Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
roberto888 avatar
Az tökmindegy hogy Intel vagy AMD. Az nem mindegy hogy az alaplap BIOS-a engedi-e a tuningot. De a CPU host frequency-t vagy FSB, vagy ilyesmit keress, és azt kell állítani. Vagy ha nem szorzólockos a procid, akkor a multipliert kell feljebb venni. De azzal vigyázz azzal nem szabad sokat állítani. Épphogy csak 1-2 értéket.
0
0
0
0
Herman avatar
Belemész a BIOSBA és a MHZ-ét többre átirok és mentés!
0
0
0
0
dave500 avatar
Ez milyen kérdés😆 Tökmindegy hogy Intel vagy AMD attól még lehet húzni!
0
0
0
0
filecsko avatar
amd processzort valahogy lehet tuningolni???húzni stb...
0
0
0
0
Herman avatar
De nem baj és ezzel a ventival max 2,7-ra húzd fel!
0
0
0
0
Herman avatar
De még mindig nem értelek!Az a 2,4Ghz-es 4 magos proci tuning nélkül elég minden játéknak!
0
0
0
0
Bazsa94 avatar
hát az a baj h nemtudom a lapom miatt mennyire lehet húzni...de jó lenne egy jó hűtővel 3.4 körülire tuningolni
0
0
0
0
Herman avatar
Hát nemtudom mit akarsz azon a 4 magos procin húzni😆😆De y gyári hűtővel 2,4Ghz-ről~2,5-2,6-2,7Ghz ami még biztonságos!
0
0
0
0
Bazsa94 avatar
valaki elmondaná h egy q6600 GO steppinges procit mennyire lehet húzni gyári hűtővel?😃amúgy veszek majd hozzá rendes hűtőt de addig is segíthettek nyugodtan😀😀😆
0
0
0
0
Herman avatar
Hát attól függ mennyit melegedett.Alapon hány fokos volt??(tuning nélkül)
0
0
0
0
Ryder avatar
húztam 60 MHz-et, a VGA GPU-ján és memóriáján is. most játékon kivül is 58-59 fokos (100%-os venti sebességel) ettől még nem fog meghalni a kártya egyhamar nem? úgy 5 perc NFSMW után 63 fokos volt.
0
0
0
0
dave500 avatar
Jaa értem! Nins mit😀
0
0
0
0
Holey avatar
dave500 írta:
Miért csak 10° melegedhet? Ha terhelés alatt 50 kröül van nyugodtan melegedhet 15-20°-ot is!
És mind 3 esetben azt mondom: 25 max 30%-ot lehet húzni!
Ramokat nem ajánlom addig!

Oks, köszi 😀
Csak azért írtam 10fok-ot, mert annál jobban nem nagyon akarom terhelni 😆
0
0
0
0
dave500 avatar
Miért csak 10° melegedhet? Ha terhelés alatt 50 kröül van nyugodtan melegedhet 15-20°-ot is!
És mind 3 esetben azt mondom: 25 max 30%-ot lehet húzni!
Ramokat nem ajánlom addig!
0
0
0
0
Holey avatar
Hali! Most van 1pár kérdésem 😆
Na az 1. Meddig lehet felhúzni 1 9800GT-t úgy hogy még stabil?
2. Meddig lehet húzni alap feszen 1 Q9550 es procit, úgy hogy nem melegszik 10fok nál többet?
3. Meddig lehet húzni 1 E8500 as procit alapfeszen úgy hogy nem melegszik 10foknál többet?
És a 4. Fel lehet-e húzni a 800MHz-s ramot 1066ra?
0
0
0
0
kovi avatar
jah bocs akkor majd ha meglesz akkor ezzel tuningolhatod 😆
0
0
0
0
Rottweiler avatar
olvasd el az "egyebek:" részt is! a gép nincs meg😆!! igazából AsRockom van!
0
0
0
0
kovi avatar
csak azé mert asus alaplapod van 😆 de amúgy az asus honlapjáról le lehet tölteni
0
0
0
0
Rottweiler avatar
bioson kívül😆 asus ai suite? valami japán cucc?😆 egyébként ezmért lenne meg nekem?😃 nincs meg.😃
0
0
0
0
kovi avatar
biosz 😆 de amúgy sztem neked is van olyan hogy asus ai suite azzal ramokat is lehet tuningolni
0
0
0
0
Rottweiler avatar
van olyan program amivel processzort lehet tuningolni? ha igen, pls, mondjátok el a nevét!
0
0
0
0
Laci92 avatar
szerintem te ezt a fajtát találtad meg P4M8907MB-2.0-RS2H majdnem ugyanaz a neve és ez támogatja a Quadot
0
0
0
0
dave500 avatar
Ez fura, én arra kerestem rá ami az adatai közt van, és az első találat a foxconn volt nekem is, de ott tökre más volt😃
0
0
0
0
Laci92 avatar
az a lap nem támogatja a még a Core2-Duo-kat sem
[LINK]
0
0
0
0
dave500 avatar
Hát igaz hogy a Pentium D-k magas órajeleket kaptak, de erősebb náluk jóval a leggyengébb Core 2 Dou-is! Ha hosszabb távra tervezed akkor mindenképpen új alaplap+proci!
////////Mivel megnéztem az alaplapod támogatja a Core 2 Quadot is, de csak az 533mhz-es ramokat, ami viszont lassú! Ezért esetleg kellhet majd új lap!
0
0
0
0
McQuint avatar
Nem lehet valahonan teszt procit szerezni? am egy 3,4 ghz Pentium D meddig lenne még elég? vagy inkább lap+proci csere legyen?
0
0
0
0
dave500 avatar
Itt pl:
- processzor: Intel Dual-Core E5200
- működési frekvencia: 2,5 GHz
- FSB: 800 MHz
- foglalat: 775
- L2 cache: 2048kb
- Dual Core
- MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
Itt csak 800mhz az FSB- amúgy ha csak a Penitum D_ig támogatja, akkor nem lesz jó bele a DC, illetve attól felfelé semmi! Ha nincs ráírva akkor nézz utána hogy támogat-e mások procikat is, de ha nem akkor csak Pentium D-t tudsz venni bele!
0
0
0
0
McQuint avatar
Ha egy alaplap támogatja azt az fsb-t ami procinak kell, akkor menni fog?
Nekem egy olyan lapom van amire nincs ráirva hogy támogatja a core 2 dou procit, de támogatja azt az fsb-t ami neki kell. Akkor jó lesz?Pentium D-ig van a dobozra ráirva, a lapom P48907SA-RS2H
Ugye csak a dual-core prociknak van 1066Mhz fsb-je?
0
0
0
0
Herman avatar
Hát a Biosban tán felengedi 2,8-ra...
0
0
0
0
Kemy avatar
nem tom lehet velem van a baj....az egyik konfigomban egy 2.5ös cerka dobog de ezsembe se jutott még, hogy húzzam szerencsétlent. Kicsit óvakodom is az efféle megoldásoktól😕
0
0
0
0
Herman avatar
De most nem mondok inkább semmit(azért mert ez procitól is függ)Hát 2°C/290Mhz(ez celeronnál volt) de minden procinál mondom más!
0
0
0
0
no avatar
jójó de meddig ?? lehet huzni alap hűtővel kb.. és meddig másik uj hűtővel márkát irjatok már..pls
0
0
0
0
Herman avatar
Hát általában addig érdemes amíg 1-2 vagy max 5 fokot melegszik és erősebb hűtővel bizony többet lehet húzni!!
0
0
0
0
no avatar
halle

az amd 6000+ 3.10ghz-es procimat szeretném huzni az alap hűtőjével meddig lehet?
és ha kicserélem a hűtőt nem érdekel h hangos meg ienek a teljesitmény érdekel. más hűtővel meddig lehet??
0
0
0
0
Herman avatar
Hát érdemes némely kártyákon húzni csak vigyázni kell vele.
0
0
0
0
Herman avatar
Igen tudom,de ezekkel a jó.
0
0
0
0
roberto888 avatar
RivaTuner mind2-höz, AtiTool mind2-öz
Ati: Catalyts-ban OverDrive
Nvidia: Control Panelben Óverclocking
0
0
0
0
Herman avatar
Atihoz:Ati Tool Nvidiához:nVHardPage 2.0
0
0
0
0
levi27 avatar
Ati videókarihoz nem tudtok valami tuningoló progit?😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Mind 1 mert a vgam ugyse bírná a játékot szóval még elmegy egy darabig amugy ezzel lehet tuningolni RightMark CPU Clock Utility és mondjuk majd később egy intel core 2 duo 2,8 GHz es procit mennyire lehet majd felhúzni egy ilyen hűtővel?
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=09912[/url]
0
0
0
0
Szamp avatar
Mien programmal, nem is tudtam hogy lehet programmal. Egyébként én a biosban ajánlom inkább az a bisztos! Addig húúzhatod ameddig nem túl foró terhelés alatt! Ill. nem kezd el befagyni meg ilyenek! Hömérskletet az everestben tudod megnézni,terhelés alatt a stabilitás tesztnél!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hello ha programmal tuningolom a procit az nem árt jobban mintha biosban húznám és mindig a legújjabb verzióval érdemes? mert régen húzva volt a proci csak valamiért vissza vette magát olyan 2,7 2,8 GHz körül volt csak az a biztos hogy a NFS prostreet ment vele és szerintetek meddig húzzam mert egy játéknak pontosabban a Turoknak 2,4 ghz pentium 4 kell nekem meg 2,4 ghz celeron van és azzal nem ment bár lehet vidi kari miatt mert az fx 5200 de a pro streetnek jó volt
és én ebbe a RightMark CPU Clock Utility nem tom hol kell tuningolni
0
0
0
0
Herman avatar
Az mcp az a min és max közötti hőmérséklet szerintem..
0
0
0
0
Szamp avatar
Hi. Az Everestben a hömérsékleteknél mi az a mcp és az aux? MCp talnán a Csippem(híd) az alaplapomon?
0
0
0
0
Herman avatar
meg ahoz az sp1-et és akkor jobb lesz
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció