Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lehet végül ez lesz amire váltanom kell.... [LINK]
teljes terhelés mellett 68 fokig melegszik ekkor 54%-os ventilátor fordulaton hangosabb mint egy windforce. Nem tudom mit tegyek vele, majd megszokom, vagy próbáljam visszacserélni?
Alőző ugye Windforce3-as Gigabyte volt, a két kari kb ugyan akkora teljesítményű, a Gigának 3x akkora a hűtője nem tudom mit vártam.
Nem olyan vészes szerintem másnak nem biztos, hogy gondja lenne a hangjával, de mostanában cseréltem mindent légkeverőt és eddig gyakorlatilag a táp 14centis ventilátora volt a leghangosabb alkatrész ezek után kellemetlenül hangos ez a kártya 😞
Mert a 660 zotac sinyergy az ez. zen én meg egy hőcsövet sem látok az elérhető képekből egyiken sem. És csak 1 ventis. [LINK]
Szerintem nem szabad egy kalap alá venni a kettőt. De kár, hogy a 2 ventis is olyan ahogy leírtad😃 Bár azért most meleg van😃
Szóval: jól hangzik, hogy 48-49-ért 660Ti-t lehet kapni...
DE
És itt jön a fekete leves, a kártya egy kis seggdugasz, az egész nyák és a hűtő rövidke, látszik a hűtőn, hogy nem bír el egy ekkora teljesítményű GPU-t, én érzékeny vagyok rá, hogy halk is legyen a gép azon túl, hogy jó hardverekből álljon.
Amint elkezdtem játszani valamit, azonnal fülsiketítően hangos a hűtés 40-50% ventilátor fordulat mellett már szélgép hangja van, fütyül, mint az állat, és ez csak rosszab lesz ahogy melegszik.
Egy Gigabyte Windforce3-as hűtésű kártyát cseréltem le rá, és nagyon nagy hülyeség volt, a giga alapon 40%-on ment szinte hangtalanul, és ha ezt még 35 körülre levitted akkor sem melegedett játékok alatt sem.
Ezen ha vissza venném a ventik fordulatszámát azonnal elfüstölne.
Bárki aki gondolkodik ilyen vagy ehhez hasonló kártya vételén nagyon gyorsan felejtse el, valószínű, ha veszel még rá egy közel 20E-es hűtést akkor jó VGA-t kapsz de ez így egy vicc, rossz vicc ugyan de akkor is vicc! 😞
Remélem más tanul a hülyeségemből, és nem jár így pórul!
Grill08: Értem. Használtan akár GTX 670 stb. kártyák is már vannak ennyiért. Csak a prociddal kicsit lehet már limites lenne. Bár azért látom tuningolt.
Órajelei is magasabbak. Ez úgy 15%-kal erősebb kb. Persze drágább is. Igaz 3 év gari és hőcsöves hűtés.
vagy esetleg ez ?
http://i pon.hu/webshop/product/msi_n750_2gd5_ocv1_gtx750_2gb_gddr5_pcie_____34.000_ft_erteku_in_game_kupon/669553
Na srácok.. tudni kell rólam, hogy életem játéka a Fifa.. általában mindig megveszem az új részeket PC-re, viszont ahogy megjelent a Fifa 15 gépigénye levert a víz.. hát még a minimumhoz sem elég a gépem 😲 Szóval ez miatt, illetve azért, mert sok játékkal már igencsak birkózik úgy döntöttem, hogy veszek egy új VGA-t! Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy olyan 40-50e FT körül milyet tudnátok ajánlani, ami könnyedén elbír a mostani játékokkal? (pl. Watch Dogs, Thief) és társai?
Mondanátok egy jó videókártyát 30-35 ezerért?
Nvidia GeForce 650 OC 2GB??
Köszi!
Azzal az opcióval menne-e a két játék amit irtam hogy veszek 2x2 GB RAM-ot meg a kinézett kártyát? És akkor mondjuk elfutna e 1280x800-on normalon?
Ez a terv, esetleg valami ötlet mert sztem 2 év mulva tényleg kell 1 alaplapot vennem és akkor vegyek ahoz a RAM-hoz amit most vennék bele még 1 KIT-et és az 4x2 GB, meg 1 procit? Ez sehogy nem jó.
Bocsi a terjedelemért de a cél hogy pár év mulva ne szívjak és hogy most menjenek a játékok egy pár évig még lagg nélkül.
Kakasu:Aszem 400W-s a tápom remélem bírja, nemrég kellett vennem mert kisült :S
Amugy nemtudom lehet hogy csak 1GB-osat vennék vagy az túl kevés?
Bonuskérdés:Ha gigabyteos az alaplapom akkor olyan logo legyen a kártya dobozán vagy pl MSI-s is jó?
és táp íz bírná?