Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gaboo7 avatar
yugiohyugiohzebuyug: Nagyobb terhelésné jelentkeznek általában a hibák. Ki kell szűrni hogy mi lehet a hiba. Nem mindegyik GPU bírja ugyanúgy a tuningot és ez a memóriára is igaz. Volt olyan GTX660Ti kártyám aminek a memóriája hiba nélkül ment 7300Mhz-en (Gigabyte) és volt ami 6500Mhz-nél nem tudott többet (MSI) de ez persze azonos gyártón belül is változhat. A tuning sosem garantált és nincs kőbe vésve hogy mennyi lehet. Eleve egy tuningot úgy kell elkezdeni hogy kis lépésenként halad az ember és sosem húzza egyszerre mindkettőt amíg rá nem jön meddig stabil a GPU vagy a memória.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Gaboo: de hisz ezt simán bírnia kéne o.O és egész idáig ezen ment még se volt semmi baja...
most pl simán végig tudtam tolni az 1 óra AC4-et és nem problémázott 😜
0
0
0
0
cseszka avatar
Kössz a válaszokat,megrendeltem a gigát...😆
Rmélem jólesz majd,a másik meg h remélem jön a fószer a 7950-ért,azt mondta 18h környékénn jön,rem nem csak szivatott,én meg megrendeltem a másikat...P-)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
yugiohyugiohzebuyug: Nem bírja a kártyád a beállított 1080/1370Mhz-es órajeleket. Vedd vissza 1000/1200Mhz-re az a gyári 7870Ghz órajele. Így teszteld.
0
0
0
0
igen? akkor bocsi, oda figyelek rá😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyáltalán nem mindig a nagyobb a memória. Na mind1😀
0
0
0
0
Jóvan b*szki tök mind1 melyik van elől hátul középen, így szoktam meg nagyobb előre aztán jól van, úgy is az a memória 😜
Rendben majd, ha megint csinálja és orodreath javaslata se mükszik jön ez, Köszönöm!(:
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért is fordítva írod? Egyébként elképzelhető, hogy a gyári tuningot nem bírja. Vedd lejjebb az órajeleket. 1000/1200-ra és hátha úgy nem csíkoz.
0
0
0
0
Szerintem is inkább MSI : D
őőő igen, a memória az, nem tudom lehet fordítva szokták, de nyilván a több a memória x d
ja sztem se, vmelyik bírja az 1400/1200-at is alapon (ha jól emlékszek ) szóval ez csak nem akkora probléma... azért Köszi Neked is!😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Most lett vevöm a 7950-re 235Eu adtam el,oda jutottam h igy zsir ujan tudok venni GTX760 karit.A kérdés meiket vegyem:
[LINK]
[LINK]
Volt már MSI meg GIGABYTE kártyám is,mindkettövel elégedett voltam/vagyok...?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Remélem az 1370 a memória órajele és a másik a gpu órajele😃 Csak mert ez mindig úgy van, hogy előbb a GPU és utána am meória órjel és nem fordítva. De akkor az órajel nem lehet gáz. Elvileg.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Videokártya milyen órajeleken jár?
0
0
0
0
a hőmérsékletre 1x néztem rá, főleg FPS-t szoktam figyelni, de akkor is 56 fokos volt... és nagyon nem is szokott feljebb menni, szóval... ja 😜
jólvan akkor, ha még1x előjönne át teszem másikba és akkor már remélem nem találkozok vele...
Köszi! : D
0
0
0
0
jobb képet nem tudtam csinálni telóval most... akkor nem vehető ki ez a csikozódás dolog mert egybefolyik az egész a képen, közeli képen látszik, úgy meg csak így.... valaki nem tudja mi ez? közel 1 óra AC4 után :|
[LINK]
na azért beteszem távolról is:
[LINK]
0
0
0
0
kmetovics avatar
Gaboo7: OK. Úgy lesz 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Akkor MSI HD7770 (és vegyél egy tápot) 😀
0
0
0
0
kmetovics avatar
Köszi a tippeket skacok. Tudtam, hogy bele fogtok kötni a tápomba 😆 ,de nembaj. Tudom, h már kéne venni egy újat. Már más is írta, h ez nem vmi biztonságos, de már megvan úgy másfél éve és még jó, pedig volt már pár áramszünetem 😀 Szóval akkor ezt vegyem meg 25-ért? MSI HD7770 1GB Vagy inkább vmi hasonlót? Am köszi, h segítetek 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Igen mondjuk egy FSP Hexa 400W ami kb 10k + HD7790 vagy GTX650Ti 30k-ért.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
vagy elég egy 400 wattos is pl Chieftec CTG 400-80P és akkor talán befér már egy sapphire 7790 is. Igaz 40kba nem fér be az már.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Bizony, nem ártana egy rendes táp sem! Sapphire helyett meg szerintem vegyél ASUS, MSI, Gigabyte kártyát mert ezekre 3 év garanciát adnak. 😀 Az MSI HD7770 1GB pl 25k most.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
legyen sapphire 7770 és vegyél egy normális tápot a többi pénzből. pl Chieftec CTG 500-80P.
0
0
0
0
kmetovics avatar
30-40ezer között legyen az ára.
0
0
0
0
kmetovics avatar
Sziasztok. Szerintetek ehhez a procihoz: AMD Phenom II X4 965 AM3 3,4GHz BOX Black Edition milyen vga-k illenének. Mert az egyik ismerősöm azt mondta, h vegyek hozzá ati hd kártyát(mert nem nagyon illik hozzá a mostani vga-m). Csak azt nemtom, h milyet vegyek. 5670 v 7770 vagy nemtom milyenek vannak. Azért szeretnék másik vga-t venni, mert idegesítő, h hiába van meg a gépem pl. az ac 3-hoz vagy 4-hez, alig van 10-enpár fps-em. Köszi előre is a választ 😀
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
értem gaboo7 köszi a segítséget!
0
0
0
0
Neymar7 avatar
MSI GF N770GTX Twin Frozr OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E N770 TF 2GD5/OC vagy ASUS Radeon R9 280X DirectCU 2 3GB 384bit GDDR5 PCI-E R9280X-DC2T-3GD5 árban mind a 2 90 ezer melyik éri meg jobban?Kihajtaná a CPU-m a karikat? Itt van egy kis összehasonlítás: http://www.hwcompare.com/15840/geforce-gtx-770-vs-radeon-r9-280x/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jeno133: Mire upgradelsz? Írj már úgy, hogy ne kelljen mindent megkérdezni😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Majdnem 2x gyorsabb mint egy GTX760 és kb 3X annyiba kerül. Ezt neked kell eldöntened. Én is matekoltam egy GTX780-as kártyán de csak azért mert relaív "olcsó" volt. (98k) 😀 Autó vásárlás előtt állok (meg ugye a számlákat is be kell fizetni), így végül nekem marad a GTX760 mert ugye azért nem mindegy hogy 50k-t vagy 100k-t költ az ember VGA-ra esetedben ez majdnem 200k... Ha megteheted és nem fog hiányozni a családi kasszából akkor vedd meg. 😀 A párom biztosan szétcsapná a fejem ha 200k-ért vennék VGA-t. 😆
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! Tudnék venni egy gtx 780Ti-t mennyire éri meg lecserélnem?😀 csak 1920x1080ban játszom😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
kezeslabas6: Mert egy 2600Pro DDR2 akkor is kevés lesz ha az órajeleit a duplájára húzod. Ráadásul egy kb 6 éves kártyát merész dolog tuningolni, örülj hogy még él szerencsétlen. 😀
0
0
0
0
ItsMe avatar
Sziasztok! Érdeklődnék (hátha valakinek van is ilyen kártyája esetleg) hogy a Radeon HD7770 megéri e az árát, valamint, hogy 25-30 ezerből érdemes e erre a típusra fordítani a pénzt. Én nézegettem teszteket, valamint elég sok helyen látom, hogy például karácsonyra kérik, de véleményt szeretnék kérni erről a kártyáról. Előre is köszönöm😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
kezeslabas6: Ne piszkáld a VGA-t, semmi értelme.
0
0
0
0
no avatar
Egy intel celeron g1610 es egy integralt videokartya,majd kesobb upgradelek
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
h a picsba tom kihozni a karimból a maximumot, milyen cucc segítségével, help!!??
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
tasiadam: Igen, akár 7.1-et is. Ha jól tudom 2000-es szériától van hang chip az AMD/ATI kártyákon.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
És az ATI kártyák? 4870 4850? Azok nyomatják a hangot?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Már kellet volna de csúszik. Talán December vége de ez sem biztos.... Az meg hogy mennyivel lesz gyorsabb mondjuk egy BF4, a legnagyobb kérdés. Emlékszem az FX patch-nél ugyanez volt. Késett és hozott 1-2%-ot.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
A mantlet mikor aktivaljak?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
orodreath: Te kezdted, csak amikor észrevetted hogy nincs igazad gyorsan törölted is... Nézz utána ha nem tudsz valami ne az legyen helyette az első dolgod hogy beleállsz a másikba. Részemről ennyi. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Szerinted miért töröltem a hozzászólást b+ 😠

Ej de szépen beszélsz. 😆 Egy mágussal nem illik így kommunikálni..
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Akkor használd is ha nem vagy tisztába bizonyos dolgokkal... 😀

Itt egy másik cikk is a témával kapcsolatban: [LINK] (tőle vettem anno a 4870X2 kártyámat)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
orodreath: De bizony fog GTX4xx szériától HDMI-DVI átalakítóval! Én is így közöttem rá a TV-re a gépet.
Na mi van mégis mágus vagyok??? Törölted az előző hozzászólásodat? Egy kis segítség ha ez ennyire hihetetlennek hangzik: [LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
tasiadam: Úgy emlékszem hogy a Geforce kártyák a GTX4xx szériától tudnak hangot kivezetni DVI és HDMI kimeneten. A 4xx széria előtt megjelent kártyákon nincs beépített audio.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
A lényeg az hogy a gépből akarom az innen 5 méterre lévő TV-be a hangot úgy át vinni hogy nem kell kínlódni a kábelezéssel. A logitech hangszóró már le foglalja a be menetet és erről szól a TV is ehhez nem is akarok piszkálni. Annyi van feltüntetve hogy Blaupunkt 32 HRD HD LED. Van rajta egy audio be menet de szerintem a HDMItől külön kezelné így nem akarom hogy a TV és a gép is róla szóljon ezért lenne kényelmesebb a HDMI
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De te most a tv hangszóróján akarsz hangot, hogy HDMI kábelen keresztül akarod vinni a tévére? A tévét meg nem pontosítanád? Most azt írnám, hogy samsung nem tudom hány hüvelykes telefon akkor te tudodnád én melyikre gondoltam?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció