Hangtechnika

Szerző: Cooley, 2010. September 19., téma
Fórum » Periféria
Hangtechnikával kapcsolatos téma
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xlife avatar
Arra valakinek öltete hogy van egy philips hangfalam csak az a gond hogy a cédépléjerbe minden hangfal szóval hangfalanként 2 dróttal,egy piros-egy feketél csatlakozik,és hogy hogy lehet ezt rákötni gépre?(230W asszem)
0
0
0
0
Ruslan avatar
mennyit szánnál rá?
(amit kiraktam z906-ot azt csak érdekesség képen raktam ki.)
0
0
0
0
dani0903 avatar
Köszönöm szépen a gyors válaszokat... hát ez a z-5500 elég drága..úgyhogy szerintem inkább a másikat venném meg... még egyszer köszönöm a válaszokat!! 😀
0
0
0
0
Ruslan avatar
Logitech z-5500 szintjére beérkezett a Logitech Z906

Adatok:
Teljes effektív teljesítmén: 500W
Mélyhangszóró: 165W
Magashangsugárzók: 5x 67W
Csatlakoztatható: Számítógépek, zenelejátszók, TV-k, Blu-ray™ és DVD-lejátszók, játékkonzolok és más audioforrások digitális optikai, digitális koaxiális, RCA audió vagy 3,5 mm-s kimenettel.
Nintendo Wii™ a konzolhoz adott AV-kábellel.
https://www.logitech.com/assets/35576/surround-sound-speakers-z906-glamour-images.png
további adatok: [LINK]
0
0
0
0
hassi avatar
nemtudom, hogy szól, de szerintem ez jónak tűnik: [LINK]
kb 6700Ft
0
0
0
0
dani0903 avatar
Sziasztok! nekem van most egy 2.1-es hangfalszettem .. de sajnos a bal oldali hangszóró elromlott.. szeretnék venni egy másik 2.1 -es hangfalszettet mélynyomóval..erről szeretnék kérdezni hogy tud e valaki olyat ami jól is szól és nem is túl drága? előre köszönöm ! 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
Nekünk van 2db 130/190 w-os hangfalunk+ 1 rohadt régi erősítő, de az asszem 4x300w-ra is képes, de anyám a 10-es skálán így is 2-esen hallgatja😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Inkább az árából 2 rendes hangfal + egy rendes erősítő...
0
0
0
0
Ruslan avatar
hát biztos jól szólhat élőben, 70-80%-on😃 Én a mostani Z-Cinemamat biztos nem cserélném le mert nagyon jó hangfal és azért a maga 180W-ával elég szép hangteljesítményt add le, és nagyon tisztán is szól. Bár azért bevallom jó lenne 1x kipróbálni egy z-5500-at😀
0
0
0
0
szabyy avatar
Én még 1-nek is örülnék=D
0
0
0
0
Ruslan avatar
nem lenne rossz azért😃 én ellenék 3 z-5500-al. elég nagy a szobám nem lenne probléma😃
0
0
0
0
szabyy avatar
[movie=youtube]Am6IM-cDeXU&feature=feedrec_grec_index[/movie]
valakinek mennyi fölös pénze van már...😆
0
0
0
0
szabyy avatar
Valaki tudna ajánlani egy olyan erősítőt ami 12v-os és elbír legalább 2db 15w-os hangfalat. Előre is köszi.
0
0
0
0
Ruslan avatar
Nincs Mit😀
örülök hogy segíthettem😀
0
0
0
0
Ruslan avatar
mondjuk nem terheli annyira a processzort csak akkor ugrik kicsit a % ha másik zene indul el vagy ha nagyon lemegy az FPS. bár akkor már a játék is elkezd akadni. Úgy hogy nyugodtan játszhatsz úgy hogy közbe zenét hallgatsz😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Áhh nekem nincs kemény kemény játkom, mert nem nagyon birná a gép 😃
0
0
0
0
Ruslan avatar
hardX írta:
Azt meglehet csinálni, hogy elinditok egy zenét gépen, és a játékot is elinditom, de abba leveszem a hangot, igy megy a játék de a zenét hallom. Ehhez már olyan hangkártya kell? Ha nem akkor hogy tudom megcsinálni?

ehhez nem kell speciális hangkártya. simán meg lehet csinálni hogy mondjuk elindítod a Media Playert vagy Winamp-ot és játék közben hallgatod a zenét. Ez csak annyit csinál hogy a processzort kicsit terheli (bár ez függ attól is hogy milyen kemény játékkal játszol)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Azt meglehet csinálni, hogy elinditok egy zenét gépen, és a játékot is elinditom, de abba leveszem a hangot, igy megy a játék de a zenét hallom. Ehhez már olyan hangkártya kell? Ha nem akkor hogy tudom megcsinálni?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
MaximumGame írta:
Kmisi99 írta:
Hát én az 5.1 et is leváltottam 2.1 re mert szerintem felesleges nekem semmi + élényt nem nyújtott az ha hallom hogy mögöttem is lődöznek

lehet már nagyot hallasz 😃

Ennek mi köze van ahhoz hogy nem élvezem ki az 5.1 et 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Kmisi99 írta:
Hát én az 5.1 et is leváltottam 2.1 re mert szerintem felesleges nekem semmi + élényt nem nyújtott az ha hallom hogy mögöttem is lődöznek

lehet már nagyot hallasz 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerintem nem sok. Egyébként millió dologtól függ. Pl attól, hogy milyen rendszerről beszélünk? 20ezresről, vagy 2 milliósról? Ilyen olcsóbb cuccokon inkább ronthat + 2 hangszóró, bár elég menőség azt mondani, h "öcsi, 7.1-em van." 😃
Aztán pl az se mindegy, hogy mekkora szobában képzeled el az egész mutatványt, egy 12m2-es szobába tuti nem erőltetném.
Zenét úgy is stereoban kell hallgatni, filmekre meg kielégítő az 5.1 (nekem), bár is 6.1-es az erősítőm, még sem gondolkozom a + hangszórón.
0
0
0
0
ticalpzs avatar
Szevasztok! Kezdő vagyok a hangtechnikában. Az a kérdésem, hogy van-e értelme a 7.1-nek? Mivel ha jó ltudom a filmek és játékok csak 5.1-ben vannak. Vagy nem?
0
0
0
0
laci503 avatar
Zoli73 írta:
Jó igazad van tényleg nem olcsó! De nagyon ott van ha meg kell szólalni! És azért nem hiába kerül annyiba amennyibe! Nekem 10 év munkájába került összehozni a cuccost de most nagyon egybe van és mind a filmnézés mind a zene mind a játék nagy élmény rajt!😆

majd 1x ha jó munkás ember leszek veszek egy jó cuccosat 😃 addig meg maradok a Panasonic hifi-nél 😃 meg a mini hifiknél 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Jó igazad van tényleg nem olcsó! De nagyon ott van ha meg kell szólalni! És azért nem hiába kerül annyiba amennyibe! Nekem 10 év munkájába került összehozni a cuccost de most nagyon egybe van és mind a filmnézés mind a zene mind a játék nagy élmény rajt!😆
0
0
0
0
bufy18 avatar
laci503 írta:
Zoli73 írta:
Nekem van egy Harman Kardon AVR 130 házimozi erősítőm 2 db AKAI CS-M3-as stúdió deck 1 db Pioneer PD 4700 cd lejátszó 1 db Technics direct drive lemezjátszó és ehez JBL N-center JBL PowerBass PB10 subláda frontnak egy pár Infinity háttérnek meg egy pár Jamo SL 60 mini és ez optikai kábellel összekötve a géppel! Na itt kezdődik a HI-FI!Nem magyzolni akarok de a Music Center az soha nem lesz HI-FI ezt csak összehasonlítás képpen írtam le!😉

azé mondom hogy drága mulatság az igazi hifi 😃
Nekem jó lenne egy olyan Panasonic hifi is 😃
Sőt én venni is akarok oylat csak a külső mélynyomósat 😃 csak azzal az a baj h Magyarországon nem kapható 😃

Hát igen...Hi-Fi be a határ a csillagos ég....mindíg lehet fejleszteni, nincs olyan hogy legjobb...
0
0
0
0
laci503 avatar
Zoli73 írta:
Nekem van egy Harman Kardon AVR 130 házimozi erősítőm 2 db AKAI CS-M3-as stúdió deck 1 db Pioneer PD 4700 cd lejátszó 1 db Technics direct drive lemezjátszó és ehez JBL N-center JBL PowerBass PB10 subláda frontnak egy pár Infinity háttérnek meg egy pár Jamo SL 60 mini és ez optikai kábellel összekötve a géppel! Na itt kezdődik a HI-FI!Nem magyzolni akarok de a Music Center az soha nem lesz HI-FI ezt csak összehasonlítás képpen írtam le!😉

azé mondom hogy drága mulatság az igazi hifi 😃
Nekem jó lenne egy olyan Panasonic hifi is 😃
Sőt én venni is akarok oylat csak a külső mélynyomósat 😃 csak azzal az a baj h Magyarországon nem kapható 😃
0
0
0
0
bufy18 avatar
Zoli73 írta:

Szép!Grat hozzá!
Csak sajnos ezt nem engedheti meg magának mindenki....sajnos!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
0
0
0
0
szabyy avatar
Hát nem teljesen, mivel be kell fizetni az adót, ami... ööö.... kinek is megy? na de mind1😃 De legfőképeen tényl az ember magáért tanul😃
0
0
0
0
bufy18 avatar
Jólvan!A nyarat én is várom!
Mindenesetre az biztos hogy csak magadért tanulsz, nem másért...
0
0
0
0
szabyy avatar
Én is ígyvok vele😃 azokat a napokat még szeretem is, amikor nem írunk dogát, vagy nem felelünk, de amikor már igen, az már kész rémálom, nemazért, nem vok egy rossz tanuló, csak utálok tanulni😃 De már várom a nyarat, mivel akk már jó lesz, de erre nem nagyon akarok kitérni, meg az off miatt is😜
0
0
0
0
bufy18 avatar
Ja hát tanulni én is utáltam, viszont suliba járni szerettem, sok volt a barát ott meg a jó nő...de a tanulás...pfff...
0
0
0
0
szabyy avatar
Én nem így vok vele, utálok tanulni 😆
0
0
0
0
bufy18 avatar
Köszi szépen!

Igen, azon szerencsések között vagyok akik elmondhatják hogy azt csinálják amit szeretnének!
Remélem előbb-utóbb mindenki így lesz ezzel!
0
0
0
0
laci503 avatar
bufy18 írta:
Hello

Nem tudom mennyire tartozik ebbe a topikba... de nekem van egy kis fogalmam a Hi-Fi-ről....bár inkább az Autóhifi-ről ugyanis Autóhifi szalonom van....

Lessétek meg!

[LINK]

Ezzel foglalkozunk pontosan:

[LINK]

biztos élvezheted a dolgot 😃 grat a szalonhoz 😃
0
0
0
0
bufy18 avatar
Hello

Nem tudom mennyire tartozik ebbe a topikba... de nekem van egy kis fogalmam a Hi-Fi-ről....bár inkább az Autóhifi-ről ugyanis Autóhifi szalonom van....

Lessétek meg!

[LINK]

Ezzel foglalkozunk pontosan:

[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
nekem meg jövőhéten jön meg az Edifierem... véééégre *.*
0
0
0
0
laci503 avatar
Zoli73 írta:
Gyerekek! Ti tudjátok egyáltalán mi az az igazi HI-FI! Mert én csak nagyon csilli villi music centert láttam itt képen de az nagyon messze van a HI-FI től!Senkit nem leszólni meg fikázni akarok csak egy kis fogalom zavar van a dologban!

én tudom mi az igazi hifi és tudom hogy ez nem az 😃 de az amien hifire te gondolsz nem olcsó mulatság 😃 illetve ki lehet olcsón is hozni ha pro emberke vagy 😃 ezek a hifik annyiból jók hogy 1 cuccba van minden belezsúfolva illetve ha úgy adódik könyebb hordozni is 😃 mert kisebb háziibulihoz van mér bennük erő ha olyat veszel de hát na 😃 biztos nem Audofil hangzása van 😃 az is biztos 😃 de nem is vacak azért 😃
0
0
0
0
szabyy avatar
Hát nekünk van egy 200 éves hifink, amin van 2 1m magas darabonként 150W-os hifi, meg még +2 kb olyan 75w-os hangfal a garázsban😃 hát nem valami nagy szám, de azért elég szépen szólnak, bár már kicsit torzít, de apám már rajta van a cserén (1éve rajta van) 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Gyerekek! Ti tudjátok egyáltalán mi az az igazi HI-FI! Mert én csak nagyon csilli villi music centert láttam itt képen de az nagyon messze van a HI-FI től!Senkit nem leszólni meg fikázni akarok csak egy kis fogalom zavar van a dologban!
0
0
0
0
laci503 avatar
hardX írta:
De ez a lényeg h nem akaro gépre kotni

nem akarod? Panasonic a te hifid 😃 beteszed a pendrive-t és lejátsza a zenét róla 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De ez a lényeg h nem akaro gépre kotni
0
0
0
0
hnemaria avatar
ok 😃 akkor kicsit megtévesztö az a 3 nagy hangfal ott a Sony nál 😃

gondolom nem a semmiért kell kifizetni azt, amit 😃
holnap leszekk bb.. megárt ez a 5 ora forum 1 huzalban 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
hnemaria írta:
80 at egy ilyenért ??😃 hogy szólna jobban a Sony nál?? láttad mekkora hangfalai vannak ? 😲
az nem ám egy kis mikro hifi. nagy nagy hangfalak azok 😃

hallottam már mind2-t szólni
alapból sony 540W 3 hangfalra Panasonicnál meg 600W 2 hangfalra.
Hallgasd meg mék szól jobban élőben 😀
am nagyobbak a hangfalai a Sony-nál a Panasonic-nak 😃
0
0
0
0
hnemaria avatar
80 at egy ilyenért ??😃 hogy szólna jobban a Sony nál?? láttad mekkora hangfalai vannak ? 😲
az nem ám egy kis mikro hifi. nagy nagy hangfalak azok 😃
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Hát azért nemhinném,hogy annál a hifinél jobban szól az X-530, havernak van és csak filmhez jó, mert mindenhova kevés, csak üvölt nagyobb hangerőn, a Z-2300m komoly volt,de hangerőben az sem a legjobb,2 hó múlva veszek Z-5500t,most Z-623 van,de nagyon nemjönbe a 2300 után, így a 906 se jön be( Az új tendencia Loginál: Szebb hangzás, kevesebb mély...) Ami persze relatív,mert nekem nem jön be
0
0
0
0
no avatar
Nekem is Logitch X-530-as van😜
Nagyon jól szól😀
Egyszer vettem még fel maxra, de a szekrényen összeborultak a képek és a könyvek😆
Nagyon brutál ajánlom mindenkinek😀
0
0
0
0
hnemaria avatar
igen. ezeket rá tudod kötni a gépre, egy szimpla jack csatlakozóval. vagyis zöld dugoka😀 a hifi hátuljára az input felirathoz rádugod a piros + a fehér kábelt és kész😃

de ha hangfalat akarsz akkor ez a tuti:[LINK]
Jo jo jo... nem kell megvenned mert drága 😃

Akkor itt van ez:[LINK]
ugyan ilyen van a féltesomnak.. szokott is szivatni vele rendesen.. elindít egy számot, felcsavarja, és kitörnek az ablakok, na meg persze a dobhártyám is 😃 nagyon tud ez is szólni 😀 és árban sem az a 100 ezres kategoria 😃

de ha már ebben a kategóriában gondolkozol, nem ártana beszerezni valami jó kis hangkártyát, mert hidd el, ha egy ilyen hangfalat rákötsz be fog hallatszani a sistergés az analóg bemenet miatt😀
nyugodtan erre is rákötheted, csak a gyártók által ez ellenjavallott 😀
te tudod 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció