Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mindenképpen a Phenom II-t
Eddig is a Phenom mellett voltam, csak rátaláltam a buldózerre, gondoltam rákérdezek 😀 amúgy miért jobb az x4?
2 maggal több van benne.
Remélem jó szériából kapok és fel is lehet majd azokat oldani 😀
Akkor továbbra is az x4 a terv 😀
Eddig is a Phenom mellett voltam, csak rátaláltam a buldózerre, gondoltam rákérdezek 😀 amúgy miért jobb az x4?
2 maggal több van benne.
AMD Phenom II x4 965BE
Melyiket? Árban megegyeznek 😀
Megelégedsz 4 maggal akkor X4 965, 4Ghz lazán kicsikarható belőle, jó ideig nem lesz vele gond.
Szisztok!
Tud valaki valami jó helyet ahol még kapható ez a processzor: AMD Phenom II X4 960T 3GHz
Köszi előre is.
AMD Phenom II X6 1045T Boxed olcsóbb, 960T magfeloldásra nincs garancia, lehet nem sikerül.😉
Ez a proci nem erősebb nála:AMD Phenom II X4 965 3.40GHz
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?
Szisztok!
Tud valaki valami jó helyet ahol még kapható ez a processzor: AMD Phenom II X4 960T 3GHz
Köszi előre is.
AMD Phenom II X6 1045T Boxed olcsóbb, 960T magfeloldásra nincs garancia, lehet nem sikerül.😉
Köszi előre is.
Talán de a legjobb startégia ami én csinálnék. Telefonokkal is azt teszem ott egyszerűbb felvázolni
vettem egy lg optimus 2x et 60k ért fél év múlva láttam kezd leesni az ára eladtam gyorsan 60k ért vettem galaxy s2 őt most ez van amint látom hogy egyre többen kevesebbért adják mint amennyiért vettem adom el. Így gyakorlatilag a pénzem is megmarad és minidg csúcsmodelleket forgatok a kezeim közt. A géppel is ez lenne a jó. 3 év múlva egy 1155 talán többért elmenne mint egy máris 3 éves 1366
Szóval akkor az 1155 be lesznek még legyártva erősebb jobb procik és nem lesz az hogy jön egy 1xxx foglalat amibe jönnek az erősebbek? A 775 csak azért drága mert nagyon hosszú életű volt és jó árú így rohadtul elterjedt így sokak nem akarnak váltani hanem azt fejleszteni.
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy mire például egy i5 2500K gyengének fog számítani, addigra már az 1155 ott lesz mint most a 775. Tehát szerintem tökmindegy hogy jön-e még erősebb proci ebbe, amikor ezt le kell váltani, akkor már úgyis platformcsere lesz az ésszerű lépés.
Core i3 2350M (2300)
ÉS jó e egy laptopba?
Talán de a legjobb startégia ami én csinálnék. Telefonokkal is azt teszem ott egyszerűbb felvázolni
vettem egy lg optimus 2x et 60k ért fél év múlva láttam kezd leesni az ára eladtam gyorsan 60k ért vettem galaxy s2 őt most ez van amint látom hogy egyre többen kevesebbért adják mint amennyiért vettem adom el. Így gyakorlatilag a pénzem is megmarad és minidg csúcsmodelleket forgatok a kezeim közt. A géppel is ez lenne a jó. 3 év múlva egy 1155 talán többért elmenne mint egy máris 3 éves 1366
Szóval akkor az 1155 be lesznek még legyártva erősebb jobb procik és nem lesz az hogy jön egy 1xxx foglalat amibe jönnek az erősebbek? A 775 csak azért drága mert nagyon hosszú életű volt és jó árú így rohadtul elterjedt így sokak nem akarnak váltani hanem azt fejleszteni.
De van olyan program, akármelyik modellező, videóvágó program renderelése.
Értem, de gondolom nem renderelésre kell neki az X6-os proci, hanem játékra.X4-ről csak akkor éri meg X6-ra váltani, ha renderel vagy grafikusként dolgozik. Az már más kérdés hogy AMD-t, én biztos nem vennék ilyesmi munkákra, mivel arra inkább az Intel processzorai valók.😎
Helósztok. Nem igazán követem a mostani inteleket kb az 1156 os régi platformnál kicsit szüntetlettem a hardvermániámat. Az a kérdésem hogy az intel még mindig azt a stratégiát játssza hogy megcsinál egy foglalatot abba csinál procikat majd hagyja az egész az enyészetnek hagy szopjon a nép és csinál egy újat? Mert elképzelhető hogy fejleszthetnék és az 1366 os foglalatnál és jól besz0ptam hogy az intel megcsinálta után szart bele így természetesen nincs bele semmiféle új jóval erősebb proci. Szóval ha az intel még mindig így csinálja hogy otthadja a fenébe a régi foglalatot akkor hanyagolom ezt a fejlesztgetést.
A mostani I7-ed még legalább 3 évig elég lesz mindenhez.
Sziasztok.Szerintetek hosszútávon megéri lecserélni egy Phenom II X4-et X6-ra ? Előre is köszi 😀
Nem éri meg.Inkább 2 év múlva vegyél vmi újabb Bulldozert.(Nem a mostaniak közül)😉 Egyébként nem látnál számottevő külöbséget az X4 és az X6 közt,mivel nincs olyan program ami kihasználna 6 magot.😎
Sziasztok.Szerintetek hosszútávon megéri lecserélni egy Phenom II X4-et X6-ra ? Előre is köszi 😀
Szerintem még egy ideig megleszel azzal a procival 😀
Én x4 970 után min 8 magosat fogok venni, de az még 2-3 év 😀
Játékra tényleg jobb egy 2100 mint egy X4 980 vagy egy 1090T? 😊
Játékfüggő, ahol kell a 4 mag egyértelműen 980, bár itt megint jön a Vga és felbontás kérdés, kis felbontásra bőven jó egy 20k-s VGA+ i3, nagy felbontásra mindez édeskevés.
tudom hogy 1156-ra nem fejlesztenek procit, de egy i5 tud annyit mint egy 1155-ös i5? természetesen két közel azonos órajelűre gondolok
"régi" i5 2 magos volt, talán egy 4 magos modell létezett.
tudom hogy 1156-ra nem fejlesztenek procit, de egy i5 tud annyit mint egy 1155-ös i5? természetesen két közel azonos órajelűre gondolok
"régi" i5 2 magos volt, talán egy 4 magos modell létezett.
Melyik érné meg jobban?
FX-6100 31k
1045T 32k
FX-4170 32k
960T 28k
Egyértelműen a 960T
Melyik érné meg jobban?
FX-6100 31k
1045T 32k
FX-4170 32k
960T 28k
960T
FX-6100 31k
1045T 32k
FX-4170 32k
960T 28k
Mit gondoltok: AMD Phenom II X6 1100T vagy FX-8120?
Persze.
azért a H77 meg a H61 között van egy kis különbség.
Akkor vedd ezt: MSI H67MS-E23-B3
De amit írtam az nem H61, mert az sonka, te mondtad, hogy kerüljem 😀
Szerk:
Evvel a lappal se lettem előrébb.
Figyu ha volna egy kis időd privátban beszélhetnénk erről az alaplap beszerzésről? 😀
Akkor vedd ezt: MSI H67MS-E23-B3
Úgy néz ki, hogy a kinézett alaplap, az MSI H77MA-G43 az i5-2400-hoz, játékra, nuku tuningolás egy 6870 mellé nem lesz jó 😞
Elég ritka lap, nem kapok sehol se beszámítással 😃
Jó lenne helyette egy Gigabyte PA65-UD3-B3?
Ahogy elnéztem, egész jó kis lap Szerintetetek?
Vagy próbáljam meg a H77MA-G43-at mindenféleképpen?
Mondjuk akkor tényleg nagy proci limitről lehet szó, ha pl. 640X480-on és 1920X1080-ban is ugyanannyi fps-ed van. Azért a felbontás nüvelésével lehet csükkenteni. Na persze ha a VGA bírja. Mert ha nem, akkor meg áteshetünk VGA limitbe is.
Mindenesetre ink. gyűjtögess min. egy i3-ra, mert a Pentium láthatod nagyon kevés ha BF3-azni akarsz 😉
Ha nem full grafikán szeretnél játszani, akkor elég a G8xx proci a bf3-hoz is.
Nekem Full HD felbontáson, low-medium között megy a multi teljesen szaggatás mentesen. (g850es gépemen 5830 társaságában) Ezek a 2 magos Sandy procik olyan szinten vannak, mint egy 4GHz-re húzott E8400 és még nagyon sokaknak ilyen cpu-ja van. 2magos c2d-ból ez volt talán az egyik legnépszerűbb és legjobb proci. i3-as biztosan jobb lenne, de ugye jóval drágább is...viszont ha teheted akkor i3.
Ja vagy te ezt magadra vetted?
niteforce
Te inkább húzz innen vissza a f.szba. Eddig mindenki jól megvolt, most meg Jössz ide játszani az eszed és provokálni, kötekedni.
Húzzál innen elfelé, a kutyának nem hiányzik 10-kor a taknyos kis kötekedésed.
Egy szó kötekedés nem volt benne, megint te jöttél a hatalmas pofáddal!
Mondjuk akkor tényleg nagy proci limitről lehet szó, ha pl. 640X480-on és 1920X1080-ban is ugyanannyi fps-ed van. Azért a felbontás nüvelésével lehet csükkenteni. Na persze ha a VGA bírja. Mert ha nem, akkor meg áteshetünk VGA limitbe is.
GokuTM: Akkor az én gépem máshogy működik mint a tiéd.
Minnél erősebb processzor annál több fps nyerhető ki egy játékból. A VGA meg csak azt szabja meg milyen grafikán. Nálam így van.
PL:
processzor bír mondjuk 100fps-t, de a vga maximumon csak 30-at akkor vga limit van, és minnél jobban vesszük lejjebb a grafikát annál több fps lesz amíg el nem éri a 100-at. De ha már a vga maximum grafikán kiadja a 100-at akkor mindegy milyen grafikára veszed lejjebb nem lenne több fps.
A proci 100-asa felcserélhető más számmal, csak az arányok nem változnak.
ezt mindenki magára tudja értelmezni...
Itt is látszik, hogy fraps nélkül minimum 40 fps van.