Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Nem fordítva van rajta?
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Hali srácok. Amikor kapcsolom be a gépet az alaplapi speaker nem szólal meg. Tehát nincs az Pittyenés a bekapcsolásnál. Másik speakernél is ugyan ez a helyzet. Az alaplapom- asrock B85 PRO4. A gép hibátlanul működik... nem vettem észre semmi szokatlant. Mi a véleményetek?
0
0
0
0
no avatar
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2853464/computer-freezes-monitor-signal.html Sziasztok régebben már irtam ide, de ez a problémám mint ennek az illetőnek.. no signal monitor elsötétülés és hangberagadás.. tök véletlenül zene közben ha pl startmenű elöjön... ötlet?? Szoftver hiba?
0
0
0
0
Hunork avatar
zolcsi86: azért érdemes elolvasni reszler kolléga pár sorát is! Bár már említetted, hogy az NV a kedvenced, de valóban így van. Az 1060 egy olyan kártya, ami két évig kihúzza, utána az is akadályokba ütközik majd. Persze minden attól függ, hogy a játékfejlesztők hogy haladnak...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem MSI GTX 1060 Gaming X 6G van a gépemben.Számomra elég és megfelelő.Viszont ott a MSI RX480 Gaming X 8GB-os verziója.Árban kb az elsőnek említett 1060-asnál van.(Picivel olcsóbb is az RX480.) Bár jelenleg DX 11 alatt az 1060 a nyerő, de DX 12 alatt viszont az RX480. Emiatt nehéz döntés a két kártya közt választani.Szerintem ennél a pontnál az dönt kinek melyik fejlesztő cég felé húz a szíve.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem is az MSI GAMING X 6GB-t ajánlották 😃
Amúgy, nekem egy R9 280 OC-m van 3GB-s, és ő is kezd kifulladni a játékoknál már.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Hunork
Hát igen, főleg a mai játékoknál számít már öregnek a kártyám.
Köszi az ötletet, megnézem majd ezt a kártyát, amit mondtál.
Egyébként ha meg lesz a kártya, később ram bővítésen is gondolkozok, de nem tudom kell e a 16 Gb ram, vagy egyenlőre még elég a 8 is.
0
0
0
0
Hunork avatar
pc55555: Ha eredeti, akkor WIN10. A 8 a 10 "elődje", számos hibával. W7 már nem ajánlott, a támogatása is megszűnik majd. Teljesen felesleges beruházni rá. ha meg virágbolt, akkor a te döntésed. 😆

zolcsi86: hát sajnálom, hogy a hiba nem szűnt meg. De mint írtam, a 660 már öregecske, kezd kifulladni mai játékok alatt. Ha 1060-at veszel, akkor mindenképpen 6GB verzió, és az MSI Armor terméke nagyon jól sikerült.
0
0
0
0
Puffin avatar
pc55555: milyen géphez? Mire kell?
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok! Szerintetek melyik lenne a jobb? windows 8? Windows 7?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Többen panaszkodtak a backplate nélküli kártyáknál, hogy nagyon durván meghajlik, ezért én olyat keresnék amin van. Pl gigabyte, msi gaming x, asus strix. Az asus dualt kerüld el
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Akkor lehet félre értettem a boltban, hogy nem 4 es, hanem 6 Gb 😀
Mondjuk az csak jó, mert árban így is annyi marad, amennyit mondtak.
Csak nem egyszerű választani, mert ebből a 6 Gb osból is van több fajta, több árban.
Boltban 95.000 Ft ért mondták, de neten van ettől olcsóbban is, de drágábban is ilyen kártya...gondolom pár dologban eltérnek egymástól, de így nem tudom, hogy konkrétan melyik Geforce 1060 6 Gb kártya lenne a jó.
Van esetleg valakinek ötlete??
0
0
0
0
hashimoto avatar
zolcsi86: 1060 csak 6GB-s van, meg az általad említett 3GB-s 😀
De, jobban megéri a 6GB-s, lehet most egy kicsit többe fáj, de nem kell fél év múlva venned másik kártyát, mert elfogy a 3GB VRAM. 😀
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Nem változott semmi, ez az akadozás ugyan úgy megmaradt sajnos.
Tegnap voltam számtech boltban, új kártyát veszek, vagy Geforce 1060 3 Gb, vagy a 4 Gb os lesz. A 3 Gb olcsóbb, még gondolkozok melyik legyen.
0
0
0
0
Hunork avatar
Valami fogja a CPU-t. Vagy vírus. Vagy malware.
Nézd meg Feladatkezelőben, hogy hogy áll a CPU, melyik folyamat eszi.
Aztán víruskergetés, Malwarebytes program futtatása.
Aztán írd meg, mi változott. (vagy nem)
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!
A windows intézöm 10 másodperc után indul,szerintetek miért lehet ez ?
0
0
0
0
Hunork avatar
zolcsi86: hát reméljük. majd írd meg, hogy miképp alakult a helyzet. Változott, nem változott, jobb lett, vagy sem. Így mindenki tanulhat belőle.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Megtaláltam szerintem, csak nekem úgy van, hogy teljesítmény, kiegyensúlyozott, minőség...a teljesítményre raktam.
Erre most azt írja a gép, hogy így nő a képkockasebesség, de a görbe vonalak recézettek lesznek.
Majd kiderül 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
zolcsi86
Hú, fejből, lehet nem vágom, de megnyitod az NV COntrol panelt, és bal oldalt legfelül lesz Adjust image settings with preview. Egy NV logót látsz, alatta a beállítások: magyarul minőség, magas minőség, teljesítmény, magas teljesítmény.
vagy hasonló, tényleg nem vágom fejből. De biztos így van, és ott lesz.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Hunork
Kerestem az NV vezérlőpultban az általános beállítást, lehet hülye vagyok, de nem találtam.
Az hol van??
Vagy az energiagazdálkodási mód lenne az?? Ott lehet maximálisra állítani.
0
0
0
0
Hunork avatar
Nagyon szívesen! És nem vagyok mindenes. 😀 Csak az úttörő ott segít, ahol tud. 😆
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Hunork!
Újra köszönöm a segítséget, ha hazaértem melóból, kipróbálom.
Úgy látom te ilyen mindenes vagy ezen az oldalon 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
zolcsi86
Nem lesz baj, ez egy külön program és futtatod hetente egyszer, aztán ennyi.
Futás: az NV vezérlőpultban az általános beállítást tegyed Magas teljesítményre. A játékban kapcsold be a Vsync-et. Így max 60 fps lesz (ha 60Hz -es a monitorod), de nem is fog annyira ingadozni. Az olyanokat, mint post process, motion blur, antialising, shadows, water effekteket vegyed le minimumra, vagy akár kapcsold ki. (nem tudom fejből, milyenek vannak a két játékban, csak általánosságban írok) A textúra és objektumok meg legyenek inkább Medium-on.
VGA: A 660 hátránya a 192 bites memóriabusz, mert így csak 1,5GB-ot ér el "fullos" terhelésen, a maradékot csak 64 biten. Ezért simán előfordulhat, hogy akadozik a játék, mikor gyorsabban kell kirajzolni a tájat, objektumokat.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Februárban lesz 3 éves a gép, utána az első játék, amivel játszottam rajta a Far Cry 3 volt, de már az is ezt csinálta, vagy most a Witcher 3. De persze van olyan játék is, amivel semmi gond. Nincs max beállításon, de azért is írtam, hogy látszik közben, hogy nem szaggat, tehát hogy kevés lenne a gép hozzá, vagy lejjebb kellene venni a beállításokat, hanem amikor futok a játékban, közben akadozik a kép. Azért próbáltam úgy is, hogy minden beállítást levettem a minimumra, de akkor is megvolt ez az akadás. Érezni a különbséget, mert ha meg mindent maxra vettem pl a Witcher 3 ban, akkor már tényleg látszódott, hogy szaggat a játék, ez a gép már kevés hozzá. 1920X1080 felbontás.
Úgy hogy ez az akadás, vagy laggolás nem tudom mitől lehet. Drivert mindig frissítem, amikor jelzi a rendszer, kivéve az utolsót, mert arról én is olvastam, hogy nem lett a legjobb.
Ha letöltöm a Malwarebytest, az mellett nem lesz baj, ha van másik vírusirtó is a gépemen??
0
0
0
0
Hunork avatar
Szia!
Milyen játékokban, milyen felbontáson, milyen beállításokkal?
Beszéltünk, hogy a 660 kezd kiöregedni már, ezért új címeknél simán megeshet ez.
De első körben:
- futtass egy Malwarebytes keresést
- Driver frissítés mikor volt? vagy: az is előfordul régebbi VGA esetén, hogy egy régebbi driver alatt megbízhatóbb a működés. Nemrég került ki kettő NV driver is, melyre panaszkodtak a tulajok, mert belassultak a játékok.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!! Olyan kérdésem lenne, hogy több játéknál is észre vettem, hogy mintha akadozna a kép, talán laggolna, amikor megyek, vagy futok benne. Nem az, hogy szaggatna a játék mert nem bírja a gép, hanem ez az akadozás, vagy minek nevezzem.
Ez mitől lehet??
Választ előre is köszönöm!!
0
0
0
0
HPaja avatar
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az újabb Lenovo notebookok jók, megbízhatók-e? Ideapad 510-est néztem, szóval ez messze nem a "legendás" ThinkPad kategória. A szervízről hallottam, engem inkább a tartósság érdekel.

Ha nem lenne nagy kérés, a válaszokat priviben küldd el, mert az egyetem miatt nem tudom olyan gyakran nézni az oldalt. Köszönöm 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
H-ECTOR: erre utaltam én is. 😉
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
matieune
Milyen típusú a laptop? Ez lehet hardveres és szoftveres hiba is, bár én az előbbire mernék inkább fogadni. Lehet csak meglazult a szalagkábele a bill.-nek, de az is lehet hogy belecsöppent valami.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nekem hd6750-em futott fhd-ban full low beállításokkal 40-45 fps-sel
0
0
0
0
Hunork avatar
kocsy0123: HD6670 és GTA 5. 😲 Ugye nem FHD felbontáson és kimaxolva? 😉 Mert azt elhiszem hogy futott, de inkább 800x600 felbontáson és low, esetleg Medium beállítással.
De amúgy futtass egy Malwarebytes programot (hátha kaptál minert), driver frissítés. WIN reinstall sem árt, attól függ, mikor volt telepítve. És NV Vezérlőpultban legyen az általános beállítás Magas teljesítmény.
0
0
0
0
matieune avatar
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy nem olyan régen vettem egy Laptopot, nem egy csúcsmodell de nem is játékra van.
Igazából csak netezés, filmezés stb.. A lényeg hogy a napokban úgy alakult hogy újra kellett telepítenem a rendszert (win7 64bit)
Nem mondom hogy egy számtech zseni vagyok de már elég régóta benne vagyok ezekben a dolgokban, gép összeszerelés, rendszerek telepítése stb, eddig még bármilyen hibával találkoztam megtudtam javítani a gépet. De most elakadtam, a hiba a következő: Miután felraktam a Windowst és végzett a telepítéssel, vagy azonnal vagy késleltetve, de bejön a sugó ablak és egyszerüen nem lehet eltüntetni, vagy ha el is tüntetem kis időre rá újra és újra bejön ez mellett a legidegesítőbb az hogy amég az ablak megvan nyitva mást nem enged megnyitni, vagy ami már megvan nyitva ahoz nemtudok hozzá nyulni mert a sugót helyezi előtérbe. Ha a Google Chrome-ot nyitom meg ott a Chrome sugó jelenik meg, de van hogy elinditott programok súgói is megnyilnak, és tényleg nem egyszerü dolog bezárni őket, ráadásul ismételten előjönnek. Többször is megpróbáltam újra rakni a windowst azóta, gondoltam ha törlöm/formázom a vinyót akkor javul, de ugyan az a helyzet, talán hardveres oka lenne? Arra is gondoltam h az F1 lehet az oka mivel hogy annak használatával hozható elő a sugó is.. de nincs beragadva vagy bármi.. Kérem ha valakinek van valami ötlete az jelezze, előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
@Hunork
Csak azert furcsalom mert a gta v a regebbi radeon hd 6670esemmel nem csinalt hasonlot.
0
0
0
0
Hunork avatar
kocsy0123
Hát már bocsi, de ilyen konfiggal ne is akard játszani ezt a játékot kimaxolva... 😉
Kevés a VGA, a memória is éppen elég, és a CPU sem hűha.
Azért első körben a Vsync legyen bekapcsolva, így a monitorod frekije határozza meg az fps-t.
És nem árt lassan beújítani, ha a mai és a jövőbeni játékokkal szeretnél magasabb felbontáson és beállításon játszani.
(szvsz)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy amik játszok a GTA 5-tel akkor a játék random a 40-60 fps-em ledroppolja akár 0-ra, illetve ha a játékban gyorsan utazok akkor későn tölti be a pályát, objekteket stb. (gépem configja lejjebb) Ezek mellé még Rust-ba lenne olyan problémám, hogy a játék teljesen alap beállításokon dx9-cel kb 800x600-on adja ki a 60fps-t de itt is szint úgy fps droppokat ad a játék, beautiful vagy fantastic beállításokon a játék kb 5 fps-sel fut és befagy... Hónapok óta ez van. Valakinek valami ötlet?

Előre is köszi!

Windows 10
Amd FX-6300 3.5ghz
Gygabite Geforce GTX 750 Ti 2gb gddr5 128 bit
8gb 1866mhz hyperx ram
fsp hexa 500+
Asus m5a78l-mlx3 alaplap
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Nem rég került a gépembe két új RAM modul, ugyan olyanok mint a régiek. Mikor összesen 4 RAM modullal indítanám a gépet akkor a Boot Failure Guard jön elő, tehát valamiért nem bootol. Ilyenkor vagy megvárom azt a 10 másodpercet és hagyom elindulni a Windowst, vagy megnézem a BIOS-t. Ha az utóbbit teszem akkor azt látom, hogy az overclock beállításaim meg vannak, de induláskor figyelmen kívül vannak hagyva. Ha változtatok ilyenkor majd mentek és kilépek akkor a gép nem csinál semmit (be van kapcsolva, de nem kezd el bootolni). Így most a RAM-okat nem tudom 1866MHz-en használni és a CPU overclock sem megy. Mi a megoldás, hogyan tudnám megoldani ezt a hibát? (Írtam tomshardware-re, de ott nem kaptam eddig a kiírt kérdésre normális választ, csak azt tudta mondani valaki hogy az 1866MHz csak overclockkal lehetséges a RAM-nál, de ez engem jelenleg hidegen hagy, mert olyan sokat nem jelent hogy 1600 vagy 1866MHz-n megy.)
0
0
0
0
sanyi236 avatar
A mellékelt CD-ről telepítettem a drivereket. Először megpróbálom a driverrel a gyártó oldaláról, utána a többit. Köszönöm a segítséget, jelentkezem majd a fejleményekkel.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
sanyi236
Az Asrock weboldaláról töltötted le hozzá a legfrissebb drivert?
Az eszköz kezelőbe mit ír a 'Hálózati kártyák'-nál a windows?

Ha nincs ott semmi akkor nézd meg hogy a BIOS-ba engedélyezve van-e a háló kártya, ha ott van és ír valami hibát, akkor próbáld meg a gyártó oldaláról (innen: [url]http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A68M-DG3+/?cat=Download&os=Win8a64[/url] ) letölteni a legfirssebbet.

Ha viszont ottvan, és nem ír rá hibát, előfordulhat hogy hibás az alaplapodon a bemenet, ez esetben vedd fel a kapcsolatot a boltal ahol a gépedet vetted.
0
0
0
0
sanyi236 avatar
Helló! Bocsánat lehet rossz kategóriába írok. Olyan problémám van hogy a frissen összerakott gépen nem működik az internet. Win 8.1 64bit-es op rendszer van telepítve. Az alsó sarokban ott a kis ikon miszerint nincs internet kábel csatlakoztatva annak ellenére hogy be van dugva. A driverek kétszer is újra lettek telepítve de csak nem oldódik meg a probléma. Az internet kapcsollatal nincs probléma a WI-FI működik. Az ethernet porton egyik led sem világít. Alaplap: ASROCK FM2A68M-DG3+
0
0
0
0
Barni57 avatar
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
0
0
0
0
Keidzs avatar
pc55555: Hali Én jártam hasonlóan a daemon tools pro-val... Minden ISO megnyitásánál nem a már meglévő virtuális meghajtóba társította azt be, hanem újat hozott létre automatikusan. Lehet nálad is ez a helyzet. A beállításokon belül kitudod kapcsolni.
0
0
0
0
Hunork avatar
A 25 ettől még nagyon sok. Daemon ennyit nem hoz létre, pláne telepítéskor. Memóriakártya (főleg régebbiek) olvasók szoktak így szórakozni, hogy az összes formátumra egy meghajtót rendelnek hozzá.
0
0
0
0
Puffin avatar
pc55555: az a virtuális meghajtót a Daemon Tools tette oda. Ha azóta ilyen lassú akkor töröld.
0
0
0
0
Barni57 avatar
Sziasztok!
Windows 8-on a fájlkezelőm 20 másodperc után tud betölteni, mitöl lehet ? és arra is tudnátok e választ adni hogy megjelent 25 bd rom meghajtó a fájlkezelőmben és nem is magamtól hoztam létre. Meg letöltöttem a hivatalos próbaverziós DAEMON tools pro-t .
Válaszokat előre köszönöm!
0
0
0
0
Hunork avatar
Thomeee111: kizárt, hogy az VGA driver miatt lenne. Csinálj WIN tiszta telepítést. És rakd fel szép sorban ami kell: chipset, lan, aufio, vga driver. Ebben a sorrendben.
0
0
0
0
meszes17 avatar
Helotok,lenne egy problemam...Ezt a hibat azelott nem csinalta,most kezdte par napja...
Na szoval...
Idokozonkent foleg amikor torlok ki valamit lomtarbol,de valamikro jatek kozbe is lefagy a gep es aztan helyreall...
Lefagy,nem mukodik semmi,aztan 1 perc vagy akar 2 is...es aztan megy tovabb... nemtudom miert csinalja,friss windows eredeti gyari win7...
segitsetek mitol csinalja ezt?
0
0
0
0
Thomeee111 avatar
Hát konkrétan ha úgy gondolja, akkor semmi nem fut. 😃 Minden akad, rosszabb esetben még a cursor is, de csak és kizárólag az asztalon, a sajátgépen belül vagy a chromeon belül teljesen jól mozog a cursor.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hmm. Milyen pár dolog nem fut?
Akkor az legyen, amit írtam. Elsőre DDU, utána Malwyrebytes, Ccleaner, a vírusirtó, amit használsz. Kézzel törölj minden mappát, ha a DDU hagyott valamit maga után, ami NVIDIA szóval kezdődik.
Más ötlet egyelőre nincs, sok NV tulaj szenved ebben...
0
0
0
0
Thomeee111 avatar
Az a baj, hogy a hozzá kapott lemezzel néhány dolog nem fut, mert régi a driver. A legutóbbi 5 drivernél régebbi van fent.
0
0
0
0
Hunork avatar
Thomeee111:
A legutóbbi 5 NV driver egy rémálom. Rengeteg panaszt olvasni. DDU-val szedd le, és tedd fel azt, amit a kártyához kaptál (lemezről). Az új driverek amúgy sem sokat dobnának a 650 teljesítményén. Nézd meg így, és írj vissza.
Ettől még javasolt:
- WIN install, ha régen volt.
- Vírusirtó / Malwarebytes lefuttatása
- Alaplap chipset driver frissítése
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció