Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!
Szeretnék egy új AM3-as AMD processzort. Melyik mostanába ebből a legjobb fajta? Játékra használnám leginkább. Köszönöm előre is.
Szeretnék egy új AM3-as AMD processzort. Melyik mostanába ebből a legjobb fajta? Játékra használnám leginkább. Köszönöm előre is.
Egy Phenom II 4X 965 Black 125W ki tud hajtani egy Sapphire radeon HD7850-et? vagy vegyek erősebb processzort?
Ki hajtja.
ér egy tízest a teljesítménybeli különbség?
Igen😉
A gépem adatlapján szereplő gépbe szeretnék új processzort venni.
Phenom II X4 925-öt láttam használtan 22ért vagy újonnan X4 960T-t 32-ért éri meg jobban venni?
Teszteken úgí láttam, hogy a VGA nem bírja kihajtani csak a 925-öt, de a 960T-t, ha szerencsém van, 6 magosítani lehet. Játékhoz melyik jobb ár/érték arányú?
Phenom II X4 925-öt láttam használtan 22ért vagy újonnan X4 960T-t 32-ért éri meg jobban venni?
Teszteken úgí láttam, hogy a VGA nem bírja kihajtani csak a 925-öt, de a 960T-t, ha szerencsém van, 6 magosítani lehet. Játékhoz melyik jobb ár/érték arányú?
Mivel járok jobban ha veszek egy Dual COre G840 és cserélek alaplapot is
vagy ha hagyom a lapot és veszek egy 3vagy 4 magos Phenomot???
i3 2100 vagy FX-4100 ???
i3 2100 vagy FX-4100 ???
i3.
de mondjuk arra kiváncsi vagyok, hogy az fx 6100nál kell bios frissítés és csak ugy müxik? ennél a lapnál pl. Asus m5a97 pro
Ehhez a laphoz nem kell BIOS-t fríissíteni, mivel alapból AM3+-os.😉
és egy phenom x4 965nél lehet magot feloldani?
de asszem phenom x4 960T nél lehet
965-nél nem lehet, 960T-nél igen
de asszem phenom x4 960T nél lehet
játékra melyik a jobb?
amd fx 6100
amd phenom ii x6 1045t
vagy ha ugyanilyen árban tudtok jobbat akk irjatok,de nehogy nekem vki azt mondja gyüjts még egy kicsit és vegyél ezt vagy azt 😆
az FX jobb, de szerintem vegyél olcsóbban egy Phenom Ii X4-et, és a maradékot erősebb VGA-ba adhatod, ezek nem tudnak sokkal többet játékban nála, főleg az X6.
amd fx 6100
amd phenom ii x6 1045t
vagy ha ugyanilyen árban tudtok jobbat akk irjatok,de nehogy nekem vki azt mondja gyüjts még egy kicsit és vegyél ezt vagy azt 😆
de nyár közepére-végére már lefog menni az ára, pláne h jönnek majd az nvidia kártyái is
najó nem, ilyen élsimítás meg ilyen baromságokat mindig offolom 😃
Ezért mondom hogy a 960T bőven kiszolgálna téged egy jó ideig.
5830-am van lassan 1 éve de még tuningot se kellett nyomnom rá mert még mindig elég
sztetek fx 6100 vagy 960t?
ha azt nézzük, hogyha a 960t-t 6 magosítom akkor kb 130W-os tdp-je (ha egyáltalán sikerül) lesz szemben a 95-el., és még emellé l3-ból is 2 megával kevesebb.
viszont az fx nem játékra lett kitalálva, míg a phenom lehet több fps-t hoz.
a kettő egy árban van (1 ezres a különbség)
Játékra teljesen megfelelő a 960T. Egy ideig nem is lesz/lenne muszáj a 6 magot kioldani. Én játékok terén az X4-et mindig jobban ajánlom, mint az FX-et.Lehet hogy sokan amellett fognak írni, de véleményem szerint az a tény, hogy az FX seria inkább munka seria mint játék.
De ez az én véleményem.
ha azt nézzük, hogyha a 960t-t 6 magosítom akkor kb 130W-os tdp-je (ha egyáltalán sikerül) lesz szemben a 95-el., és még emellé l3-ból is 2 megával kevesebb.
viszont az fx nem játékra lett kitalálva, míg a phenom lehet több fps-t hoz.
a kettő egy árban van (1 ezres a különbség)
Sziasztok!Tik mit gondoltok vagy mondatok AMD FX-4170prociról?Nem tudom eldöntedni h egy 965 amd vegyek e vagy azt?!
A 960T-t javasolnám inkább a fentiek helyett.
Mondjuk ezt nem értem, hogy miért akarsz 2xgtx560-at.
Jobban járnál egy GTX670-el.
Plussz 1 GTX 560 150euro, 670 meg 400euro, nem szarom a pénzt😃
Inkább spórolj, kidobsz az ablakon 150eurót.
i5-el szemben 20-30% lesz a lemaradás.😉
Munkára jó a Bull, többkártyás rendszere...
Persze reménykedhetni lehet, de 8 hónap alatt semmi sem történt, javításokat adtak ki, de a javulást elfelejtették beleírni a driverbe.😜
Miért pénzkidobás? 560SLi teljesítménye 580-590 közé tehetö, az már nekem böven megfelel
Nem is az, csak ha egy kicsit várnál jobban megérné egy GTX670.
1 kártya;kevesebb bug és macera;jóval kisebb hőtermelés;klasszisokkal kisebb fogyasztás.
GTX560 árgépen 50.000Ft. GTX670 115.000Ft
+15.000Ft-al egy klasszisokkal jobb megoldás csücsülne a gépházban.
(Korodból következtetek, hogy te fizeted a villanyszámlát, szóval 2-3 hónap alatt visszajön az a +15.000Ft)
Aztán Processzorodat eladod, veszel helyette egy FX8120-at, az Alaplapod is megfelelő, húzhatod 5,2GHz-ig is. De Alapjáraton is kihajta.
Fesz. emelés nélkül pedig 4,2-4,4GHz-ig is megy, hogy véletlen se kelljen aggódni.
Anyagilag így járnál a legjobban.
Szerk.: Most látom, hogy azért akarsz SLI-t, mert már van egy GTX560.
Én a helyedben eladnám a CPU+VGA párost. Időigényesebb, macerásabb, de így jön össze a legjobb.
Lehet mondasz valamit, proci csere lessz az szinte biztos, a vga-t meg bekínálom ijen bazár oldalon, meglátom mennyit kínálnak érte, de szaré húgyé nem adom, akkor marad a SLi.
Inkább spórolj, kidobsz az ablakon 150eurót.
i5-el szemben 20-30% lesz a lemaradás.😉
Munkára jó a Bull, többkártyás rendszere...
Persze reménykedhetni lehet, de 8 hónap alatt semmi sem történt, javításokat adtak ki, de a javulást elfelejtették beleírni a driverbe.😜
Miért pénzkidobás? 560SLi teljesítménye 580-590 közé tehetö, az már nekem böven megfelel
[LINK] annyira azért nem rosszak, itt gtx 460 sli 6100-hoz, bár húzva van, crysis 2 60fps felett, BF3 minden max multiban 35 alá nem megy.
Látom te is telefonról vagy. 😆
2x GTX 560-hoz elég FX6100, vagy inkább 8150 ??
Nagyon rosszak az AMD többkártyás rendszerekhez. És amennyire megfigyeltem, nem az a gond, hogy a 2 vagy több kártyának mekkora a teljesítménye, hanem egész egyszerűen szar több gpu esetén. Inkább i5.
i5 tuti nem, egyrészt nemrég ruháztam be erre a configra, másrészt már bocs, de baxok annyit fizetni egy i5-ért, az Intel már nemtudjah hova tornázza fel az árakat. De azért kösz😀
Igen ám, de azért az árért olyan procit kapsz, hogy azt jó pár évig nem kell lecserélned, még több kártyás rendszernél sem.
AMD lehet hogy olcsóbb, de nem fogja kihajtani a többkártyás rendszert.
De ahogy érzed. Te géped, te pénzed, te döntésed. 😀
Nagyon rosszak az AMD többkártyás rendszerekhez. És amennyire megfigyeltem, nem az a gond, hogy a 2 vagy több kártyának mekkora a teljesítménye, hanem egész egyszerűen szar több gpu esetén. Inkább i5.
i5 tuti nem, egyrészt nemrég ruháztam be erre a configra, másrészt már bocs, de baxok annyit fizetni egy i5-ért, az Intel már nemtudjah hova tornázza fel az árakat. De azért kösz😀
FX6100 kevés, a 8150 árban pocsék. Vagy FX8120-at nézz, vagy 2500K.
Vagy egyenlöre marad a 4100, aszt meglátjuk jövöre hova fejlödnek az FX-ek. Kösz a választ.
Nem lenne elég. véleményem szerint SLI/CF nem való FX-hez. (Megkövezhettek nyugodtan) de ez véleményem szerint így van, mivel alapvetően nem játékra lett kitervezve az FX seria. Inkább Intel i5-2500K. Jobban kihasználja a több kártyás rendszert.
Synda
Nem Fx 6100-ra gondoltam....
Mellesleg elbírna 8 gb 1600 Mzh-s ramot?
Igen, elbírna.😉
Nem Fx 6100-ra gondoltam....
Mellesleg elbírna 8 gb 1600 Mzh-s ramot?
X4 965 vs 4100-ra gondolt. Avenger nem csak az órajel meg a magszám számít. Inkább gyűjts új lapra meg procira talán ramra.
De légyszíves mond meg hogy mi a probléma a processzorral?
Szerintem 5000-ért megéri az árát.
A százalék szerint? Az egy nagy átbaxás, azért van kitalálva, hogy regisztráljanak minél többen, közben semmit sem jelent.
de mért nem lenne egy jó 2X2.8GHz processzor?
2 magos, de gyenge. Valahol Pentium 4 veri. Tgabika FX-4100-at vedd. Hogy sempronok max 1066-t tudnak kihasználni, de tehetsz mellé 1333MHz-st is.
hogy hogy gyenge?
az adatok alapján mennének rajta a játékok.