Performance Toolkit, így részletesen lehet naplózni mikor mit csinál a gép és az mennyi ideig tart, így ki lehet szűrni hogy mely folyamat vagy annak mely lépése során vár sokat a gép.

De óvatosan mert ez már feketeöves téma:
[LINK]
A fenti linkre le van írva mik az előfeltételek és hogyan kell használni a két részét (WPR - folyamat rögzítő, és WPA - a rögzített folyamatok kiértékelésében segít), de nem egyszerű a használata. Könnyen el tud vinni a málnásba ha nincs meg a tapasztalat és a tudás hozzá, viszont van szép színes grafikon része amiről könnyen leolvasható mely folyamatnál vár "sokat" a bootoláskor.

Lehet egy sima registry vizsgálat is segít a dolgon, de ott is csak ésszel és megfontoltan mert könnyen gallyra lehet vágni az oprendszert. Vannak hozzá programok is, de ajánlatot nem írok, mert az is olyan mint a melyik a legjobb víruskereső, vagy intel vs amd, vagy pc vs konzol : vallási kérdés lassan. De egy biztos: ne tegyél fel akármilyen registry turkálót mert abból csak baj lesz.

Újratelepítés hamarabb megvan mint a doksik első átolvasása.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Palanova: Lehet inkább egy újratelepítés amit tennék. Registryben inkább nem turkálok. Egyébként meg az hogy konzol vs pc meg a többi tiszta hülyeség. Ha lenne rá igény és keret vennék egy ps4-et is elég jó exkluzívak jönnek ki rá! 😃 Az a lényeg hogy jól érezd magad játék közben (a többiekkel) nemde?
0
0
0
0
herbmann avatar
@Andris18: Bravo-nál nem lehet, hogy kevés a táp? Én ehhez a konfighoz inkább 650-est vettem volna.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@herbmann: 80+ Bronze tápot javasoltak több kalkulátor oldalon is ami 460W feletti (és szerintem még sokat mondok) Egy 550w-os FSP Hydro GE 550w Gold csak elég már. Egyébként ha a táp lenne akkor nem terhelés alatt kéne kikapcsolni? Mert amikor kikapcsolt csak a chrome ment csak. Most meg játszottam egy órát a rimével (high-on) ami nem egy optimalizált játék és semmi baja.
Köszönöm a válaszod! 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 7
zelcsi avatar
@User83: Szia! Windows hiba lesz szerintem. Innen töltsd le és ezt tedd fel : [LINK]
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
pupehap avatar
@User83: Pendrive-ra tölteni ??? Töltsd csak le nyugodtan a linkelt iso-t, és töltsd le mellé a Rufus nevű kis programot, amivel az iso fájlból bootolható pendrive-ot tudsz csinálni. A program ingyenes, és tud magyarul is. Egyébként az is lehetséges hogy a telepítés sikerül, csak nem akar a vinyóról bootolni, a telepítés közbeni újraindulás után ha hibát ír ki, ellenőrizd a biosban (boot sorrend).
Találkoztam már ilyen hibával, Asus alaplapnál. Ott kellett ülni felette telepítés közben és megadni neki az újraindításnál a biosban a boot sorrendet.
0
0
0
0
no avatar
@pupehap: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
pupehap avatar
@User83: Igen próbáld ki azt, de ha nem megy akkor azt keresd hogy "windows boot manager".
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
pupehap avatar
@User83: Igen, a boot sorrend beállításánál a biosban kéne megjelennie.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
pupehap avatar
@User83: Telepítésnél természetesen pendrive, de telepítés közben van olyan hogy bele kell nyúlni a bios-ba. Újraindít a telepítő és akkor kell átállítani a win. boot manager-re vagy a hddd(ssd) -re. Sajnos vannak olyan "ostoba" alaplapok amik nem teszik ezt rendbe, ezért user beavatkozást igényel. Igaz ez ritka, de azért párszor belefutottam már....
0
0
0
0
no avatar
@pupehap: Probaltam ugy ahogy irtad! De sajna igy is kek halal igy sem indul el a windows fel fel telepul es mikor az eszkozoket tolti ott adja be kek kepet. Bar nem azzal a windowsal telepitettem amit be linkeltek.. win 10 el cdrol deez meg a regebbi verzio.
0
0
0
0
pupehap avatar
@User83: Ez akkor valamilyen hardverütközés gyanús dolog. Van olyan is amikor az usb eszközök miatt hülyül meg,de úgy látom hogy ezen az alaplapon csak egy ps/2 hely van,így max ps/2 billentyűzettel tudod kipróbálni még egér nélkül. Egeret meg lehúzod amíg telepít. Ez csak egy ötlet. Az hogy a win 10 régebbi verzió nem határoz semmit.Az a baj hogy nehéz így kitalálni mi is lehet a baj. Esetleg ki kellene próbálni hogy pld. win 7 vagy 8 települ e rá.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Kenzo: Mi az, hogy felcsapod a géped?
0
0
0
0
19ati93 avatar
@tibi222: bekapcsolja gondolom, vagy esetleg laptop?😆
0
0
0
0
Kenzo avatar
@19ati93: Bekapcsolom,tegnap újra raktam,most meglátod hogy fog viselkedni,microsoft fiókomtól szarakodthatott szerintem,letöröltem mert úgyse használtam 😃
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Van egy új gépem, kb fél éves. Benne egy FSP 400W HEXA+ 400 tápegységgel, aminek mostanában már van hangja. Nem tudom milyen hang, olyan hogy hallom, hogy működik. Eddig azt se lehetett hallani, hogy be van kapcsolva a gép. Mit csináljak vele, vagy mitől lehet? Nem is poros.
0
0
0
0
💬 2
FoLey avatar
@tibi222: Csapágy lett hangos Yate Loon átka. Ilyenkor tápegység szétszed a ventilátornál a matrica alatt van a porvédőkupak leszed(ha garanciális akkor vitesd vissza). Utána lágyabb szilikonzsírral megkened és akkor probléma megoldva.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok. Jelenlegi processzorom ahsználhato lehet még pár évig +8GB ram, és egy jobb vga társaságában? Egy kis oc val megspékelve esetleg?
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@Athis18: Használható az biztos, csak kérdés mire akarod használni még évek múlva. Az a 6 magos FX nem hiszem hogy egy a mostani kártyádnál erősebbet teljes mértékben kiszolgálna még oc-val sem biztos.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Athis18: Igen használható,de talán 2 évig. FX-8350-el nem járnál előrébb ahhoz meg pláne alaplapcserével.
Kezdj gyűjteni Ryzenre az AM3+ platformot nincs értelme fejleszteni.

Annál erősebb kártyát nem fogsz meghajtani. FX-8350-el is OC-val GTX 1060-at kitudja,2K fölött már lényegtelen.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali jártas valaki a szünetmentes tápegységekben? Segítségre lenne szükségem
0
0
0
0
💬 14
Puffin avatar
@Sicu33: Mire lennél kíváncsi?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@Puffin: Van egy Eaton NV800L/H szünetmentesem,és pár napja elég furcsán viselkedik. Ma volt egy pillanatnyi áramszünet és leállt a gép,ami eddig soha nem fordult elő,és elég furcsán sípol össze vissza. A leírása alapján a biztosíték tönkrement vagy a tápkábele kilazult (ezt megnéztem,de nem).
Van egy gyári programja ami a következőt írja:
https://kepkuldes.com/images/8a5137a40d3358799255e1d8d31b1d3b.png
A Load elég alacsony és nem is megy feljebb 12%-tól,lemerülve nem lehet,mert mindig úgy használom,hogy 'elméletileg töltve van'. A kérdés,hogy kezd meghalni és cserélni kéne? Ha igen akkor ilyen biztosítékot csak a gyártótól lehet rendelni?
0
0
0
0
Puffin avatar
@Sicu33: Mikori a szünetmentes, akksik?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@Puffin: Jó pár éve megvan,nem mai darab kb 6-7 éves körül lehet.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Sicu33: Lehet csak az akksik halottak benn, ha a biztosíték rendben van.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@Puffin: Nem vagyok biztos benne,hogy jó lenne a biztosíték. De ha nincs áram akkor leáll,de ha van akkor problémamentesen üzemel. Ezért is furcsa.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Sicu33: Nem értek hozzá így nem is böfögnék ide semmit de akkor így csak aksi baj lehet ha amúgy nincs baj.
0
0
0
0
cseszka avatar
@Sicu33: 100% akksi probléma.Nekem is van szünetmentes,és ugyan ez volt vele.Mig volt áram nemvolt gond,de áramszünetnél a vége felé azonnal lekapcsolt.A hálózatról töltödik az akku,de már annyira öreg,hogy nem tudja huzamosan ill abszolult az áramot tartani,tárolni.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@cseszka: Remek... Akkor nézhetek valami új cuccot. Mostanában melyik márkák megbízhatóak?
0
0
0
0
Puffin avatar
@Sicu33: Akksit is tudsz benn cseréltetni, ha nem akarsz újat venni.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@Puffin: Mennyibe kerül egy hasonló tápnak az akksi cseréje, megéri?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@cseszka: Ezzel az információ tudatában nem érdemes használni a szünetmentest,igaz?
0
0
0
0
cseszka avatar
@Sicu33: Kb igen,mert olyan mintha nem is lenne.De amit ajánlok,h ha majd akarsz venni akksit bele,vidd be az üzletbe vagy szervizbe a szünetmentest hogy ök is próbálják ki biztos e hogy akksi baja van.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
@cseszka: Rendben van,köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Mivel késik pár alkatrész az új gépemhez, így a régivel használom az új monitort, és eddig 2szer is olyan 1-2 másodpercre elsötétedett az elmúlt 2 napba, majd mintha mi se történt volna, újra lett kép. Mitől lehet, mert kompetitív játék közbe k*rvára idegesítő :/ ?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok.
Kezdő vagyok ebben a témában szóval szeretnék segítséget kérni: nemrég kaptam egy új videókártyát (Asus GTX 1060 6GB) viszont az 1 ventilátoros változat. Illetve tegnap megkaptam ismerősömtől a monitort amit eddig használt mert újat vett és úgy döntöttem hogy 2 monitorral fogom használni a gépet a kényelmesebb felhasználás érdekében. Na most a gond az hogy a régi monitoromon futnak a játékok az új monitoron pedig mellékes dolgok pl Discord és az Asus GPU Tweek nevű program. Kipróbáltuk ismerősömmel a Rocket Leaguet hogy milyen úgy játszani hogy mellette másik monitoron látom a discord történéseket stb és azt vettem észre hogy egy meccs után elkezdett melegedni a kártya..nagyjából 20-30 másodpercenként 1 fokot. A kérdésem az lenne hogy ez a második monitor miatt van? Ennyire gyenge lenne az 1 ventilátoros 1060 hogy nem bír el egy második monitort? Hagyjam az egészet vagy tudok ezzel bármit kezdeni? Köszönöm a válaszokat előre is és bocsi hogy hosszú lett csak részletes leírást akartam adni 😃 😃
0
0
0
0
💬 5
BenjaminHun avatar
@Bioritmus: Meddig melegedett a hőmérséklet? Mennyi volt a max?
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Bioritmus: Valahol a hőfok csak megállt. 😆 75-80C-ig bőven jó. Valahol 85 környékén kéne aggódni. Amúgy nem passzív hütéses a kártya amúgyis? Szóval nem tudom pontosan de kb 50-55 fokig a venti se megy, csak utánna kapcsol be. Mondjuk lehet állítgatni.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@19ati93: 78-80 foknál állt meg és csak egy rocket league-et játszottunk ha elkezdenék egy komolyabb játékot tolni lehet hogy feljebb menne bár hogy őszinte legyek nem merem ellenőrizni 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Bioritmus: Hát az úgy erős. 😆 Felnyomod maxra a ventilátorja sebességét és közben indits egy komolyabb játékot vagy benchmarkot és nézd meg "mennyi az annyi" fokba.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@19ati93: Ezt ki fogom próbálni köszi a tippet 😃 mondjuk pozitív hogy ma megnéztem más játékokkal (Fortnite, PUBG) és egyik se melegítette fel annyira mint a rocket league 😃
0
0
0
0
horkri avatar
Sziasztok,

Samsung NP300E5A laptoban szeretnék vinyót cserélni SSD-re.. (SAMSUNG HN-M750MBB) SATAII

kérdések:
milyen SSD vegyek hozzá ami kompatibilis vele?
melyik boltot ajánlanátok?

THX
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@horkri: Bármilyen standard méretű sata ssd mehet bele. Mivel csak sata2, ezért egy szerényebb teljesítményű is megteszi. árat meg kapacitást nem írtál.
0
0
0
0
no avatar
Lehet nem ez a legjobb topic ehhez a kérdéshez.

A probléma: Van 1 PC az egyik szobában, van 1 4K TV a másikban és lehetőleg kábelek nélkül szeretném összekötni a kettőt. A képet relatíve könnyen meg lehet oldani wifin keresztül, viszont az egér, billen már nem vagyok annyira biztos, mivel egyáltalán nincs ilyen téren tapasztalatom.

A TV és a gép között kb 10m távolság és 2 fal is van, szóval a bluetooth kilőve? (esetleg bluetooth 5.0? ha létezik olyan bill/egér). A wifi router viszont kb 7m-re van, mindenféle akadály nélkül. Wifin keresztül meg lehet oldani ezt az egészet? Nagy plusz lenne még, ha más perifériákat is rá lehetne kötni ilyen távolságból (joystick, kormány).
Vagy milyen más megoldásokat tudtok ajánlani?
Az is jó, ha tudtok linkelni valami tutorialt, én nem nagyon tudtam rákeresni. Találtam egy lehetséges megoldást egy "reverse KVM switch"-el, de baromi drágák és nem éppen vezeték nélküliek, szóval sztem rossz helyen keresgélek és túlbonyolítom 😃
Köszi a segítséget előre is! 😀
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@Caymane: Ha játszani akarsz akkor esélytelen vezeték nélkül. Akadni fog a kép. Max netezni, filmezni lehetne
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Hmm, értem. Elsősorban filmezésre venném, de kipróbálnék rajt valami szimulátort (aka dirt rally) is, hogy milyen egy óriás képernyőn.

Perifériákra van valami egyszerű ötleted?

Beírtam youtube-ra, hogy "how to connect peripherals to a pc far away", de igazából nem találtam semmit, a 10. találat már quantum számítógépekről szólt (vicc nélkül). Ehhez tényleg ekkora tudomány kell? 😃

Ezt a 2 gyönyörű megoldást találtam eddig:
[url]https://www.amazon.co.uk/Sharplace-USB2-0-Extension-Repeater-Wireless/dp/B073Q19PMB/ref=sr_1_40?s=computers&ie=UTF8&qid=1538315649&sr=1-40&keywords=extension[/url]
+
[url]https://www.amazon.co.uk/LINDY-10m-USB-Extension-Port/dp/B003WON594/ref=sr_1_44?s=computers&ie=UTF8&qid=1538315649&sr=1-44&keywords=extension[/url]

VAGY

[LINK]

De vevő vagyok az egyszerűbb, olcsóbb megoldásokra... 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Caymane: steam link + controller?
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Igen, ty m8.

Nem hallottam még róla, de ajánlották már, úgyh az lesz a befutó.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Caymane: Ha csak filmezni akarsz akkor ajánlhatok egy pendrive-ot (gondolom van USB azon a tévén): [LINK]

Ha játszani is, vegyél egy gamer laptop-ot vagy vidd a gépházat a tv-hez. 😆
Játékra még esetleg ajánlhatom a Steam Link-et: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: Köszi! A steam link lesz a megoldás, ahogy látom. Azt olvasom, egy kis trükkel bármilyen usb-s kontrollert rá lehet kötni. 😃

A képanyaggal szertintem nem lesz probléma, mert a gép és a wifi router között vezetékes a kapcsolat, a router pedig direktben, akadály nélkül látja majd a TV-t. A bandwidthnek elméletileg bőven elégnek kéne lennie 4K-hoz, de meglátjuk majd.
Most már csak az input lag miatt kell aggódnom... 😃

Kösz a segítséget!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció