AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
A boltokban mindig arra mondják, hogy jobb, amelyik a legdrágább. Jó példa erre a Media Markt. Az ott lévő "szakemberek" kb. semmit se tudnak.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Nekem azt mondta egy ismerősöm hogy amtel proceszorok a legjobbak fm2011 es lapba megy csak bele de a melegedésel nincs probléma és hütő se kell rá!
és ne probáljatok cáfolni mert 2 diplomás hentes szomszéd mondta aki azért ért a gépekhez
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nekem is informatikai boltba mondták (hozzá teszem, jó pár tesztet is mutattak előttem), hogy az Intel sokkal jobb, mint az AMD! Mert, hogy kicsit érdeklődtem, hogy melyik érné meg, az új FX processzorok vagy az Intelek pl 3570k meg ehhez hasonlók, és egyértelműen még tesztek előtt azt mondták, hogy Intel.
De kinek mi tetszik, mindenkinek egyéni joga van eldönteni, hogy melyik a jobb és melyiket választaná! De tény, hogy legtöbb esetben az Intel jobb választás lenne!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley:Nekem több ideig volt Intelem, mint AMD-m, ez is mutatja, hogy az Intel a jobb. Nem is vagyok hajlandó vitatkozni veled, úgyse tudlak meggyőzni. Meg kéne érteni, attól, hogy neked AMD-d van, még nem az lesz a jó. Mutogathatsz itt mindenféle AMD párti programokon alapuló teszteket, nekem gépekhez értő ismerősöm mondta, hogy az Intel jobb.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem sikerült egyszerre 2db Intel Pentium II 450-es procit megsütnöm, pedig rajtuk volt a hűtő, csak amekkora hülye voltam pasztát nem raktam rájuk, s gyakorlatilag 1 perc alatt leégtek. R.I.P. 2X PII 450 MHz

Ki is tettem őket a falra:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1074318_520086644724001_911377468_o.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
Leszarom,hogy ki mit mond mindenkinek saját problémája meg a rizsája,akinek olyanja mint intel vagy az amd örüljön és használja,mert jobbak mint egy számológép és énis ùgyvok vele 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD: Ez biztosan nem igaz! Ugyanis én anno Pentium D 925-ről váltottam Phenom II X6 1055T-re, és az AMD sokkal erősebb volt! Ráadásul az AMD sokkal hűvösebb és csendesebb volt, pedig az ASUS Triton 77-est csak egy Tt Frio-ra cseréltem, és csak 5 számjegyű volt a villanyszámlám. A 486-osomban viszont tönkrement a DX2-es, mert az egyik bekapcsoláskor elfüstölt, és leolvadt a bordájának a negyede, pedig még csak 14 éves volt... Ennyit az intelfanboy-kamudumádról... Meg aztán már vagy 3 és fél éve AMD-t használok, és még semmi baja nem volt, úgyhogy az AMD elnyűhetetlen, ez fix!
0
0
0
0
no avatar
Mostanában nagyon feldobódott ez a topic 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley:Én eldöntöttem, hogy veszek egy Intelt, mert az AMD-t már untam dicsőíteni, szóval elhatároztam, hogy az Intel jobb. Azóta rájöttem, hogy az Intel nem hangos, meleg, fogyaszt sokat, romlik el, és gyenge, ellenben az AMD az. Meg s tudom indokolni. Az ismerősömnek AMD processzora van (Athlon II X4), és az én procim jobb, mert Intel. Másik ismerősömnek meg egyszer elromlott egy 10 éves processzora, naná, hogy AMD volt. Ezzel azt is bizonyítottam, hogy az AMD-k elromlanak! Tehát ne vegyetek AMD-t, mert gyenge lesz, kijön a 7 számjegyű villanyszámla, elromlik, ráadásul a hűtőről lecsöpögő olvadt réz más alkatrészeket is tönkre tesz.
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD #3882: Jól van na. 😞 Csak nekem AMD procim van, úgyhogy az AMD-nek kell jobbnak lennie!!
0
0
0
0
Th3KiD avatar
@kung nem vagyok M.o.i, szóval nincs sok értelme számokat mondjak, de kb. annyit szánok procira amennyi a 6300/i3 kerül.

i5 pl már túllépné a keretet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem csak elméletben😃 Ha tényleg renderelés is játszik akkor szerintem is FX 6300. Alaplapból meg R2.0-t vegyél ha Extreme 3 kell.
0
0
0
0
no avatar
tucanagabor: A témakört próbáltuk vicces irányba vinni, inkább ironizáltunk, ha nem érted attól nem én leszek komolytalan.😆

A baj az, hogy pont te vagy befordult AMD fan, én inkább Intelt favorizálom, de nem szarozom az AMD-t.
Leírtam párszor, hogy többkártyás rendszer mellé kell az Intel, egy karihoz bőven jó a másik.😉

Szavamra ne adj semmit, én sem adok a tiédre...😂
0
0
0
0
kung avatar
Th3KiD: mennyi lenne az a bizonyos keret, amiért AMD-re szeretnél váltani?
0
0
0
0
Th3KiD avatar
@gyenesmartin: de, valamennyivel, azért is kérdem.

AMD volt a terv eddig, aztán ismi mesélte hogy, ugyancsak GTX 650Ti-vel, mennyire visz neki mindent az i3ja. Azt gondoltam megkérdem. Inteles vagyok, keret miatt váltanák AMDre, tényleg nem érdekel ki gyártja az alkatrészeimet, lényeg hogy minél kevesebbért minél jobbat kapjak. 😃

Meg a több magnak hasznát venném mert hobbi szinten 3D modellezéssel is foglalkozom, és, elméletben, hamarabb renderel 6 maggal mint 2vel.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
az fx6300-as az nem olcsóbb?
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Köszi.

Van bármilyen Ivy Bridge-s i3 ami verné a 6300at?

Csak azért lovagolok ennyit az i3an mert az fér bele a keretbe. 😃
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Hello.

Kérdésem lenne:

Intel Core i3 3220 3.3GHz vagy AMD FX-6300 3.5GHz?

Főleg gamingre kéne, talán egy GTX 650Ti-vel, lényeg, hogy húzza ki egy darabig, ne kelljen lecseréljem.
0
0
0
0
Dani46 avatar
az az érdekes 2 inteles se ért 1-et😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sajnos a legtöbb játék a mai napig 2 processzormagot használ ami elég szomorú. Az AMD több maggal dolgozik viszont magonként kisebb a teljesítménye. Amíg 2-4 processzormagra írják a játékokat addig ez így is marad. Az újgenerációs konzolok hozhatnak ezen a téren előrelépést de ameddig a játékosok 60-70% gépében 1-2 magos processzorok vannak addig nem kell csodát várni.
0
0
0
0
no avatar
Ez igaz, de gépigények inkább emelkedni fognak mintsem csökkenni, tehát aki most vásárol processzort az jobban jár egy Fx 8320, főleg ha végre valahára kap szoftveres támogatást.

Kedves tucanagabor : Obamát komolyan vetted, akkor nagyon de nagyon sajnállak...Inkább lépek, épp Obamával tolom coopba.😂
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
A Crysis 3 az egyetlen játék ahol tündököl az FX de még ott sem volt a 2500k 70%-os terhelés felett. Mondjuk ha csak Crysis 3 játszik az ember akkor valóban igazad van. Azért tesztelnek alacsony felbontáson AA nélkül mert így a legkisebb az esély a GPU limitre. Az AA inkább a GPU-t terheli mint a CPU-t.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Gaboo7

Olvass vissza és rájössz.
0
0
0
0
no avatar
Gaboo7: 2-3 éves játékokkal lehet nem volt az, a táblázaton is olyanok szerepelnek, AA-nélkül... processzort pont az terheli a legjobban, hidd el Cry 3 megeszi reggelire.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Luiboy: A kedves fórumtárs írt valamit ami nem igazán fedi a valóságot erre válaszoltam. Nem értem mi ebben az óriási probléma?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ide kellene hozni valahogyan a COD és a Battlefield tábort is és aztán mehetne a "szülőzés" ezerrel 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
El kell olvasni a fórum címét. Az kinek az arca a nagyobb versenyt pedig tucanagabor nyerte óriási fölénnyel. Gratulálunk neki! 😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Na kezdődik előröl 😃
Miért nem lehet egymást békén hagyni.
Intel így....blablabla AMD úgy blablabla....
Mindenki olyat vesz amit akar
Mindig csak a "fanok" vitáznak az "átlag" felhasználok soha sem.
Nem hiszem el hogy nem fértek meg egymástól.
Ez olyan mintha az én "farkam" a nagyobb játékot játszanátok.

U.I : Synda neked csak "e-farkad" lehet 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
És ez mióta van így??? Mert nekem volt 2500k + 7970 páros és nem volt ilyen probléma. Sőt 2db 660Ti mellet sem volt limit, viszont a GTX590-nek biztosan kevés volt az FX-8120 4500Mhz-en...
0
0
0
0
no avatar
2500K 7970 mellett FHD felbontáson limites, 8320 nem az.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
https://images.anandtech.com/graphs/graph6396/51123.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph6396/51124.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph6396/51138.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph6396/51139.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph6396/51140.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph6396/51141.png

Az alap órajeles 920-al van kb párbaban ami ugye 2,67Ghz-es.
0
0
0
0
no avatar
Tesztek szerint régóta, játékra gondolok.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Synda Rebirth: FX-8320 mióta erősebb mint egy 2500k? 😆
0
0
0
0
no avatar
Pontosan, arról nem is beszélve, ez a processzor azóta Fehér Házban teljesít szolgálatot, ovális termen csak az aktuális elnök játszhat rajta, Obama jelenleg Saints Row 4-et tolja, és szerinte is sz@r az AMD...😆
0
0
0
0
kaizinger avatar
és Churchill ezt teljes egészében alátámasztota és garanciát válalt a intel proceszorra!
0
0
0
0
no avatar
Sőt 1947 júliusában Roswellnél lezuhant UFO űrhajójában is Intel mikroprocesszorral szerelt fedélzeti számítógépet találtak, ami 3000 Fényév alatt sem ment tönkre...Bár az idegen szerint sosem volt túlhajtva, és ő is azt mondta, hogy az AMD sz@r.😆
0
0
0
0
kaizinger avatar
és ha intel procival játszasz garantáltan menni fog minden full grafikán és minimum 10 évigmég procira se kell gondolnod!
Az intel mint konvertálásban mint játékban és animáló programok allat is jobban fut!
és ha intel procid van akár hiperszuper időutazó géped is van! mert úgy fogod érezni hogy a jövőben vagy😀
0
0
0
0
no avatar
Nekem a piros jobban tetszik...😊 😆

Szerk: Rájöttem, hogy nem a kártya színére gondoltál, vagy de ? 😳 😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Synda Rebirth:Még azt is írhattam volna, hogy az nVidián szebbek a színek, de ez már OFF.
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD: Nagy fogyasztás kimard, ja és csak nVidia jó játékra, minden játékot ő gyárt és támogat...😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley:Nem igaz, mert az Intel mindig jobb, mint az AMD. Az AMD gyenge, meleg, meg zajos, és hamar el is romlik, azért olyan olcsó. Viszont Intel mellé meg csak nVidia kártyát lehet társítani, mert a Readon az AMD-t szereti. Ez biztos, mert egy szerelő ismerősöm mondta. (Sikerült a szokásos érveket felsorolnom, vagy keressek irreleváns, ferdítő összehasonlító teszteket is? 😂😂😂😂😂😉
0
0
0
0
FoLey avatar
Én intelt utoljára 2001-ben akkor Intel Celeron 366Mhz-es példánnyal azóta csak AMD-m van.
0
0
0
0
kaizinger avatar
én intelt és amd is használtam mind kettövel megvoltam elégedve!
0
0
0
0
FoLey avatar
kung Csak mutassak,hogy ph-n tényleg elvannak szállva az árak,bár itt olcsóbb a procik,amit te linkeltél ott drágábban,igaz nincs benne a 4300-as,de a többit nézd meg és úgy viszonyítsd hozzá,ph-n összevissza vannak az árak [LINK]

kaizinger Ennyi felesleges vitatkozni én AMD-s vok,de letojom,hogy kinek milyenje van,a lényeg,hogy legyen valami,hogy tudjon is használni.
0
0
0
0
kaizinger avatar
fölösleges itt teszteket linkelgetni meg egyébb minden gépen máshogy reagálnak az alkatrészek és eltérőek minimálisan!
Minden tesztnél az egyik a intelre ad a másik amd nél itt szerintem mindenki tudna mutogatni ilyen olyan tesztet ahol az ő tábora áll nyertesben!
Alapvetően olcsobb az amd az intelnél ezen nincs mit vitatni az már csak piszkálgatás hogy hány wattot fogyaszt a vilany számlát igyis úgyis fizetni kell és az a plusz 2-3 száz ft senkit nem fog földhöz vágni!
amire visszahozná egy intel árát már rég cserélheted mint intelt mint amd részen is a procidat!mivel a gépek 2-3 év és elavulnak és muszály lesz cserélned az alkatrészeket mindegy hogy játékos vagy,vagy videós,animátor!
Lehet hogy teljesitményben nem éri fel az i7 -et de nem is találkoztam olyan játékal még ahhol elkelne egy i7 ereje ! ez kész tény az i szériát eltalálták nagyon egyedül az i3 amit szerintem ***tak mint árba mint erőben! i5-i7 erős proci
de fele annyiért vannak a hozzáhasonlitható amd procik azon a 4-5 fpsen senki nem fog elesni!
az amdnél is vannak olyan játékok amiben ők produkálnak bőven jobb fpseket mint az intelnél!
De ez intelnél is előfordul hogy vannak ahol ők teljesitenek jobban!
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Nem értem, mire utalsz? Ezek szerint sokkal inkább te nem érted, amit te magad írsz. Oké, most olcsón beszerezhetőek azok a procik, ha nem akarsz egyáltalán tuningolni az ember, tök jó, de ezt már az elején elmondtam. Szimplán felhoztam egy ellenérvet is, amire te elkezdted foggal-körömmel védeni az Intelt, és egyre nagyobb baromságokat írtál. A fő probléma, hogy te rohadtul le vagy ragadva a játékoknál, ahova pont nem a proci a lényeges, miután egy 20eFt-os proci is képes már FullHD-n annyit produkálni, mint egy 80eFt-os a VGA limit miatt. Éppen ezért más alkalmazásokat kell figyelembe venni, ahol kijön a tényleges teljesítmény. Kétségtelen, hogy magonkénti teljesítményben labdába sem rúg az AMD, de nyers erőben (ami egyre jobban kihasználható) lényegesen jobb. A másik probléma, hogy általánosítasz, és nagyon rossz példákat hozol fel. A gépösszeállítás volt a tetőpont.
Csak azt nem tudom, hogy minek tépem a számat, mert ha eddig nem fogtad föl, akkor már nem is fogod.
Mindegy, a lényeg, hogy tök jó procit vettél, ügyi vagy, de attól, hogy neked Inteled van, még lehetnek szempontok, amiben az AMD jobb - van is, és ezáltal vannak emberek, akiknek az jobban megéri. Ne próbáld meg másra erőltetni a te véleményedet, ami pusztán abból ered, hogy most ilyen procit vettél. Ha épp az FX-4300 lett volna ennyivel olcsóbban, és azt veszed, akkor most azt védenéd mindenáron. Echte MaximumGame...
0
0
0
0
kung avatar
FoLey-v: igen tudom, de ez volt az egyetlen hely ahol találni a PH-n új FX-4300 procit és olcsóbb mint a webshopban.
0
0
0
0
FoLey avatar
Azt teis tudod,hogy ph-n vannak olyan termékek amik tùlvannak árazva
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció