Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Overclock. Magasabb órajelen jár mint a referencia kártya órajele. A referencia kártya az az amit az NVIDIA dob ki elsőnek. Így néz ki:[LINK] A gyártók a hűtést a a nyomtaott ármköri lapot is áttvervezhetik és órajelet is emelhetnek. De gpu-t az nv szállítja. A memóri típusát is cserélhetik ahogy akarják. Te magad is tudod OCzni a kártyákat egyébként. Szóval emiatt nem feltétlen éri meg megvenni valamit mert OC.
0
0
0
0
Spazzz avatar
Azt a Ti utáni OC-t az pontosan mit is jelent ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én a 2 ventis gigabytetot. Am mit nem értesz? Mármint oké, hogy leírod, hogy nem értesz valamit de mi az a valami?
0
0
0
0
Spazzz avatar
Hali!
Szerintetek melyiket érdemes megvenni ezek közül?
[url]http://www.emag.ro/placi_video/filter/procesor-video-f547,nvidia-gtx-700-v7267/memorie-f2645,2-gb-v7277/bus-memorie-f280,128bit-v815/pret,intre-500-si-650/sort-priceasc/c[/url]
Én az elsőt hasonlitottam össze az enyémmel a gt630-al és nem csodálkozom,hogy ekkora a különbség.Itt a gépem amibe venném:[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=79371&sub=usercomp&comp=85192]Gépem adatai[/url]
Igaz,hogy az egész gtx750 ti,de pár dolgot azért nem értek amik fel vannak tüntetve.
Várom a válaszokat és előre köszönöm is egyben.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem egy msi kombustor közben nézd meg mit ír miko fut egy DX 10 burn in test. Na akkor kell maxon mennie a gpunak is meg memóriának is. Asrock lapban próbáltad már?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Mit jelent: "GPU órajele 110 MHz (eredeti 600 MHz)" ?

Neten találtam ezt a képet. Everesttel mérve, jól láthatóan nem fut semmi videó:
http://img19.olx.hu/images_aprodhu/39824453_8_1000x700_ati-radeon-hd-2600-pro-512mb-agp-_rev007.jpg

Megnéztem a sajátomat:
Nálam GPU órajele 110 MHz (eredeti 600 MHz)
Elindítok egy videót, akkor felugrik egy pillanatra 297 MHz-re.
Ati Catalystban az "Ati Overdrive" menüpontban a GPU órajele 600-ra van beállítva a mért GPU aktivitás 0-18% között ingázik.

Ez mit jelent? Ez normális? Nálam miért nem 600/600???

A belinkelt képen látható a memóriabusz tulajdonságainál: valódi órajele: 405 MHz (eredeti 405 MHz)
Nálam: Valódi órajel 252 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz)

Ez is miért nem 100%-os nálam? Jelent ez valami hibát? Nézzétek már meg, nálatok mi a helyzet.

Ha az Everestben a PCI-eszközök menűpontban rákeresek a videókártyára, akkor az alábbiak szúrnak szemet:
Busz típusa AGP 8x
Fast Back-to-Back Transactions Támogatva, Letiltva
Bus Mastering Engedélyezve
AGP verzió 3.00
AGP állapota Engedélyezve
Támogatott AGP sebességek 1x, 2x, 8x
Aktív AGP sebesség 8x
Fast-Write Támogatva, Letiltva
Side Band Addressing Támogatva, Engedélyezve

Tehát két dolog is támogatva van, de le van tiltva. Ez számít? Fontos lenne ezeket engedélyezni? És ha igen, akkor hogy tehetem meg?
0
0
0
0
matyosowski avatar
Hát amit lehet olcsón venni az a HD2600XT (Pro-t ne vegyél) vagy a legdrágább és egyben a leggyorsabb AGP-s variáns az a HD3850 512-es változata. Amúgy cseszka-nak igaza van. Ne költs rá. Amúgy nekem is Cerka 2.66+ Ati 9600 XT (nem pro volt mint neked) 1 giga memó val Crysis és Cod4 elment. Gyűjts rá és meglátod jobban jársz. Kicsit szűkölsz még de utána jó lesz az új gépen gamelni 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Neméri meg,ez a gép már nem a mai játékokra van.Sajnos,már nincs benne annyi lehetöség,bár tudsz bele venni jobb vga-t,de a proci is gyenge,régebbi játékok,amik eddig mentek low-med beállitással,talán mennének jobban,de az ujak nem.Ha tudsz uj platformra kellene koncentrálni,ha megengedi a kereted.Ezt már neméri meg "fejleszteni".
0
0
0
0
no avatar
Hali szerintetek milyen videókártyát vegyek? Ha jol tudom AGp tipusuak jok az alaplapomba a gépem nagyon gyenge intel celereon 2.66ghz 2gb ram és ati 9600pro. Szeretnék legalább egy shader model3.0as tamogatasu videokartyat szerinteetek megeri? es milyet?
0
0
0
0
no avatar
Nem, a 17:51-kor írt üzimbe linkeltem. Csak 256 MB nem 512.
http://www.asus.com/Graphics_Cards/AH3450HTP256M/HelpDesk_Download/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Oksa. Konkrét kari az ez ugye? [LINK]
0
0
0
0
no avatar
A kedvedért hamarosan beleteszem 😀 Meg persze a saját kedvemért is. Nagyon sok jó ötletet adsz. Persze a biost meg kell turkálni, mert ahogy most van, úgy 10/10 nem indult, tehát legközelebb sem fog 😀
Ma a hotfixet magyarázták nekem egy üzletben, de egyenlőre nem volt rá szükség.
Keresek egy vinyót, amin újratelepíthetem a rendszert. Nem akarom, hogy esetleg egy régi vinyómon boruljon a bili.
Legyél rajt az ügyemen, ha tudsz nézz esetleg utána a problémámnak más oldalon is... Én eléggé az alapoknál vagyok, fel sem fognám mit mondanak nekem, Te viszont ki tudod szűrni, hogy mi lehet hasznos infó vagy tanács.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Zoli293: Hú végre valaki aki nem tőmondatokban ír. Dicséretes. Na de most még hányszor kérdezzem meg, hogy az asrock lapban pórbáltad-e azóta a videokártyát?😃 Érted ha ott esetleg jobban teljesítene vagy akár úgy is ahogy kéne neki akkor kizárhatnád a vga a rossz esetet. Legalábbis szerintem. Az is lehet, hogy a biosban kell turkálni mert AGPnel lehet állítgatni hányszoros legyen aztán 1x-en jóval lassabb mint 8x-en. Csak olyan rohadt régen volt nekem már AGP-s kártyám meg akkor még nem is nagyon érdekeltek ezek de a hardvertuljadonságoknál talán a megjelenítésnél vagy valami ilyesmi helyen vagy akár a catalystban bár tényleg nem tudom már pontosan hol de lehet állítgatni mennyin menjen a kártya. Na meg azt isl ehet, hogy hardveres videogyorsítás be legyen-e kapcsolva. Ugye ha nincs bekapcsolva értelemszerűen csak a processzoron múlik, hogy fut valami. Ezért lehet az integrált vs HD 3450 kb ugyanaz a teljesítmény mint ahogy írtad. Az asrock lap meg egy más tesztkörnyezet lenne és ott is ki kéne próbálni. Na én ezeket tudtam írni.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Most nagyon megfontolt válaszokat szeretnék kapni, mert becsületbeli az ügy és szeretnék helyesen dönteni.

Ma letöröltem a legfrisebb catalyst drivereket, illesztőket ami a gépemen volt, s egy ismerösöm tanácsára letöltöttem innét a drivert, ami potom 69.76 MB.
http://www.asus.com/Graphics_Cards/AH3450HTP256M/HelpDesk_Download/

A gépet bekapcsoltam, s felugrott a varázsló, hogy új hardver, telepíteni szeretné. Nem törődtem vele, nem lőttem le, hogy most inkább ne, hanem függőben hagytam.
Ehelyett setupoltam a letöltött drivert. Installálás közben a varázsló magától bezárt, közölve, hogy az új driver nem fog megfelelően működni.

Feltelepült a driver, de minden pont úgy nézett ki mint tegnap. Ugyanott volt a sárga kérdőjel "PCI Device". Ráklikkeltem és illesztőprogram frissítést kértem. Elvileg a netről, de mivel benne volt a CD a meghajtóban ott is rákeresett.
És ekkor jött a döbbenet!!!
Talált valamit, s feltelepítette (AA HIGH busz valami ilyesmi). Az eszközkezelő szerkezete is megváltozott, a hangkártyák alatt sorakozni kezdtek az illesztmények. Azonban még mindig volt egy sárga kérdőjel, de már megnevezve: "Ati function driver for high definition audio - ATI AA01". Kértem az illesztőprogi frissítését. Két variációs választást ajánlott. A felsőre klikkeltem. Nem sikerült, nem erre a platformra készült. Újra klikkeltem, s most az alsót választotta. Sikeres telepítést írt ki. Jelen pillanatban az összes illesztőprogi megvan.
Ami viszont necces, hogy a FULL HD-s videók pont úgy szaggatnak mint az integrált videókártyával. Tök mindegy, hogy melyik VGA csatlakozót használom a kép-hang egyforma. Akár benn van a kártya, akár kiveszem belőle s úgy pörgetem a filmet minden megegyezik. Egyetlen változás van: az eszközkezelő nem érzékel hiányt, a tegnapi sárga jel megszünt, az illesztőprogram a helyére került.

A gép:
ACPI egyprocesszoros PC
BIOS típusa Award (03/02/05)
Op. rendszer win XP SP2
CPU típusa AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+
Alaplap neve ECS 760GX-M (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 760GX, AMD Hammer
Rendszermemória 1,25 GB DDR1 400 Mhz

Videokártya ASUS AH3450 Series (256 MB)
3D gyorsító ATI Radeon HD 3450 AGP (RV620)
Hangkártya ATI Radeon HDMI @ ATI RV620 - High Definition Audio Controller
Hangkártya Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device

A kérdés egyszerű. A videókártya működik vagy sem?

Az eladót e-mailben értesítettem még anno a problémáról. Tegnap olvasta a levelem. SMS-t küldött arra a számra, amiről anno felhívtam: "Sajnálom, ha a videókártya nem működik...". Ma felhívta a telefonszámot, s beszélt a barátnőmmel, aki nem is tudott az esetről, de megadta neki a számom... A barátnőmnek felajánlotta, hogy ma visszacsinálja az ügyletet. Viszont a válasz az volt: a vid.kártya Győrben van, nem Bp-en. Felhívott engem is, s mondta, hogy nem lesz elérhető egy darabig, de ne aggódjak, elmenti a számom, s fog érdeklődni, hogy áll a dolog.

1. A kártya működik, a gépem a gyenge. Esetleg a kártya gyenge, de nem hibás. A beállításokon lehetne javítani, s jobban menne a kártya.
2. A kártyának többet kellene tudni, nem igaz, hogy nem ver rá az alaplapira. Igaz, hogy az illesztőprogik rendben vannak, de attól még a kártya valószínűszeg hibás.

Ha az első eset áll fenn, akkor tartozom az illetőnek a telefonhívások árával és egy nagy elnézést kéréssel. Egy ilyen korrekt ember ezt megérdemli.
Ha a második eset áll fenn, akkor akár le is mondhatok a kártyáról. Nem nagy összeg (3500 Ft), inkább elkárolom. Viszont akkor nem fizetek költséget és nem meaculpázok ezerrel, hogy én voltam a balf*sz. És legközelebb tudni fogom, hogy...

Vagyis elképzelhető, hogy a kártya rendben van, csak az XP2-es és a 1.6 GHz-s proci a ludas? De akkor miért nem megy ennél is szarabbul az integrált alaplapi kártyával?
0
0
0
0
cseszka avatar
gtx 760,bár is én azt venném.Igaz az is van.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Asus GTX760-DC2OC-2GD5 vs Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC With Boost 2GB DDR5???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sztem előbb sp3-at tegyél. xpnél az kb alap szerintem. Ja és megpróbálhatnád az asrock lapban amit írtam. Azóta sem próbáltad még? Jó lenne.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Akkor az ASUS HD3450-es kártyámnak a hangdriverét senki sem tudja XP-hez letölteni? Ez az illesztőprogi hiányzik, valószínűleg jó lenne a gép, ha fel tudnám telepíteni. Ez az az illesztőprogi, ami hiányzik. Nagyon megköszönném.

Illetve a problémámat meg tudnátok osztani más oldalakon? Én csak itt regisztráltam, hátha másnak van ötlete.

Köszi: Zoli
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja. Igazad van. Én ezt nem tudtam. Nálam még úgy volt, hogy GTX 770 vs r9 280x még akor is 280x amit én mondok nem hogy 760-nál😃 De jó áruk van.
0
0
0
0
Puffin avatar
R9 280X-et lehet már 65-ért kapni.
0
0
0
0
matyosowski avatar
jókora?😆 a VGA-n a venti pörög és képet a majd 😆 Amúgy ja lesz proc limit de ha később raksz alá egy kemény procit akkor jó lesz az, addig meg simán játszol velük 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GTX 760 meg 280x közül 280x-et vedd. Bár nem igazán vannak egyárban szóval ez nem tudom, hogy jött, hogy GTX 760 vagy r9 280x😃 Am jó alapodhoz a kártya szóval tudnád használni amg nem vennél jobb lapot procit ramot. De jókora proci limited lesz addig😃
0
0
0
0
pisti17 avatar
Sziasztok a mostani lapomhoz most 1-2 hét múlva vennék kártyát és gondolkodtam hogy egy amd radeon r9 280x vagy egy nvidia gtx 760at vennék szeríntettek melyiket érdemesebb meg hogy pásszol a lapomhoz mind 2 ugye. Tápom van hozzá egy fsp 550 raiderem. Azért akarok venni ilyen kártyát mert nyáron akarok bele egy jobb alaplapot meg ramot és procit tenni.
0
0
0
0
no avatar
Piero86: semmit nem dob fel a win update

Taylor: egy rendszergazda ismerősöm említette ezt a hotfix dolgot... leírnád pontosan mit jelent?
Kipróbálom abban is, ha ebben összejön. Nyilván az erősebb gépben akarom alkalmazni végső soron.

Matyasowski: igen, nemsokára újratelepítem egy másik vinyón, de nekem csak a Pack 2 van meg (szóval én is gondoltam rá, de van valami ami ellene szól: tudom mi a hiányzó driver)

PCI\VEN_1002&DEV_AA28&SUBSYS -re rákeresve kiderült, hogy a videókártya audiódrivere hiányzik. A telepítőCDjéről az AUDIO könyvtár XP alkönyvtárából indítottam a setupot, de nem állt helyre. A neten rákerestem, de XP-hez nem adott illesztőt.
Rákerestem így is: Radeon HD 34xx (RV620 Sound). Így már volt illesztőprogi XP-hez, de nem működött.
Nem tudnátok rákeresni? Szóval az a lényeg, hogy a videókártya audiódrivere kellene, az az a bizonyos illesztőhiba.
Lehetséges, hogy hibás a vidkártya ezért nem fogadja el a drivert?
0
0
0
0
matyosowski avatar
zoli: esetleg egy win reinstall nem segítene? az is lehet hogy a sok driver telepítgetés miatt a windows szórakozik veled. (azért mondom ezt hogy hátha). Amúgy ha továbbra sem működik akkor miért nem viszed be egy szaküzletbe ezzel a hibával, megkérdezed mennyibe kerülne az hogy átnézzék hogy működőképes-e? (ha van rá lehetőség az egész gépet bevinném a helyedben)
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Hát én úgy döntöttem nem halogatom tovább, megrendeltem az Asus R9 280X-et. Aztán lesz ami lesz. Utána a mostani VGA-t ha eladtam veszek egy új monitort is. A monitor árából meg egy SSD-t.😃
0
0
0
0
fort988 avatar
schneke: szerintem ezt vedd meg egy kicsivel drágább

https://www.***/termek/asus-r7-250x-1gb-ddr5-r7250x-1gd5-videokartya-79418

KB: 7770 szintjén van
0
0
0
0
kistiko07a avatar
schneke: MSI 1GB GDDR5-el. Kategóriáján belül elég jó, de inkább használt kártyában gondolkozz mert ezért az árért elég jó 2-3 éves vga-kat lehet venni nem kicsi erőfölénnyel. De ez már a te dolgod. 😉
0
0
0
0
schneke avatar
sziasztok a jelenlegi prociba épitett vidikártyám szeretném lecserélni. Ezek közül valamelyikre gondoltam:
m.emag.hu/msi-amd-radeon-r7-250-oc-videokartya-2048mb-ddr3-128bit-hdmi-dvi-vga-propeller-blade-technologia-r7-250-2gd3-oc/pd/DY87JBBBM/
vagy ez:
www.***/AMD/MSI_R7_250_1GD5_OC_AMD_R7_250_1GB_videokartya-p367950.html
szerintetek megérné beruházni rá vagy nem tud többet mint a jelenleg? És ha megéri melyiket válasszam? Esetleg hasonló árban valaki tud segíteni választani?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
WICTORIOUS: Titan Black......😶
0
0
0
0
no avatar
gtx 680 vagy gtx 650Ti vagy gtx 750Ti ? 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Megbízható tagtól vetted ezt a karit? hardver apróról kellett volna mert ott látszik kinek hány piros pontja van. vagy ha nem onnan akkor óvatosan eljárni. De én remélem nem hibás a kártya. Ugye AGP kariról lévén szó lehet kéne az AMD AGP hotfix. Az, hogy a film nem megy jobban az nem valami jó. Én ezt az AMD AGP hotfix drivert próbálnám meg. Ja am egy xp service pack 3 nem ártana, nem? Még az is lehet baj akár. ASUStól ezt próbáltad? [LINK] Előbb ezt próbáld ki. Meg az asrock lapban már ki sem próbálod? Tudod írtam amit írtam, hogy legyen kép. Azt megcsináltad?
0
0
0
0
Puffin avatar
Nézd meg a Windows update-et. Ha hiányzik valami driver ott fel szokta hozni a "Nem kötelező frissítések"-nél
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Egy másik gépembe tettem bele a korábban megnevezett AGP-s videókártyát, de van egy kis gond. Na írom a gép jellemzőit:
ACPI egyprocesszoros PC
BIOS típusa Award (03/02/05)
Op. rendszer win XP SP2
CPU típusa AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+
Alaplap neve ECS 760GX-M (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 760GX, AMD Hammer
Rendszermemória 1,25 GB DDR1 400 Mhz

Na és itt kezdődik a baj:
Videokártya ASUS AH3450 Series (256 MB)
3D gyorsító ATI Radeon HD 3450 AGP (RV620)
Hangkártya ATI Radeon HDMI @ ATI RV620 - High Definition Audio Controller
Hangkártya Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device

Mielőtt a videókártyát a gépbe illesztettem volna az eszközkezelőben minden oké volt.
Mikor először indítottam a videókártyával turbózott 😀 gépet, a gép észlelte a kompatibilis VGA vezérlőt és a varázsló engedélyt kért a beavatkozás nélküli telepítésre. Betettem a gyári driver CD-t, s engedélyeztem. Miután telepítette új hardvert észlelt (VGA vezérlő) s ezt is telepítette... majd észlelt egy harmadik hardvert és telepíteni próbálta, de nem sikerült. Ki is írta, a telepítés sikertelen, mert nem találta a lemezen amit keresett, s a neten sem... ezért a hardver nem fog megfelelően működni. Na de milyen hardver?
Ezután betettem a CD-t s elindítottam a setupot. Feltelepített mindent... Frame Network 2.0-t is. Igen ám, de az eszközkezelőben megjelent egy sárga folt: ( - egyéb eszközök (?! PCI Device) ).
Általános leírása:
Eszköz típusa: ismeretlen
Gyártó: ismeretlen
Helye: 1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció
Zárójelben jegyzem meg az ASUS videókártya helye: 1. PCI-busz, 0. eszköz, 0. funkció
vagyis elég közel vannak egymáshoz (???)

"Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)"

Az illesztőprogram verziója, szállítója: ismeretlen ill. nem lehet elérni

A "részletek" között a PCI Device eszközpéldány azonosítójaként ez szerepel:
PCI\VEN_1002&DEV_AA28&SUBSYS_AA281043&REV_00\4&1C526AC9&0&0108

Zárójelben jegyzem meg a videókártyánál ugyanezen a helyen ez olvasható:
PCI\VEN_1002&DEV_95C6&SUBSYS_00281043&REV_00\4&1C526AC9&0&0008

Ha a videókártyát kiveszem, ez a "hiba" elhárul, tehát az ismeretlen PCI Device amihez illesztőprogi kellene a videókártyán található.

A videókártya átszabta az asztal képét illetve beállításait, de sem a képek (jpg) minősége, sem a filmek lejátszási sebessége nem javult, sőt, inkább romlott, pedig legjobb esetben is csak 2005-ös az alaplapra integrált videókártya.

Felhívtam pár PC szaküzletet, s a köv. tanácsokat adták:
Egyik helyen: Catalyst Software Suite 14.4-es verziójának telepítése (2014. áprilisi) - nem segített
A másik helyen: ne foglalkozzak vele, a videókártya memóriahibás

Ti mit gondoltok?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ne gondoljunk egyből a legrosszabbra. BIOS-ban kéne matatni és átrakni az elsődleges vgat agp slotra vagy valami. Majd mindjárt megnézem ha tudom.
Szerk: Biosban advanceden belül chipset configurationon belül init.graphics adapter prioritynél tedd olyanra ahol balról jobbra nézve az AGI megelőzi az Onboardot. Ezek után a módosítások elmentésével lepj ki a BIOSból. Reménykedj😃 Lehetőleg a monitort is dugd rá a kártyára.
0
0
0
0
no avatar
Beletettem az alaplapi slotba, adtam rá tápkábelt, de a gépet elindítva nem ad képet. Ha az alaplapra integrált csatlakozóra dugom a monitort akkor van kép, ha az ASUS HD 3450-es csatlakozójára, akkor nincs kép. Mi lehet a gond? Gondolom ha zárlatos vagy ilyesmi lenne, akkor el sem indul vele a gép, vagy igen? Lehet rossz a videókártya?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Vettem egy ilyen videókártyát:
http://olx.hu/hirdetes/asus-ah3450-htp-256m-videokartya-ID2dZeh.html
Na az enyémen is van az az áramkábel vagy mi.
Azt is be kell kötni?
Mert más képeken nem látok ilyent:
https://www.google.hu/search?q=ASUS+HD3450+agp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=nCunU_qXBornygOavYDYBQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=629#facrc=_&imgdii=_&imgrc=cIvrTOcnCJt1eM%253A%3B4neqnVIAPBAn-M%3Bhttp%253A%252F%252Fpcbonto.hu%252Fportal%252Fstatic%252Fupload_apro%252F2011-08-09%252F967517_orig0.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpcbonto.hu%252Fportal%252FMiskolc_%252FPC_cuccok%252FVideobigyulak%252FAGP_foglalat%252FASUS_HD3450_512MB_AGP_VGA_2_439098_967517.html%3B1570%3B1052

Az egyik olyan mint az IDE csatlakozós vinyó, a másik meg annak a neje... Tehát egymásba dughatók. Melyiket hova tegyem? Az alaplapra kellene kötnöm vagy a tápból adjak neki feszkót mint a vinyómnak? Vagy nincs rá szükség hogy bekössem?

Priviben is válaszolhattok.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja de mind1 mit modnok vagy te mit mondasz mert nem is most venné😃 Csak tájékozódik😃 nem is aktuális😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
én azt írtam le ami szerintem egy alternatíva lehet 😃 Jobban informált vagy, egyértelmű hogy jobban megéri amit te mondtál 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én küldtem neki hirdetéseket de csak privátban😃 De azt is írtam, hogy 22kért ***nél van r7 250x 1gb és van rá 2 év gari és és az tényleg vadi új. Most vesz egy 6850-et 20kért gari nélkül az jobb?😃 Mikor kb egyerősek?😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
malacpersely=gyűjtsél még lóvét és vegyél egy drágábbat.............. gondoltam érteni fogod a hasonlatot, de akkor nem 😃 Mind1 az a lényeg hogy akkor jó bele a felsoroltak közül mindegyik VGA.
0
0
0
0
gaboka130 avatar
na megnéztem és van 4 darab olyan 4 pines vagy mi, hol keressem fel malacperselyt? meg miért?
0
0
0
0
fort988 avatar
matyosowski: meg is veszem, remélem nem lesz limites mert hát 4 magos , ha lesz is akkor egy hűtőt beszerzek és húzom a procit, meg nem tudod hogy ez mennyit számít de régen volt egy 6790 és azt ki tudta hajtani
0
0
0
0
matyosowski avatar
fort: vedd meg az r7-et, ha még limites is lesz, később ha procit cserélsz meghálálja a VGA. Nekem most HD6870 van a gépben és egy i3 2100. Érezhető hogy kéne még egy kis kakaó a prociból, de mégis játszok vele simán. Mondjuk nem FHD-ban (nincs rá monitorom se, nem is igénylem) de simán viszi.
0
0
0
0
fort988 avatar
majd venni akkor hűtőt is és majd 3800Mhz-re fel akarom húzni 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Játékfüggő de ne vegyél gyengébbet. Ha úgy látod limites akkor elvégre K-s procid van szóval picit tuningolhatod is.
0
0
0
0
fort988 avatar
TaylorXIII: szia múltkor mondtad hogy egy r7 260x videokártyát vegyek, a kérdésem az lenne hogy egy A8 3870k ami 3.3Ghz megyen ki tudja hajtani azt a videokártyát ?? előre is köszönöm a választ
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A fekete a SATA és a fehér molex😃 Am minden jó😃 De van SATA PCI-E átalakító is. Jó lenne ha lenne 4 molex a tápon mert akkor 2 db átalakítóval a 2db pci-e tápcsatiti igénylő kártyák is megoldhatóak. Bár van olyan átalakító is aminek csak egy molex kell egy PCI-E-hez. Akkor meg elég 2 molex is.
0
0
0
0
matyosowski avatar
na akkor leírom mert látom Taylor már kezd bepöccenni 😃 A tápodon van egy olyan fekete amit Taylor linkelt. Olyan kell a VGA-ba ugyanis ennek a VGA-nak nem elég a sima PCI-e foglalat által szolgáltatott kakaó. Elméletileg van a tápodon még olyan fehér csatlakozó is. Ha van szabad a 2 közül akkor okés minden táp nem fog kelleni. Ha csak a fehér csatlakozó van (amit SATA-nak hívnak) akkor kell egy átalakító. NYUGI nem drága. Nálunk itt 600 forint a boltban. Amikor bemész egy molex 6 pin-4pin átalakító csatlakozót kell kérned. A használtpiacról meg annyit mondanék hogy 15 ezer froint a kártya plusz az utazás, posta. Hozzáteszem írtad hogy 50km-t utaznál. Az kb egy 1000-es (max 1500). 2 ezer forint a posta mindennel együtt. Jobban megérné ha inkább nem utazgatnál érte hanem, utánvéttel (ha lehetséges az eladó részéről) megvennél egy HD6870-et. Ha nagyon nincs pénzed (amit írtál is) akkor marad a GTX460 vagy HD6850. Hozzáteszem én a helyedben felkeresném a malacperselyt ugyanis a HD6870-el járnál a legjobban a jövőt nézve. A molex, akármilyen VGA-t veszel kelleni fog. Ha van szabad 4 pines (lent a képen FEKETE) akkor nem. ha nincs 2 FEKETE akkor csak a HD6850 és GTX460 játszik tudtommal.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció