Sajnos a lényegen nem változtat, csere kell.
Lapot cserélek, a hűtő marad egyelőre, ha szépen lehűti (Nemtudom most miért ilyen meleg a proci), akkor marad, ha gondok lesznek, akkor egy vízhűtő jön helyette.
+8GB RAMot is vennék már akkor, meg ha úgy van, egy GTX1060-at. (Az EVGA az MSI GAMING X és az ASUS Turbo közt vacillálok. Mindenképpen a 6GB-s változatot.)
Hát akkor mondd meg annak aki összehordta azt a gépet hogy ne nyúljon olyan dolgokhoz amikhez még csak a fáradtságot se veszi hogy picit utánanézzen mi mivel kompatibilis... 😀
Hát de alapból úgy veszek lapot hogy megnézem támogatja e a meglévő\kiszemelt procit, nem?...
Vagy ha van egy lapom, megnézem a neten támogatja e a procit amit venni akarok bele, tök logikus.
Azokkal biztos normálisan menne,de amúgy a mostani lapod is tud 125w tdp-s procit kezelni,8350 is 125 ös akkor miért nincs a listába azis?Mind1 nem is akarom megérteni 😃 Majd vmi AMD szakértő megmondja,hooool vagy rambustibi 😃
Hát igen, ezért mondtam. És amúgy, mivel nem támogatja, ezért ugye nem megy normálisan. De, azzal a lappal amit mondtam, nem lennének ilyen szarakodások mint az fps drop, és társai? 😃
Most 4,1Ghz-en megy, de eléggé szokott nekem melegedni, a nb főleg(ez miatt is lenne az új lap), nekem most openttd-zés közben így alakul a gép (mellette opera megy, meg egy aimp, de ha kell, tudok egy játék közbenit is küldeni.):
Nekem azzal van gondom, hogy papíron erős a cucc, de mindenhol fps drop, fps drop, fps drop... Most ez mindegyiknél ilyen, vagy csak a nb melegszik túl, vagy csak amúgy is túlmelegszik az egész.. Meg, lehet az is, hogy a lap 95W-ig támogat, a 8350 meg ugye 125W-os..
Sajnos akkoriban nem nagyon konyítottam az alaplapokhoz, azért lett ez a szar, de egy M5A99FX PRO R2.0 lesz helyette hamarosan (Vagy ez: GIGABYTE GA-990FXA-UD3).
A kártyát is kéne cserélni, mert a hűtő iszonyat hangos, + állandóan color bugok(Eddig csak bf1-nél és gta v-nél vettem észre, ), van, mikor nem akar elindulni (szerencsére csak 2x-er volt eddig).
Azért gondoltam az i5/i7-et, mert akkor már ahhoz megfelelően egy 980Ti vagy 1060 lett volna. De, minél kevesebből kijön a probléma megoldása, annál jobb.
egy rx470/480/gtx1060 jobban járna mint egy új procival nem kell ehhez húzni a procit max 1 új lapot veszel és ennyi. Én szerintem a mostani hűtésed is kibír +300/400 mhz (ha nem feszeled agyon) onnantól meg m1 hogy most 4,4 vagy 4,7 ahova a 4,4 nem elég oda 4,7 se lesz de alapon is elég a procid.
Gondolkoztam picit, melyik lenne érdemesebb, a mostani FX-et tuningolni (új lapot, meg hűtést vennék, aztán 4,7ghz-re felhúznám), vagy inkább egy i5-6600k(i7-6700)? Kártyát nem akarok cserélni (de sajnos muszáj lesz hamarosan, mert a mostani olyan szinten káosz.. dögledezik rendesen sajnos.)
MoonBreaker: ha nincsenek fent az oldalai,akkor kb minegy, mekkora a ház és mi van a gépben. Valaki írta korábban, hogy lehet hogy hibásak a szenzorok, az egy lehetőség. Tálcára rakás után sem hűlhet olyan vissza olyan gyorsan annyira. Nekem jóval kisebb tdp-jű procim van, nem egy szar hűtővel, nem rossz szellőzésű házban, mégis egy 50-60%-os használatnál felkúszik 40 fokra. Mondjuk ez alap fordulatszám, de ha feltolnám maxra az összes ventit, és kinyitnám így télen az ablakot egy kicsit, meglehet a 29 fok. De ez egy új generációs nonk i5, nem egy 1.5x akkora fogyasztású phenom, ami nyilván maxon pörög bf-ben.
Ha tényleg 15 fok van, úgy már elképzelhető, mondjuk nem értem, hogy nem fagysz meg, ha én multizok, mindig fázok, még 25 fokban is😃
Épp ezért kérdezem én is. Azt elhiszem hogy idle-ben annyi, de hogy terhelve játék közben nem annyi az fix. A legjobb megoldás az lenne ha játék közben menne a CPUID HWmonitor. Az kimondaná mennyi az annyi játék alatt mivel az írja a max hőmérsékletet is, mert nekem is akár csak a tálcára teszem a játékot a 212 EVO szinte azonnal lerántja és 5-10 fokkal kevesebbet is mutat.
Srácok elképzelhető hogy ilyen jó a hűtése, az én 6700 -amon is egy ba*ott nagy Alpenföhn K2 borda 2 nagy FarctalDesign és még egy + TT venti van és játék közben nekem is max 45 -50 fokos , állandó minimális fordulatszámok mellett.
Ha ő mondjuk feljebb tekeri a ventik fordulatszámát akkor lehet hogy annyi a proci hőmérséklete amennyinek mondja.
steffi:
Áruld már el pontosan milyen hűtő van azon a procin. Csupán érdekel mert nálam az i5 6600 CM 212 EVO alatt idleben jár 25-30 közt. Ha terhelem 35-45 közt. Azért az i5 6600 kevesebb fogyasztású és nem az a melegedős fajta.
[LINK]
Spoiler!
Lapot cserélek, a hűtő marad egyelőre, ha szépen lehűti (Nemtudom most miért ilyen meleg a proci), akkor marad, ha gondok lesznek, akkor egy vízhűtő jön helyette.
+8GB RAMot is vennék már akkor, meg ha úgy van, egy GTX1060-at. (Az EVGA az MSI GAMING X és az ASUS Turbo közt vacillálok. Mindenképpen a 6GB-s változatot.)
És nem én raktam össze.
Vagy ha van egy lapom, megnézem a neten támogatja e a procit amit venni akarok bele, tök logikus.
Nekem azzal van gondom, hogy papíron erős a cucc, de mindenhol fps drop, fps drop, fps drop... Most ez mindegyiknél ilyen, vagy csak a nb melegszik túl, vagy csak amúgy is túlmelegszik az egész.. Meg, lehet az is, hogy a lap 95W-ig támogat, a 8350 meg ugye 125W-os..
Sajnos akkoriban nem nagyon konyítottam az alaplapokhoz, azért lett ez a szar, de egy M5A99FX PRO R2.0 lesz helyette hamarosan (Vagy ez: GIGABYTE GA-990FXA-UD3).
A kártyát is kéne cserélni, mert a hűtő iszonyat hangos, + állandóan color bugok(Eddig csak bf1-nél és gta v-nél vettem észre, ), van, mikor nem akar elindulni (szerencsére csak 2x-er volt eddig).
Azért gondoltam az i5/i7-et, mert akkor már ahhoz megfelelően egy 980Ti vagy 1060 lett volna. De, minél kevesebből kijön a probléma megoldása, annál jobb.
Ja, és köszi a segítséget srácok.
Ha tényleg 15 fok van, úgy már elképzelhető, mondjuk nem értem, hogy nem fagysz meg, ha én multizok, mindig fázok, még 25 fokban is😃
Gógli a barátod. 😉
Mindenesetre egy fotót én is megnéznék a gépről. 😀
Ha ő mondjuk feljebb tekeri a ventik fordulatszámát akkor lehet hogy annyi a proci hőmérséklete amennyinek mondja.
Áruld már el pontosan milyen hűtő van azon a procin. Csupán érdekel mert nálam az i5 6600 CM 212 EVO alatt idleben jár 25-30 közt. Ha terhelem 35-45 közt. Azért az i5 6600 kevesebb fogyasztású és nem az a melegedős fajta.
Na meg már úgy is ott a gyerek/unoka/számítógépszerelő ha baj van.
[LINK]