Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
roba1996 avatar
Van egy ilyen videókártyám: amd sapphire r7 260x 1gb ddr5 oc és a catalyst control center-be nem engedi a ventilátort nagyob sebességre tenni már mint engedi csak hiába húzom fel a ventit ugyan olyan sebeségel megy de ezt csak windows 8.1 csinája win 7-nél nem csinált ilyet valaki valami ötlet!??!?!?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én biztos nem hinném el és kár, hogy te meg elhiszed. Ott konkrétan a felette lévő grafikon eredményei vannak lemásolva. Mert azt azért nem hiszem el, hogy tizedre pontosan ugyanaz jött ki Hitmannél mint FC3-nál.
0
0
0
0
toopa avatar
https://www.xbitlabs.com/images/graphics/nvidia-geforce-gtx-770/08_hita.pnghttps://www.hardocp.com/images/articles/13711412411mQcKLY2dB_8_1.gifhttps://tpucdn.com/reviews/ASUS/R9_280X_Direct_Cu_II_TOP/images/hitman_1920_1080.gifhttps://prohardver.hu/dl/cnt/2013-10/102182/results/hitman.png
[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_review,16.html[/url]
Ahány oldal, annyi féle eredmény. Az a gond hogy legtöbbször nem egyforma beállításokkal tesztelnek, és nem egyforma vassal.
0
0
0
0
Bronson avatar
Zollie : igen, idővel előfordulhat hogy újra kell majd pásztázni, de ez nem egyik napról a másikra fog történni! milyen hőfokok vannak nálad terhelés alatt?
0
0
0
0
YraY avatar
Nem értem...miért fölös?😃 Nem a nagyobb a jobb? Valaki magyarázza el nekem légyszíves😀
0
0
0
0
Zollie avatar
Mert nem tudom, hogy elhasználódik-e vagy kiszárad vagy valami hasonló, ami esetleg később melegedéshez vezethet. Szóval azt mondod, hogy elég csak akkor foglalkozni ezzel, ha észre veszem, hogy sokszor túlmelegszik? Látom Neked is HD 6850 van 😃 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nem melegszik akkor miért pasztáznád újra?
0
0
0
0
Zollie avatar
Sziasztok!
Számítógép csere előtt állok, egyedül a videókártya marad a régi. (egyelőre)
A kérdésem az volna, hogy szerintetek érdemes-e újra pasztázni a videókártyát vagy inkább hagyjam rajta az eredetit? 4-5 éves kártyáról van szó, abszolút gyári paraméterek, semmi OC (csak gyárilag).
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
YraY avatar
Értem. De amazonon csak 20Euró (6ezer ft.) a különbség. És 4 giga azért 4 giga..nem lenne jobb választás?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
270X-ből elég a 2GB-os is. 4 gigát nem tudja kihasználni.
0
0
0
0
YraY avatar
Sziasztok! Júli. környékén berúházok egy új videókártyára...A választásom Asus R9 270x (2/4 gigás azt még nem tudom). Szóval ha esetleg van valakinek ilyen kártyája tudna alkotni egy véleményt róla? Nagyon megköszönném
0
0
0
0
gyuszi17 avatar
Rendben akkor ujra rakom a drivert és Koszi!!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
vga drviert töröld le és rakd fel újra szerintem. 9500tnél ennek jóval jobbnak kell lennie. és ne dx 11-ben játsz ha esetleg úgy tetted. Az sok a karinak hiába DX11-es. cod4nél nem tudom mi lehet. Talán a vga drvier újrarakás azt is megoldja.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
arról van szó hogy a 9500GT még mindig agyonveri az ilyen irodagépekbe szánt vgakat
0
0
0
0
gyuszi17 avatar
Sziasztok nekem az a gondom hogy most vettem 1 uj videokartát
Gigabyte nVIDIA GT630 DDR3 128bit 2Gb-os.
4gb rammal és 2.4 Ghz Dual Core procival a cod 4 nagyon laggol.
A régi videokartyám nvidia 9500GT 128bit DDR2 1gb.Ezzel a procival és 3Gb rammal még a Skyrim medium grafikán ment laggmentesen.
Segitsetek pls!!!!!
0
0
0
0
no avatar
TDR hiba az mi?
Hogy lehet helyreállítani/megoldani a problémát?
😞
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
kolop89: R9 280X egyértelműen. +1GB memória ráadásul compute igényes játékoknál észrevehető a különbség a 280X javára, a többi játéknál kb azonos teljesítményűek. A jövőre nézve a 280x életképesebb.
0
0
0
0
Agent 47 avatar
kolop89: Én is inkább GTX770-et mondanék.
0
0
0
0
ErMi89 avatar
Hali! Ki mit ajánl r9 280x vagy gtx 770.
Akit érdekel privátba írhat eladó az msi 270x gaming 2gb 45 000 Ft 2.5 garancia +ajándékba adom origin account-om Bf 3 alap, Bf 4 alap, Dead Space 3 játékkal.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!
A videokártyám igencsak furcsa dolgot kezdett csinálni. tv frissítési Hz-e 60-ra van beállítva. amint 60 FPS fölé kerül egy játék, a kép elkezd csíkosodni. Nem a videokártyahibára utaló színes csíkok, hanem mintha kicsit fodrozódni akarna a kép. Viszont, amikor 120 vagy afölötti FPS-el megy egy játék a fodrozódás abbamarad. 80-90-környékén sem nagyon észrevehető, leginkább csak a homályos vagy sötétszürkés képeken csinálja. de 60-70 FPS között élvezhetetlen.
Driverhiba kizárt, 2012-03-as driverig visszanéztem, csatlakozóhiba megint csak kizárt. Bátyámnak az R9-290esével is kipróbáltuk, hátha alaplap a rossz, de nem csinálta.

A kártya : MSI Radeon R9-270 2G
Ha tudnátok rá megoldást, kérlek segítsetek! Köszönöm előre is!
0
0
0
0
Bronson avatar
számtech boltban érdeklődj.
0
0
0
0
Agent 47 avatar
Hogy lehet új hűtést venni régi videokártyára? (Konkrétan Radeon X1800 GTO 256MB.)
Persze úgy, hogy fel is rakják rá.
0
0
0
0
pisti17 avatar
Hello olyan oldalt nem tud valaki amelyikben a márkák közti különbséget lehet megnézni.
0
0
0
0
pisti17 avatar
A 128 és a 256 bit között mennyi a különbség sávszéleségre értem pl a gtx 660 192 és a r7 265 meg 256 akkor a 265 jobb vagy a órajel többet számít?
0
0
0
0
Demmer avatar
El szeretném adni a fél éves asus 7970 top edition kártyám 3évgaranciával.70-ért elvinnék vagy inkább 65-68?
0
0
0
0
no avatar
gabor: nem talaltam ilyen forumot! belinkelnéd nekem kérlek?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. valaki nem akar cserélni vgat? az asus 7950-t egy gigabyte-ra. OEM, gari 2015.07.06.-ig
(üziben jelezz kérlek)
0
0
0
0
no avatar
sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem hogy most 240 w os táp van a gépemben de amit rendeltem kártya azt írja hogy 300 w kell hozzá de összeadva mindent össz max 200 w az igénye a gépnek processzort vidikártyát minden bele adva, vegyek másik tápot vagy érdemes megpróbálni ezzel? (Lehetőségeim korlátozottak a fekvő gépház miat... :S szinte lehetetlen jo eszközöket kapni bele)
0
0
0
0
NexoN avatar
FHD-n szeretnék játszani (minden játékban) 😀
akkor azt mondod, hogy felesleges (újabb játékokhoz is?) a 4gb-os változat?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Ha FullHD feletti felbontason szeretnel jatszani akkor a 4GB,de az alatt egyebkent a 2Gb boven eleg lesz!
0
0
0
0
NexoN avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy melyiket érdemesebb megvenni? Van-e különbség, hogy egyik 2gb, a másik 4gb?

MSI r9 270x gaming 2g VAGY MSI r9 270x gaming 4g

választ köszi 😀
0
0
0
0
Devis avatar
jozsi172: netezésre jó lesz.
Mondj egy max keretet, és adunk tanácsot értelmesebb vga-ra.
0
0
0
0
stickles avatar
Köszönöm a segítséget , 10k-t megér 😃
0
0
0
0
toopa avatar
Nézd át a tesztet:
[LINK]
Itt konkrét értékeket találsz egyes játékok alatt a két kártya teljesítményéről. Aztán hogy ez neked jelentős eltérés, vagy nem, az már a te dolgod. 😀
0
0
0
0
stickles avatar
Lényeges javulást fogok-e tapasztalni vagy sem , ez érdekel , mert ha nem túl jelentős , akkor nem veszem meg
0
0
0
0
toopa avatar
stickles:A kérdés hogy mennyit ér neked az a teljesítmény többlet ami a két kártya között van:
https://tpucdn.com/reviews/MSI/GTX_650_Ti_Power_Edition/images/perfrel_1920.gif
0
0
0
0
no avatar
VÉLEMÉNY?
ATI Radeon HD 5450 2gb.
0
0
0
0
stickles avatar
Sziasztok
Érdeklődnék , h van egy msi gtx 650 ti oc kártyám , ami 128 bites , és találtam , jó áron egy 7850 2gb 256 bit , érdemes lecserélni ? vagy újabb kártyát nézzek ??
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Ok. Akkor marad így. Köszi a válaszokat.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
gyors kérdés. van egy HD6870em.
haverokkal akartunk LANozni kicsit májnkráfton (ami a HD4200al egész jól ment), de ezzel egyből egy kékhalál fogadott, utána egy újraindulás, majd simán csak kilépett belőle, és pár kis kék folt maradt a képernyőn (alig látható).. negyedszerre nem próbálkoztam..
skyrim ultrán megy, farcry 3 ultra, crysis 3 med-high, a májnkráft meg kékhalál.. ez mitől lehet? 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
lehet csak újra kéne pasztázni... de mint mondtuk, ezek teljen normális hőfokok annál a kártyánál... ami nem tört el, ne ragaszd meg 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én az accelero vga hűtőkrül tudok inkább. Azok jók is elvileg.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Köszönöm a válaszokat. Úgy van beállítva, hogy igénybevételkor automatikusan emeli a fordulatszámot, és már van a házban 3 ventillátor. Lehet nekem is újra kéne pasztázni, vagy komolyabb hűtést tenni rá. Milyet lehetne a gyári hűtő helyett rátenni? Hol tudok ilyen keresni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
SZerintem 6850nél 75 fok még teljesen jó. Am ventilátor fordulatszámát emeled vagy esetleg újrapasztázod a gpu-t vagy raksz plusz ventilátort házba vagy veszel valami komolyabb hűtést a kártyára.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció