Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ott vannak a végén a játékok. Pedig a Pentiumban kevesebb a cache és 200MHz-cel alacsonyabb az órajel, és még csak nem is FullHD, ahol még ennyi sem lenne a különbség. 😉 Persze lehetne mondani, hogy ezek a játékok nem tudnak profitálni a 2-nél több szálból...
[LINK]
...pedig pl a Dragon Age-nek nagyon fekszik a +2 mag. 😀
Meglátszik hogy nem tudod, hogy mire jó a HT. A 2 mag attól még 2, hogy van HT, leegyszerűsítve csak annyit tesz, hogy az i3 esetében 4 utasítást ütemez egyszerre, persze számolni csak 2-t tud, csak így nincs üresjárati idő adott mag 2 utasításának ütemezése közt. Ettől függetlenül minden utasítást annak a 2 magnak kell elvégezni... Jóformán mondhatni, az i3 úgy 4 szálas, mint ahogy az FX-8*** 8 magos... 😀 Viszont az FX ha integer számításokról van szó, valóban képes 8 maggal dolgozni, csak lebegőpontosban nem, az i3 meg ha fejre áll és nyakon fossa magát, akkor sem lesz képes egyszerre 2-nél több utasítást elvégezni.
Folytattam a profilodnál.
Spoiler!
http://en.inpai.com.cn ???
Ezt már inkább nem is értékelem 😆
Leírom még egyszer, ha tetszik Vedd meg 😉
Egyébként veszek is, ott van a terv gépemnél. (de ez megint személyeskedés volt)
Na hála a jó Istennek, akkor remélem ha sikerül a vásárlás megnyugszol végre 😃
http://en.inpai.com.cn ???
Ezt már inkább nem is értékelem 😆
Leírom még egyszer, ha tetszik Vedd meg 😉
Egyébként veszek is, ott van a terv gépemnél. (de ez megint személyeskedés volt)Esetleg tennél be egy tesztet ami téged igazolna? Már ha ezzel nem sértek személyiségi jogokat.
Ennyit ér a HT BF3 (ha már ez volt a példa) alatt... Igaz ez egy i7, az i3-nál talán valamivel jobb a hatásfok, de azt sem dobja meg számottevően.
Elég szomorú, hogy csak abba tudsz kapaszkodni hogy: "Igaz ez egy i7, az i3-nál talán valamivel jobb a hatásfok, de azt sem dobja meg számottevően."
Ezt hívom izzadságszagúnak.😊
[url]http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7986&pageid=8156[/url]
Itt olyan 20% a hatásfoka, de már vga limit van, úgyhogy nemvalós érték.
Ennyit ér a HT BF3 (ha már ez volt a példa) alatt... Igaz ez egy i7, az i3-nál talán valamivel jobb a hatásfok, de azt sem dobja meg számottevően.
A vásárló dönti el neki mire van szüksége, kevesebb fogyasztás 2 maggal + HT-val, vagy pedig nagyobb fogyasztás 4 kerek egész maggal.
Én az AMD mellett döntöttem ebben az árkategóriában, mert "olcsó pénzért" jó felszereltségű lapokat kapni és a Phenom II-t szinte az egekig lehetne húzni megfelelő hűtéssel.
A vitát meg szerintem folytassátok privátban, mert szerintem nincs értelme és nem kíváncsi senki a sértegetésekre.
GokuTM: Minden Intel fanatikus vagy HT-s procival rendelkező ezt mondja... 😀 Mondjuk szerintem elefe totál felesleges azon agyalni, hogy mi hány magos, mert az közvetlenül az ég világon semmit nem jelent. Sokkal fontosabb tényező a magonkénti teljesítmény, és csak másodlagos a magok száma.
gyenesmartin: Jelen esetben te vagy az, aki nem tud érvelni.
2 tesztet írtam ki, Goku még egyet sem. Ha létezik ht akkor miért ne használná valaki, ha javít a teljesítményben, ugyanúgy, mint az AMD-nél (itt nem ht).
Rohadtul nem érted, hogy itt mindenki miről beszél. Írod a magadét és nem nézel semerre. Gratulálok.
Ezt most mire írod te...? Azt írtam az előbb, hogy Te a ht-re magként tekintesz, de ha valaki megemlíti, hogy a Bulldozer 8 magos, amit valljunk be inkább mondanak 8 magosnak, mint az i3-at 4 magosnak, ki vagy akadva, mint egy kislány. Erről van szó...Fogjad pls.
De ha valaki még akarja folytatni a vitatkozást akkor menyjen a prohardverre és beszélgessen szintén olyan emberekkel akiknek már több platformjuk volt. Értsd: Athlon II, Phenom II, fx többféle, Sandyból többféle. Pusztán ezek véleménye alapján mondom, hogy egyforma erősek, mert olyanok írták akiknek ténylegesen volt (Úgy, mint Goku is.)
De még: Amit linkeltem BC2 az is kihasznál 4 teljes értékű magot (Ezért nincs lemaradva a 955).
Itt a Phenom gyorsabb.
Ahol 1-2 mag nyers ereje számít ott még az i3 nyer.
GokuTM: Minden Intel fanatikus vagy HT-s procival rendelkező ezt mondja... 😀 Mondjuk szerintem elefe totál felesleges azon agyalni, hogy mi hány magos, mert az közvetlenül az ég világon semmit nem jelent. Sokkal fontosabb tényező a magonkénti teljesítmény, és csak másodlagos a magok száma.
2 tesztet írtam ki, Goku még egyet sem. Ha létezik ht akkor miért ne használná valaki, ha javít a teljesítményben, ugyanúgy, mint az AMD-nél (itt nem ht).
Igen, és mindd a háromra azt mondtad, hogy játékokban nem éreztél különbséget. Ezt tiszteletben is tartom, mivel nem olyan erős a vga-d plusz full hd-ben maximum grafikán játszol.
Félreértések elkerülése végett, nem vagyok INTEL FAN, csak az most szvsz jobban megéri, mint az AMD jelen helyzetben. Később a Visherával lehet változni fog akkor onnantól azt fogom.
Mi a francnak kell minden vitát személyeskedés irányba vinni?
Érvek helyett szidjuk az embert? Ez így nem működik...
Ha hosszútáva tervez, akkor phenom
ha 1 éven belül cseréli a procit akkor az i3.
De akkor még egy dolgot nem értek és abbahagyom.
Ha ugyanolyan erős (maximum kicsivel gyengébb) a két processzor, akkor a phenom miért bírja tovább?
Érvek helyett szidjuk az embert? Ez így nem működik...
Ha hosszútáva tervez, akkor phenom
ha 1 éven belül cseréli a procit akkor az i3.
Akkor így írom: (már ha az a 970-es lap majd fogja támogatni)
Csak nem akarom, hogy rosszul járjon (mondjuk azzal sem járna rosszul, de az intel már újabb, "többet tud", kevesebbet fogyaszt, pár százalékkal gyengébb a phenomtól amit a virtu ki tud küszöbölni.)
A Virtu semmi. Az nem fogja kiküszöbölni a differenciát köztük.
A Phenom II erősebb, és komoly tuningpotenciál van benne, az i3-ban nincs. 2 magos a 4-el szemben és ahol ez kell ott dobhatod a kukába.
Bazze a gyereknek olcsón kell egy jó proci, amivel tolhatja a BF3-at MOST és nem 2 év múlva és nem 3 év múlva, amikor majd fejlesztheti tovább.
A Phenom II elégíti ki az igényeit a legjobban, nem értem hol itt a kérdés.
Neked a 2 HT felér 1-1 maggal, de ha a Bulldozerre azt mondja valaki, hogy 8 maggal számolj, akkor már ki vagy akadva.
Érdekes egy gyerek vagy, magadnak állítasz most is ellentmondást.
A szavad ennyit ér kb.
Csak nem akarom, hogy "rosszul" járjon (mondjuk azzal sem járna rosszul, de az intel már újabb, "többet tud", kevesebbet fogyaszt, pár százalékkal gyengébb a phenomtól amit a virtu ki tud küszöbölni.)
Ha már fogyasztás. Valaki kiszámolta, hogy havonta mennyi plusz kiadás lenne a phenom 965 az i5-el szemben (nem a max tdp-vel számolva), azthiszem valami 600ft jött ki. Csak 30W különbség. 60-nál már nyugodtan számolhatunk 900 (ha kevesebbet játszik, mint amennyivel számolva volt) Így évente 10800ft jön ki. Nem kevés pénz, ami ugyanakkora teljesítményért kell fizetni.
ht még mindig nem egyenlő 2 maggal
1+1+1+1=4 vagy
1.5+1.5+1(ht)=4.
Én értem, hogy erősebb, és nem akarok vitatkozni, hogy melyik jobb, melyik nem, egyszerűen (szerintem) egy 2 magos processzor nem lehet elég egy olyan játékhoz, amihez 4 mag kell.(Black Ops for example)
Itt alig van különbség a két processzor között olyan játékokban amik eléggé kihasználnak 4 magot. Ráadásul egy hd 6850-essel mérte.
Még egyszer leírom. A két processzor mind teljesítményben (akár 4 magot igénylő játékoknál is) ugyanolyan és árban is ugyanúgy jönnél ki.
A 965-ös elavult technológia az I3-al szemben.
GokuTM is írta, hogy egy ilyen erős processzoroknál nagyon erős vga kell, hogy látszódjon különbség.
A döntés a tiéd, melyik a szimpatikusabb. De ugyanolyan jól járnál mindkettővel.
Devis: Azért írtam, hogy kb 30%. Lehet kevesebb, de lehet több (inkább ez szokott lenni 4 szálig).
GokuTM azt írta, hogy a Phenom-ot vegye, az i3-at merg tartsa meg a ÁtlagLooser-eknek 😉 Akarom mondani User-eknek 😂
"Persze, vehetsz mellé GTX680-at is, FULLHD-ban nem lenne igazán észrevehető a limit."
Mivel az I3 nagyjából olyan erős, így annak is elégnek kell lennie. Nem?
Újabb technológia annál. Később lehetne is jól fejleszteni.
De ugyanúgy járok mind a 2-vel. Most olcsó proci+drága alaplap.
Ha veszek egy I3-ast, akkor olcsó proci+drága alap.
Tehát ha utána veszek egy I7-est nem lesz sok az árkülönbség.
1+1+1+1=4 vagy
1.5+1.5+1(ht)=4.
Én értem, hogy erősebb, és nem akarok vitatkozni, hogy melyik jobb, melyik nem, egyszerűen (szerintem) egy 2 magos processzor nem lehet elég egy olyan játékhoz, amihez 4 mag kell.(Black Ops for example)
Itt alig van különbség a két processzor között olyan játékokban amik eléggé kihasználnak 4 magot. Ráadásul egy hd 6850-essel mérte.
Még egyszer leírom. A két processzor mind teljesítményben (akár 4 magot igénylő játékoknál is) ugyanolyan és árban is ugyanúgy jönnél ki.
GokuTM is írta, hogy egy ilyen erős processzoroknál nagyon erős vga kell, hogy látszódjon különbség.
A döntés a tiéd, melyik a szimpatikusabb. De ugyanolyan jól járnál mindkettővel.
Devis: Azért írtam, hogy kb 30%. Lehet kevesebb, de lehet több (inkább ez szokott lenni 4 szálig).
GokuTM azt írta, hogy a Phenom-ot vegye, az i3-at merg tartsa meg a ÁtlagLooser-eknek 😉 Akarom mondani User-eknek 😂
"Persze, vehetsz mellé GTX680-at is, FULLHD-ban nem lenne igazán észrevehető a limit."
De ugyanúgy járok mind a 2-vel. Most olcsó proci+drága alaplap.
Ha veszek egy I3-ast, akkor olcsó proci+drága alap.
Tehát ha utána veszek egy I7-est nem lesz sok az árkülönbség.
1+1+1+1=4 vagy
1.5+1.5+1(ht)=4.
1+1+1+1=4 vagy
1.5+1.5+1(ht)=4.
nem hiszem h ez írásba lenne vésve, hogy is kell lennie mindig..
1+1+1+1=4 vagy
1.5+1.5+1(ht)=4.
1+1+1+1=4 vagy
1.5+1.5+1(ht)=4.
Kb arányosan számoltam, mert az I3 magja másfélszer erősebb, mint a 965-é A HT hatásfoka meg 30% körül van. Mivel csak 1-et írtam a ht-nak két magra így a két magra elosztódik az 0.5 és a 0.5 az 1.5-nek pont 33.3333333333333333333333333333333333333%-a
Eladó a procim és a vga kártyám jó áron.
Érdeklődni privát üzenetben lehet.
Üdv.
Azért nem akarom az I3-at, mert 2magos. És sok játéknál számít , hogy 4 magos legyen a proci(vagy legalábbis több, mint 2 magos legyen)
De valószínű, hogy használtan tudom csak venni, mert nem annyiért számolnák be a jelenlegi konfigom a ***-nél, mint amennyit ér.
Na jó, nem rossz vétel az a 965-ös sem, sőt.
Spoiler!
De valószínű, hogy használtan tudom csak venni, mert nem annyiért számolnák be a jelenlegi konfigom a ***-nél, mint amennyit ér.
Kár ezen rágódni, 100 fajta gépet össze lehet rakni, határ csakis a pénztárca.😜
Mellesleg egyre több játék igényli a 4 magot, oda jobb az x4.😀
KB 4 szálas alkalmazásoknál egyforma (kicsivel gyengébb), de ahol kevesebb kell még ott jóval erősebb.
Kár ezen vitatkozni (de legalább köszönöm GukuTM, hogy megpróbálsz kifárasztani, így legalább hamarabb el fogok aludni)
Ugyanannyiért kapni ugyanolyan erőset, mind AMD-nél mind intelnél.
Mellesleg egyre több játék igényli a 4 magot, oda jobb az x4.😀
Amúgy énis az i5 felé hajlanék, ha nem lenne ilyen pici a keret 😀
De i5-öt nem lehet kapni huszonezerért 😃
GokuTM írta, hogy egy ilyen erejű processzor bőven elég egy gtx 680-ashoz (ezt hagy ne cáfoljam meg) Cserébe ehhez nem kell hűtés/kevesebbet fogyaszt/új archiektúra. Maximum pár százalékkal gyengébb játékokban, mint a phenom 965-ös. Alaplap olcsóbb, B75/H77, ami natív sata3 és usb3 támogatással rendelkezik. Intel virtut támogat amivel máris kimegy aza pár százalék különbség a két proci között (ez a különbség csak gtx 670-es fölött van) De dönts te.
Szóval ilyenek:
AMD Phenom 965 BE + TX3
ASUS M5A78l usb3
Intel I3 2120
Asus P8B75-V
Árban, mind teljesítményben ugyanott lennél.
Spoiler!
de többnyire a 2 magosakat, aminél jobb a mostani i3
Szerintem ez poénnak lett szánva, nem kell ennyire erősen lereagálni 😆
Nem, komolyan gondoltam...😊 😂
Amúgy énis az i5 felé hajlanék, ha lenne ily pici a keret 😀
Higgy nekem nyugodtan, Phenom II X4 965-öm volt, azt váltotta az FX-8120 és azt most az i5-2500K.
Játékokban mind a hárommal maximumon tudsz játszani mindent.
FULL HD-ben tehetsz alá GTX680-at is, nem lesz érezhető a limit.
Ha lenne nagyobb kereted, akkor mondanám, hogy i5-2500K, vedd meg, és elleszel vele k.rva sokáig, mert nem lesz ami kihasználja.
De mivel kicsi a kereted és a Videókártya jóval fontosabb, hogy mindent vigyen a gép jó fps számmal, így Phenom II X4 965, ami elég még 2 évig szerintem mindenhez, talán 1-2 cím fogja majd meg, mint a GTA V pl. De akkor sem használhatatlan lesz, hanem Ultra helyett High.
Szóval e miatt ne legyen nyugtalan éjszakád.
Hát köszi szépen😀
Egyébként te milyen hűtővel használtad?
Amúgy énis az i5 felé hajlanék, ha nem lenne ilyen pici a keret 😀
Dehogynem, régit (s1156) használtan.😆
Nem mondtad, hogy szar, látom.😆
Ezt mondtad:
Netán kezdelek idegesíteni titeket?
Bios frissítéssel P67 is működik, amúgy meg extrém tuningot nem bírták.😜
Nem idegesítesz, nehéz felidegesíteni.😉
Az a bajom, hogy annyira sötét vagy ide, hogy már fáj 😂😂
Azért vennél egy roszabb Alaplapot, mert hallottál olyanról, hogy kék halálozik pár embernél az Etron vezérlő....amire már adtak ki patchet és a bejelentők nagy %-a ASRock-ot panaszolt.
Ráadásul a nyakamat teszem rá, hogy itt az oldalon a 95% nem használ USB3.0-át.
Ez a baj, hogy esze nincs, nem gondolkodik csak ír...ami még baj sem lenne, ha nem más kárára tenné...Érti már?😊
Nem idegesítesz, mert vannak ilyen emberek ezt elfogadom, az idegesít, hogy más kárára nyomor....kodsz. 😠😊
Még nem használnak. De pár ezer forint egy usb3-as pendrive ami jóval gyorsabb, mint a 2-es.
Más kárára sem megyek, mert amiket ajánlani szoktam azok szintén elég jó vételek.
Spoiler!
Nem mondtad, hogy szar, látom.😆
Ezt mondtad:
Netán kezdelek idegesíteni titeket?
Ezt mondtad:
P67-es Gigákkal voltak gondok, többi megbízható, Z77 is jó már.
Egész pontosan igen.😉
Spoiler!
Attól függ mennyi pénzt szánsz rá. Ha nem szeretnéd nagyon tuningolni akkor egy Cooler Master Hyper TX3 Evo is elég. Kicsivel drágábban Corsair A70 ha tudsz szerezni, vagy Cooler Master Hyper 212+. Egyébként nagyon ajánlott lecserélni a gyári hűtőt mert iszonyatosan hangos, nekem még sajnos a gyári van rajta.
És a Cooler Master Hyper TX3 Evo lehűti RENDESEN? Tehát ha mondjuk majdnem MAX-on futtatom a BF3-at, akkor se melegszik túl?
Giga lapot ne. Max a régi AM3-ast vagy majd a most megjelenőket.
Akkor marad az Asus M5A78L-M/USB3 😀
Attól függ mennyi pénzt szánsz rá. Ha nem szeretnéd nagyon tuningolni akkor egy Cooler Master Hyper TX3 Evo is elég. Kicsivel drágábban Corsair A70 ha tudsz szerezni, vagy Cooler Master Hyper 212+. Egyébként nagyon ajánlott lecserélni a gyári hűtőt mert iszonyatosan hangos, nekem még sajnos a gyári van rajta.
És a Cooler Master Hyper TX3 Evo lehűti RENDESEN? Tehát ha mondjuk majdnem MAX-on futtatom a BF3-at, akkor se melegszik túl?
Giga lapot ne. Max a régi AM3-ast vagy majd a most megjelenőket.
Szerk: Erről az alaplapról mi a vélemény?:
GIGABYTE GA-870A-USB3-L
Egyébként az AMD Phenom II X4 965 teljesen jól megbízható proci ugye? Tehát nem lehet vele baj...
Annyi kérdésem lenne, hogy milyen hűtőt vegyek rá, hogy ne melegedjen túl?
Hűtőből ezek:
Xigmate Gaia
Cooler Master 212
Freezer 13
Cooler Master TX3
Első kettő nagyon nagy hűtő. Lehet, hogy csak úgy férne be ha leveszed az oldalát a gépháznak.
Annyi kérdésem lenne, hogy milyen hűtőt vegyek rá, hogy ne melegedjen túl?
Axelior
Nem lesz gond vele, nézd csak meg az én gépem 😉 Még a VGA-ra is mertem egy minimális tuningot rakni 😆 De a procit nem húztam. Szinte ugyanilyen gépem van jelenleg amit most szeretnél.
Ja és igen szükséges lesz a táphoz 2db molex Y elosztóra ahogy gyenesmartin is írja. 2 csati van a tápon, ez elég is a vga-hoz, de akkor a ház ventiket nem tudod rákötni.
Értem 😀