Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Matthew1994 avatar
Azért ez nem ilyen fekete-fehér! 😃 A barátnőd nem fog túlmelegedni ha kínai ruha van rajta. 😃 És ugye itt pont az volt a baj. 😃
0
0
0
0
Omis avatar
Ez durva:"elég gagyi a házad ahhoz a konfigurációhoz"
Ha barátnődön van egy márkátlan ruha és dögös a csajod akkor vedd le mert hozzád túl olcsó?😃😃WTF😜
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Vagy ha hajlandó vagy többet költeni, akkor a DeepCool Dukase V2 is egy ***a ház! Az olyan 15-16k!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
DeepCool Tessaract BF például nem rossz ház, főleg 8500Ft-ért. Legalább egy ilyenre érdemes lenne beruházni.
[url]http://www.emag.hu/deepcool-tessaract-bf-szamitogephaz-mid-tower-atx-fekete-tesseract-bf/pd/D35K3MBBM/?ref=similar-exp_center-1_2&recid=iqcusbxg-73j8hk1m35h-C.c17_a185.S.SIMILAR.U.65179-1x5pr47[/url]
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából elég gagyi a házad ahhoz a konfighoz, szerintem cseréld le mihamarabb... 10-15k között már vannak jó házak! ami alsótápos, és nem lesz gond!
0
0
0
0
Puffin avatar
dave500: Gigabyte Superb 550-es táp egy hulladék! Cseréld le minél előbb!
0
0
0
0
Omis avatar
hadrverapron csaptál le rá?😃
0
0
0
0
dave500 avatar
Közben vettem új hűtőt. Zero Infinity Free Flow+ -t. Ezzel 4,9 Ghz 1.420 V mellett, és stabil, de ezzel hűtővel meg az a bajom, hogy 90 fokkal el kéne forgatni. Így a tápfelé fújja a levegőt, és az nagyon nem jó.
Nincs valami átalakító erre?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem igazán... az inkább veszélyes a socketre nézve, a kevés paszta inkább okoz hűtési gondokat.
0
0
0
0
Bronson avatar
az nem olyan vészes tuning, bírnia kéne annak a hűtőnek... valami más lesz a gond. a feszkót manuálisan állítottad be?
0
0
0
0
Omis avatar
Csodálkozol hogy szinte forr a cpu?
hiszen +1000Mhz-t emeltél az marha sok😃
azt a k-....a😃
ekkora emelésnél már igencsak víz kellene😃
ha tévedek bocs😜
0
0
0
0
dave500 avatar
Nem volt új, használtan vettem a géppel, de kidobom a francba, szerintem sérültek a hőcsövek, egyszerűen lehetetlen, hogy nem elég..

Aida 64, hwmonitor, minden ilyen hőfokot ír (na meg 90 foknál kikapcsol, és volt rá példa)
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
A hűtő új volt amúgy? És biztos rendesen rajta van? Mert ha a hűtőt hozzávetted akkor remélem nem felejtetted el levenni a fóliát! 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel nézed a hőfokot? mivel stresszeled?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Ez nekem új basszus... Esetleg kérdezz szakembert mit tud mondani, de ha nem muszáj ne vidd el szervizbe mert a gatyádat otthagyod!
0
0
0
0
dave500 avatar
"Így vettem", a biosba így volt beállítva.
De a hűtő akkor sem meleg, közvetlen a procinál sem, a hőcsövek alig kézmelegek. A bordák egyáltalán nem melegek. A ventije is szobahőmérsékletű levegőt fúj miközben 80 fokos.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Hát erre már nem tudok mit mondani... Ez nagyon fura! És mióta van tuningolva a proci?
0
0
0
0
dave500 avatar
Hirtelen nem jut eszembe, de 0,5g-os volt 800 Ft. X alakba raktam rá, mint eddig mindig. Hőcsövek ugyanúgy langyosak.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Ööö... Az akkor probléma... Milyet vettél? És hogy kented rá?
0
0
0
0
dave500 avatar
Újrapasztáztam a procit, semmivel sem lett jobb.
4,6 Ghz, 1.38V, 80 fok.. bosban 52. FX8320.
0
0
0
0
no avatar
Egy Zalman ZM-T3-at, nem nagy eresztés, de a célnak megfelel.
0
0
0
0
Puffin avatar
Attól függ milyen házat néztél ki.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem van a házamban 3 db F12 TC ventilátor is.1000-es fordulatig elég halknak mondható.Ha maximális fordulaton megy akkor van némi hangja de nem vészes.Legalábbis számomra.Jól mozgatja a levegőt. Nekem az alsónak a hőérzékelő szála a VGA hűtőbordájába van dugva hogy ha kell több lebegőt szívjon be.(Bár ha a VGA-n felpörög a ventilátor akkor az elnyomja a F12 TC hangját.) Árához viszonyítva mondhatni egész jó.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Fasyleroen: Nekem is kettő darab Artic F12 van! Teljesen jól működnek! 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali!

Új házat tervezek a nyáron, mivel a mostani nem sokat ér, és ehhez szeretnék 2db 120-as ventit venni.
Artic F12 TC-t néztem ki. Vélemények róla? Vagy valami mást vegyek?
0
0
0
0
Puffin avatar
Zsolt16: abszolút nem volt hangos.
0
0
0
0
dave500 avatar
Rendben, hétfőn veszek!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Hát erre sajnos nem tudok mit mondani, volt már dolgom jó néhány AMD procival, de ilyet nem tapasztaltam. De minden esetre majd ha újra van pasztázva (valami beszámíthatóval 😃😉 akkor írj, hogy mennyit változtak a dolgok! 😀
0
0
0
0
dave500 avatar
Még egy dolog.
Aidaval nézem, a cpu kupak bő 25 fokkal melegebb, mint a magok. Ez ilyen AMD-s sajátosság, vagy ez is a rossz pasztázás eredménye?
Mindenképp valami normálisat fogok venni, mert a régi C2Q-om 1.5 5 V-on 3.6 Ghz-en (igaz teszt erejéig) Egy Zalman CNPS 9500 AT-val sem ment 90 fok fölé, ami lényegesebben kisebb hűtő mint ez, akkora feszültségen meg fűthetett azis rendesen.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Még az is meglehet! Én a helyedben nem apróznám el a paszta vásárlást! Amit ajánlani tudok az MX4, Noctua NT-H1, vagy Antec Formula. Vagy a Thermal Grizzly cuccok is jók, de az már nagyon drága.
0
0
0
0
dave500 avatar
Alap órajelen, alap feszültségen a biosba 50 fok.. néztem is nagyokat.
Valamilyen ezüst színű noname, ráadásul elég kevés volt (csak muszáj volt összerakni a gépet így is)
Normális pasztával mennyi javulást reméljek? Én minimum -20 fokot gondolok egy ekkora hűtőtől..
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
És milyen paszta van rajta?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igen akkor ott gond van. Pasztázd újra. A cpu valamiért nem tudja átadni a hőt a hűtőnek.
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy valami gond van a hűtő és a proci hőátadás között, ha alapjáraton kb. 35-40 fok a CPU, viszont 100%-os terhelésnél szinte azonnal feulgrik 75-80 fokra. AMD FX 8320-ról van szó, 4,6 Ghz-en, 1.38 V-on.
A hőcsövek kézzel fogva alig langyosak. Scythe MINE 2 hűti a procit.
0
0
0
0
no avatar
Piero: Nem volt nagyon hangos?
0
0
0
0
Puffin avatar
A Macho jó hűtő, volt olyanom.
0
0
0
0
no avatar
Hali srácok! Kinéztem 2 cpu hűtőt

1. [LINK]

2.[LINK]

Szerintetek melyik érné meg jobban?

A házba max 155mm magas hűtő fér bele...
0
0
0
0
Joker avatar
Oké köszi a segitséget.Pár száz forint nem számít,meg ez a bolt közel van hozzánk.😀
0
0
0
0
Puffin avatar
A Rajintek szerintem jobb. PCX-en kicsit olcsóbb: [LINK]
0
0
0
0
Joker avatar
Jó reggelt.Kinéztem két olcsó procihűtőt,csak nem tudom melyik lenne jobb.Tudna valaki segiteni?
[url]http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=2&group=27&product=11127[/url]
vagy
[url]http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=2&group=27&product=22031[/url]
0
0
0
0
Omis avatar
az lehet de akkor is tud mihez viszonyítani😃
És egyébként milyen cpu hűtőd van?
0
0
0
0
Joker avatar
Jó lessz ez.Ha túlmelegszik úgyis elkezd majd sípolni azt kikapcsolom😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Azzal az a baj h a borda hőmérsékletét kapod meg nem a prociét 😃
0
0
0
0
Omis avatar
ha nem hiszel a programnak fogd meg kézzel a hűtőbordát aztán ha éget akkor 84 fokos ha csak meleg akkor 41😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Az everest am is egy őskövület, mai gépeknél alap h problémázik.
AIDA64 revelánsabb.
0
0
0
0
Joker avatar
reszler112233
Windows 8.1 em van és a legujabb trial verziós aida extreme.Remélem ez mutatja jól,mert akkor végre megnyugszom.Néztem játék közben is mit csinál,de nem akadt meg ilyesmi mintha meleg lenne.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha jól látom Windows 10 van a gépen.Ha ez így van ne csodálkozz hogy az Everest fals értéket mutat. Nekem Windows 10-ben az új gépnél még az 5.30-as Everest-nél egy újabb kiadású Aida sem mutatott jó értékeket.Sőt több alkatrészt fel sem ismert.Legfrissebb Aida kell hozzá hogy mindent jól és megfelelően írjon ki.
0
0
0
0
Joker avatar
Na letöltöttem ezt az aida 64 et és ez meg normális értékeket mutat.Akkor most melyiknek higgyek?
https://kepfeltoltes.hu/160630/N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
Szedd szét újra! Valami ott nem stimmel.
0
0
0
0
Joker avatar
Ha a magok egyenkét 50 fokosak,akkor nem kéne a cpu nál is annyinak lenni?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció