Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Am ehhez a laphoz néztem Asus M5A78L-M LX ezért kérdeztem mert ebbe nem jó a phenom 2 965 mert az enyémbe olyat vennék de ebbe nem tudom melyik lenne jó 4 magos
az fx 4100 szar ne vedd meg!
Üdv! az amd fx 4100 megéri megvenni,jó proci? (nem melegszik ilyesmi)
Inkább Phenom II X4 965 / 960T
I3 jobb ahol elég 2 mag, ahol több, 4 kell pl. ott kevés, nem beszélve az OC lehetőségéről.
Az FX pedig tág fogalom.
-Ja, és ha a Mostani (Asus M4N68T LE V2) Alaplapodba szeretnél jobb procit venni, érdemes átnyálaznod a CPU Support listát.
Üdv! az amd fx 4100 megéri megvenni,jó proci? (nem melegszik ilyesmi)
Hello
egy AMD Phenom II X4 965 jó az alaplapomba?
Jó!
Sziasztok. Tanácsotokat szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy van egy intel core 2 duo 2.55ghz-es procim és, hogy az úgy jobban megérné ha ezt a procit tuningolnám fel 3.5ghz-re vagy vegyek egy jobbat? (tudom akkor kéne neki a sok venti ezért is kérdezem)😆
A válaszokat a profilomhoz is jöhetnek meg az épp aktuális gépemhez😀
Hár figyelj, a 775-nek lejár/lejárt az ideje, ha fejlődni szeretnél akkor érdemes AM3-ra váltani-. Persze lehet 1156-ra is, de akkor ott minimum 2400-at ajánlanám. Hát egy CM TX3-al meg lehetne csinálni, de úgy is nagy lenne a melegedés.
Az 1156 nagy hülyeség volt 😀
Én is arra akartam, 10-en beszéltek le róla, az is halott platform. Válts 1155-ösre ha váltasz.
Sziasztok. Tanácsotokat szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy van egy intel core 2 duo 2.55ghz-es procim és, hogy az úgy jobban megérné ha ezt a procit tuningolnám fel 3.5ghz-re vagy vegyek egy jobbat? (tudom akkor kéne neki a sok venti ezért is kérdezem)😆
Hár figyelj, a 775-nek lejár/lejárt az ideje, ha fejlődni szeretnél akkor érdemes AM3-ra váltani-. Persze lehet 1156-ra is, de akkor ott minimum 2400-at ajánlanám. Hát egy CM TX3-al meg lehetne csinálni, de úgy is nagy lenne a melegedés.
AM3-ra? Meg 1156-ba i5-2400-at? Ha nem értesz hozzá, ne adj tanácsokat!!
maniacc: Kétlem, hogy 2 év alatt teljesen más minőséget gyártanának. 😀 Annak meg nem tudom, mi az oka, hogy néhol 3 évet is adnak rá, de alapvetően 2 év a gyártói garancia rájuk...
De megint mondom amiről most te beszélsz az 2 éve volt, és én most a jelenlegi helyzetről beszélek.
Cooley
Én most nem a régi lapjaikról beszéltem, azokról nem tudok véleményt mondani. Én most a legújabbakról beszéltem, hogy nincs velük baj. Nekem most is Asrock lapom van AM3+ foglalatba és eddig semmi probléma nincs vele. Előtte volt Extreme3 Gen3 alaplapom i7 alatt, azzal sem volt semmi probléma. Csupán csak ezért mondom, hogy nem sz@rok. Itt most nem védeni szeretném a gyártót, meg nem ajánlani, de ezen az oldalon nagyon el van ítélve 😃 Másik oldalakon ezt nem tapasztaltam, pedig jó pár fórumot olvasgatok.
Egyébként erről a gariztatásról én mást olvastam valamelyik fórumon egy állítólagos pc bolti eladótól. Az ő állítása szerint most Gigabyte lapokból visznek vissza a legtöbbet, utána Asus és csak utána az Asrockból. Ebből nem tudom mennyi igaz, ezt nem tudom bizonyítani sem, de te se tudod alátámasztani az állításod miszerint az Asrockból visznek vissza a legtöbbet.
Még1x mondom nem ajánlani szeretném csak a saját tapasztalataimat mondom el. Nekem még nem volt problémám a márkával. Remélem ez így is marad.
Mi az, hogy nem tudom alátámasztani? 2 éve még szinte mindent egy helyi kiskerben vettem, ahol 1 jó ismerősöm dolgozott, és én is ASRock-ot akartam venni, mert nagyon olcsó volt a felszereltségéhez képest, de a srác lebeszélt róla, azzal az indokkal, hogy abból többet visznek vissza, mint a másik 3 márkából összesen. Ez szerintem elegendő alátámasztás. Meg az is elegendő bizonyíték számomra, hogy mint mondtam, az ASRockokra egy évvel kevesebb a gyártói garancia. Nem véletlen... És ha még 1 évvel kevesebb garanciával is többet visznek vissza, az igencsak gyenge minőségre vall. Nálam pusztán a plusz 1 év garancia megéri, hogy ne azt válasszam, még ha nem is szar, mert így értékállóbb.
Én most nem a régi lapjaikról beszéltem, azokról nem tudok véleményt mondani. Én most a legújabbakról beszéltem, hogy nincs velük baj. Nekem most is Asrock lapom van AM3+ foglalatba és eddig semmi probléma nincs vele. Előtte volt Extreme3 Gen3 alaplapom i7 alatt, azzal sem volt semmi probléma. Csupán csak ezért mondom, hogy nem sz@rok. Itt most nem védeni szeretném a gyártót, meg nem ajánlani, de ezen az oldalon nagyon el van ítélve 😃 Másik oldalakon ezt nem tapasztaltam, pedig jó pár fórumot olvasgatok.
Egyébként erről a gariztatásról én mást olvastam valamelyik fórumon egy állítólagos pc bolti eladótól. Az ő állítása szerint most Gigabyte lapokból visznek vissza a legtöbbet, utána Asus és csak utána az Asrockból. Ebből nem tudom mennyi igaz, ezt nem tudom bizonyítani sem, de te se tudod alátámasztani az állításod miszerint az Asrockból visznek vissza a legtöbbet.
Még1x mondom nem ajánlani szeretném csak a saját tapasztalataimat mondom el. Nekem még nem volt problémám a márkával. Remélem ez így is marad.
A megoldás : Asus Xonar DG 😉 😆
Én azért az MSi-vel se vagyok teljesen megelégedve, 1,5 éve van egy 770-C45-öm és úgy egy hónapja néha-néha szarakszik a hangkártya. 😉
A hangvezérlőjét a Realtek gyártja egy az egyben, nem az MSI.
Sok ismerősömnek tönkrement, volt aki kitartóan állt hozzá, 3. gariztatás után inkább gyártót váltott.😆
Axelior
- ASUS P8B75-V ~ 19.500 Ft
- ASRock B75 Pro3 ~ 20.500 Ft
Másodikon több sata és usb van.
az MSI jobb
Egy szóval nem mondtam, hogy ezek jobbak az MSI-nél, csak ajánlottam még 2 hasonló tulajdonságú lapot, hogy legyen miből válogatni.
Amúgy elmondom nincs semmi probléma az Asrockal, csak pár ember elkezdte itt, hogy az Asrock szar és tele beszéli mindenki fejét 😃 Persze olyan emberek mondják ezt akiknek még egyetlen egy Asrock lapjuk nem volt.
Egyébként az MSI télleg jó választás.
Axelior
ASRock:Thanks, not 😀
A másikat viszont megvizslatom
Szerk: JA, kb ugyanannyi az MSI, és tényleg vagy 2x jobb
Axelior
az MSI jobb
ez a legjobb annyiért:
MSI H77MA - G43
20,155 Ft
H61, P61 ezeket semmiképpen ne vedd meg.
Pont ezt néztem ki😂
MSI H77MA - G43
20,155 Ft
H61, P61 ezeket semmiképpen ne vedd meg.
jó választás volt, a lap nem lenne az.
Minimum B75-öset vegyél.
Az egyetlen baj, hogy lappal nem bírok dűlőre jutni😠
Valaki azt mondja, ne Gigabyte-ot, Valaki, hogy vegyek Gigabyte-ot, valaki azt mondja, hogy minimum ilyet, megint más azt, hogy minimum olyat. Ráadásul lapokban nagyon nem vagyok otthon.
Szóval mégis milyet kéne 20-22k-ig?
Szerk: Illetve melyiket kerüljem el
Minimum B75-öset vegyél.
Megint én😆
Úgytűnik megvan a proci:
Intel Core i5-2400
Ez ugye jó választás volt, ha azt nézzük, hogy
1. 36-ért veszem
2. Eredetileg úgy volt, hogy Phenom II X4 965-öt veszek
Az lenne a (másik)kérdés, hogy ehhez jó lesz egy ASUS P8H61-M LE/USB3 lap?
persze. Nem hátrány ha minőségi, de ezt egy szar is elviszi
Ok akkor jó mert nem nagyon akar még arra is költeni
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=40776&sub=usercomp&comp=60240
nem nagyon éri meg, mert majdnem annyiba kerül mint az X4
Melyik nem éri meg? az 555-ös vagy a 455-ös?
az 555.
régen jó ára volt, de már nem.
27-ért Phenom II X4-et kapsz
nem nagyon éri meg, mert majdnem annyiba kerül mint az X4
Melyik nem éri meg? az 555-ös vagy a 455-ös?
De ha megpróbálom feloldani akkor elromolhat a proci?
nem, max ha hibás a mag, tehát azért tiltották le, akkor fagyogat, vagy hibázik, esetleg el sem indul az OS, ekkor visszateszed eredetire és működik tovább.
Ha felodottad, egy fél óra prime 95-el kínáld meg, így ellenőrizd le hogy stabil-e, és hogy nem hibázik-e a feloldott mag.
AMD Athlon II X3
AMD Phenom II X2
AMD Phenom II X4 960T
És az alaplappal fel lehet oldani a magokat?
fel
AMD Athlon II X3
AMD Phenom II X2
AMD Phenom II X4 960T
És az alaplappal fel lehet oldani a magokat?
AMD Phenom II X2
AMD Phenom II X4 960T
Előre is köszönöm!