Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csak mert árban ugyan annyi 😃?
Melyik a jobb?
AMD Athlon II X3 450 vagy amd athlon 2x 250
Még szép, hogy az X3.
AMD Athlon II X3 450 vagy amd athlon 2x 250
Melyik érné meg jobban?
Egy 1090T 26-ért vagy egy FX-8120 (OEM) 33-ért?
inkább az FX
Egy 1090T 26-ért vagy egy FX-8120 (OEM) 33-ért?
1.Mit jelent a processzoroknál ez a C3, C2 stepping, van ennek valami jelentősége?
2.Az én alaplapomba(Asrock N68C-S UCC) egy AMD Phenom II X4 945 CPU BOX-ból mind2 steppinges proci belemenne?(A gyártó oldalán már megnéztem és oda mind2 odavan írva de azért biztosra megyek és megkérdezem.)
A válaszokat előre is kössz!
azok kb a verziószámok.
Ha mindkettő oda van írva akkor értelemszerűen belemegy... Máshonnan mi sem tudjuk 😉
2.Az én alaplapomba(Asrock N68C-S UCC) egy AMD Phenom II X4 945 CPU BOX-ból mind2 steppinges proci belemenne?(A gyártó oldalán már megnéztem és oda mind2 odavan írva de azért biztosra megyek és megkérdezem.)
A válaszokat előre is kössz!
Azt a gépet felesleges lenne fejlesztgetni. Inkább gyűjts valami értelmesebbre. Bár azt a pár ezret még egy 2 magos intel megérhet.
Tudtam,hogy ez lesz rá a válasz,de nem szándékozom újat venni tehát a kérdés marad,de azért köszi 😀
Le szeretném cserélni a Pentium4-es procit egy PentiumD-ra...csak azt nem tudom,hogy melyik lenne a legmegfelelőbb egy GeForce 210-es 1GB-os videókari mellé.
Előre is köszi!
MBO ASRock M3A770DE AMD770 SAM3 ATX
evvel a procival
AMD Phenom II X4 965 szerintetek jó választás?
meg egy 500W táp elég lenne neki?
zsubnalov: attól függ mennyiért. 775 ma már nem éri meg játékra, de ha olcsón megtod szerezni akkor vedd.
10,000 az olcsónak számít?
Ha valóban alaplapot és procit akarsz akkor nehogy 775 öt vegyél. AM3 mas amd-t ajánlok sokkal de sokkal jobb
alaplap kb 8-10 000 ft ért már lenne proci 10 000 körül egy 2 magos athlon 2 es és a ddr3 mas ram jóval olcsóbb mint a ddr2 es lényegében fele annyiba kerül.
zsubnalov: attól függ mennyiért. 775 ma már nem éri meg játékra, de ha olcsón megtod szerezni akkor vedd.
Nem is tudom...
Látom alaplapot is akarsz venni, ne tedd.
Gyűjts még egy kicsit, és vegyél egy újabbat (=jobbat)
Még azt halottam,hogy az IB nem támogatja a PCI 3 csatlakozót
Pont az Ivy Bridge jelenleg az egyetlen architektúra, ami támogatja.
már szerkesztettem😊
http://pr*cessors.findthebest.com/compare/122-833/Intel-i7-2600K-vs-Intel-i5-3570K
*=o
Még azt halottam,hogy az IB nem támogatja a PCI 3 csatlakozót
Pont az Ivy Bridge jelenleg az egyetlen architektúra, ami támogatja.
továbbá alapból elbírja az 3750k az 1600Mhz-s ramot.
Na akkor így a 2600K. BF3 multiban egy gtx 590 mellett is alig volt leterhelve alapórajelen.
Erről a prociról még nem is halottam.😃
jobban melegszik,de elvileg jobban is bírja.
Majd később,ha vettem proci hűtőt akkor akarom felvinni 4 Ghz-re de csak akkor,ha az alap nem lesz elég.
leírtam,hogy az ár ugyanannyi lenne,csak azért érdekel.
i7 2600k vagy i5 3570k?
Az i7 8mb L3 cache-ja van,és virtuálisan nyolc szálon fut(ha jól tudom)
Az ár az kb ugyanannyi lenne,mert az i7-et használtan venném.
Játékra használnám főleg.
http://pr*hardver.hu/teszt/ivy_bridge_az_otodiken/jatekok.html
*=o
Csak ezt az egy tesztet találtam,ami számomra érthető volt.
További tesztet, véleményeket várok.
De am lehetséges.
Remélem elfér😃
Amiket olvastam én is úgy gondolom.
Köszi a válaszokat!😃
Amiket olvastam én is úgy gondolom.
Köszi a válaszokat!😃
Amd Phenom II X4 955-re milyen hűtő szükséges?
az alaplap az gigabyte GA-970A-UD3.
Pfú, de rohadt ocsmány egy hűtő 😂
Viszont ránézésre elég komoly hűtést biztosít, csak jól kell méregetni, mert nem hiszem, hogy minden sarki házban elfér 😉
Thermaltake Commander MS-I VN40001W2N-be belefér?
egyébként 965-re kéne ugyanúgy jó rá?
Viszont ránézésre elég komoly hűtést biztosít, csak jól kell méregetni, mert nem hiszem, hogy minden sarki házban elfér 😉
Thermaltake Commander MS-I VN40001W2N-be belefér?
egyébként 965-re kéne ugyanúgy jó rá?
Bence1997: 2500k
Intel Pentium Dual-Core E6500 2x 2,93GHz
A Brocken nekem is jobban tetszik. Venni egyet használtan 8K körül (Egy alumínium tömb csak nem hibásodik meg) és rá egy normális ventit.
Úgy tud meghibásodni, hogy el vannak hajolgatva a lamellási, vagy picit elválnak a heatp.-tól és már is kevésbé hatékonyak.
Képeket kell kérni .D
Hát a passzívban azért ne reménykedj 😃
Jobb ha van rajta egy 600-800rpm-es venti, annak 0 hangja nincs még ha a füled odateszed sem. Én is így használom az én hűtőmet. Nem is ragad bent a meleg.
A gépház levétel sem jó ötlet, nincs légáram és porosodik. Hűvösebbek a cuccok ha fent van az oldallap és ki van alakítva egy kellemes légáram.
Lehet más hűtőm lesz, pl Alpenföhn Brocken + rá egy Shadow Wings Low venti.
Veszek majd gépházat is, abba befog férni az oldallap levétele nélkül is.
Én a Brokira szavazok. Nekem olyanom van,és eddig nagyon ***án hűt.😃Viszont a kis Ma😆ata házban nem fér el a magassága miatt.😳 Én hardveraprón 9K-ért vettem kék ledes ventivel együtt.😎
Hát a passzívban azért ne reménykedj 😃
Jobb ha van rajta egy 600-800rpm-es venti, annak 0 hangja nincs még ha a füled odateszed sem. Én is így használom az én hűtőmet. Nem is ragad bent a meleg.
A gépház levétel sem jó ötlet, nincs légáram és porosodik. Hűvösebbek a cuccok ha fent van az oldallap és ki van alakítva egy kellemes légáram.
Lehet más hűtőm lesz, pl Alpenföhn Brocken + rá egy Shadow Wings Low venti.
Veszek majd gépházat is, abba befog férni az oldallap levétele nélkül is.
Ha nem húzod akkor a gyári is megteszi
Kösz a felvilágosítást😀
Van egy kuzinom aki most rendelt gépet ilyen procival.És dicsekedett hogy neki 4.6Ghz-s procija lesz.😀
Ezért kérdeztem😀 Mert ugye ti többet értetek hozzá mint én😀
kuzinod nem ért hozzá 😃 mond neki hogy 4éve nagy szám volt a 2 magos ! 😃
de már akkor se volt jó az a 2.3Ghz es proci 😃 szint
Én is mondtam neki😀