Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Rendben,köszi,megnézem!
0
0
0
0
Zori86 avatar
gergonorbi írta:
Bocs ám,de kezdő vagyok...olyat keresek,ami vinné az F1 2011-et..

E8400 biztosan vinné egy normális VGA mellett.
0
0
0
0
no avatar
Bocs ám,de kezdő vagyok...olyat keresek,ami vinné az F1 2011-et..
0
0
0
0
Zori86 avatar
gergonorbi írta:
Helló! Egy 2 magos proci használtan mennyibe kerülhet?Mennyiből úszhatja meg az ember?Köszi!

Ha jól látom akkor S775-be keresel 2 magos procit. E8400 az általam ajánlott és 15-16ezer Ft-ért hozzá lehet jutni.
0
0
0
0
niteforce avatar
gergonorbi írta:
Helló! Egy 2 magos proci használtan mennyibe kerülhet?Mennyiből úszhatja meg az ember?Köszi!

attól függ milyen.
Atlon 64 X2 vagy i3 2120 nem mindegy.
írd le a foglalatot mibe kell.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Master Killer avatar
Ariel34: Károsodás nélkül 71.4°C-ig melegedhet. Csak 100%-os terhelésnél éri el a 75°C-ot?
0
0
0
0
Zori86 avatar
Ariel34: 75fok nagyon sok. Emlékszem nekem volt rajta egy minimális oc, de tényleg minimális és stress tesztben, valamit játékokban max 62fokos volt. 65fok felett mindenképpen soknak számít.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha játék közben éri el a 60 fokot az nem gond. A 75 viszont már sok. Van rajta OC, vagy gyári órajelen megy?
0
0
0
0
Devis avatar
mennyi pasztát nyomtál rá?
0
0
0
0
Ariel34 avatar
Sziasztók nem tudom ki tudna segiteni de lenne egy kérdésem nekem egy Intel Core 2 Quad Q8400 2,66GHz procim van eddig gyári hűtűt használatam de aszt tapasztaltam hogy igen hamar melekszik éa eléri a 97C nem tudom hogy ez normális igy kicseréltem egy Cooler Master Hyper TX3 EVO ra amugy egy Cooler Master Elite 431plus házam van 2 db 120 mm ház hűzűvel de igy is igen hamar melekszik és ugy 60 - 75 el éri ez normális szerintetek ?
vagy csak én agodalmaskódok feleselegesen amugy a profilomon meg lehet nézni a gép profilomat .
Köszi a segitséget
0
0
0
0
matyu20 avatar
és melyiket ajánljátok ja és kell hozzá különleges alaplap?
0
0
0
0
niteforce avatar
matyu20 írta:
Üd mindenkinek azt szeretném kérdezni hogy melyik az az AMD athlon2 -es proci amit négymagosítani lehet?
Előre is köszönöm

X3-mas Athlonok
0
0
0
0
matyu20 avatar
Üd mindenkinek azt szeretném kérdezni hogy melyik az az AMD athlon2 -es proci amit négymagosítani lehet?
Előre is köszönöm
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Ez de LOL! Mindig akkor megy el a netem amikor valamit írok Goku-nak, de még a TV is.😃.
Superlompos: KB 10K különbség van a két proci között. De annyival viszont már nem jobb (legalábbis az fm1-es athlontól)

Nem értem, hogy keverted ide az fm1-et 😆
A fentebb belinkelt tesztedben is nem értem hogy lehet összehasonlítani őket.
A másik meg, hogy amikor nincs is keret leírva, hogyan lehet bármit is hasonlítgatni 😃
Láttam, hogy ki volt írva, hogy pentium. Gondoltam valami 20K alatti processzor kell neki. De te leszaroztad az intel megint, kérdeztem hogy szerinted mit kapni 20 alatt, én mondtam, hogy csak ezt az fm1-eset. A teszt úgy jött ide, hogy a 3650-esben van olyan cpu, mint a 631-es.
Hu... Elsőre nehéz lesz megérteni, de másodjára sem lesz könnyű.

Én nem kezdek el veled vitát nyitni, mert most láttam a profilodnál Cooley is szánt rád elég sokat a drága időből és nem sikerült megvilágosítania 😂
Én meg nem szánok rád időt 😃
De bátran ki lehet jelenteni, hogy a Gépigény.hu legnagyobb Intel b.zija te vagy 😃 Most hogy ez neked dicsőség avagy nem, a Te tiszted eltenni a dolgot valahová.😉
Spoiler!
Köszönöm legnagyobb AMD fan! (viccen kívül)

Aki Intelt használ 😂
Meg aki szidja 😂
Na jóvan. Elég szórakozásból, mert megint csinálnánk vagy 4-5 oldalt 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Ez de LOL! Mindig akkor megy el a netem amikor valamit írok Goku-nak, de még a TV is.😃.
Superlompos: KB 10K különbség van a két proci között. De annyival viszont már nem jobb (legalábbis az fm1-es athlontól)

A másik meg, hogy amikor nincs is keret leírva, hogyan lehet bármit is hasonlítgatni 😃
Láttam, hogy ki volt írva, hogy pentium. Gondoltam valami 20K alatti processzor kell neki. De te leszaroztad az intel megint, kérdeztem hogy szerinted mit kapni 20 alatt, én mondtam, hogy csak ezt az fm1-eset. A teszt úgy jött ide, hogy a 3650-esben van olyan cpu, mint a 631-es.

Én nem kezdek el veled vitát nyitni, mert most láttam a profilodnál Cooley is szánt rád elég sokat a drága időből és nem sikerült megvilágosítania 😂
Én meg nem szánok rád időt 😃
De bátran ki lehet jelenteni, hogy a Gépigény.hu legnagyobb Intel b.zija te vagy 😃 Most hogy ez neked dicsőség avagy nem, a Te tiszted eltenni a dolgot valahová.😉
Spoiler!
Köszönöm legnagyobb AMD fan! (viccen kívül)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:

ez egy jel hogy gondold át még egyszer 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mondjuk az Athlon II X4 és egy Phenom II X4 között árban nincs nagy különbség. Most konkrétan a 965-ra gondolok. Ami kb. 26-27-ért beszerezhető.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:
Akkor már add el az alaplapot is, és vegyél 1155-öt vagy AM3-mat.

Ha kevés a pénz, akkor gyengusz 1155-jön össze, inkább AM3+.

egy pentium azért kijön.

Jah, amivel kitörölheti úgy konkrétan😊
Mer' másra nem jó 😃

akkor drágábban vesz egy phenom II X4 -et.
Minden csak pénz kérdése
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
GokuTM írta:
niteforce írta:

egy pentium azért kijön.

Jah, amivel kitörölheti úgy konkrétan😊
Mer' másra nem jó 😃
Ja, ami hozza egy húzott E8400-as szintjét.
AMD-ből mit kapni 20 alatt (gondolom ennyi ha már pentium volt emlegetve)? Csak AMD Athlon II X4 631-et. Ami ugyan nem rossz.
[LINK]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
zsubnalov írta:
niteforce írta:
amúgy az E2160 csak 1,8 GHz-es,

Ezért tettem fel a kérdést mert egy online hirdetésben láttam. És inkább biztosra megyek. 😀

Axelior írta:
zsubnalov írta:
Sziasztok.
Szerintetek megvegyem? INTEL™ DUAL CORE E2160 2 x 3,01 GHz vagy NTEL™ DUAL CORE E6500 2 x 3,8 GHz 2MB L2.
És meg egy kérdés belemegy egy 775 ős alaplapba?

Ha valóban nincs nagyobb keret, akkor inkább a 2. a jobb választás, de ha gondolod nekem van egy Dual-Core-os E6500-as procim eladó 😀
Amugy szerintem elirtál valamit, az szerintem nem 3,8 Ghz

Megfontolom az ajánlatod és ezt írta a Google, hogy 3,8-os 😃

Nekem érdekes módon egyből az intel oldalát dobja ki a google, s 2,93 GHz az órajele. Valószínűleg valami tuningolt darabot láttál.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:

egy pentium azért kijön.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Sicu33 avatar
GAMER2 írta:
djwarp írta:
Gigabyte EP43-UD3L alaplaphoz milyen 4 magos Procit tudnátok ajánlani?😊

Mennyi a zséd rá?😃 Csakis használtan tudsz venni.😎

Pénz az nincsen>.< de mennyibe fáj?😀csak érdeklődök,és a mostani procit elpaszolnám+kiegészíteném😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
djwarp írta:

Mennyi a zséd rá?😃 Csakis használtan tudsz venni.😎
0
0
0
0
Sicu33 avatar
0
0
0
0
zsubnalov avatar
niteforce írta:
amúgy az E2160 csak 1,8 GHz-es,

Ezért tettem fel a kérdést mert egy online hirdetésben láttam. És inkább biztosra megyek. 😀

Axelior írta:
zsubnalov írta:
Sziasztok.
Szerintetek megvegyem? INTEL™ DUAL CORE E2160 2 x 3,01 GHz vagy NTEL™ DUAL CORE E6500 2 x 3,8 GHz 2MB L2.

Ha valóban nincs nagyobb keret, akkor inkább a 2. a jobb választás, de ha gondolod nekem van egy Dual-Core-os E6500-as procim eladó 😀

Megfontolom az ajánlatod és ezt írta a Google, hogy 3,8-os 😃
0
0
0
0
Master Killer avatar
GokuTM: Az 5830-ammal + haver 5870-ével is néztem és ugyanolyan szar volt, viszont régebben kókányolt driverrel meg cfg-vel meg tudtam oldani az fps problémát, de akkor meg a textúrák keveredtek össze....

Csak most nézem tényleg... hülyén fogalmaztam ez tény, de ez nem változtat semmin! 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
nem kapcsoltad be a physx-et véletlenül? 😃

(már ha van a játékban, nem játszottam vele)
0
0
0
0
Devis avatar
ház ezt mindjárt megnézem.....
0
0
0
0
niteforce avatar
Master Killer írta:
niteforce írta:
Master Killer írta:
niteforce: Miért nem vennél soha nvidia-t? 😊 😶

nem szeretem, sokkal jobban bízok a Radeon-ban, de mondjuk az újak nem rosszak.De ezt megtartom a magam meggyőződésének, így ajánlani már nem csak radeont ajánlok.

Radeon ellen egy érv (tapasztalatból mondom) a Rage NEM megy az 5800-as szériával... alapból nem is lehet fps-t mérni mert 3-5 másodpercenként lát az ember 1 képkockát update-el már meg van az 1fps...

biztos javítják majd valami patch-el 😀
De nem zavar, mert 6800-as van 😃
0
0
0
0
Axelior avatar
Axelior írta:
zsubnalov írta:
Sziasztok.

Írtam Üzenetet is
0
0
0
0
Master Killer avatar
niteforce írta:
Master Killer írta:

nem szeretem, sokkal jobban bízok a Radeon-ban, de mondjuk az újak nem rosszak.De ezt megtartom a magam meggyőződésének, így ajánlani már nem csak radeont ajánlok.

Radeon ellen egy érv (tapasztalatból mondom) a Rage NEM megy az 5800-as szériával... alapból nem is lehet fps-t mérni mert 3-5 másodpercenként lát az ember 1 képkockát update-el már meg van az 1fps...
0
0
0
0
niteforce avatar
ha teheted mindenképpen a HD6870-et vedd
0
0
0
0
Axelior avatar
Hali, megint én!😆
Írtátok, hogy a gépbe, amit összeállítottam, a hd 6870 lenne a best buy. Mennyivel járnék rosszabbul egy hd 6850-essel?
0
0
0
0
no avatar
Ár/érték arányban jobb az Amd.
0
0
0
0
niteforce avatar
Master Killer írta:

0
0
0
0
Master Killer avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Nekem ez pont jó lap, úgysem vennék soha nvidia VGA-t, CF-et meg támogatja 😃