Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
M4tador avatar
Ok, köszönöm a válaszokat.😃 Legalább nem a vga a hibás.
Úgyis akartam venni egy full hd monitort, de erre még várok fél évet.Addig ki bírom a csíkozást, mert tényleg halványan csinálja.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
M4tador: A monitorod a hibás nem a kártyák! D-sub-os monitoroknál a csíkozás gyakori hiba. Monitort cserélj ne VGA-t... D-sub bemeneten a legtöbb új kártya csíkoz, ma már csak DVI, displayport vagy HDMI bemenetes monitort szabad venni mert ezt a hibát egyértelműen a D-sub (analóg jel) okozza.
0
0
0
0
Bronson avatar
próbálj ki más kártyát,ha azzal nem csinálja akkor egyértelmű hogy hibás a vga...
0
0
0
0
M4tador avatar
Dvi átalakító és D-Sub kábel van összekötve.
Az egész monitoron és halványan csíkozz.
0
0
0
0
gaborw avatar
Dvi kébelel van összekötve a monitorral? Mert az analog D-Sub-al csikozni is fog! Vagy milyen csikozás van nálad?
0
0
0
0
M4tador avatar
Hogyan tudom csökkenteni a vga-m órajelét??
Sapphire hd 7950 játékok alatt egész végig csíkozz, már drivert is cseréltem a legújabbra de még mindig csíkozz.
Elõtte egy Gigabyte hd 7950 volt, ami természetesen gigához mélton hibás volt és cseréltem a mostani sapphire-ra, ugy hogy elég nagy szópás lenne, ha most ez is hibás.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Core clock Kb +10% ameddig stabil alapfeszen, de a lényeget leírtad, kísérletezz, ártani nem tudsz neki, ha kevés a fesz úgyis kékhalálozni fogsz.😆
0
0
0
0
gaborw avatar
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék vásároltam egy R9 270X videokártyát! Pontosabban: "GIGABYTE GV-R927XOC-2GD R9 270X 2GB GDDR5 PCIE" GPU 1100mhz Memoria: 1400mhz! AMD catalyst-ban a csúszka GPU: 1400mhz Memoria: 1625mhz-ig mennek! A kérdésem a következő. Fesz emelés nélkül kb. mennyi a stabil órajele, tudom ez kártyánként változó, de körülbelül személyes tapasztalatokra vagyok kiváncsi!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
ximo: Mindhárom játékot kipörgettem, s azzal a lendülettel mentek a levesbe. 😆

Az SLI-t meg nem fogom offolni, mert akkor meg minek van 2 VGA, ha csak 1-et használok? 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Reincarnation: Igen, az a TDR hiba. A 331.93-as béta driver elméletileg javítja, szóval tegye fel azt.
0
0
0
0
ximo avatar
Szuperlompos: akkor kapcsold ki az SLI-t egy 660-as is bőven elég 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,

haverom vett egy gt630 1gb ddr3 elötte radeonja volt, de mivel wowozik ezt ajánlottam neki, meg persze ez fért bele a keretbe.

Na most az a problémája hogy játszik ki írja hogy az nvidia driver le állt jobb alul, ez a tdr hiba tudtommal, mi a tendő ellene, mert elégé idegesíti a dolog, ráadásul online játszik ahol egyáltalán nem szerencsés ha beszar a gépe.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mikor még 1 kártya volt, akkor nem villogott. De csak ennél a 3 játéknál tapasztaltam ezt.
0
0
0
0
ximo avatar
7970-nél jellemző hiba a villogás-csíkozás, fórumokon sokan panaszkodnak rá, elvileg driver hiba. (Gyakorlatilag nem tudom az ilyen bosszantó hülyeségek miatt érdemesebb Nvidia kártyát venni, de ez csak személyes vélemény)
Szuperlompos: a gtx-en lövésem nincs miért van hasonló hiba, most lehetne mondani, hogy az SLI hibája, gondolom próbáltad egy kártyával is?!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálam is villogtak a textúrák BF4-nél eléggé. COD ghost-nál kevésbé, de ott is csinálta. Meg BF3-nál is volt villogás. Nem 20 éves driverek miatt.
0
0
0
0
Demmer avatar
Miért villog a texturák battlefield 4 single, cod ghost, ac4 játékoknál?

Egyszerűen nemtudok rájönni miért
Egyfolytába villognak a texturák akkármit csinálok.
Legúljabb driver van fent a 13.11 beta9 stb....
Nem hiszem hogy a vga szarakszik mert heaven,furmark,vga memtest minden hibátlan! Lehetséges csak a driver a gond?
Kérlek segítsetek.
Üdv.
0
0
0
0
tametix avatar
Ha már nVidia meg AMD akkor egy RADEON R9 270X kártyával melyik nVidia "talál"?
0
0
0
0
laci503 avatar
hát akkor még mindig ugyan az a téma mint annakidején... emlékszem mikor HD5970 volt a csúcs akkor boltban volt vagy 160ezer én meg megszereztem 80ért még az akkori nvidia-t annyiért lehetetlen volt megszerezni. És az Nvidia árából volt HD5970em meg HD580esem is... akkor szerintem ha minden jól megy HD7950 vagy HD7970et megpróbálom megpályázni jövőhónapban. Igazán értékelni kezdtem megint hogy hazajövök és kicsit a melegben tudok játszani vagy iesmi 😃
0
0
0
0
ximo avatar
Ha tehetném én csak Nvidia kártyát vennék, de tény, hogy az AMD kicsit olcsóbb, a felső kategóriában, pedig jelenleg kifejezetten drágák a gtx-ek sajnos
0
0
0
0
laci503 avatar
ja sajna 1 gigás van... hát ahogy elnézem a gépigényén pl. BF 4 nek még ramomhoz is kell vennem 😲 azért nagyon durván odatoltak a VGA-knak és játékoknak mióta nem foglalkoztam velük... nvidia terén gondolom még mindig drágább a dolog mint AMD terén? meg ez a physx annakidején nyomták eléggé ma se számottevő a dolog a játékban?

ximo: miután írtam az után mutatta hogy írtál... akkor megfogadom a dolgot és amd-t veszek.

köszi a segítséget 😃
0
0
0
0
ximo avatar
laci503: Lejjeb írtak pont ilyen párokat amit kérdeztél, amúgy szerintem megállja a helyét még a hd5870, crossfire szerintem is felejtős, ha mindenképpen fejleszteni akasz akkor hd7950, 7970, Nvidia oldaláról most szerintem ebben a kategóriában nincs elfogadható árú kártya, egy szintel lejjebb a gtx 660 jó áron van.
0
0
0
0
Cooley avatar
laci503: Ha 2GB-os lenne, simán, de gondolom 1, úgyhogy inkább cseréld. Hardveraprón 25-ért van fönn egy olyan, mint a tiéd, de ha eladnád, akkor az 50-ből már majdnem kijön ott egy 7950 is. Inkább arra repülj rá! 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
Emberek. Egy HD5870 mostani játékok terén elég gyengének számít már? Régen jártam az oldalon de megint idekeveredtem 😃 És érdekelne hogy életszerü-e még egy HD5870et pakolni a mostani mellé vagy inkább valami újabbat éri meg venni? és Ha igen miet? mert amúgy lemaradtam kicsit ien téren és ahogy olvasgattam eléggé keszekuszák a dolgok... Örülnék ha tudnátok írni nekem ien Nvidia AMD párokat mék mék van kb. 1 szinten viszonyítás képpen. Előre is köszönöm 😀😉
0
0
0
0
tametix avatar
Hogy érted, hogy nem megbízható?😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem az MSI-t válaszd! A Giga nem túl megbízható. A Sapphire az megbízható, viszont csak 2 év gari van rá. Ráadásul az MSI változatok szoktak lenni a leghalkabbak, s a leghűvösebbek.
0
0
0
0
tametix avatar
Helló mindenkinek. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gyártótól érné meg kártyát venni? Az ati R9 270x típust nézegettem de ezen belű 3 gyártót választottam ki. A Sapphire dual-x-et, a Gigabyte windforce 3-at meg az MSI twin frozr-t. Szerintetek melyik teljesítene jobban (csendesség, hűtés, OC stb.)?
0
0
0
0
Cooley avatar
Eddig nem igazán jött össze.
0
0
0
0
Cooley avatar
Én csak annyit mondtam, hogy okos vagy, az már a te bajod, ha szerinted "írhatok akármit, úgysem úgy van"... Az iménti pedig csak egy hasonlat arra, hogy leszarod mit mondanak mások, amit te mondasz, az szerinted akkor is úgy van. Pedig nagyobbat nem is tévedhetnél.
0
0
0
0
Cooley avatar
Persze, mindenki hülye csak te vagy helikopter.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem aki itt nem érti az te vagy... 😃 de nem akarok vitázni,értelmetlen olyannal aki nem tud tévedni...
0
0
0
0
Cooley avatar
tucanagabor: "nem erősebb hogy lenne erősebb egy 192bites kártya a 384 bitesnél kamu az egész" Erről volt szó. És ez baromság.
És Gaboo7 hozzászólásában 660Ti-ről van szó, nem sima 660-ról. Nagyon nem mindegy!
0
0
0
0
Bronson avatar
tucanagabor : elég makacs vagy 😃 ha értenél hozzá,miért állítanád ilyen bőszen hogy pl.egy 320bites kártya mindenféleképpen erősebb egy 192bites kártyánál??
0
0
0
0
Cooley avatar
tucanagabor: Barátom, egész biztosan nem tudod jobban nálam! 😆 Sőt, némi vram OC-tól rendesen meg is táltosodik a 660Ti, ami tovább növeli az előnyét. 😉 És ebben az esetben kár jönni azzal, hogy "de a másikat is lehet húzni", mert ugyan valóban lehet, csak a 7950 szinte semmi nem profitál belőle.
0
0
0
0
toopa avatar
Igen, erősebb. Nem csak azon múlik egy kártya teljesítménye hogy hány bites a memóriavezérlő. Mint ahogy nem csak az számít hogy hány MHz-en ketyeg a gpu, és mennyi memória van mellépakolva. Ez egy "kicsit" összetettebb dolog ennél.
0
0
0
0
Abelsu avatar
akkor pl a Gainward GF
GTX770 Phantom
2GB 256bit DDR5 erősebb a 7970nél is? 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na akkor mondok én egy nagyobbat. A Voodoo 2-nek (1998) 192-bites (3*64 bit) a memóriabusza, s kenterbe veri az összes 128-bites mai kártyát! Na erre varrjatok gombot! 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
A 8800GTX is 384bit-es, mégis sokkal erősebb nála egy 7790 vagy egy GTX 650Ti, amik csak 128 bit-esek. Egyáltalán tudod, hogy mégis mit jelöl a "bit" egy videokártyánál? 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Memória tuning óriásit dob a 660Ti kártyán (192bit miatt). Simán beéri a 760-at már 6500Mhz-es meória órajellel is míg a 760-on nem dob szinte semmit a memória tuning mivel ott nem az a szűk keresztmetszet (256bit). Kb azonos szintre lehet hozni a két kártyát.

tucanagabor: 660Ti-t mondtuk neked és az valóban gyorsabb 1-2%-al mint a 7950. Olvass csak vissza nyugodtan.

De idézem neked pontosan amit írtam:
Akkor bizony ez egy kicsit erős: (18 játékban mért összesített eredmény)
https://tpucdn.com/reviews/Powercolor/HD_7870_Devil/images/perfrel.gif

Mostani állás szerint:
GTX660~HD7870
GTX660Ti~HD7950
GTX670~HD7970
GTX680~GTX770~7970Ghz
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igaza van, pontosítok 6%.
https://kepfeltoltes.hu/130726/perfrel__11__www.kepfeltoltes.hu_.gif
Gpu igényes játéknál ez 3Fps különbség, de lehet 4.😜
0
0
0
0
no avatar
tucanagabor: igen kicsit erősebb, azt az 5% hivatott jelezni az a kb szó 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
tucanagabor: Ez igaz, az más kérdés, hogy mennyivel, kb 5%.
Itt van egy összehasonlítás, mindegyik a 680 kistestvére, 770 annyiból kivétel, hogy nincs kiherélve.😃
https://kepfeltoltes.hu/131126/gtx_www.kepfeltoltes.hu_.png

660Ti 20% lassabb mint 770, piros számok: 1 a leggyorsabb.
Én 670 mellé teszem a voksom, újonnan 65k.
0
0
0
0
tomcsojn avatar
Hát a hdmi a legjobb mert az nagyobb felbontást engedélyez mind a dvi-d de azthiszem a dvi-i is ugyan azt engedélyezi mint a hdmi
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok azt szeretném kérdezni ,hogy melyik a jobb csatlakozó a HDMI vagy a DVI-I vagy DVI-D ?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm a válaszokat! Akkor GTX 670-re fogok pályázni. 😀
0
0
0
0
no avatar
Ferrari056: gtx 760 kb ugyan az mint 660ti ->670 nyerő
0
0
0
0
Krristof avatar
Köszi!
Nem tudok angolul de azt látom hogy lehetséges 😃
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Köv. hónapban beiktatok egy kis gépfejlesztést!
A következő dolgokból állna:
-MSI B85-G41 PC Mate alaplap
-Intel core i5 4570 3,2GHz

És jelenleg van egy Sapphire HD 7870 GHz Edition 2GB kártyám. De a gépújítást követően szeretnék áttérni Geforce-ra! A köv. kártyát lennének érdeklődési körömben: MSI GTX 660 ti power edition, GTX 670 illetve GTX 760. Az adott frissítéshez melyik kártya típus érné meg a legjobban vagy lenne a legjobb választás? Természetesen beszerzésre is fog kerülni, ha nem is a köv. hónapban egy 1080p monitor is.

Válaszokat köszönöm!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
kvagenhoffer

Szeva!
Nézd meg ezt a vidit :
0
0
0