A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Ha csak egy partíció van jelenleg akkor EASEUS Partition Masster nevű programmal letudsz osztani belőle annyit amelnnyi kell a WIN 7 hez és utána arra telepítheted!
0
0
0
0
kalaoi avatar
Felszeretném telepíteni a win7et az xp mellé van egy 500gb merevlemezem csak nem tudom hogy csináljak neki másik particiót.
Előre is köszi!
0
0
0
0
RIbeni avatar
Windows 7-el hogy tudom előcsalni a DreamScene-t? Szeretném kicsit fefdobni az asztalomat.

Köszi előre is....
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Sziasztok!
Gondolkozom azon h veszek egy másik HDD-t, mert most van egy HDD-m és egy SSD-m utóbbin a rendszer, másikon a fájljaim, viszont ezen a gépen nem szeretnék vírust kapni és tesztelgetni sem ilyen téren, de ha beteszek egy másik HDD-t a gépbe és arra is felteszek egy Win7-et és mind2-ben letiltom h lássák egymást a lemezek (tehát a SSD-n lévő rendszer + a hozzá tartozó HDD illetve a másik HDD-re felkerülő Win7 ne lássa egymást) és van-e erre lehetőség a lemezkezelőben vagy vhol, és ebben az esetben jól gondolom h vírus sem menne át egyik-ről a másikra, vagy kéne vmi BIOS beállítás is ehhez?
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hogy tudom átállítanih csak egyszer keljen kattintani az ikonokra, ne duplán??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tgabika969 írta:
Köszi.Igen,tudtam hogy az egészet húzza,csak nagyon zavart az a keret.

Nincs mit😃
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Köszi.Igen,tudtam hogy az egészet húzza,csak nagyon zavart az a keret.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tgabika969 írta:
Sziasztok.Ezt hogy tudom átállítani,hogy ne csak a keretet,hanem az egész ablakot húzzam?
[LINK]

Ilyenkor is az egész ablakot húzod csak erőforrás spórolás miatt nem jeleníti meg. Így van beállítva neked. De átállíthatod a legjobb megjelenésre vagy magad is ki be jelölgetheted a következő helyen. Start---->Vezérlőpult---->Rendszer--->Speciális rendszerbeállítások----->Speciális fül(alapból ezen lesz)Teljesítmény résznél beállítások--->Vizuális hatások fül( alapból ezen lesz) itt már szerintem egyértelmű mi a teendő.

Gépedet elnézve mehet a legjobb megjelenés😃 Ilyen gépnél ez nem oszt szoroz😃
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
egy olyan problémám lenne, hogy nem tudom telepíteni a 64 bites windows7et

(gépem adatai
alaplap: ASUS M5A78L LE
videokártya: GIGABYTE ATi Radeon HD6570 1Gb OC
CPU: AMD Athlon II X3 450 BOX
ramm 1x4G + 1x2G )

valami kompatibilitási probléma lehet vagy valami egyéb

a választ előre is köszönöm

aprobléma megldódott ( rossz slotba volt a ramm )
0
0
0
0
Szykla avatar
Nekem ez a Paint van benne alapból, persze magyarul.

https://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2008/09/win7paint.png

De, viszont én ezt a Paintot keresem magyarül.

https://fc00.deviantart.net/fs71/i/2010/358/f/7/classic_ms_paint_in_windows_7_by_vishal_gupta-d35l2jn.png
0
0
0
0
sisko avatar
Szykla írta:
Halli az után érdeklődnék hogy, le lehet valahonnét szedni Win7-re a régi WinXp féle MS Paintot ( magyar ).
Mert amiket eddig találtam az mind angol volt. 😞

Nekem alapból benne volt magyarul.
0
0
0
0
Szykla avatar
Halli az után érdeklődnék hogy, le lehet valahonnét szedni Win7-re a régi WinXp féle MS Paintot ( magyar ).
Mert amiket eddig találtam az mind angol volt. 😞
0
0
0
0
kaizinger avatar
nekem mostanába kikapcsol a feladatkezelő és nem tudok rákattintani aztán engedélyezem müködik ujrainditom és megint letiltja magától nem tudom miért
0
0
0
0
kaizinger avatar
hát nem tudom nálam sikeresen megoldota a problémát😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rolimo írta:
A VGA-m 1GB-os !! NVIDIA GFORCE 630GT 1GB DDR5 . Én azt nem értem hogy hogy kerül oda plus 1GB ?

JA. Akkor miért van a gépednél 2GB írva? Na mind1. Fogalmam sincs. Ezt az alaplapi VGA szokta okozni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rolimo írta:
ASUS P5K-E WIFI-AP

Segítsetek pls

Azt mondom hogy a VGA eszik el 1 GB ramot....alá is húztam .

Alaplapodon csakugyan nincs integrált videokártya. Értem én mit mondasz de az nem lehetséges. A GT630 egy önálló videokártya. S nekem az fura, hogy dedikált videomemóriánál 1GB-ot ír mikor elméletileg neked 2GB-os van. Nézd meg GPU-Zbe is vagy AIDA 64ben is, hogy ott mennyi memóriát ír.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rolimo írta:
Olyanom nincs ...

Akkor tényleg nem tudom😃 Alaplapod pontos típusát kiírhatnád profilodba. Úgy könnyebb lenne.

Egyébként én nem hinném, hogy a te GT 630-ad 2GB-os. Dedikált videomemóriánál 1024MB szerepel.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rolimo írta:
Bekapcsoltam de semmi változás...

Akkor te is tiltsd le az alaplapi VGA-t.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Rolimo írta:
Memory Remap Feature . Nekem csak ilyen van 😲

ramappingot nem találom .....sehol nincs olyan.

Az ugyanaz csak kicsit másképp van írva. Kapcsold be vagy nem tudom milyen lehetőségek vannak ott😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kaizinger írta:
jah vágesz😀
kösszi ezt nem tudtam 😀 csak kicsit elfurcsáltam rajta😀

De csekkold le AIDA 64ben ha nem hiszed😃 ott írja valós és effektív órajelet is😃
0
0
0
0
kaizinger avatar
jah vágesz😀
kösszi ezt nem tudtam 😀 csak kicsit elfurcsáltam rajta😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kaizinger írta:
amugy nem tudom de láttam egy olyat hogy 400 mhz en mennek a ddr2 es ramok biosba pedig ramjaim 800 asok és a alaplapom is 800 mhz ramom

Jó értékeket láttál. Az a valós órajel. A RAMokat effektív órajelükkel szokták megadni. Szóval ha 400-at látsz az jó mert az effektív 800 MHz.
0
0
0
0
kaizinger avatar
amugy nem tudom de láttam egy olyat hogy 400 mhz en mennek a ddr2 es ramok biosba pedig ramjaim 800 asok és a alaplapom is 800 mhz ramom
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Számít a konvertálásnál a HDD is. Mondjuk nálam egy 7200 rpm vs 5400 rpm-ről van szó. Ott volt különbség, igaz nem sok.
0
0
0
0
JD9510R avatar
apetit1989: Köszi! Megoldódott a probléma 😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
rendben 😀 végülis jah 64 gb ot nem kéne leteliteni mert akkor ugyanott tartanék😀
amugyis ott van a külső 500 gb-os
meg egy belső 80 gb os
0
0
0
0
Devis avatar
akkor ne. win7+ egy böngésző aztán sztem többet ne
0
0
0
0
kaizinger avatar
persze értem azért gondoltam konvertálót meg ilyen videoconvert videovágot mert amikor beolvasa a fájlokat gondoltam gyorsabb lenne de meg fogadom a tanácsot amugy olyan 3-4 giga lehet a program
0
0
0
0
Devis avatar
ps-t ne tarts rajta. mondjuk helytől függ, hogy a konvertáló mekkora.
Sztem ne tarts rajta a rendszeren kívül semmit, max egy böngészőt.
Konvertálók általában procit kérnek, nem hdd-ssd sebességet.
0
0
0
0
kaizinger avatar
és egy 64 gigás szerintetek elég lenne a rendszernek photoshop meg konvertáló programnak?
0
0
0
0
kaizinger avatar
és kb milyen teljesitmény nővekedést várhatók?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A rendszer az mindenképpen gyorsabb lesz.
0
0
0
0
kaizinger avatar
akkor megvegyem?😀 hozzna gyorsulást a gépembe? pl bootolás idő? meg egyébb😀
(és tudom hogy nem játékra való nem arra fogom telepiteni)
0
0
0
0
Devis avatar
baromira megéri. nekem is hozhatnál 😆
0
0
0
0
kaizinger avatar
Ja és jut eszembe lehet nem ide tartozik ez a téma😀
viszonylag olcson hozzá tudnék jutni egy ssd-hez egy számtech boltba (tudjuk hogyan)
érdemes lenne vennem olyat?erről lenne szó)64 Gb OCZ Agility 4)
12 e ft ért tudnám megvenni
0
0
0
0
kaizinger avatar
https://kepfeltoltes.hu/121102/k_p1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ugy nézki sikerült a biosba beállitanom letiltotam az integrált videokártyát meg a ramappingot enabledre raktam

és még több pontot is kaptam a élmény indexbe
https://kepfeltoltes.hu/121102/k_p2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem is 4 gigát ír ki itt.
0
0
0
0
Devis avatar
Rolimo írta:
kaizinger: Beszéltem szervizes haverommal és ő mondta hogy a rendszer raktároz el 1GB-ot magának. 3GB mehet játéknak de viszont ha igényli a játék a 4GB-t akkor azt is használhatom csak a háttértárban futó alkalmázosak blokklja.

Nekem nincs is integralt VGA-m !!! 😀 Mondom a rendszer raktáz ...így a jó ha a rendszernek van 1GB és még neked van plussod 😀

ezt a baromságot úristen...
https://kepfeltoltes.hu/121102/423575050N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
fura, nekem nem ír ki ilyet.

Gondlom nem olvastad végig amit írtam, remappingot kapcsold be.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Ezt nagyábol nekem igy sikerült levágnom
mert jelőli hogy 4 gb ramom van
de mellete zárojelbe írja 3,30 valamenyi használható)
és énis olvastam hogy elvileg a win7 lefoglalja magának ramtol függöen hogy mennyire van neki szüksége

csak van egy haverom neki semmi ilyen nincsen csak 4 gb feladatkezelőbe is 4 gb ot mutat neki! és ő se tudja miért
0
0
0
0
kaizinger avatar
megprobálom akkor is kikell azt kapcsolni ha nincs használatba a integrált vga?
0
0
0
0
Devis avatar
2 lehetőség van:
1: integrált vga megesz 1gb-ot, szóval bevan kapcsolva biosban. Kapcsoljátok ki és jó lesz.
vagy
2: biosban a memori ramappingot kapcsoljátok be.
0
0
0
0
kaizinger avatar
nálam is ugyanez van 4 gb ramom van de csak 3, valamenyit használhatók belőle
0
0
0
0
zooooo avatar
Oké kösszönöm a gyors választ.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
JD, driver hiányzik, sound control panelben van elállítva valami, mute-n van, ha realtek ketyeréd van, a managerben vannak összekeveredve a csatornák, hirtelen ennyit tudnék mondani.
zoo, a flash töröld a gépről, és rakd fel a legfrissebbet, hátha segít.
0
0
0
0
zooooo avatar
Sziasztok nekem olyan problémám lenne hogy a netes videok nem jelennek meg.A youtube-on lehet videot nézni de pl: a napiszaron meg az online filmes oldalakon nem.Szerintem valami letörlődött a gépröl csak nem tudom mi.Már megprobáltam mindent frissitettem meg ilyenek de semmi.
0
0
0
0
JD9510R avatar
Miért van az hogy Windows 7 ultimate Sp1-en nincs hang?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció