Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
laci503 avatar
nemtudom medig normális de szeirntem az sok 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
jaja😆 viszont van egy kérdésem,az alaplap hőmérséklete meddig normális?mert game közbe azér felmegy 60-70reB)
0
0
0
0
laci503 avatar
aha én nem vágo a dolgokat 😃 😆 mindenesetre érdekes 😃 RAMDAC 400Mhz memória órajele 800Mhz Magórajel 650 Mhz

http://www.giga-byte.hu/products/vga/specs/gv-n95toc-1gi.html

a honlap szerint
0
0
0
0
destroyer91 avatar
hát ha nálam 800 és jobb a karid,igy teljességgel az😆amugy a gpu-z nekem is 400nak firkálja😃
0
0
0
0
laci503 avatar
jah 😃😃😃 😆 de szeritned is lehetelen hogy a DDR2es memória 400Mhz?? 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
na nálam nem gamer hud hanem vmi smartdoctor vagy mi a rák van😆 de ez rendesen irja 800nak😉
0
0
0
0
laci503 avatar
nekem az a bajom hogy a gamer hud 400Mhz-t ír a memóra de viszonbt a neten a www.pcx.hu -is 800 Mh-t ír... de viszont egy DDR2es memó meg nem lehet 400 Mhz tudtommal 😃 szóval nemtom 😆
0
0
0
0
destroyer91 avatar
550 a mag , 800 a memória,shader meg 1375 , most ugy kb 60al toltam feljebb őket, és game közbe 66-68 fokra megy a kari😉
0
0
0
0
laci503 avatar
aha és mennyi az eredeti órajele?
0
0
0
0
destroyer91 avatar
10 mhznként próbálgatom de nem nagyon ízlik neki😳 egy game má exe hibával kilépett azóta pedig csak 60 fokra megy fel game közben...😕
0
0
0
0
laci503 avatar
nm 😃 és eddig mennyiről mennyire próbáltad meg felhúzni?? 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
sehogy 😃 én oylanrol nem tudok ami game közbe is mutatja 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
az oké de everesttel hogy tudom kiiratni,hogy ne kelljen mindig tálcára nyomkodni game alatt,hanem közbe is lássam?
0
0
0
0
laci503 avatar
ha uyganaz a gamer hud van nekedis fenn akkor kiírja oldalt... vagy tőlcsd le az everestet és azis kiírja... www.letoltokozpont.hu írd be everest és a legújjabat tőlcsd le // ja és próba változat de az ne zavarjon 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
vmi progit mondjon vki pls,amivel game közben is látom a gpu hőmérsékletét😉
0
0
0
0
destroyer91 avatar
jaja nekem is fennvan a driver cd-n és elég jól használható😉 csak nem vagyok profi a témában😆
0
0
0
0
laci503 avatar
én úgy tom ha jáccol ne legyen 80 fok mert besül a memória vagy mi 😃 én ennyit tok 😃 nekedis van a gamer hud?? 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
megtaláltam a driver cd-n a progit és úgy tűnik mükszik is😉 viszont tanácsokat adhatnátok h hogyan huzzam a kártyát? és mekkora lehet a maximum hőmérséklet alapon és játék közben?😀
0
0
0
0
laci503 avatar
nekem van a Driver CD-n Gamer hu nevezetü program... ott elvileg lehet húzni... de ha lentébb veszem akkoris kiírja hogy tönkremehet a VGA 😆 de ha fentébb húzom akkoris 😃 csak ha ott fleis húzom vlaameddig akkor nincs mivel átálíltaom a VGA ventit 😃 és bizti túlmelegedne 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
ja eddig az volt amit a win 7 alapból feltett,most tettem fel de szarik rá még mindig a gép...rohadt idegesitő😠más progit nem tudtok amivel lehet huzni?
0
0
0
0
laci503 avatar
http://www.nvidia.com/object/winxp_190.38_whql.html
ez a legfrisseb Driver ha ez van fenn neked akkor passz 😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
hy all rivatuner-ben a driver settingsnél azt irja h no supported drivers detected for this display adapter,elvileg a legfrisebb driver van fenn...de most emiatt nem tudom huzni a karit😕 vki ötlet?😆
0
0
0
0
MaliDual avatar
nekem simán húzás nélkül a fuel-nél ment föl 81 re.
0
0
0
0
laci503 avatar
az a baj hogy az elején ugye mongya a videoban hogy átlehet álíltani a ventillátor sebességét... na mostmár nekem nem álíltja át egyűltalán... nem hallacódik hogy jobban pörögne és az everest is uyganazt a hőfokot mutatja...nemtudom mi lehet a baj... // egy másik kérdés : addig lehet húzni a video kártyát még nem lessz játék alatt 80 fok???? szal ha 80 fo kalatt van mongyuk midnig akkor nem lehet baja? vagy ezt rosszul értlemeztem? előre köszi a választ 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
köszi ezzel ellszek 1 ideig 😃 aztán ha nem megy akkor majd megitn írok 😃
0
0
0
0
tomtiraz avatar
mindig csak keveset emeld,játsz vele majd nézd a hőmérsékletet,ha magasra emeled a memória sebességét akkor játék közben grafikai hibákat fogsz látni.Én még futtatnék közben valami fraps-mérőt,hogy tudjam valóban érdemes-e a tuning.ja és ez is egy jó tuningoló progi:RivaTuner itt találsz róla videót is:http://videosmart.hu/video/hogyan-huzhatjuk-fel-grafikus-kartyank-sebesseget
0
0
0
0
laci503 avatar
meg még 1 oylat is szeretnék kérdezni hogy a 9500 Gt nek mekkro a memória sebessége ?? 400 vagy 800?? honlapokon néztem hogy 800 de everest 400 ír ki... meg a gamer hud is... na most meddig leehtne ezt fentébb húzni?? úgy hogy ne legyen kára?? tudom írtátok a fórumban már de ne mtalálom hol... szóval előre is kösz ia segítséget 😃
ja mg még annyit hogy jáccás nélkül most 52 fokot ír az everest valami GPU diódára és az hogy jó e
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a gamerhud-al lehet.Valaki megnézné az alaplapomat és megmondáná hogy lehet e rajta tuningolni vagy nem?Mert én sehol nem láttam olyat.
0
0
0
0
laci503 avatar
azt szeretném kérdezni hogy egy Gigabyte Nvidia 9500GT DDR2es 1 gigás VGA-t lehet e tuningolni valahogy?
0
0
0
0
Lizard avatar
krisz153 írta:
nem tudja valaki hogy lehet e húzni a vga-t az nvidia control panelben és ha igen hogyan

riva tunert használj!jó kis progi
0
0
0
0
jumbo avatar
hunter93 írta:
vargesz írta:
Az én procimat meddig tudnám húzni..és hogy tudnám felhúzni?? Azt tudom, hogy a bios-ba kell, de valaki elmondaná, hogy hogy kell...mert már régen húztam(és nem is ezt)

első lépésnek 2.2 Ghz-et javaslok. De gyári hűtéssel kb. max 2.3 v. 2.4 Ghz -et javaslok.Közbe nézd meg everestben a hőfokokat. Egyszer így simán. Majd ahogy fokozatosan húzod (54 fölé ne menjen terhelésnél). Húzni a biosban kell. legkönnyebb módja a BUS gyorsítása. Vigyázz csak finoman lépkedj!

az everest helyett inkább[LINK] ajánlom hőmérsékletet figyelni
0
0
0
0
NoysR avatar
kösz..majd szólok ha elakadok😃😃😃
0
0
0
0
hunter93 avatar
vargesz írta:
Az én procimat meddig tudnám húzni..és hogy tudnám felhúzni?? Azt tudom, hogy a bios-ba kell, de valaki elmondaná, hogy hogy kell...mert már régen húztam(és nem is ezt)

első lépésnek 2.2 Ghz-et javaslok. De gyári hűtéssel kb. max 2.3 v. 2.4 Ghz -et javaslok.Közbe nézd meg everestben a hőfokokat. Egyszer így simán. Majd ahogy fokozatosan húzod (54 fölé ne menjen terhelésnél). Húzni a biosban kell. legkönnyebb módja a BUS gyorsítása. Vigyázz csak finoman lépkedj!
0
0
0
0
NoysR avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a power strip nemjó egy mhz-et húztam ozt már fagyogatott le
0
0
0
0
hunter93 avatar
az nvidia control panelbe sehogy, keress ra a gugliban a power strip-re, de aztán ésszel tuningolni!
0
0
0
0
krisz153 avatar
nem tudja valaki hogy lehet e húzni a vga-t az nvidia control panelben és ha igen hogyan
0
0
0
0
Palsa avatar
Ez a téma amiben kicsit láma vagyok! Procimat nem birom tovább húzni, pedig bírnia kéne, meg ramot se ártana kicsit, de nem nagyon értek hozzá, Biosban huztam a procin 330 mhz-et de sztem az semmi egy 2,66-os dualcore-ból, lehet az alaplapom kevés, na a lényeg kérlek benneteket segítsetek, Procit és Ramot huzni😃
0
0
0
0
destroyer91 avatar
Akkor nézzetek át pls a Videokártyákról minden topikba,oda leirtam a problémát,csak nem reagál rá senki😢
0
0
0
0
demi3223 avatar
Ez így van.
Főleg ha ati.😀
0
0
0
0
toopa avatar
destroyer91 írta:
Hy all! Vki ért a videókari húzáshoz?😃

Szerintem írd le nyugodtan mit szeretnél tudni, ha valaki tud segíteni úgyis megteszi. 😉
0
0
0
0
destroyer91 avatar
Hy all! Vki ért a videókari húzáshoz?😃
0
0
0
0
demi3223 avatar
Attól függ h menyit akarod majd fejleszteni
0
0
0
0
Ferrari avatar
sztem is esetleg 550 vagy 650W, annál több nem kell
0
0
0
0
Zaktarada avatar
alaplap: http://www.aqua.hu/asus-p5qc-alaplap-52066.html
memória: http://www.aqua.hu/2gb-1066mhz-ddr2-ram-kingston-hyperx-2x1gb-khx8500d2k22gn-cl5-68060.html
proci: http://www.aqua.hu/intel-core2-quad-266ghz-dobozos-socket-775-q8400-66210.html
videókártya: http://www.aqua.hu/asus-radeon-eah4890htdi1gd5-1gb-ddr5-pciexpress-64890.html

Mekkora tápot vegyek hozzájuk?
meg nem itt veszem meg a dolgokat.egy kicsit drága
0
0
0
0
no avatar
😆 amd-t vegyél matyi má mondtam 😆..... ja de minek neked akkora gép ha véreset nem jáccol ? 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
ez attól függ mennyit szánsz rá?
0
0
0
0
NXleryGT avatar
Van egy Intel inside celeron om most fogok venni uj gepet mijet vegyek ??? AMD t vagy INtelt ??????? Inkább jáccni szoktam mint dolgozni rajta ...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció