Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
Ez a legjobb hütése a gigának.Mostanság már szinte minden kártyájára ezt teszi.Értem én ezalatt a komolyabb kártyákat.Lehet OC is,mert a hütés birja.Van 2 ventis verzió is,de a komolyabb kártyákonn,mint a 760,a windforce van 3ventivel.A tf meg az MSI "speciális"hütése.Ugyan az vonatkozik rá mint a gigabyte hütöjére.
0
0
0
0
ternoce avatar
Értem de ez a twin frozr ez valami turbo mod vagy hasonló?
0
0
0
0
ternoce avatar
Szia igen újonnan venném.Nem igazán vagyok AMD párti videokártya terén.
Nekem is most egy 650 ti megy a gépembe a gigabyte-tól és nincs vele gondom csak ez a tf ez valami széthuzott féle lehet ha jol gondolom.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem a giga van,és nincs vele semmi gond.Szépen dolgozik,nem hangos,és nem is melegszik terhelés allatt sem.Ujann vennéd?Ha igen,és esetleg vennél használtan,de garis kártyát,akkor inkább nézd meg az R9 280X karikat,erösebb valamennyivel,és +1Gb vram van rajta,ami még jóljöhet majd.
0
0
0
0
ternoce avatar
Sziasztok, szerintetek egy msi gtx 760 twin frozr oc 2gb, vagy a gigabyte gtx 760 oc windforce a jobb?
0
0
0
0
DonTuros avatar
Elnézést... Nem tudtam... Még csak tanulgatom. Azthittem van valami nagyobb különbség, mondjuk minőségben, megbízhatóságban.

Bocsánat 😀.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
NeTuddMeg: "Számból vetted ki a szót!"
0
0
0
0
no avatar
NeTuddMeg: Ott a pont 😀
Kinézet Pl: egy szempont. Gyártók között max 25Mhz eltérés van. 😀 Meg esetleg a ventilátorok száma.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
látszik, hogy 14 éves fejjel nem tudsz gondolkodni..

olyan nincs, hogy egyik jobb a másiknál.. vannak szempontok, illetve hogy kinek mi jön be, de olyan számottevő különbség nincs köztük.
0
0
0
0
Roger87 avatar
@ErzsikeTurika
A Sapphire és az Asus egyformán jó.(Nekem a Sapphire volt szimpi mindig.De azt hiszem ezzel sokan vannak így.)Az MSI-nél van 1-2 kevésbé jól sikerült modell.(Rossz hűtés,rossz design-bár utóbbi sokat nem számít,az ember azért csak a pofásabb cuccot veszi,ha tudja.)
A Sapphire mellett szól még,hogy-a többi gyártóval ellentétben-nekik a fő profiljuk a vga.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Foglalat max annyit számít, hogy PCiE 2.0 vagy 3.0. Igaz annyira nem számottevő a sebességbeli különbség.

Gainward-al még mostanság is van gond.
0
0
0
0
cseszka avatar
Mind 3 jó,amit felsoroltál,a sapphire csak 2év gart ad,mig asus msi 3-at.Számit a márka,régebben többet számitott.Anno a Gainward kártyákkal volt sokgond,hibásodás.Sokat láttam a neten h árulták öket,de nem voltak jók.Valami bajuk volt,és a legtöbb a 9800Gt sorozatbol,konkrétan a haveromé is.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Asus, MSI vagy Sapphire R9-290X a jobb? Számít a márka? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
HyperxPlus: R9 290X-nél a Mantle dobna azért valamicskét! 😆
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm mindenkinek a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
Tegyél bele egy R9 290X 😀 😃 vicc volt. Jah R7 240 nem rossz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Persze jó az csak cpu limit azért lesz ám szépen a legtöbb játékban. De attól még nem szabad GT 610-et venni meg HD 6450-et.
0
0
0
0
Puffin avatar
nekem volt régen HD6670 1GB DDR5-ösöm! Jó kis kártya volt ahhoz képest hogy nem volt olyan drága.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én meg az r7 240-et ajánlom. Nem volt nekem de az egy erősebb kártya. Ez szerintem vitathatatlan.
0
0
0
0
kaizinger avatar
én gt630 at ajánlanék szabi!
nekem volt olyanom elviselhetően futtotak rajta a játékok egy 1 éve hogymost mit produkál sajnos nem tudom de annyira rossz nem lehet egy lowot biztos hogy hoz még ma is😀
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a választ 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezek mind PCI-E foglalatúak. A te lapod a linkelt géped szerint PCI-E videokártya fogadására képes. Ha még régebbi lapod lenne akkor számítana milyen foglalat van rajta mrt akkor pl lehetne AGP is. De azért a PCI-E jó ideje alap már.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII: a vidikártyánál mindegy hogy milyen a foglalata?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gondolom használtra gondoltál. Ennyi pénzből biztos😃 De igazából vehetnél egy másik tápot is. Valami jobbat. Én ehhez 11k körül a GT 430, GT 440, HD 5670, HD 6670, HD 6670 GDDR5 karikat tudom ajánlani. Kis mázlival HD 7750 Gddr3. Am ezek közül a 6670 gddr5 a legerősebb. ha újan szeretnél akkor meg 13kra fel kéne turnászni a keretet és egy GT 630 vagy R7 240 lehetne. a GT 630 kb olyan erős mint GT 440 az r7 240 meg kb olyan erős mint 6670.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Videókártyát szeretnék vásárolni max. 11.000FT értékben. Ehhez a géphez:

[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=110127&sub=usercomp&comp=112142]Gépem adatai[/url]

milyen videókártyát vegyek?
0
0
0
0
no avatar
Kedves NeTuddMeg!

Köszönöm szépen a segítséget!

További szép napot!

Üdv.:

Lord
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
a 6670 egy gyengébb kártya, de jobb választás a géped mellé.. szerintem..
később, ha esetleg egy 100fölötti összeget fektetsz gépbe, akkor jó a 7850, és az erősebbek.
0
0
0
0
no avatar
Kedves NeTuddMeg!

Köszönöm a választ, le is tettem a kártyáról. 6670-essel szerinted mellényúltam?

Köszi előre is!

Üdv.:

Lord
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
használtan már 30ért behúzható egy 7850 kis szerencsével. Vagy picivel többért. Új karik közül meg r7 260x 2gb meg GTX 750 ből válogass szerintem. Használtan meg 30k körül HD 7850 2gb. Ha van rá miondjuk 35k úgy már r9 270 illetve HD 7870 is behúzható akár. Meg GTX 660 is.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
attól függ mennyi RAMod van.. a C2Q jó proci, szoval amellé mehet a 7850.. amit 30 körül nem kapsz.. szoval 7770, 7790, vagy valami használt kártya (akár 6870, GTX560Ti, GTX650Ti).
0
0
0
0
bayusz avatar
sziasztok
milyen videókártyát ajánlanátok a gépemhez 30 ropi körül?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Az a baj a lapoddal, hogy igaz, hogy van rajta PCI-E, de csak x4-.es, ami brutálisan lefogná a 7850et. Illetve egy 3GHZ-s proci sem a legjobb mellé, annak kell MINIMUM 4 mag (FX4100, vagy i5) hogy kihajtsa. Illetve ajánlott a 8GB RAM..

Nekem egy 6870 van, ami kicsit gyengébb, de emellé sem elég 2 mag, meg 4GB RAM.. a proci szinte füstöl, a RAM televan, a VGA pedig 50%on áll, mert nem tudja kihajtani a proci..
0
0
0
0
no avatar
Szép napot!

Tudom, illetlenség: nem olvastam vissza a fórumot, elnézést.

Ma meghalt a videókártyám és a kevés olvasott hozzászólás alapján a Radeon 7850-essel szemezek. Jelenleg egy Sapphire 3850-esem van, elődje egy ATI 9600-os volt 😀

Hipro 480-as táp, két vinyó, egy DVD-RW, hálókártya, két RAM az alap, ami eszi a tápot.

Véleményetek szerint problémamentesen működne-e ebben a gépben (MB: ASRock 4CoreDual-SATA2, annó az alaplapom halt meg, mikor megvettem az AGP-s 3850-et, ezért lett egy hibrid lap, ami tud PCI-e-t fogadni, CPU: Intel 3 GHz)?

Sokat játszok (gyerek is besegít 😀😉, ezért már kellene egy kicsit nagyobb kraft. Hol és milyen árfekvésben érdemes megvenni, amennyiben megfelelő a vas?

Segítségetek előre is köszönöm!

Üdv.:

Lord
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Szerintetek mennyit ér meg egy hd7870 dc2 2gd5 -ös vidikari? Még 1,5 év gari van rá.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Én nem bántam meg a 280x-et, jó döntés, már ha van rá keret.
0
0
0
0
ximo avatar
Hmatyi az MSI r9 280x gaming 65-ért tök újan kapható, szerintem a 3gb RAM miatt jobban megéri ha tényleg kell a teljesítmény (személy szerint kezdek rájönni, hogy tök felesleges illetve ugye attól függ mennyit játszol és mivel 😀 )
0
0
0
0
no avatar
Hardveraprón már nézelőtdem én is. Majd ha meglesz a kárty, dobsz egy véleményt? 😀
0
0
0
0
horvi0813 avatar
Hmatyi: pcx nél a Shaphire 280 3Gb (Xnélküli) 55-60k között van folyamatosan. Én is ilyet fogok venni a jövőhéten szerintem nagyon megéri ennyiért. Esetleg Hardveraprón érdemes körül nézni, még kisker garis de használt 280xek mennek 55-65k körül.
0
0
0
0
Konry avatar
Kösz szépen a válaszokat. Megrendeltem a HD7850-et.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a válaszokat!

ximo: bezony, elírtam 😆

Maximum a GTX 760/R9 270X ára jön szóma, tehát max 63.000Ft, több semmiképp se.
Az viszont lehet, hogy jobb lenne, hogy egy R9 270X és mellé még 4gb ram? (most 4gb van a gépbe) Vagy az erősebb GTX 760?

Elsősorban új játékokhoz kellene (pl BF4, CoD (csak hogy ne szóljanak meg a BF-fanok 😊, Watch Dogs, stb)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 7850.
szerk:Mivel YoloMcNigga lehülyézett ezért itt egy kis összehasonlítás is.
[LINK]
0
0
0
0
Konry avatar
Sziaszok.
Új videókártyát vennék, mivel az előző elromlott. Nem nagyon értek hozzá, de egy ismerősöm ezeket ajánlotta nekem: Nvidia gtx460 vagy Radeon hd 7850. Elég jó áron be tudná őket szerezni. Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
0
0
0
0
ximo avatar
Hmatyi: a GTX 760 GeForce kártya Nvidia-s a másik AMD (lehet hogy csak elírtad mindegy)
Ha gtx 760 és R9 270x közül kellene választani igazából szerintem szinte mindegy a gtx kicsit erősebb ennyivel drágább is, viszont ha már van pénzed a 760-ra akkor annyiért kapni AMD oldalról r9 280-at vagy 280x-et azok már erősebbek...
0
0
0
0
no avatar
Elgondolkodtam, és arra jutottam, hogy inkább várok még egy kicsit, és veszek egy drágábbat...
Kiszemeltjeim: GTX 760 DC2OC 2GD5 vagy egy GeForce R9 270X (2gb, GDDR5)

Melyiket mondanátok elsősorban ár/érték tekintetében? Melyiken futnak jobban a játékok?

Köszi az eddigi válaszokat! 😀
0
0
0
0
Default avatar
Valóban nem éri meg sli/cf
0
0
0
0
Davezorrr avatar
crossfire/sli nem dob dupla fps-t,ezért szerintem is 750ti
0
0
0
0
Puffin avatar
Neked csak 6670 DDR3-asod van... Ha veszel mellé még1 ugyanolyat akkor is erősebb lesz a GTX750 Ti
0
0
0
0
no avatar
piero86: 1db GTX750 Ti jobb mint (pl) 2 db Radeon HD 6670 Crossfire-el? (Vagy egy 6670 és egy másik Radeon) Csak azért kérdem, mertegy Radeon HD6670-em van, és amellé vagy ahelyett vennék valamit!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció