Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
primera: ezt hogy érted?
hát ugy értem,hogy olvastam ezt:
"A CPU-k specifikációja miatt az AMD 100 sorozatú processzorok max. 1066 MHz sebességű DDR3 memóriákat tudnak csak kezelni."
Tgabika: kicsillagozza.
Avenger: gyenge árhoz képest.
Szerinted megéri 5000FT-ért megvenni?
Különben ez tényleg két magos?
Tgabika: kicsillagozza.
Avenger: gyenge árhoz képest.
észre vetem.már változtattam.
[url]http://www.***/tartalom/osszehasonlit.php?kat=1&kat1_id=207&kat2_id=210&kat3_id=189&honnan=161049,96367[/url]
Nem tudom,hogy melyik éri meg jobban,de szerintem a AMD FX 4-Core FX-4100
De azt nem tudom,hogy miért olcsóbb.
UI.Ezen az oldalon pont akcióban szerepel,de máshol is olcsóbb.
***=aqua .hu
primera: ezt hogy érted?
theavenger: D820-akról nemhallottam túl sok jót.
green: nem erőlködök. Játékok többségéhez elég a 6100 is, Full HD-n, úgy is vga kell erős, úgyhogy legtöbb esetben alig számít proci nagy felbontáson. Mindegy. Inkább hagyjuk. 20-ért azért nem, de 30-ért már igen.
mi a baj vele?
És az Intel alá se kell 50k-s tuninglap, nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget. 20-ért már olyan lapot kapsz amivel simán tuningolható. Mellesleg a Bulldozert se fogod húzni egy tízezres lappal...
Illetve amit sokan elfelejtenek, hogy a mai átlag monitorok 60hz-esek, azaz 60fps felett az összes plusz annyi lesz, hogy a monitor egyszerre akar majd megjeleníteni több képet, és jön a tearing... Kivétel, ha valami aktív 3D-ben akar játszani, akkor kell a 120fps, de aki ilyet akar, az illető gépének meg sem kottyan a 120fps, de ha nincs is meg, akkor is vga limit miatt. Ugyan így, ha egy játék 60fps alatt megy FullHD-n, az az esetek túlnyomó többségében vga limit miatt van... 😀
Synda írta:
Ez így igaz, mivel az X6 valóban 6magos, míg az Fx 6100 csak 3...😉
nem 6 magos az fx 6100 hiszen minden oldalon annyinak van írva...?
3 magos amiben egyenként 2 bulldozer modul van.
Vagyis fizikailag 3 magos, tulajdonképpen csak 6 szálon dolgozik.
Ezt bővebben ki is fejtették egy cikkben.
Ez így igaz, mivel az X6 valóban 6magos, míg az Fx 6100 csak 3...😉
nem 6 magos az fx 6100 hiszen minden oldalon annyinak van írva...?
Frostbite engine szereti az AMD procikat 😆! Meg mostanában megjelenő játékokban, meg mostani új játékokban is jól szerepel. PL. "régi játékokban" pl. Far Cry 2-ben fele annyit tud 8150 mint 2500k 😆!
Goku: Greenmelonnak írtam 😜
Nekem pont a Frostbite engine-s játékokkal van egy kis procilimitem, mással nem 😃 (mondjuk a frostbite 2-esekkel van ez)
Ja, de addig nem zavar amíg nem megy 35 alá 😀
roberto888
Erre válaszoltam nem arra bizonyos egy játékra.😜
Kicsit gondolkozz mielőtt visszaírsz.😉
Mivel nincs benne sehol kérdőjel, nem kell rá válaszolni!
Frostbite engine szereti az AMD procikat 😆! Meg mostanában megjelenő játékokban, meg mostani új játékokban is jól szerepel. PL. "régi játékokban" pl. Far Cry 2-ben fele annyit tud 8150 mint 2500k 😆!
Goku: Greenmelonnak írtam 😜
Nekem pont a Frostbite engine-s játékokkal van egy kis procilimitem, mással nem 😃 (mondjuk a frostbite 2-esekkel van ez)
Viszont valamelyik nap szívtam a fogam mikor láttam egy 2600-at 45-ért, majd 3 év garival. 😆
Roberto: Úgy van!
Synda: Mert hisznek teszteknek, mint régen én is. Pl. egy 8150 felmegy 5,2GHz-re is 😃! Persze komolyabb léghűtéssel.
Miért egy Intel csak alapórajelen működik ? -.-
Roberto állítása igaz, csak épp nem életszerű...aki olyan procit vesz pont leszarja mit tud kis felbontáson, nagy felbontásra esetleg több Vga alá, egyértelműen Intel a jobb !
Csak kicsit kéne gondolkodnod, hogy rájöjj, egyáltalán nem arra írtam a hozzászólásomat, hogy ki mire veszi a processzor, hanem arra reagáltam, hogy valamelyik felhasználó a Battlefield 3 tesztet hozta fel, ahol majdnem mindegyik proci tizedre pontosan ugyanúgy teljesített, FullHD felbontás, Ultra beállítások, 4XAA és 16XAF mellett..
Most néztem a PH-n a Bulldozer teszteket, ezek szerint őket is lefizették mert az FX8**** szinte mindenhol gyengébben teljesített mint az Intelek. 😕
Gamer2: PH! Nem tesztoldal? 😃
green: Én nem mondtam, hogy erősebb, csak hogy közelében van eléggé. Nézz pár videót, és kész ennyi. Intel tele van pénzel, simán bedönthetné AMD-t. Megengedheti magának, hogy lefizesse az oldalakat.
[LINK] FX6100 + 560Ti
2500k + 560 Ti [LINK] Ugyan annyi FPS.
Igen, tesztoldal, de nincs világhíre mint például anandtech-nek vagy a tom's hardware-nek.😉
Az összes tesztoldal meg le van fizetve, először én sem hittem el, de már belátom. Én a vásárlóknak hiszek, meg a Fraps-nek, nem az anandtechnek meg a TomsHardwarenek, akik szerint egy Phenom II X6 gyorsabb az FX-6100-nál, amikor a vásárlók közel sem ezt állítják. Akármelyik videót nézem, alá van írva, hogy hány FPS-el megy, és FX-6100 sorra többet mutat. Persze Fraps nélkül mennyivel megy, azt kell nézni. Meg Tomshardware szerint pl. egy i7-920 jobb ár/érték arányú, mint egy FX6100 például, amikor szerintem nem egészen, mert ha 2500k-val szinte párban van, valahol le is nyomja, akkor nem tudom, hogy egy 25.000-el drágább proci hogyan lehet jobb ár érték arányú így. Gyanús nekem ez a dolog. És az, hogy az FX-ek nem jók több VGA mellé, már itt megbukik:
[LINK]
Hülyét kapok tőled, komolyan. Így igaz, minden tesztoldal a neten le van fizetve, elvégre teljesen irreális, hogy a 2500k bőven veri a nála húszezerrel olcsóbb FX6100-at. Nem látsz a fanboyságodtól ember...
Az összes tesztoldal meg le van fizetve, először én sem hittem el, de már belátom. Én a vásárlóknak hiszek, meg a Fraps-nek, nem az anandtechnek meg a TomsHardwarenek, akik szerint egy Phenom II X6 gyorsabb az FX-6100-nál, amikor a vásárlók közel sem ezt állítják. Akármelyik videót nézem, alá van írva, hogy hány FPS-el megy, és FX-6100 sorra többet mutat. Persze Fraps nélkül mennyivel megy, azt kell nézni.
Nem vitát indítani akarok, de én is láttam vmelyik magyar tesztoldalon,(azt hiszem PH!) hogy a bulldozer 4100-ast a régebbi PhenomII-sek utódjának szánják, a 6100-ast pedig a régebbi X6-osok ellenfelének adták ki.😜
A nagyobb játékoknál mind jobb az i5-2500K. Egyedül a BF3-nál vannak egy szinten.
És én hiszek a teszteknek. (Lehet hogy átvernek, lehet hogy nem) de ezek az oldalak megbízhatóak.
Régebben én is hittem teszteknek. Már nem. Higgyétek el, videók alapján lehet legjobban megítélni, melyik a jó ár/értékben. Ott az az ember azt írja, hogy gyengébb Phenom II X6-oknál, érdekes, valaki váltott PH2 X6-ról FX-6100-ra, 15-20FPS+, valahol 25 is.
A tesztekben legalább azonos környezetben történő mérésekre alapoznak, nem arra hogy az x+egyedik videó alatt mit kommentelt a sanyi a pistinek.
[LINK]
azt megnézném
[LINK] 60FPS+ i5-2500k
[LINK] 80FPS+ FX-6100
Skyrim [LINK] 40+ 2500k
[LINK] 65 körül FX6100 vita lezárva. Újabb játékokban FX dominál/dominálni fog. Ja, és FX meg 2500k is alapon van. Mennyi pénzed van vidikarira? És mondok egyet.
Sikerült pár semmitmondó videót belinkelned. 😊
Írd be gugliba, hogy Fx6100 vs. 2500k és láss csodát!
Sziasztok!
Szerintetek erre a Procira milyen hűtőt vegyek, ami jól lehűti "nagyobb játékok alatt is", és jóó halkan is dolgozik??
AMD Phenom II X4 955
Egyelőre ezt találtam:
Arctic Cooling Freezer 13 Pro
VAGY
Cooler Master Hyper TX3
Szívem szerint a Cooler Master-t választanám, mert olcsóbb és kisebb...
De a Ti véleményetekre és ajánlatotokra is kíváncsi vagyok! 😉
Előre is köszi 😜
Veheted a TX3-at, mivel megbízható és átlagban csöndes.
Szerintetek erre a Procira milyen hűtőt vegyek, ami jól lehűti "nagyobb játékok alatt is", és jóó halkan is dolgozik??
AMD Phenom II X4 955
Egyelőre ezt találtam:
Arctic Cooling Freezer 13 Pro
VAGY
Cooler Master Hyper TX3
Szívem szerint a Cooler Master-t választanám, mert olcsóbb és kisebb...
De a Ti véleményetekre és ajánlatotokra is kíváncsi vagyok! 😉
Előre is köszi 😜
FX6100 4GHz-en 2500k-nál is erősebb játékban többségében.
Ezzel magadat hitegeted vagy mással akarsz kicseszni? 😀
És csak előreutalással lehet nála vásárolni?
Lehet meg tudod fűzni Utánvétre, de szerintem csak Előreutalás van.
Nem kell aggódni, korrekt eladó. Sok mindent rendeltem már tőle, és van vagy 2000 komment, azokat is át lehet nyálazni, hogy mennyi elégedett vásárló van.
Személyesen is lehet, én is úgy fogom hétfőn...
AMD Bulldozer 4x FX-4100
AMD Bulldozer x6 FX-6100
AMD Phenom II X4 965
AMD Phenom II X4 960T
Köst Tibor560sec. Es az a proci hany magos?
Teszt [LINK]
2 mag , 2.7 GHz órajel , 3 MB cache !
AMD oldalán nem találsz jobb teljesítményűt ilyen árfekvésben ...
Mivel azok a processzorok nem tartalmaznak L3 gyorsítót .
Ha esetleg sokallod az árát , akkor lehet másik alternatíva a Celeron G530 (10 e Ft > ) Tulajdonképp ez a legjobb ár/érték arányú processzor .
Nincs mit 😀
BRUgamer kösz a felvilagisitast enis ekezet nelkül szoktam irni mert mobilrol sem jo ekezettel irni.Ja meg aszt kerdezem egy Ati Radeon HD6770-eshez milyen alaplapot es procit vegyek?
A legolcsóbb és legjobb választás ehhez a Juniper magos VGA-hoz egy H61-s alaplap (tetszés szerint 10 e Ft >😉 egy Intel G630-s processzor (16 e Ft >😉 és egy CL9-s 2*2 GB RAM pár (6 e FT >😉 .
Ha így kombinálsz nincs szűk keresztmetszet a gépben , magyarul minden tökéletesen kihasznált egyik hardver elem sem fogja vissza a másikat !
Aszt szeretnem kerdezni hogy igaz az hogy az Intel procik irodai gepekbe valok az AND meg jatekra?
Ezt szerintem most felejtsd el! az INTEL is ugyan olyan jo jatekra mint egy AMD ott az i3 i5 i7 ezek mind tokeletesek jatekra ezt csak azert talaltak ki mert az INTEL foglalkozik az irodai gepekkel is mig az AMD csak a jatekokkal INTEL-bol ott van a celeron proci peldaul na szerintem azt irodaba terveztek mig az AMD lese szarja az irodai gepeket.
bocs hogy nem ekezetekkel irtam de a regi geprol vagyok.
Szerk: ezrt tesznek laptopokba is INTEL-t de az en kis i3-asommal ami a laptobba van siman eljatszok szinte mindent.
Sziasztok!
Van egy MSI-MS6533 típusú alaplapom. Tudom, hogy ez nagyon régi és le kellene már cserélnem, de ehhez melyik a legjobb processzor, amelyet támogat is? köszönöm
Szvsz platformcsere ... alig fog többe kerülni mint azok a matuzsálemek ...
Sziasztok!
Van egy MSI-MS6533 típusú alaplapom. Tudom, hogy ez nagyon régi és le kellene már cserélnem, de ehhez melyik a legjobb processzor, amelyet támogat is? köszönöm
Pentium 4 2.8GHz Ez a legjobb proci amit bele tudsz rakni.
cserélni kéne...
még egy prescott procit sem tudsz így belerakni, egyedül a HT-s Prescottok tudnak valamit 3 GHz fölött.
Sziasztok!
Pentium 4 2.8GHz Ez a legjobb proci amit bele tudsz rakni.
Max valami Pentium 4 fost, és már nem is gyártják,és 1000Ft-ot nem adnék érte, mert pénzkidobás.
sajnos igaz
Socket 478 áááá
Valaki írna valami olcsó (ha lehet, akkor 10.000.- Ft környékén, vagy olcsóbban) processzort, ami jobb, mint a mostani, és jó az alaplapomba, illetve az összes többi cucchoz is remekelne?