Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RedRabbit avatar
robinho89: 660Ti helyett Gtx 760, egy áron mozognak, amúgy Cseszka jól mondja 660Ti, 7950 szint sőt gyorsabb. R9 270x a lehető legrosszabb vétel, mivel egy emelt órajelű 7870.
Érdemi előrelépés Gtx 760 lenne. De én elsősorban 7870 tuningal próbálkoznék, van benne tartalék, lazán kihozhatsz +20% teljesítménynövekedést. (1250*1500Mhz röhögve) 😉
0
0
0
0
cseszka avatar
Teljesitményben a gtx 660 a 7870-el van egy teljesitményen kb,játék függö,van ahol a gtx,van ahol a radeon van elörébb.a 660Ti inkább már a 7950 kategória.Bár hogy a mantle hoz e annyi + teljesitményt a gcn kariknak h elhuzzonak töle,nemlehet elöre megmondani.R9270X ne nézted mennyibe fáj?Az váltotta a 7870-et,ameik olcsobb azt vedd.gtx660 (ami olyan erös mint a 7870) vagy a 7870 vagy R9270X amikhez jön a mantle.
Spoiler!
https://img.gawkerassets.com/post/9/2012/08/660ti10.jpghttps://www.guru3d.com/miraserver/images/2012/asus-gtx660/Untitled-30.pnghttps://images.eurogamer.net/tv/1/3/6/3/1/2/video_994.jpghttps://i.imgur.com/qjnyz.png
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Utána néztem pár dolognak. Leakartam cserélni a mostani karimat GTX 660-ra, de nem járnák jó vele mivel az csak HD 7850-es színt és annyiba kerül mint a HD 7870-es. GTX 660Ti meg jóval drágább, de azon az áron már HD 7950-est bírok venni ami erősebb a 660Ti-től. Ha rosszul tudom, akkor nyugodtan kijavíthattok. Így elálltam a GTX vételtől.
Megérné lecserélni a mostani karimat egy AMD R9 270X-re? Lenne valami teljesítmény növekedés vagy inkább hagyjam a francba és tartsam meg a mostani karim.😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
TabSnije : Igazán nincs mit.
0
0
0
0
Spazzz avatar
mathejocy: bakker 😃, végre normálisan megy ezaz 😃, köszönöm,hogy segitettél,örök hála 😃.
Meg,hogy egy újabb infoval lettem gazdagabb😀.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az a baj, hogy a procid is gyenguska. Igazából a GT 630 az egy GT 440 az meg kb olyan erős mint GT 240. Nagy különbségek itt nincsenek.
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
Chuck
5670 van mint irtam gépeimnél is nem a leg jobb De célt kiszolgálja
bánnom az 5770 hogy eladtam
De nem csak a vidi karin mulik
haveromnak HD5450 volt AMD phenon 965T melett és elég joll meg birkózot
Jó cpu gyenge vga amit a cpu ki is hajtott maximálisan
Hát HD5670 se gyenge de nem is erős !
0
0
0
0
Chuck avatar
TaylorXIII:Köszi a véleményed!
Akitől vettem volna most írta hogy újból bele tette a gépbe és megfagy a játék és becsíkoz, szóval felejtős...
De akkor már újat, GT630 nézegetem, (1gb,gddr3)
GT430-tól (1gb,gddr3,128bit) a GT630 mennyivel jobb? régen volt egy gt430-am és lehet hogy a mostani erősebb annál! de a crysis3 ment rajta😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
TabSnije: A kontrol panelben van egy olyan,hogy az asztal méretének és helyzetének beállítása.Oda dobj be egy pipát a felülbíráláshoz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Chuck: Valamivel erősebb GT 240 1gb GDR5nél és ugye mivel neked GT 240 512MB GDDR3 van így lenne előrelépés főleg nagyobb felbontáson bár ugye 17 colon nehéz bár ezen is lenne előrelépés. Mai kártyák közül talán GT 630 bár annál is inkább erősebb. Játékokat hát ilyen 1280x1024 vagy még kisebb felbontáson még a játékok többsége szerintem még minimumon esetleg mediumon játszható lesz vele. De a durva címek nem feltétlen. Nagy előrelépés ami pár játékot érint is, hogy DX11-et is támogatja a GT 240-nel szemben. De alapvetően mikor kijött túlárazott volt és erősebb GTS 250 és 4850 pár ezzel volt drágább nála és azok eléggé otthagyják igaz azok is csak DX 10.1-esek. Olyan elmegy kártya a 5670.
0
0
0
0
Spazzz avatar
mathejocy : igen 60 Hz van mert csak azt engedi a monitor 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
TabSnije : A frissítési frekvencia 60 Hz-en van?(A GeForce Experience sokszor rosszul érzékeli a monitort.Supportra írták,hogy javítás alatt.Nálam például nem lehet felvenni vele a surround miatt , és egy monitorra lövi be a játékokat.)
0
0
0
0
Chuck avatar
manapság egy HD5670 1gb gddr5 kártya hogy birkózik meg a játékokkal? esetleg akinek ilyen van az mondana róla pár szót?😀 és milyen mostani kártyával van egy szinten?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
MSI Radeon R9-270 2G megér 50K-t?
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=hu&lc=hu&dlc=hu&docname=c00864946
LEhet vicesnek tünik de én már találkoztam ezel a lapal és tapasztaltam hogy igen is AMD radeont nem szereti a deszka
TrolHunter 1 próbát meg ér 😀
0
0
0
0
Spazzz avatar
Hát hogy is fejezzem ki magam?
A felbontással van valami,mert jó,de mégse?!
Egy két játéknál jelentkezik az.hogy a felbontást felrakom 1920x1080 mert ez ajánlott a monitornak és a curzor ott van de még is 2-3 cm arrébb érzékeli.Ilyenkor mi a teendő?Na meg eleinte a LoLba jól ment és minap beléptem s ugyan ez a probléma?! geforce gt630 2gb ddr3 és LG 22en33 meg Win 7 64 Ultimate
Vajon a driver a baj vagy a windows?
Olvastam kicsit és nem sok info de lehet a windows a baj és szerintetek?
Meg összezavart az,hogy mindenhol azt irja,hogy a felbontásom 1920x1080 de az NVIDIA GeForce Experience proginal azt irja,hogy 1536x864 és most akkor mi van?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Akkor en a Dota 2-re is nyomnek 1 reinstallt!
0
0
0
0
adamovszki avatar
Rendben az lesz, viszont ezt a jelenséget, csak Dota 2-nél észleltem ! Lehet a játékkal van valami probléma 😀 Köszönöm szépen !
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Probald meg a drivert ujratelepiteni!
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sapphire Radeon R9 270X VAPOR-X 2GB 256bit DDR5 PCI-E
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sziasztok ! 😀 Videokártyám : Sapphire Radeon r9 270 x 2gb 😀
Azzal a problémával fordulnék felétek, hogy észre vettem játék terén egy kis hibát (Dota 2) Van amikor totál jól lejátszok kb 10 meccset egymás után, de van olyan, hogy a 1. meccs után hirtelen fekete képernyő és sehol semmi ! Hang van, de nem a játéknak, hanem pl : ts 3-on hallom az emereket 😀 Ez miért van ?! Alt+Tab se jó...Alt+f4 sem jó...:/ Resizni kell a gépet mindig 😞
0
0
0
0
TrolHunter avatar
És ha nincs ilyen, akkor mégis mit tudok csinálni a gépemmel?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
KIKI1991: Ilyen a mesében sincs hogy csak AMD vagy csak Nvidia kártyát fogad egy lap. Minden alaplap kompatibilis AMD és Nvidia gyártó kártyáival is. Ha esetleg ennek ellenkezőjét írja bármelyik gyártó is azt bátran linkeld ide a fórumba.
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Akkor lehet, hogy nálam is az lesz. Az alplapom szintén asus (p5pl2-e). Mert ha ez az akkor lehet, hogy megoldható a csere egy geforcera. Egyébként eddig 2 kártya volt benne (amiről tudok, azt hogy előző tulaj hányszor cserélte nem tudom) és mind2 nvidia volt.
0
0
0
0
Dani46 avatar
jó kérdés😃eléggé ingadozik a teljesítménye vhol közel van a titánhoz vhol meg éppen megveri egy 7970 úgy hogy érdekes pár évig biztos jó😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, egy GTX 780 meddig lenne elég? Hány évig? Vagy ezt nem lehet meg mondani?😃
Spoiler!
ZOTAC GTX780 3GB GDDR5 AMP! Edition | Memória órajele: 6008 MHz | GPU órajele: 1059 (Boost) | 384bit | DX 11.1 | OpenGL 4.3 | 28nm |
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
Gaboo7 Asus HP deisinges lap igen is csak Nvidiát fogat HD5770 akartam beleteni az uj tulajnak de nem tudtam eladni mert nem volt kompatibilis a lapal 9800 GT elsőre adot benne képet
A hd5770 napi használatba volt 😀
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Megnéztem, rendesen illeszkedik úgyhogy nem tudom mi lehet a baj. Még esetleg arra gondolok, hogy az nvidiás driver zavarhat be, mert kipróbáltam egy másik nvidiás kártyával, ami gond nélkül ment. Azt fogom most megpróbálni, hogy valahogy úgy telepítem újra az egészet, hogy az új kártya van benne.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TrolHunter: Ez a hiba attól is lehet (legtöbbször attól van) hogy nem illeszkedik rendesen a kártya a Pci-e slotba. Próbáld megmozgatni, nézd meg hogy illeszkedik-e rendesen. Két ugyanolyan kártya nem lehet rossz. Az hogy Intel-AMD vagy Intel-Nvidia nem befolyásol semmit.
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Lentebb már leírtam, hogy nincs integrált videókártya, ezért kéne egy másik videókártyát belerakni. Egyébként az új kártya: ASUS Radeon HD3450. kkor lehet az a baja, hogy intel-ati?
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
TrolHunter
ha van integrált próbáld meg a bios elemet ki venni vagy integráltal be álitani a biosba PCI-e re
Valószinü a vga ki van kapcsolva
Vagy nagyon ritka eset találkoztam olyan lapal is ami intel és csak nvidiát fogadot Derisd ki a tipusát
tuti valahol a vga csati vagy a vga kompatibilitás szerepel 😃 Sokat nem vesztesz Ha amd akk atit ha intel akk nvidia ......
0
0
0
0
Feki1991 avatar
próbálkozz BIOS frissítéssel...
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Sziasztok Elnézést hogy nem ide tartozik de tudna nekem valaki segíteni? Olyan problémám lenne hogy nem rég vettem egy Gigabyte HD 7750 2gb 128-bites videókártyát és ha belépek a Biosba akkor a billentyüzet nem müködik de ha kiveszem a gépből a videókártyát és rárakom az integrált videókártyára akkor a biosban müködik a billenyüzet? És akkor most mi lehet a gond?
0
0
0
0
TrolHunter avatar
SCoreblack:
Kösz a tanácsot épp most fogom visszavinni. Egyébként nem neten lett véve úgyhogy ez kizárható, de a garancia az garancia. Az új videókártya meg azért kellet, mert aki ilyen gépet vesz nagy eséllyel nem fog félkonfiggal bajlódni, hanem inkább vesz egy teljeset. Az a mindketten ezt vették cucc meg... Még a leghülyébje se hinné el.
Tehát a fejlemények: Videókártya garanciával kicserélve egy ugyanolyan újra. A baj az lenne, hogy tlejesen ugyanazt produkálja, mint a másik. Megnéztem, hogy másik rammal hogy megy, de minden ment rendesen, úgyhogy mostmár biztos, hogy a videókártya a ludas. Még egy ötletem van azt megnézem. Ha valaki tudna segíteni azt nagyra értékelném.
0
0
0
0
XfighterX avatar
nah végre meg van 1334MHZ a órajele
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Vidd be a boltba géppel együtt sztem, ha nem értesz hozzá,mondd el az összes problémáját!
Anélkül is el lehetett volna adni,beleteszed a régit a vevő kipróbálja,majd kiveszed...
Nem tudom egy pc boltban van e olyan hogy 8 munkanapon belül....
[LINK]

Fater vette szülinapodra,de anyu is ezt vett, így nicsen rá szükséged szeretnéd visszakapni a pénzedet.....ha azt mondják vásárold le,megmondod innen nem kell nekem semmi.....
vagy választol mást helyette.Esetleg hogy sikerrel járj vidd a faterodat is magaddal.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem CPU IDben nézed? AIDA 64-ben meg alaplaplon belül alaplapnál az effektív órajelet nézd. Meg azt is nézd meg, hogy a busz szélességnél 64 bit vagy 128 bit van.
szerk: Akkor 1333 mhz a gpu memória órajele.
0
0
0
0
XfighterX avatar
itt nincs olyan hogy memory :/ de most le töltöttem egy másik és itt van hogy memory😃RAM frequency ez lenne az mert itt ennek 665,4MHZ van itt ki írva
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
na király. és memóriád is hány mhzen mennek?😃 cpu idban memorynál hány mhz van írva?
0
0
0
0
XfighterX avatar
meg van ez az alaplapom neve Asrock A55M-DGS
0
0
0
0
TrolHunter avatar
Helló! Lenne egy "kis" problémám:
Adott egy teljesen jól működő gép (a gépeim közt a The gép) és ez kerülne eladósorba, videókártya nélkül. A gond ott kezdődik, hogy az alaplapban nincs videókártya és ezért újat kellett venni hozzá, hogy el lehessen adni. Eddig nincs is baj. De beszerelem a videókártyát (aminek a kérdések megelőzése végett egy darab adatát se tudom, még azt se, hogy radeon vagy nvidia csak annyit, hogy asus(apám ment el érte és nem nagyon figyelt oda)) és 1 hosszú 3 rövid hangot ad, amit meg is fejtettem: ennél az alplapnál ez ram/pci-e-s videókártya probléma. A rammmal biztos, hogy nincs gond, mert visszacseréltem a kártyákat és most is erről a gépről írok, tehát már csak a videókártya lehet a hunyó. Azt viszont szervizből vettük használtan, de állítólag működik (mint mondtam nem voltam ott a vételekor ezért nem tudom biztos). A kérdés, mint már gondolom sokan sejtitek: mit lehet ezzel kezdeni?
Mielőbbi válaszotokat nagyon köszönném.
Szerk.: A videókártya 3 hónap garival van, úgyhogy vissza lehet vinni de gondoltam azért megkérdezem, mert ha beviszem a boltba és azt mondják, hogy ennek semmi baja akkor... akkor az elég ciki lenne,
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem. Próbáld megnézni CPU ID programban.
0
0
0
0
XfighterX avatar
most hogy meg nézem télleg nem aza alaplapom van pedig én mind végig azt hittem hogy az van 😃 To Be Filled By O.E.M ez mit jelent ez van ki írva a alaplapomra most ez lenne a neve? 😀
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Sziasztok Elnézést hogy nem ide tartozik de tudna nekem valaki segíteni? Olyan problémám lenne hogy nem rég vettem egy Gigabyte HD 7750 2gb 128-bites videókártyát és ha belépek a Biosba akkor a billentyüzet nem müködik de ha kiveszem a gépből a videókártyát és rárakom az integrált videókártyára akkor a biosban müködik a billenyüzet? És akkor most mi lehet a gond?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
1333 vagy 1600 lehet. ramodtól függ. Egyébként a géped elég kusza mert fm1 proci/apu van az FM2 lapban. Az meg úgy nem működhet.
0
0
0
0
XfighterX avatar
valaki megtudja mondani hogy hol lehet megnézni hogy nekem mennyi a memória óra jele??
0
0
0
0
cseszka avatar
De ha viszont tényleg lesz komolyabb elörelépés vele a támogatott játékok terénn,akkor meg felmehet az áruk,legalábbis a használt GCN-es kariknak.
-------Hehh az állat-------
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Úgy beszéltek róla, mintha a Mantle már megjelent volna, és érne is valamit, mi van ha bukik ? 😊
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AMd is dob ki drivereket és hasonlóan ha nem jobban teljesít DX alatt is. Most akkor már nem éri meg azt venni? Mantle meg extra😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció