Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Két GPU is van a gépben. A 8350G integrált videovezérlő, a 8670M pedig diszkrét.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Sziasztok!

Namost az kérdezném tőletek,hogy mit jelent az,h "kettős GPU"?
"AMD Radeon HD 8350G/8670M kettős GPU"
(:
0
0
0
0
no avatar
CAP_Catalyst Application Profiles LETÖLTI AUTOMATIKUSSAN a catalyst vagy külön kell letölteni
13.12 catalystot töltöttem le mert ujra raktam a gépet
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudom de én azokra gondoltam amikről te beszélz most😃 na mind1. Kb ugyanaz a két kártya csak az 5770 picit gyengébb elvileg bár szerintem inkább egyszintűek.
0
0
0
0
gabesz777 avatar
Angelors
Crysis 3-al szeretnék játszani.A COD Ghost nem érdekel annyira.Csak ez a 2 nem fut a 4870-en,és ugye jönnek az újabb játékok.

TaylorXIII
4870-nak az alapórajele 750mhz,5770-nek 850mhz.
0
0
0
0
Angelors avatar
Attól függ milyen játékokkal akarsz játszani. Nyilván az only DX11-hez nem lenne rossz az 5770, kérdés az hogy van olyan játék amivel te nagyon szeretnél játszani és csak DX11-es karival működik.

Én lennék a helyzetedbe én nem váltanék hanem inkább gyűjtök pénzt egy komolyabbra. De ez én vagyok persze. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egy picit erősebb a 4870 de az 5770nél a dx 11 nagy előny. Ezt bőven kompenzálja. Azt a picit amennyivel gynegébb simán megoldod tuningból plusz lehet nem is alapórajeles 5770ről van szó. Azt sem tudjuk, hogy a 4870 alapórajeles-e.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
13éert tényleg gyanús én most vettem a 6870et 24 ért! 5770est cseréltem le.. ha sikerülne eladnom 10 körül akkor csak 14 volt annyiért meg szerintem megérte a csere 😀
0
0
0
0
gabesz777 avatar
Akkor érdemes lecserélnem?A 4870-es 256bit-es.Az 5770-es 128-bites.A többi adat pedig az 5770 mellett szól.A gépemben hogy muzsikálna az 5770-es?
0
0
0
0
Bronson avatar
oké visszaszívom,nagyjából ugyanaz a kettő ahogy mondtad is... 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
5770 nem gyengébb a 4870nél.
0
0
0
0
Bronson avatar
a HD5770 gyengébb kártya [LINK]az a HD6870 meg átverés szerintem azok kb 25ért mennek átlagban...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
13kért szerintem nagyon gyanús. De hirdetésben biztos ott van, hogy miért annyi..... 4870ről 5770-re váltás a dx 11ben kimerül. Teljesítményben a két kártya majdnem ugyanaz.
0
0
0
0
gabesz777 avatar
Van egy HD4870 1gb-os karim.Érdemes lecserélnem egy HD5770 1gb-ra? DX11 miatt akarom.

13000-ért Gigabyte HD 6870 mennyire gyanús?Nagyon olcsónak találom.
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek teljesen normális értékek ez a kártya ennyin üzemel,ha átnézel pár külföldi fórumot még magasabb értékeket is láthatsz...ahogy olvasgattam 90 fölött már nem frankó de te még nem tartasz ott,szóval take it easy... 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem kár rágódnod rajta nem veszélyesek azok az értékek...
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Sziasztok! Megcsináltam az újra pasztázás és nagytakarítást. Hűtőpasztának Arctic Cooling MX-2 vettem, azt mondták jó. Nem sok minden változott.. ha leveszem a ház oldallapját akkor 77-78fok a full terhelés alatt( ezzel a fu markkal vagy mivel küldtem rá az áldást) ha fent van az oldallap akkor 82-83. Annyi hogy üresjáratban 44fok helyett 39-40 fok.
Lehet hogy ez ennek a kártyának az működési hőfoka ha terhelve van?
0
0
0
0
Bronson avatar
teljesen normális.úgy hallottam kicsit melegedősek azok a kártyák szóval...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

azt szeretném kérdezni, hogy normális-e a vga-mnál, hogy az ujjam szó szerint megégeti ? !
mw 12-ztem, full grafon, mondom közben megnézem már a vga-t mit csinál...
rendesen lehetett érezni azt a "meleg szagot" mikor kinyitottam a szekrényajtóm..
közben meg is néztem a catalystban, 69 fokot mutatott, és 77% aktivitást, valamint 50% venti sebességet ..
normálisak ezek az adatok ?
ja és az oc nincs bekapcsolva rajta...
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Damapapa: Azok még normális értékek, de ahogy Dani46 írta nem árt újrapasztázni, kiszáradt paszta veszít a vezetőképességéből, évente nem árt ha mindent újrapasztázol. Minőségibb cucc 2-3k, ha belefér folyékony fémet vegyél 5k környékén mozog.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Köszi Szépen a válaszokat!!!! További kellemes estét és jó éjt!
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem az a 83 fok nem vészes ha az fölé nem megy akkor rendben leszel...
0
0
0
0
Silent Rain avatar
A procersszor az 45-52 fok volt a kártya hűtése gyári mert rajta az XFX logo
0
0
0
0
Dani46 avatar
referencia hűtős?mer ha igen akkor tök normál nekem a ref 7950 110 fokos volt de sztem melegedett volna még vissza is küldtem😃
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem nem kell azonnal szétkapni a kártyát a ház szellőzése lehet nem megfelelő.a proci normál értékek között mozog vagy is melegszik kicsit jobban?
0
0
0
0
Dani46 avatar
annyira nem gáz de sztem pasztázd újra nekem alapon 30 fokos max 70
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Sziasztok!
Lett egy 6870 Radeonom alapjáraton 44 fok körül lézeng..... egy óra BF4 játék közbe eszembe jutott megnézni és 82-83 fok volt! Mondjuk amint letettem tálcára 5sével ugráltak le a fokok 10 sec múlva már 60 alatt volt. Szóval azt szeretném kérdezni hogy menyire gáz az a 83 maximális terhelés alatt??
0
0
0
0
grafi97 avatar
Inkább lenyulom faterom laptopját.😆 Egyszerűbb.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Van még 1 megoldás is talán. Mikor tanulsz akkor használd a procid igpjét és ne diszkrét videokarid. Picit macerás de ha ennyire fontos a teljesítmény akkor ez is egy mód. Igaz nem kényelmes az biztos.
0
0
0
0
grafi97 avatar
Csak az a gond hogy viszonylag sokat BF4-ezek amiben viszont elég nagy az FPS különbség ez és a régebbi driverek között. Lehet megpróbálom kihúzni így karácsonyig, akkor valószínüleg úgyis váltok egy R9 280X-re. Azért köszi a segítséget.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Használj 314.22 előtti nv drivert. Hátha az megoldja.
0
0
0
0
grafi97 avatar
"Nvidia driver causes system to freeze or crash - Read"

"So you have just updated your Nvidia driver. And now you're seeing all kinds of weird things. For instance, an innocent usage of Google Maps, or any hardware-accelerated application, causes the mouse cursor to hang for a few seconds, then resume moving. Or maybe the browser and the whole system hangs indefinitely. Or the system crashes. The only thing in common is that you probably have one of the 460-560 family cards and that the problem occurs with Nvidia driver version above 314.22. "

Sajnos ez a probléma engem is érint és kifejezetten idegesítő, főleg amikor próbálok tanulni (a sulim előszerettel használja a google drive-ot) és csak úgy lefagy a gép, akad a kurzor stb. Nem ezért fizettem több mint 2k koronát egy videó kártyáért, hogy még netezni se lehessen vele...:/
Van erre valami megoldás?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akkor szerintem holnap megyek meg is kérdezem hogy milyen és foglaltatok is egyet 😃
0
0
0
0
nyozo avatar
tasiadam: egyértelműen 5850!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
HD6670 vagy HD5850? újonnan lenne tápom lenne hozzá. melyiket vegyem? egyik 18 a másik 20 ezer
0
0
0
0
cseszka avatar
Kössz gaboo,szedem is,megjött a kari,állat már a kinézete is...játékokban meg majd elválik.
0
0
0
0
cseszka avatar
És nvidia karinak? Ha minden jólmegy,du meglesz az uj nv karim,de kb két éve csak amd -m volt.
0
0
0
0
Domfoz avatar
AMD-nek mi a legújabb, nem béta verziós driver?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
HD3850~2900Pro
HD3870~2900XT
A fogyasztáson finomított a 38xx szériánál az AMD.
0
0
0
0
no avatar
tehát nem nagyon tudom sok mindenre használni ezt a kártyát
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
eza hd 2900 kb a felét tudja annak. am pro és xt is van belőle szal az sem mind1. de kb fele olyan erős kártya vag még gyengébb. Dx 11-etn em támogat. De még ma is elég minimumon a játékokban kis felbontáson. 5770 természetesen jobb...
0
0
0
0
no avatar
van egy gigabite hd5770 de kaptam ezt a 2900 ast
0
0
0
0
no avatar
sziasztok egy kérdésem lenne hozzá jutottam egy hd 2900 ddr4 1gb 512bit kártyához érdemes megtartanom lehet játszogatni vele vagy szabaduljak meg tölle köszi
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ne a kártyára legyél mérges hanem a processzorra! Amiatt nem tudja a 3.0-t az alaplap. Am meg teljesen jó a 2.0 a kártyának. Békéljél meg vele szépen.
szerk: Alaplapod kézikönyvében sajnos letojják ezt és az alaplap specben sincs ott a weboldalon de nézünk gigabyte példát. Itt ki van írva igaz itt sem normálisan de most olyat nem találtam ahol bővebben ki van fejtve. De korábban már láttam.
Whether PCI Express 3.0 is supported depends on CPU and graphics card compatibility.
ivy kéne, hogy legyen PCI-E 3.0.
[LINK]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2037&psn=&lid=1&leg=0#
ezt a kártyát vettem meg !
de már fel is húzott !!
azt írja pcie 3.0, az alaplapom is azt írja van rajta 3.0, de a catalyst centerben mégis azt írja hogy pcie 2.0.
most akkor mi a a baj ? !
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Geboo: tudom... azért mondom, hogy valamelyik 7870, teszem azt Sapphire... bírja nagyobbat is alapfeszen, és ez kb ennyit bír, ezért gondoltam, hogy bírnia kéne, mert még csak nem is a jobban tuningolható kártya 😜 és nem húztam addig se na vagy hogy mondjam : D
persze én is úgy húztam, hogy apránként, és közbe közbe teszteltem Furmark-ba.... ez stabil volt, ha jól emlékszem 69 fok körül volt, addig ment fel 😀 játékoknál meg 53-55 fokos szokott lenni...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció