Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
i5 mindenképpen. i7 játékra teljesen felesleges.
igy van! I7 inkabb mar irodai munkakra vagy tervezesre, modellezesre valo! Jateknal inkabb egy erisebb videovezerlo egy 4 magos i5 procical meg 8GB RAM es ezzel egy jo darabig elviszi a jatekokat! 😀
Ha meg irodai ....munka akkor egy erosebb i7 procci egy kozepkategorias videokartya es vagy 12 GB RAM es semmi program vagy modellezes nem akasztja meg!
Egy vilám kérdés😃 AMD FX-6100 vagy Intel Core i5 2400 vagy 2500 (még nem tom meiket vegyem meg tanácstalan vagyok én magam szerint játékra mindenkinek amd t ajálok de az a helyzet hogy az inteltöl ot az i5 i7....) Én AMD s vagyok de haverom mind javasolja az i5 vagy i7 et ... Jha még anyi hogy lehet egy i7 2600 is bele fér😃 és nem tom meiket válaszam😃 Tanács?
Nem értem hogy jön össze egy FX-6100 és egy i5 2500. Árban se és tudásban se.
Utóbbit javaslom, méghozzá egy K -s verziót, hogy a tuning is menjen.
menoteboj: i3-mat?... 😊 Inkább ne... 😉
Akkor i5-t veszek😀 kisporolom mert keves a penzem
fölösleges az i7. i5 teljesen jó játékra
jaja! Ha jatszani akar az ember akkor vegyen egy nagyon jo videokartyat es az melle egy i5, vagy akar i3! Mert ha jo videokartyat vesz az ember akkor nem kell brutalis processor! Jateknal inkabb a jo videokartya a lenyeg!
amd oldalon mi számít most jó procinak 30e FT-tól 40e FT-ig?
Ha +2-3eFt még belefér, akkor FX-8120. Egyébként a 960T-t ajánlanám.
ha cseresznyéd van akkor 6 magosíthatod
egyébként ha találsz akkor 6100, ha nem, akkor 4170
Lazán megéri.
rendben kösz a segítséget 😃
Meg. De mennyi kp +?
7k
válaszokat inkább privátba azt hamarabb észre veszem
köszönöm a segítségeteket előre is 😃
Edit: Azt ne felejtsd el, hogy gyári hűtővel mégcsak be se kapcsold. Nekem jelenleg gyári hűtő van Ivyn és egy egyszerű játéktól is már 65-70fokon van. Szerencsére holnap vagy holnap után már cserélem le a gyárit...
Intel Core i7-3770 (3,4GHz/8MB) (s1155) BOX
Videókártya: MSI N570GTX Twin Frozr III 1280MB PCIe
Nos én ilyen konfigurációt tartok a legjobbnak,vélemények?
Vszínű hogy ilyet rakok majd össze😀
Videókártya: MSI N570GTX Twin Frozr III 1280MB PCIe
Nos én ilyen konfigurációt tartok a legjobbnak,vélemények?
gyenesmartin: Alacsony felbontásban erősebb az i5 (1440x900-as monitorom van), és hosszabb távra melyiket ajánlanád? Lehetséges, hogy később a felsorolt kártyák valamelyikével összehoznék egy CF-et.
gyenesmartin. Még nem tudom 6870, 5850 vagy 6950.
Szerintetek megér +13k-t a 2500k az FX-8120-al szemben?
Superlompos: Ja, vagy azt a részt nem nekem írtad?
Viszont AMD-nél még kell külön hűtő is. Így már nincs is olyan messze árban az I5-től. Azt meg lehet még alappal is valamennyire tuningolni.
Az 500 mhz különbség miatt?
Mert könnyedén fel tudja húzni.
Vagy arra gondolsz, ha nem i5-öt vesz, akkor a proci miatt nem lehetne fejleszteni?
Nem úgy, mint az Intelnél. Mondjuk az AMD annyival olcsóbb amennyivel gyengébb az I5-től. Így megéri az is.
Miért az I5-öt nem lehet húzni?
Mert könnyedén fel tudja húzni.
Vagy arra gondolsz, ha nem i5-öt vesz, akkor a proci miatt nem lehetne fejleszteni?
két kártyáshoz mindenképpen i5-öt. 1 kártyáshoz meg szerintem nem jó vétel a 8150, elég a 8120, s 10k-val beljebb vagy.
De a legjobb vétel talán egy phenom II x4 lenne, pontosabban 960T. Kis szerencsével 6 magosítható.
Játékra melyik procit vegyem core i5 2500k vagy amd bulldozer fx-8150?
i5-2500K
sztem meg 960t, 6 magosítod aztán jólvan 😃😃
Nem feltétlenül teljesít jobban a hatmagos Phenom.Legalább is játékokban.
[LINK]
Belinkeltél egy tesztet, amiben mindössze 4, ráadásul több éves játék szerepel, amiből az egyik alatt játékhiba miatt nem valós eredmények jöttek ki, és te erre alapozod ezt a kijelentésed... Gratulálok!
Jól van láttam aztán a teszt többi részét.Csak az összegző táblázatot néztem.Hibáztam, de ezért nem kell leharapni a fejem 😀
GokuTM: Én nem lejáratni akarom az Amd-t hiszen nekem is az van és nagyon szeretem.Ja és telik Phenom II-re.
Akkor miért állítasz olyan dolgot, amiről fingod sincs? Pláne, hogy el sem olvastad a tesztet? És igenis leharapom a fejed, mert semmit sem utálok annál jobban, mint amikor valaki 0 hozzáértéssel mondja a magáét, amivel félrevezet másokat, akik meg aztán adják tovább az ökörségeket, és kezdődik előröl. Ha valamihez nem értetek, akkor mi a rossebnek kell belebeszélni. Az ilyen okosabb marad, ha hallgat, a hülyeséggel csak lejáratja magát, és még véletlenül sem fog okosnak tűnni. Ezzel most nem konkrétan rád irányul, hanem mindenkire, aki ezt csinálja.
Jól van de legalább beláttam, hogy hibáztam.Mindenkivel előfordul.Belinkeltem egy tesztet amit nem olvastam el.Elnézést kérek ha ezzel megsértettem bárkit is...Nincs kedvem összeveszni senkivel, úgyhogy én itt be is fejeztem az offolást.
[LINK]
Belinkeltél egy tesztet, amiben mindössze 4, ráadásul több éves játék szerepel, amiből az egyik alatt játékhiba miatt nem valós eredmények jöttek ki, és te erre alapozod ezt a kijelentésed... Gratulálok!
Jól van láttam aztán a teszt többi részét.Csak az összegző táblázatot néztem.Hibáztam, de ezért nem kell leharapni a fejem 😀
GokuTM: Én nem lejáratni akarom az Amd-t hiszen nekem is az van és nagyon szeretem.Ja és telik Phenom II-re.
Akkor miért állítasz olyan dolgot, amiről fingod sincs? Pláne, hogy el sem olvastad a tesztet? És igenis leharapom a fejed, mert semmit sem utálok annál jobban, mint amikor valaki 0 hozzáértéssel mondja a magáét, amivel félrevezet másokat, akik meg aztán adják tovább az ökörségeket, és kezdődik előröl. Ha valamihez nem értetek, akkor mi a rossebnek kell belebeszélni. Az ilyen okosabb marad, ha hallgat, a hülyeséggel csak lejáratja magát, és még véletlenül sem fog okosnak tűnni. Ezzel most nem konkrétan rád irányul, hanem mindenkire, aki ezt csinálja.
Viszont ha gondolod, alá is támaszthatod az állításod, teszteljük le mit tud a 945-öd az 1055T-mel szemben. 😀
[LINK]
Ügyes vagy, de kinek nem inge...
Nekem úgy jött le az írásodból, hogy rám céloztál.
[LINK]