Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ximo avatar
Igen lehet, hogy csak az a bajom, hogy a gép leghangosabb része eddig a táp 14 cm-es ventije volt, és azt is lehetett hallani mikor leáll. Majd meglátom mi lesz vele, köszi, jó éjt!
Lehet végül ez lesz amire váltanom kell.... [LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha hangos akkor engedd feljebb menni. 5 fok még nem a világ vége talán😃 Szóval állítsd át a ventilátorházirendjét. Visszacserélni nem tudom lehet-e. Egyébként enne ka tesztnek nem szabadott volna meggyőznie téged. a 37 db az sok. Legalábbis egy hangra érzékenyebbnek. A te géped mint írtad csendes. Ami olyan 25 db de lehet 20 lehet. Neked ilyen msi 760 gaming szintű hűtésű kártya kell. Az már elég csöndes.
0
0
0
0
ximo avatar
Engem is ez a teszt győzött meg, de valahogy a korábbi 7870 sokkal halkabb volt, na mindegy, nem akarom lehúzni ezt a kártyát de nekem sajnos ez volt a szubjektív véleményem.
teljes terhelés mellett 68 fokig melegszik ekkor 54%-os ventilátor fordulaton hangosabb mint egy windforce. Nem tudom mit tegyek vele, majd megszokom, vagy próbáljam visszacserélni?
0
0
0
0
ximo avatar
Nem a kis hitvány, hanem a második az AMP edition, majd 30E-el volt most olcsóbb I.P.O.N-ban és jó ötletnek tűnt.
Alőző ugye Windforce3-as Gigabyte volt, a két kari kb ugyan akkora teljesítményű, a Gigának 3x akkora a hűtője nem tudom mit vártam.
Nem olyan vészes szerintem másnak nem biztos, hogy gondja lenne a hangjával, de mostanában cseréltem mindent légkeverőt és eddig gyakorlatilag a táp 14centis ventilátora volt a leghangosabb alkatrész ezek után kellemetlenül hangos ez a kártya 😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De várjál neked melyik van ezek közül? [LINK]

Mert a 660 zotac sinyergy az ez. zen én meg egy hőcsövet sem látok az elérhető képekből egyiken sem. És csak 1 ventis. [LINK]

Szerintem nem szabad egy kalap alá venni a kettőt. De kár, hogy a 2 ventis is olyan ahogy leírtad😃 Bár azért most meleg van😃
0
0
0
0
ximo avatar
Igazából 3db 6milis (de lehet még az is hogy 8-as) réz hőcső és két venti van rajta 😕 ennek ellenére hangos (szerintem egyszerűen az alu lamellák felülete elégtelen max 14 cm hosszú az egész hűtő felület), vagy csak nekem van nagyon ráállva a fülem, vagy ez tényleg egy el*** konstrukció. Szerintetek úgy hogy még egy napot sem ment kérhetem, hogy cseréljék, vagy ezt egyszerűen buktam?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A 660 azért valamivel jobb lehet. Az csak 140 watt TDP-s. Azzal még elviselhető lehet de én is írtam, hogy egszerűen látszik, hogy azt nem szabad megvenni. Se Hőcső se 2 venti. Nem jó kombó.
0
0
0
0
ximo avatar
Lejjebb kérdezte valaki, mi a vélemény a Zotac gtx 660 kártyájáról, ma kaptam egy 660ti-t kézhet, elcsábultam, hogy mennyit esett az ára és rendeltem egyet, kaptam hozzá ajándék Watch Dogs játék kupont (ez lehet eladó lesz ha kell valakinek szóljon 😀 )
Szóval: jól hangzik, hogy 48-49-ért 660Ti-t lehet kapni...
DE
És itt jön a fekete leves, a kártya egy kis seggdugasz, az egész nyák és a hűtő rövidke, látszik a hűtőn, hogy nem bír el egy ekkora teljesítményű GPU-t, én érzékeny vagyok rá, hogy halk is legyen a gép azon túl, hogy jó hardverekből álljon.
Amint elkezdtem játszani valamit, azonnal fülsiketítően hangos a hűtés 40-50% ventilátor fordulat mellett már szélgép hangja van, fütyül, mint az állat, és ez csak rosszab lesz ahogy melegszik.
Egy Gigabyte Windforce3-as hűtésű kártyát cseréltem le rá, és nagyon nagy hülyeség volt, a giga alapon 40%-on ment szinte hangtalanul, és ha ezt még 35 körülre levitted akkor sem melegedett játékok alatt sem.
Ezen ha vissza venném a ventik fordulatszámát azonnal elfüstölne.
Bárki aki gondolkodik ilyen vagy ehhez hasonló kártya vételén nagyon gyorsan felejtse el, valószínű, ha veszel még rá egy közel 20E-es hűtést akkor jó VGA-t kapsz de ez így egy vicc, rossz vicc ugyan de akkor is vicc! 😞
Remélem más tanul a hülyeségemből, és nem jár így pórul!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem feltétlen a felbontástól függ hány GB VRAM kell hanem a textúrák felbontásától az adott játékban. Szóval jól jön az az 1 GB.

Grill08: Értem. Használtan akár GTX 670 stb. kártyák is már vannak ennyiért. Csak a prociddal kicsit lehet már limites lenne. Bár azért látom tuningolt.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
TaylorXIII akkor mivan ha Asust vennék? csak 1gigásat 1360x768ra nem nagyon kell még a 2gb Vram nem?
0
0
0
0
Grill08 avatar
TaylorXIII: nem feltétlenül vennék újat . Köszi a segítséget 😀 most legalább szűkült a kör
0
0
0
0
MariusTitus avatar
jó ez is de már privátban leirtam az okot 😃 na de max fentebb húzom a hűtését kicsit és ennyi 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Még pontosabban?😃 ja már látom. Nem hőcsöves hűtésű de ettől független még jó. Ezt is megfontolhatnád: http://i pon.hu/webshop/product/msi_r7_260x_2gd5_oc_2gb_gddr5_pcie/522154

Órajelei is magasabbak. Ez úgy 15%-kal erősebb kb. Persze drágább is. Igaz 3 év gari és hőcsöves hűtés.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
http://i pon.hu/webshop/product/sapphire_11222_06_20g_r7_260x_2gb_gddr5_pcie/539495
0
0
0
0
MariusTitus avatar
R7 260X lesz a gépemben valószinü 😜 még ma meglesz huhh hát igen lesz egy kis különbség a mostani meg az új kártyám közt
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
16-18 ezret. zóval 46-48 ezerből GTX 660 és r9 270 és esetleg r9 270x vehető. utóbbi kettő AMD. Ha AMD nem jó akkor GTX 660. vagy még lehet venni használtan is kártyát. Te újat vennél?
0
0
0
0
Grill08 avatar
akár 😃 nemtom mennyit ér a 280
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GTX 280 eladási ára+30 ezer?
0
0
0
0
Grill08 avatar
Sziasztok valaki segítene hogy mire érdemes cserélni a jó öreg gtx-et ? Nem szeretnék rá túl sokat költeni 😃 Előre is köszi a válaszokat
0
0
0
0
MariusTitus avatar
ezzel mi a helyzet? http://i pon.hu/webshop/product/sapphire_11222_06_20g_r7_260x_2gb_gddr5_pcie/539495

vagy esetleg ez ?

http://i pon.hu/webshop/product/msi_n750_2gd5_ocv1_gtx750_2gb_gddr5_pcie_____34.000_ft_erteku_in_game_kupon/669553
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyébként én a zotac GTX 660 synergyvel szkeptikus vagyok. Nem látok hőcsövet ami egy GTX 660nál alapnak kéne lennie. Plusz az az egy ventilátor sem valami nagy. Ez nem véletlen 37 ezer szerintem.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
ok kössz de egyébként 750böl is csinált az MSI 2GB vrammal felszereltet 😃 31k i ponon na de akkor marad a 660 szerintem
0
0
0
0
dani0903 avatar
A proci magok feloldásával már próbálkoztam, sikerült is, de nagyon csúnya volt a kép, szóval valószínűleg azok a magok hibásak! Még majd 2gb ramot szeretnék venni bele, és később a proci csere is tervben van, de most elsőként a VGA-t szeretném cserelni!
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát van belölük böven,R7 260X,HD7790,HD7850,Gtx 750Ti,GTX 660...ezekböl léteznek 2Gb memoval azerelt is,lehet válogatni,esetleg még egy jobb proci hütö,és megpróbálni feloldani a lezárt magokat a prociban,ha a lapod is támogatja.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Sziasztok!

Na srácok.. tudni kell rólam, hogy életem játéka a Fifa.. általában mindig megveszem az új részeket PC-re, viszont ahogy megjelent a Fifa 15 gépigénye levert a víz.. hát még a minimumhoz sem elég a gépem 😲 Szóval ez miatt, illetve azért, mert sok játékkal már igencsak birkózik úgy döntöttem, hogy veszek egy új VGA-t! Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy olyan 40-50e FT körül milyet tudnátok ajánlani, ami könnyedén elbír a mostani játékokkal? (pl. Watch Dogs, Thief) és társai?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem 750 Ti az? Am attól független vehetnéd a 660-at szerintem. A kettő közül meg egyik sem😃 Én ezt venném esetleg:http://i pon.hu/webshop/product/msi_r7_260x_2gd5_oc_2gb_gddr5_pcie/522154
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem a 450-es Chieftec tápod még elviszi a 660-at,az meg h a kártyában marad egy kis tartalék szerintem nem baj,pláne ha nem sok az ár külömbség a 750 meg a 660 között.Igy ha késöbb procit cserélsz,elöbirod huzni a gpu "tartalékát" is.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
Na szóval a helyzet az hogy a 660hoz sztem kevés lenne a tápom és a konfig se tudná kihajtani.Így számomra is maradt 2 jelölt.Asus R7 260X DirectCU II 1GB vagy MSI GTX 750 2GB a kettő közül szerintetek melyiket vegyem? pár napon belül venném
0
0
0
0
ximo avatar
A Zotac 660 tényleg megéri most, szerintem egyszerűen készlet söprés miatt esett ekkorát az áruk. Legalábbis remélem mert most rendeltem egy 660ti-t 😀
0
0
0
0
kistiko07a avatar
milan23: Ha 2k-t rádobnál még 660-at kapnál, ami azért erősebb ezeknél.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok mi a véleményetek a Sapphire Radeon R9 270X OC Boost 4GB 256bit DDR5-ös kártyáról? 😀
0
0
0
0
Devis avatar
R7 260X, vagy picit drágábban 750Ti
0
0
0
0
milan23 avatar
Sziasztok!
Mondanátok egy jó videókártyát 30-35 ezerért?
Nvidia GeForce 650 OC 2GB??
0
0
0
0
MariusTitus avatar
értem kössz 😃 azért kérdeztem mert nem nagyon volt még dolgom zotac vgaval.Na de remélem 1 hétig tartja ezt az árat mert akkor jövőhéten megveszem 😜
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, a Zotac elég jó minőségű cuccokat csinál!
0
0
0
0
MariusTitus avatar
minőségileg is "normális" szinten van?
0
0
0
0
Bronson avatar
jól néz ki, biztos jó a hűtése is!
0
0
0
0
MariusTitus avatar
Zotac GTX 660rol vélemény? most csak 37K
0
0
0
0
Lizard avatar
adavidka11:😂 ezek ám az indokok😂
0
0
0
0
adavidka11 avatar
Szerintem GTX660 😀 már csak azért is, mert a mai játékokat bekapcsolod, (WatchDogs, Borderlands 2, Ac4) Nvidia logó fogad 😀
0
0
0
0
frank04 avatar
Sziasztok! Az R9 270x-et vagy a GTX 660-at ajánlanátok inkább? Megéri az R9 270x azt az 5.000 ft-ot? Mindig is geforce párti voltam (bár nem tudom miért, csak így érzek 😃 )
Köszi!
0
0
0
0
cseszka avatar
4Gb memomaval elmennek még a játékok,valamint a gtx650/Ti kártyával is.Sajna az AM2 platform,már idejét mult,jólenne a platform ujitás,de ha nem engedheted meg magadnak,akkor ezzel is elleszel még egy darabig.Kisebb felbontás kedvez a vga-nak,sajna a procit itt jobban terheli,aminél mégjobban elökerül a proci limit.
0
0
0
0
krezyy avatar
Hali. Aki 40-45k körül keress videókártyát annak ajánlom az R9 270et😀 Nagyon kis burtal cucc. Mostani játékokat maxon viszi 45-70fps között.
0
0
0
0
lasrevin avatar
Aha, nemnagyon értek ehez, az a gondom is van akkor hogy 2 hely van az alaplapomon és szerintem kéne az a 6 GB (akkor ez sehogy nem jó, teljes csere kellene mert DDR3-on találok csak 4GB-os RAM-ot az egy új alaplap meg ahogy irtad talán proci is)

Azzal az opcióval menne-e a két játék amit irtam hogy veszek 2x2 GB RAM-ot meg a kinézett kártyát? És akkor mondjuk elfutna e 1280x800-on normalon?

Ez a terv, esetleg valami ötlet mert sztem 2 év mulva tényleg kell 1 alaplapot vennem és akkor vegyek ahoz a RAM-hoz amit most vennék bele még 1 KIT-et és az 4x2 GB, meg 1 procit? Ez sehogy nem jó.

Bocsi a terjedelemért de a cél hogy pár év mulva ne szívjak és hogy most menjenek a játékok egy pár évig még lagg nélkül.

Kakasu:Aszem 400W-s a tápom remélem bírja, nemrég kellett vennem mert kisült :S
Amugy nemtudom lehet hogy csak 1GB-osat vennék vagy az túl kevés?

Bonuskérdés:Ha gigabyteos az alaplapom akkor olyan logo legyen a kártya dobozán vagy pl MSI-s is jó?
0
0
0
0
neuroflex avatar
GIGABYTE GTX650 2GB érdemes meg venni😀?
és táp íz bírná?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció