Sziasztok!
A tesómnak szeretnék venni notebookot, amit ő netezésre, zene hallgatásra és filmnézésre használna. Legjobb lenne windows-zal, de ha anélkül van, az sem akkora baj 4gb RAM, minél jobb CPU és képernyő, amik a vásárlási feltételek. Ezeket néztem ki, de ha valaki tud ebben az árketegóriában jobbat, az ne tartsa meg magának.
-HP 250 G3 (windows 8.1-el, Intel Celeron N2830, 4GB RAM, 4 csatornás 2640mAh-es akku, 0,3Mpx kamera, 500GB HDD, matt képernyő)
- Acer Extensa 2510(w8.1, Intel Celeron N2930, 4GB RAM, 6csatornás 5mAh-es akku, 1Mpx kamera, 500GB HDD, matt képernyő, DVD mechanika nélkül) kb 5 ezerrel drágább, mint a HP
- Acer Extensa 2510 (Windows nélkül, Intel Celeron processor 2957U 2M Cache, 1,40 GHz, 4GB RAM, 4csatornás 2500mAh akku, 500gb HDD, matt képernyő, 1,3Mpx kamera) 10ezerrel olcsóbb, mint a HP
- Acer Aspire E1-510 (w8.1, Intel® Celeron® Processor N2920 (2M Cache, up to 2.00 GHz) 4GB RAM, fényes képernyő, 1,3mpx kamera)
-ASUS X551CA (windows nélkül, Intel Pentium 2117U 1,8 GHz 2 MB L3 Cache, fényes képernyő, 4csatornás 2600mAh akku)
- Acer Extensa 15 ( win 8.1, Intel Celeron N2830 2x2,16 GHz Cache 1MB , fényes képernyő, kamera 1mpx, 6csatornás 4700mAh akku
-Acer Aspire ES1 (win8.1, Intel Celeron N2930 4x1.83Ghz, nincs DVD meghajtó)
- Acer TravelMate P253 (windows 8.0, Intel® Celeron 1005M 2x1,90GHz, 2MB , matt kijelző, 6 cellás akku
Üdv.
Sógorom rákötötte a gépét a tv-re HDMI-DVI kábellel. És amióta ki jött az új nvidia driver azóta nem ad képet de fel ismeri és azt írja, hogy nem HDCP képes és nem dob képet. Eddig jó volt de az új driver óta kampec. VGA-kábellel működik.
TV: Samsung 129cm plazma.
Ha valakinek van valami ötlete akkor segítsen legyen szíves. 😀
Azt szeretném kérdezni hogy az alaplapomhoz : Asrock N68C-GS FX passzolna egy AMD FX4300 Black Edition és egy MSI Radeon 7 250 ? Bírná az 500w-s táp ? Van még egy hűtőventilátorom : Master R4-L2R-20AC-GP ? Köszi 😉
az volna a kérdésem,milyen cuccokat kell letöltenem,hogy online tudjak filmeketnézni.Amit a filmes oldal mondott azt leszedtem mindet,kivéve talán a service pack 2 mert csak 3 találtam meg ingyen.
A második kérdésem a Youtube sem megy simán a han jó,a kép késik laggol.Köszi.
Ha Serial-ATA (Sata) csatlakozós winchesterről van szó, akkor rá tudod kötni a modernebb lapra.
Viszont ha IDE-s (szalagkábeles) akkor valószínű hogy nem.
(Bár ha van az alaplapon akkor minden további nélkül rá tudod kötni)
Udv. Egy amator kerdes: alaplap-merevlemez kombinacioban van hibazasi lehetoseg? Marmint mindegy mit mivel?Pl. egy modernebb alaplapba raknek egy eleg regi samsung hdd-t.Menne?
Luiboy, köszönöm de ezt én is megtaláltam. Az lenne a kérdés, hogy az említett alaplap pontosan illeszkedni fog az új házba? Enermax iVektor lesz a ház.
Sziasztok. Honnan tudom azt hogy az alaplapom (Asus P8Z68 VL-X, atx méretű) hátlapi kimenetei jó helyen lesznek ha átrakom a mostani hardveket az új gépházba?
BiGame28: ha jól értem 😆 akkor csak ez a file hiányzik szóval google>MSVCP100.dll >elsőre rámész (dll-files.c om) > zip-file >azt bemásolod a txt-fájlban leírt helyre 😀
Sziasztok HELP!
Egy olyan problémám lenne, hogy nemrég újraraktam a gépet és a Windows 7 Home Premium N-verziót raktam fel, namost a problémám az, h elv leaktiváltam de nem engedi minősíteni a gépet, ergo 1-2 beállítást nem is tudok használni, hiába raktam fel a DX-et, meg a Visual cuccokat, sok játéknál hiányolja az MSVCP100.dll-t és már ott tartok, hogy újrarakom ultimate-el!
Köszönöm a tanácsokat, de találtam egy jó párosítást. 30 TB-s belső WD Red plusz egy usb 3.0-ás 3,5 Sharkoon Rapid Case olcsóbbra jön ki mint egy összerakva megvett külső hdd.
GOG-n most ingyenes volt a Witcher 2,viszont Bin formátumba vannak a fájlok. Ezt mi tudja beolvasni,hogyan kellene elindítanom,gondolom nem zenéről van szó,mert a VLC ikonja van.
Szerintem az előre összerakott külső vinyó a jobb, nem kell neked még azzal szórakozni, hogy össze rakd plusz a külső házra költeni.
Egyébként Samsung-ba Seagate merevlemezeket pakolnak, eléggé megbízhatók is. Tapasztalatból írom, július óta nyúzok egy Samsung M3 1Tb-os verziót, amibe Seagate vinyó van, napi 25-30 gigányi adattal és eddig semmi baja nincs, gyors, tökéletes.
Én jobban bízok magamban, mint holmi összetákolt cuccokban...
De persze azok is minőségiek, csak néha nem kevés felárral jár a kész cuccot megvenni, minthogy saját magadnak összeépíteni egy jobbat. (Ezt írom úgy, hogy nekem is gyári vinyóim vannak, egyébként tökéletesen meg vagyok velük elégedve, de miután láttam barátoknál az általuk összeépített cuccok sebességét, gyorsan eldöntöttem magamban hogy mekkora hülye voltam amikor gyári version-t vettem 😜 )
Sziasztok!
Szerintetek melyik a megbíhatóbb megoldás az alábbiak közül?
- veszek egy kifejezetten NAS szerver számára gyártott vinyót, meg egy hdd házat, és így magam rakok össze egy külső vinyót, vagy
-megveszem készen egy Samsung vagy A-data márkanével ellátott gyárilag összerakott külső hdd-t, amibe ki tudja valójában milyen HDD van.
A tesómnak szeretnék venni notebookot, amit ő netezésre, zene hallgatásra és filmnézésre használna. Legjobb lenne windows-zal, de ha anélkül van, az sem akkora baj 4gb RAM, minél jobb CPU és képernyő, amik a vásárlási feltételek. Ezeket néztem ki, de ha valaki tud ebben az árketegóriában jobbat, az ne tartsa meg magának.
-HP 250 G3 (windows 8.1-el, Intel Celeron N2830, 4GB RAM, 4 csatornás 2640mAh-es akku, 0,3Mpx kamera, 500GB HDD, matt képernyő)
- Acer Extensa 2510(w8.1, Intel Celeron N2930, 4GB RAM, 6csatornás 5mAh-es akku, 1Mpx kamera, 500GB HDD, matt képernyő, DVD mechanika nélkül) kb 5 ezerrel drágább, mint a HP
- Acer Extensa 2510 (Windows nélkül, Intel Celeron processor 2957U 2M Cache, 1,40 GHz, 4GB RAM, 4csatornás 2500mAh akku, 500gb HDD, matt képernyő, 1,3Mpx kamera) 10ezerrel olcsóbb, mint a HP
- Acer Aspire E1-510 (w8.1, Intel® Celeron® Processor N2920 (2M Cache, up to 2.00 GHz) 4GB RAM, fényes képernyő, 1,3mpx kamera)
-ASUS X551CA (windows nélkül, Intel Pentium 2117U 1,8 GHz 2 MB L3 Cache, fényes képernyő, 4csatornás 2600mAh akku)
- Acer Extensa 15 ( win 8.1, Intel Celeron N2830 2x2,16 GHz Cache 1MB , fényes képernyő, kamera 1mpx, 6csatornás 4700mAh akku
-Acer Aspire ES1 (win8.1, Intel Celeron N2930 4x1.83Ghz, nincs DVD meghajtó)
- Acer TravelMate P253 (windows 8.0, Intel® Celeron 1005M 2x1,90GHz, 2MB , matt kijelző, 6 cellás akku
Előre is köszönöm!😀
Sógorom rákötötte a gépét a tv-re HDMI-DVI kábellel. És amióta ki jött az új nvidia driver azóta nem ad képet de fel ismeri és azt írja, hogy nem HDCP képes és nem dob képet. Eddig jó volt de az új driver óta kampec. VGA-kábellel működik.
TV: Samsung 129cm plazma.
Ha valakinek van valami ötlete akkor segítsen legyen szíves. 😀
Azt szeretném kérdezni hogy az alaplapomhoz : Asrock N68C-GS FX passzolna egy AMD FX4300 Black Edition és egy MSI Radeon 7 250 ? Bírná az 500w-s táp ? Van még egy hűtőventilátorom : Master R4-L2R-20AC-GP ? Köszi 😉
A második kérdésem a Youtube sem megy simán a han jó,a kép késik laggol.Köszi.
Viszont ha IDE-s (szalagkábeles) akkor valószínű hogy nem.
(Bár ha van az alaplapon akkor minden további nélkül rá tudod kötni)
Asus M5A97 pro alaplap AMD AM3 és AM3+ foglalatú. mondjuk ehhez nincs CPU és hütő
Eladó AM3-as ASROCK M3A770DE
- Support for Socket AM3 processors: AMD Phenom™ II X6 / X4 / X3 / X2 (except 920 / 940) / Athlon II X4 / X3 / X2 / Sempron processors
- Supports CPU up to 140W
- Supports AMD OverDrive™ with ACC feature (Advanced Clock Calibration)
- AMD LIVE!™ Ready
- Supports AMD's Cool 'n' Quiet Technology
- FSB 2600 MHz (5.2 GT/s)
- Supports Untied Overclocking Technology
- Supports Hyper-Transport 3.0 (HT 3.0) Technology
- Northbridge: AMD 770
- Southbridge: AMD SB710
- Dual Channel DDR3 memory technology
- 4 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3 1600(OC)/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 16GB*
- 8Mb AMI BIOS
- AMI Legal BIOS
- Supports "Plug and Play"
- ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events
- Supports jumperfree
- SMBIOS 2.3.1 Support
- CPU, VCCM Voltage Multi-adjustment
- Supports Smart BIOS
köszönöm a válaszokat 😃
Simán jó bele! 😀
[LINK]
egyébként ATX
Egy olyan problémám lenne, hogy nemrég újraraktam a gépet és a Windows 7 Home Premium N-verziót raktam fel, namost a problémám az, h elv leaktiváltam de nem engedi minősíteni a gépet, ergo 1-2 beállítást nem is tudok használni, hiába raktam fel a DX-et, meg a Visual cuccokat, sok játéknál hiányolja az MSVCP100.dll-t és már ott tartok, hogy újrarakom ultimate-el!
még él a képgaléria? O.o
GOG-n most ingyenes volt a Witcher 2,viszont Bin formátumba vannak a fájlok. Ezt mi tudja beolvasni,hogyan kellene elindítanom,gondolom nem zenéről van szó,mert a VLC ikonja van.
Egyébként Samsung-ba Seagate merevlemezeket pakolnak, eléggé megbízhatók is. Tapasztalatból írom, július óta nyúzok egy Samsung M3 1Tb-os verziót, amibe Seagate vinyó van, napi 25-30 gigányi adattal és eddig semmi baja nincs, gyors, tökéletes.
De persze azok is minőségiek, csak néha nem kevés felárral jár a kész cuccot megvenni, minthogy saját magadnak összeépíteni egy jobbat. (Ezt írom úgy, hogy nekem is gyári vinyóim vannak, egyébként tökéletesen meg vagyok velük elégedve, de miután láttam barátoknál az általuk összeépített cuccok sebességét, gyorsan eldöntöttem magamban hogy mekkora hülye voltam amikor gyári version-t vettem 😜 )
Szerintetek melyik a megbíhatóbb megoldás az alábbiak közül?
- veszek egy kifejezetten NAS szerver számára gyártott vinyót, meg egy hdd házat, és így magam rakok össze egy külső vinyót, vagy
-megveszem készen egy Samsung vagy A-data márkanével ellátott gyárilag összerakott külső hdd-t, amibe ki tudja valójában milyen HDD van.