Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Persze köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!!
GIGABYTE GA-Z97-HD3 ezekre lenne pénzem
Mennyi a max keret?
MSI B85-G41 PC Mate
GIGABYTE GA-B85-HD3
Adatok:
Intel i5-4460
Kingston Hyperx Fury 8Gb 1600 MHz
Asus r9 270 2Gb
Fsp Hexa+ 500w
Gigabyte GA-Z97M-D3H alaplap 28K PCX-n
MSI Z97M-G43 alaplap 30-31K
CPU: Intel Core i5-4690 (k). Tuningban egyáltalán nem vagyok otthon, emiatt nem is tudom hogy belemerjek-e vágni, ezért a zárójelezés. Felhasználás: CAD , Játék, esetleg stream/felvétel.
Van egy Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőm. mATX méretben gondolkodom.
Nézegettem mobo tier listeket, ott találtam rá a MSI Z87M-Gamingre elég jó áron. Vélemény?
Szintén tier listen akadtam H97-es lapokra (H97M-D3H, H97M-E, H97M PLUS, H97M GAMING 3, H97M-D3HP) hasonló árazással, apró különbségekkel. Vélemény?
Z97-es közül mit tudnátok ajánlani max 30k-ig. SLI-re nem feltétlen lesz szükség, bár ki tudja...
Köszönöm előre is.
Vagy most veszel, valami olcsó izét, de ha fejlesztésre kerül a sor, akkor új alaplap is kell majd megint. Ráadásul AM3+-os alaplapok eleve ~15-től indulnak... Amit arsenal9 ír, az jó a mostani processzorhoz jó, de fx-ben korlátos és ráadásul ott már nem túl megbízható.
Én nem ajánlom azt a lapot, véleményem szerint, fx procihoz Asus M5A97 R2.0 szint alatt nem nagyon érdemes lapot venni, úgy hogy én azt mondom Asus M5A97 R2.0 23ezer, inkább még gyűjtögess.
Jó lap a giga, tuningos, játékos....de ott van még ebben az árkategóriában Asrock z97 extreme 4, illetve az Asus Z97 Pro Gamer...itt a 3 közül elsőnek az asust választanám...
proStarx d
K-s proci alá már inkább z97 lapot vennék nem z87-est és árban sem több semmivel sem szinte....az előző kollégánál választható a 3 opció...de van még bőven lap ezeken kivül is
Szerintem eleve nem érdemes 10ezerért lapot venni, én 20ezer körül ajánlom hogy nézegess, főleg ha később váltani szeretnél i5-i7-re.
AM3+ tokozás kicsit "öregecske".
Bírja a tuningot?
Később szeretnél k-s procit?
Egy i5 4460 mellé egy ilyen alaplap ? Főként játékra tervezem a gépet.
http://www.aqua.hu/asrock-h87-performance-fatal1ty-alaplap-239153.html
vagy inkább ezt ?
http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/msi/z87-g55-p186415329/#
Szerintetek mennyit ér az i7 Master nevezetű gépem ? (Tv nélkül)
Nyugodtan írhattok a gépem adatai alá is...
1. i7 4790 procihoz milyen alaplap lenne ideális? max. 20-25000 Ft.
ezt néztem: asrock z97m pro 4
.
2. milyen procihűtő lenne jó hozzá? max. 10-15000 Ft körül.
ezt néztem: cooler master hyper 412
olcsóbbak is lehetnek.
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy mi a véleményetek az ASUS Z87-PLUS alaplapról?
i7 4790k-t raknék bele, valószínű h kicsit húznám is..(ha tudnátok mondani pár jó procihűtőt azt megköszönném 😉)
Azért ezt az alaplapot nézegettem mert jó a tuningpotenciálja és árban is még belefér..
A Z97-ek pedig már magasabb árkategóriában vannak.
GIGABYTE GA-B85M-D2V
GIGABYTE GA-B85M-HD3
Szerk: Találtam egy ilyet, erről mi a véleményed? [LINK]
proStar😆: 24-nél kezdődik a "Z"-s lap