Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sztem meg 960t, 6 magosítod aztán jólvan 😃😃
Nem feltétlenül teljesít jobban a hatmagos Phenom.Legalább is játékokban.
[LINK]
Belinkeltél egy tesztet, amiben mindössze 4, ráadásul több éves játék szerepel, amiből az egyik alatt játékhiba miatt nem valós eredmények jöttek ki, és te erre alapozod ezt a kijelentésed... Gratulálok!
sztem meg 960t, 6 magosítod aztán jólvan 😃😃
Nem feltétlenül teljesít jobban a hatmagos Phenom.Legalább is játékokban.
[LINK]
igen lól kicsit lemaradtam akkor 😆 de azt meg hogy? akk ki vesz olyat? 😆
Akinek a kevés szálas teljesítmény jobban kell, mint a több, de gyengébb mag.
tök ugyanolyan erős egy mag a Phenom II X4-ben mint az X2-ben, hiszen az X2 az X4-ből van letiltva.
Athlon II X4-ről és phenom II X2-ről volt szó nem? Csak azért mivel azok vannak kb egy áron.
phenomokról van szó
tök ugyanolyan erős egy mag a Phenom II X4-ben mint az X2-ben, hiszen az X2 az X4-ből van letiltva.
Athlon II X4-ről és phenom II X2-ről volt szó nem? Csak azért mivel azok vannak kb egy áron.
mod:Bár igaz, hogy most két modellnek is elég jó ára van X4-ből, a 945 és a 965-nek.
Úgy meg már tényleg értelmetlen X2-őt venni. Szóval én néztem félre, bocs.
"szerencsével 4 magosithatod pontosabban egy jó deszkával "
Mindkettő kell, hisz hiába van megfelelő lapod(a legtöbb ilyenre képes lap SB710/750-es déli híddal szerelt), ha az adott mag nem a piaci kielégítés miatt lett letiltva, hanem tényleg hibás volt.
DevisA 960T-nél se szent írás, hogy működik a többi mag.
niteforce: Spoiler!
szerk: az 560 meg 24 környéke.
Jó shop ez, 1 cuccot eláraztak, többinek jó ára van 😀
szerk: az 560 meg 24 környéke.
Phenom na keverem őket 😆
az viszont drágább mint maga az X4-es 😃
ATHLON II X2 legolcsobb és szerencsével 4 magosithatod 😃
azt nem lehet
Tud valaki olyan processort ami jó és olcsó?
Mi számít nálad olcsónak?
hanem, hogy el tudja-e majd adni normális áron, felső kategóriás cuccokat még el is lehet de alsó-közép... 😀
gyenesmartin: Igen újonnan... de az 5770-ed már 1 éves!
2 évnél tovább nem szabad hagyni, hamar elértéktelenednek a hardverek...
Elértéktelenednek? Amit vettem 1 éve hd 5770 az akkor volt 21K Most meg egy 6770-es 27-28K.
Megéri manapság egy i7 920? vagy inkább egy 2500k vagy FX-8120?
Addigra ezek a CPU-k már sehol sem lesznek.
Te most komolyan arról próbálsz vitázni, hogy FX8120 vagy 2500K, mert mi lesz 3-4 év múlva...
Az igen! 😂
Nálam ennyit pl ki kell bírnia egy hardvernek, mire le tudom cserélni.
Addigra ezek a CPU-k már sehol sem lesznek.
de ha nem akarja folyton cserélgetni, akkor igaza van
Szerintem sem az AM3+ sem a 1155 nem lesz már sehol.
Konkrétan 1155-be az Ivy volt az utolsó, AM3+-ba meg a Vishera lesz hamarosan, és vége is ezeknek a foglalatoknak. 😀
Ahány válasz annyiféle, vagyis nincs egyértelmű favorit 😀 i7920-at már nem vennék másik kettő közül szimpátia dönt amennyivel drágább az Intel annyival jobb.
Első és 3. nem, inkább 2500K véleményem szerint.
Akkor valamit félreértettem még a régebbi hszeidnél. Akkor bocs.
Volt egy FX8120-as rendszerem, amit leváltottam 2500K-ra, mert úgy volt, hogy többkártyás rendszert veszek. De mégsem veszek 2db VGA-t, így lényegében felesleges volt a platform csere, ráadásul nem is kapok jóval több teljesítményt sem, mint ahogy bárki gondolná.
De lényegtelen, mert ez is bőségesen elég vagy 3 évig és a 8120 is.
Addigra meg már úgy is cserélve lesznek, szóval lényegtelen.
Goku PC 2 (Aktív)
Intel Core i5 2500K
Goku PC /Elkelt/
AMD FX 8120
Akkor valamit félreértettem még a régebbi hszeidnél. Akkor bocs.
Volt egy FX8120-as rendszerem, amit leváltottam 2500K-ra, mert úgy volt, hogy többkártyás rendszert veszek. De mégsem veszek 2db VGA-t, így lényegében felesleges volt a platform csere, ráadásul nem is kapok jóval több teljesítményt sem, mint ahogy bárki gondolná.
De lényegtelen, mert ez is bőségesen elég vagy 3 évig és a 8120 is.
Addigra meg már úgy is cserélve lesznek, szóval lényegtelen.
GokuTM: Értem, kösz! Marad a 8120! 😉
😉
ha kell hozzá Alaplap, nekem van eladó. 😀
Régi gépemnél megtalálod milyen.
Én is FX8120-al használtam.
Most i5 2500K-t használok okostojás...😊
Talán előbb nézz szét, aztán írj...
Lehet, hogy Én saját tapasztalat miatt ajánlom a 8120-at, nem a szomszéd elmondása alapján... -.-""
Milyen vissza??
Hol látsz te olyat, hogy az FX8120 előtt Intelem lett volna?...
Barátom...
GokuTM: Értem, kösz! Marad a 8120! 😉
😉
ha kell hozzá Alaplap, nekem van eladó. 😀
Régi gépemnél megtalálod milyen.
Én is FX8120-al használtam.
Ha jól látom épp most váltasz vissza Intelre.
Kihajtotta a teheneket a legelőre, olyan erős volt 😃!
De még mindig nem a proci hajtja ki a VGA-t.
Inkább úgy a helyes, hogy kevesebbszer lesz proci limit, mint vga limit. Mert valamilyen limit mindig van, csak az nem mind1, hogy érződik-e vagy sem. Pl. minden játéknál más és más limit van. Van ahol elég az adott kártya mellé egy gyengébb proci is, de viszont valamelyik mellé meg kell az erősebb.
GokuTM: Ja de ezt az i5-öt alaphűtővel is lehet tuningolni. 😃
Inkább úgy a helyes, hogy kevesebbszer lesz proci limit, mint vga limit. Mert valamilyen limit mindig van, csak az nem mind1, hogy érződik-e vagy sem. Pl. minden játéknál más és más limit van. Van ahol elég az adott kártya mellé egy gyengébb proci is, de viszont valamelyik mellé meg kell az erősebb.
Melyiket ajánlanátok jobban?
FX-8120 40k-ért vagy i5 2300-at 44-ért? Főleg játékok, tömörítés illetve videóvágás alatt produkált teljesítményük alapján.
FX-8120 mindenképp.
Vagy ha olcsóbban akarsz kijönni, akkor 960T.
Ezeket lehet húzni is bőven, lényegesen jobbak.
Persze gondolkozhatsz 1155-ben is, de akkor 2400 vagy 2500K alá semmiképp se add.
2300 széria vicc annyiért 😉
Melyiket ajánlanátok jobban?
FX-8120 40k-ért vagy i5 2300-at 44-ért? Főleg játékok, tömörítés illetve videóvágás alatt produkált teljesítményük alapján.
I5 mindenképp! 😀
AZ AMD következő generációs (22nm) CPU milyen foglalatba jönnek?
A következő generáció még 32nm-es lesz, és AM3+ tokozással jön.