Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AMD FX-8150 3.60GHz AM3+ BOX CACHE: 8MB
MAGOK SZÁMA: 8 db
INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX CACHE: 6MB
MAGOK SZÁMA: 4 db
a kettő közül melyik a jobb játékokhoz? vga egy HD6870 lesz😃
A mai 960t-k már nem igazán hatmagosíthatók.
mai nem mai, már egy jó ideje nem gyártják őket hisz egy majdnem 2 éves prociról van szó! Én 3 hónapja vettem a 2010es gyártmányúmat... szal nem azért nem 6 magosítható mert "mai" 😀
A mai 960t-k már nem igazán hatmagosíthatók.
mai nem mai, már egy jó ideje nem gyártják őket hisz egy majdnem 2 éves prociról van szó! Én 3 hónapja vettem a 2010es gyártmányúmat... szal nem azért nem 6 magosítható mert "mai" 😀
Hello mindenkinek! Szeretnék venni egy 4 magos procit mivel már egyre több mindenre kell és szeretném tudni mit érdemes vennem. Én eddig egy ilyet néztem ki.
AMD PHENOM™ II X4 965 Black Edition
Mag frekvencia: 3400MHz
L2 cache: 4x512kb
L3 cache: 6MB
Tokozás: Socket AM3
Fogyasztás: 125W
Ár: 27.490Ft
Ez játékok-ra mennyire jó mert főleg játékok miatt kéne. Talán egy picit sokat fogyaszt de még elfogatható. Én pedig inkább örülnék egy olyannak ami nem fogyaszt sokat de erős.
vegyél inkább egy 960T-t! kis szerencsével 6 magosítani tudod... 😀
Ki vannak már söpörve azok amiket lehet.
Én inkább úgy mondanám, hogy 100 eladottból 2-őt.
De nem is azért kell ezt a processzort venni, mert hűde hatmagosítható, hanem mert egy remek processzor és manapság egy Gamernek nincs enné többre szüksége.
Én speciel azért vettem a 960T-t mert "hűde hatmagosítható" 😉 igen, a 960T is BE...
Milyen van most neked? Márka szerint? Nem Watt!
Codegen 400W
CPU: Intel G530
VGA: VTX3d HD 5670 1gb ddr5 X-edition.
Táp: FSP Hexa 400W vagy Chieftec CTG 400.
Nem kell 6770-eshez 450w-os táp. Még egy 250-es minőségi is simán elbírná.
Alaplap, memória nem kell?
Hol igényel az a kártya 450W-ot?
egy 250 Wattos minőségi táppal vígan menne
Írja a hívatalos AMD oldalon. (http://www.amd.com/US/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/AMD-RADEON-HD-6000/HD-6770/Pages/amd-radeon-hd-6770-overview.aspx#3) és System Request. Pont ezt írja: 450 Watt or greater power supply with one 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and two 6-pin connectors for AMD CrossFireX™ technology in dual mode)
Milyen van most neked? Márka szerint? Nem Watt!
Codegen 400W
egy 250 Wattos minőségi táppal vígan menne
Master Killer írta:
zsubnalov: Mennyi is volt a keret?
39.000 de ebből még videókártyát is vennék.
AMD Athlon II X3 450 16,500 Ft
Radeon HD6770 512MB GDDR5 24K
De nekem még vennem kellene hozzá egy legalább 500W os tápot.Mert a Kártya 450W et igényel a proci meg 95W öt.
Master Killer írta:
De nekem még vennem kellene hozzá egy 500W os tápot.
Master Killer írta:
Master Killer írta:
Jó ha troll vok akkor troll vok, legalább nincs akkora képem mint neked (mire fel azt nem tom). Na látod? megint csak igazam van, akivel vitázol azt te hülyének adod ki... én itt lezártam ezt a témát mert csak az én állításaimat támasztod alá.
na pá
Remek 😆
Érveket nem tudtok felhozni ezért egymás vérét szívjátok.
Amúgy meg mi a baja az I5-tel? 95w max fogyasztás (alapon) (fx-é akár 150 is lehet szintén alapon ha 8 szálon fut), játékokban sokkal erősebb (persze ehhez már kell videókártya is rendesen, meg multiplayereknél értendő), elég hozzá az alap hűtő ami jóval halkabb, mint az fx-é.
Alaphűtő annyira nem érdekel, lesz másik, leszedem a ventijét, és beállítom rendszerhűtő szolgálatba 😀 Jónak tűnik az, formája alapján az Arctic Cooling-tól veszik őket.
Remek 😆
Amúgy meg mi a baja az I5-tel? 95w max fogyasztás (alapon) (fx-é akár 150 is lehet szintén alapon ha 8 szálon fut), játékokban sokkal erősebb (persze ehhez már kell videókártya is rendesen, meg multiplayereknél értendő), elég hozzá az alap hűtő ami jóval halkabb, mint az fx-é.
Alaphűtő annyira nem érdekel, lesz másik, leszedem a ventijét, és beállítom rendszerhűtő szolgálatba 😀 Jónak tűnik az, formája alapján az Arctic Cooling-tól veszik őket.
jó, troll vok...
sztem feleslegen jössz a korral, a stílusodat a fél fórum ismeri már, mert mindenkibe sikerül belekötnöd.
Másrészt fiatalabb vagy nálam 2 évvel, szal kicsit tájékozódj mielőtt megint ezzel akarsz jönni
harmadrészt nem szándékos, de felhúz ha vki nem tud szöveget értelmezni és rögtön azzal jön a másik h fogyatékos....
1x se láttam de azért jó.
másfelől, neked meg érteni kéne h mit írtam le, mert ha még esett volna le csak leírtam, azt amit az elmúlt kb 2 hétben csináltál.... de igen, hülye vok 😉
Azért választom az i5-öt, mert az évekig kiszolgál még, akkor is, ha CF-em lesz.
GokuTM: Ez tény, de most nem az a lényeg! 😎
De ez a lényeg. Hogy sokan azzal érvelnek 1-2 hardver mellett és ellen, hogy például 15W-al többet/kevesebbet fogyaszt.
De abba már nem gondol bele, hogy lehet egy bizonyos esetleges árkülönbözet, amit nem biztos, hogy behoz addigra, amire az adott hardver elérik avagy lecserélődik. Tekintve a napi használatot 24/X óra.
Tehát itt sokszor kapálódzásból dobálóznak nagy marhaságokkal, amibe elég sokan nem gondolnak bele főleg a kezdőbbek, vagy bárki aki annyira nem jártas a témában és csak egy összekuporgatott adott pénzből szeretné kihozni a legtöbbet, akkor megjelennek az unatkozó szakik, akik megfogják a kormányt és elindulnak az árokba. Aztán ha jön valaki aki megfogná a kormányt és visszaterelné az útra annak elkezdni megmagyarázni, hogy márpedig jobb lesz az árokban...
Ilyenkor elég sok autóvezetőt és megfigyelőt tévútra lehet vezetni, akik aztán úgy gondolják, hogy helyesen tudnak valamit és ha jön egy új vezető, Ők lesznek a friss szakik és beindul az ördögi kör.
erre csak azt tudom mondani, h te is össze-vissza rángatod azt a kormányt.
eddig mindenkinek azt mondtad, h 2500k egy kártyás rendszerhez fölösleges, 8120 az ász mindenhova mert olcsóbb meg blablabla.
Most itt egy emberke aki kerek perec kijelenti h neki cf-e lesz, ráadásul 6870-ből, ami valjuk be nem gyenge főleg cf-be. Erre te leakarod beszélni, h hát az sokat fogyaszt meg mittomén. Azzal érvelsz h sokat eszik, és 7870-es hozza ua. a teljesítményt. (akkor akinek van cf-e vagy sli-e az most rögtön dobja ki az balakon mert megjelentek az új kártyák?)
És akkor már megint ott vagyunk h 2500k nem kell, jöjjön a 8120, ami tény és való h többet zabál, ebből adódik az, hogy jobban is melegszik.
Na szóval csak ezt nem értem... de lehet h nem is fogom jó ideig.
Tegnap nem tudtam válaszolni mert borzalmasan lassú volt az oldal.
Tehát FX-et biztos nem veszek, mert az i5 gyorsabb, és kevesebbet is fogyaszt.
A VGA-s dolog később még eldől, egyelőre elég egy kártya is ebből, ha nem, akkor majd mérlegelek hogy mi éri meg, CF vagy nem.
A tápból ha a CF fogyasztását nézzük és egy húzott i5 fogyasztását, akkor 450W már eléggé nagy százalékban lenne kihasználva.
Tehát akkor elég az Agility 3 is? 26 ezerért szerintem nagyon megéri.
GokuTM: Egy 2500k alap órajelen Cinebench alatt, 105W-ot, húzva (+1GHz) 134W-ot fogyaszt (alapfeszen), az FX-8120 terhelés alatt szintén Cinebench-el 204W-ot, tuningolva (+1,1GHz) 298W-ot (!) fogyaszt, teljesítményben meg nem éri el a 2500k-t. 😉
zsubnalov: Intel-AMD? Milyen foglalatba tervezel?
Az tökmindegy.
CFX-hez ilyen teljesítményű tápok úgyse elegendőek... Egy átlagfelhasználó meg semmi különbséget sem vesz észre egy Agility 3 és egy 830 között. Több, mint 5eFt-tal drágább a 830, szerintem egy átlagfelhasználónak annyit nem ér meg.
Egy HD 6870 CF(valamit arról írt) még nem egy olyan zabagép, egy SB i5-tel.
Az OCZ-ről meg nagyon sok rosszat látni, az új frimware-ok se küszöböltek ki mindent kínt, ellenben a samu ilyen téren eddig betonbiztos volt. Persze ezen kár vitatkozni, kinek mi a fontosabb, mire áldozna többet.
MSI Z77A-G43 26K
Intel Core i5 2500K 56K
Corsair XMS3 8GB 2x4 GB 13K
OCZ Agility 3 120GB 26K
Corsair CMPSU CX500W V2 16K
vélemények?
HA stabil SSD-t akarsz akkor samu 830, messze megbízhatóbb mint bármelyik OCZ. Picit drágább csak. Vagy ott a Corsair Force GT.
A CX meg túlárazott, főleg ha a mostani árát nézzük a CTG-gnek. Annyiból már vihetsz egy XFX Pro 450-et, vagy picit drágábban egy Be Quiet Strainght Power E8 500W-ot, vagy éppen Antec HGC-520-at.
A többiről meg már megemlékeztek.
Azok az SSD-k ~7-8eFt-tal drágábbak, a tápok meg ~5eFt-tal, ezek az árkülönbségek merítik ki nálad a "pici" fogalmát? Az XFX Pro 450-nel egyet értek, bár nem könnyű beszerezni, főleg ha az ember 1 helyről szeretné vásárolni az alkatrészeket. A CX meg a CTG meg nem egy kategória, bár a CX tényleg egy kicsit túlárazott.
Szerintem jó összeállítás.
Őszintén? Igen, ha valaki CFX-be gondolkozik akkor az ne a tápon spóroljon(meg kissé beleszoktam gondolkodni a hangját is) . Az SSD-nél meg a 830 igaz, hogy vagy 5K-val drágább, de annyit meg is ér. Amúgy még egy Force 3 is jobb lehet, ott az árkülönbség kb 3K.
MSI Z77A-G43 26K
Intel Core i5 2500K 56K
OCZ Agility 3 120GB 26K
vélemények?
HA stabil SSD-t akarsz akkor samu 830, messze megbízhatóbb mint bármelyik OCZ. Picit drágább csak. Vagy ott a Corsair Force GT.
A CX meg túlárazott, főleg ha a mostani árát nézzük a CTG-gnek. Annyiból már vihetsz egy XFX Pro 450-et, vagy picit drágábban egy Be Quiet Strainght Power E8 500W-ot, vagy éppen Antec HGC-520-at.
Azok az SSD-k ~7-8eFt-tal drágábbak, a tápok meg ~5eFt-tal, ezek az árkülönbségek merítik ki nálad a "pici" fogalmát? Az XFX Pro 450-nel egyet értek, bár nem könnyű beszerezni, főleg ha az ember 1 helyről szeretné vásárolni az alkatrészeket. A CX meg a CTG meg nem egy kategória, bár a CX tényleg egy kicsit túlárazott.
Szerintem jó összeállítás.
MSI Z77A-G43 26K
Intel Core i5 2500K 56K
OCZ Agility 3 120GB 26K
vélemények?
Mondjátok el a véleményetek róla!! lehetőleg oda írjátok!!!
jó lesz az, nincs több pénzem rá
Ahogy gondolod 😉
SSD-t p.cx-nél megnéztem most, 26K, annyiért szerintem nagyon jó vétel. Köszi! 😀
Intel Core i5 2500K 56K
OCZ Agility 3 120GB 26K
vélemények?
Hello mindenkinek! Szeretnék venni egy 4 magos procit mivel már egyre több mindenre kell és szeretném tudni mit érdemes vennem. Én eddig egy ilyet néztem ki.
Ez játékok-ra mennyire jó mert főleg játékok miatt kéne. Talán egy picit sokat fogyaszt de még elfogatható. Én pedig inkább örülnék egy olyannak ami nem fogyaszt sokat de erős.
Én inkább úgy mondanám, hogy 100 eladottból 2-őt.
De nem is azért kell ezt a processzort venni, mert hűde hatmagosítható, hanem mert egy remek processzor és manapság egy Gamernek nincs enné többre szüksége.
Ha az ember i7 procit vesz figyelni kell, mert nem mindegyik 1155 foglalatu! A draggabb i7 procik 1366 foglalatja van!
Némi információ hiányba szenvedsz. i7 van LGA1156-ba, 1155-be, 1366-ba, és 2011-be.
Amúgy irodai munka. A legtöbb helyen az irodai munka az office-ban kifullad, oda vicces lenne egy SB/IB i7.
Jaja, a legdrágább procik pedig 2011-ben vannak inkább..Az irodában pedig max egy DualCore "dübörög",nem pedig egy I7😂 Én az I7-re nem mondanám hogy irodába való, hanem inkább grafikai munkákra, vagy esetleg hardcore gamereknek, akik egy rakat monitoron élvezik az eyefinity adottságait. Érdemes kipróbálni!😎
Ha az ember i7 procit vesz figyelni kell, mert nem mindegyik 1155 foglalatu! A draggabb i7 procik 1366 foglalatja van!
Némi információ hiányba szenvedsz. i7 van LGA1156-ba, 1155-be, 1366-ba, és 2011-be.
Amúgy irodai munka. A legtöbb helyen az irodai munka az office-ban kifullad, oda vicces lenne egy SB/IB i7.
Köszönöm a válaszokat és játékra kell igen😃 És hát Inkább AMD nél maradok mivel .... i5 i7 drágább és nincs rá keret.... Játékra szerintem az AMD FX-6100 is bövön elég lesz nekem.... De köszönöm a válaszokat/véleményeket
Nincs mit!😀