Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zsolt19892 avatar
Sziasztok!

Nekem az lenne a problémám hogy valami sípoló hang jön ki a gépemből! Nem nagyon hangos, de lehet hallani! Én az egyik ventilátorra gondoltam, de amikor hallgatozok közelebről akkor a vinyotol jön a hang! Lehetséges hogy az sípol? Mert elvileg abban is van valami kis pörgöke! Valaki valami tipp? Köszönöm!
0
0
0
0
akos328 avatar
Sztem rosszak voltak az alaplap chiphűtő bordái, és nem tudták rendesen leadnia hőt, és csak azok adták be az unalmasat, mert különben a többi komponensen is észrevennéd a galibát. De mivel azt írtad, a lapon kívül nincs semminek se baja, így a CPU-nak sincs
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
igen, bár pár havonta gondol 1et és besípol, aztán szétszedem-összerakom és már jó😃
0
0
0
0
szabyy avatar
Tesla GoD írta:
az én procim alján kis égési kráterek vannak, és a foglalat tűi is részben töröttek, mégis megy. ha nem jó a proci, valszleg csak nem ad majd képet, a lapot nem hiszem h tönkrevágja

Az lol ugy megy a gép?😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az én procim alján kis égési kráterek vannak, és a foglalat tűi is részben töröttek, mégis megy. ha nem jó a proci, valszleg csak nem ad majd képet, a lapot nem hiszem h tönkrevágja
0
0
0
0
hojofor avatar
Hali! Mivel nem tudok új topikot nyitni ezt találtam a leg alkalmasabbnak a kérdésemre.
Nah szóval...

Vettem egy alaplapot és egy procit összetettem, de az alapon két csipp kisűlt. Ezt az esetet a HDD, VGA, RAM, TÁP, Meghajtó minden megúszta, mert most is azokat használom, de a vadonat új intel processzorom nem tudom épp-e.
Szerintetek kockázatos lenne-e a procit új alaplapba tenni és kipróbálni?
Szemmel látható nyoma nincsen, hogy mesgűlt volna semmi elszíneződés, semmi szag.
De nem tudom eldönteni... (Mondjuk a kis körök az intel proci alján egy kis helyen egy árnyalattal sötétebbek voltak mint a többi, de az valószínűleg új lenyomat, mert lejön ^^)
Na tehát, most nem tudom mit tegyek. Számomra drága volt a proci és már megvan az új lap.
Most vajon tönkreteszi-e ha rossz vagy nem rossz és jó lesz.
Érdemes kockáztatni?
Vagy mit csináljak? (Én szervízben teszteltetésre gondoltam)
Remélem tudtok épkézláb érvet adni, és irányt mutatni.
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Sziasztok!

Nekem az lenne a problémám hogy valami sípoló hang jön ki a gépemből! Nem nagyon hangos, de lehet hallani! Én az egyik ventilátorra gondoltam, de amikor hallgatozok közelebről akkor a vinyotol jön a hang! Lehetséges hogy az sípol? Mert elvileg abban is van valami kis pörgöke! Valaki valami tipp? Köszönöm!
0
0
0
0
gaborweb avatar
vyce írta:
rendben! köszi!

Szívesen.

Ha kérdésed van nyugodtan írj!
0
0
0
0
gaborweb avatar
vyce írta:
értem! akkor jól gondoltam! am igen 32 van :S 😞 nah majd akkor váltok 64 bitre 😃 köszönöm a választ 😀

és am nincs gond a 64 bitel mindent támogat minden program meg található hozzá??

A 64 bites Win 7 én is gondban vagyok ezért nem váltottam még át rá de hamarosan tervezem. Javaslom hogy nézz körül néhány fórumban ezzel kapcsolatban.
0
0
0
0
vyce avatar
értem! akkor jól gondoltam! am igen 32 van :S 😞 nah majd akkor váltok 64 bitre 😃 köszönöm a választ 😀

és am nincs gond a 64 bitel mindent támogat minden program meg található hozzá??
0
0
0
0
gaborweb avatar
vyce írta:
Halli! Valaki meg tudná mondani hogy mért csak 3.25Gb ram használható a 4Gb-ból??? :'( win7 em van...

4Gb-ot vagy annál többet csak a 64 bites Win 7 lát. Ezek szerint neked csak 32 bites van.😃
0
0
0
0
vyce avatar
Halli! Valaki meg tudná mondani hogy mért csak 3.25Gb ram használható a 4Gb-ból??? :'( win7 em van...
0
0
0
0
geza avatar
😂 Már rájöttem, lecseréltem a VGA hütőt,ventit,és azóta nincs probléma!!!
0
0
0
0
geza avatar
sziasztok tanácsot kérnék a gépem párszor már játék közben pontozott és szét esett a kép majd kék halál és ujra indul aztán minden ugyanugy jó tovább mintha semmi nem történt volna(elő fordult ez már akkor is ha csak a youtube -on voltam),mi lehet a gond?
0
0
0
0
Osynho avatar
A táp máris egy gyenge pont.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Tuningoltad? Milyen tápod van?

1 napig lett be kapcsolva 4. mag csak probának lc power 420w os..
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
Hali!

Olyan problémám lenne, hogy anno amikor megvettem a gépet akkor Abit NF7 alaplapom volt, benne egy AMD Sempron 2800+os proci(2.08 GHz). Nemrég behalt az alaplap, szereztem egy másik alaplapot( Asus n7n8x-x) és csak 2200+ nak(1.6 GHz) ismeri fel. Ha bios-ban felhúzom vissza akkor megsülne vajon a procim? Vagy esetleg frissitenem kell a BIOS-t? Előre is köszönöm a segitséget!!
0
0
0
0
Osynho avatar
Tuningoltad? Milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lenne egy olyan gondom hogy amikor játszok lefagy a gépem de van olyan esetem amikor csak nettezek és akkor is ezt csinálja valaki segítsen léci köszi.
0
0
0
0
Osynho avatar
Eltérő méret se ajánott dual channelben. 1066mhz-hez mindenképpen kell a + kakaó (írja is a ram dobozán, illetve a honlapon). 2.1V-on próbáld meg és mindig tesztelj minden beállítást prime-al, IBT-vel, vagy valamivel, akkor nem érnek ilyen váratlan fagyások.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Ram feszt nem tudom hol, illetve hogyan lehet állítani... Az miért gond h 2+1? ugyanaz a ramok típusa, mennek is dualban, akk mi a gond vele?😕
0
0
0
0
Osynho avatar
Ram feszültség? Egyébként meg 2+1gb nem nyerő. 😕
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hello!

Olyan gondom lenne, hogy amikor a ramjaim 1066-mhzen menntek, akk naponta kaptam 2-3 kékhalált majd restartot "psichycal memory error" hibajelzéssel. Ekkor visszavettem a ramokat 800 mhz-re, és azóta semmi gond nem volt, 1x sem volt kékhalál.

Ez miért van?
0
0
0
0
cseszka avatar
Akk probáld meg,áramtalanits a gépet,vedd ki az elemet az alaplapbol,majd nyomkodd meg a bekapcsolo gombot.Ijenkor kilövi a tápbol bennmaradt áramot,várj pár percet,tedd vissza az elemet csatlakoztasd az áramhoz,majd kapcsold be.Ez is vissza lövi biost gyári állapotra.Ha igyse megy,akkor probáld meg a kábeleket megmozgatni.Vagy egyenként huz le és nyomd vissza a hejére.Arra ügyelj h mindent oda dugj visza ahonnan levetted.
0
0
0
0
alex13 avatar
pl: processor 2.6Ghz stb.
meg hogy mien hdd mekkora stb.
0
0
0
0
alex13 avatar
hellosztok .
1 problémám van.Bekapcsolom a gépet és ahol kiírja fekete oldalon fehéren az adatokkatt a legelején annál nem megy tovább.Mi lehet a gond mert még odáig se jutt el ,hogy a bios-t megnyissam .:S
0
0
0
0
akos328 avatar
Sztem táp gond lesz, de azért jobb ha meghallgatsz más véleményt is
0
0
0
0
gergely0224 avatar
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy amikor bekapcsolom a gépet, vmeddig bírja utána magától kikapcsol. Ugyanezt megcsinálja többször is, mikor bekapcsolom Vmikor a már a gép bekapcsolása után pár másopperccel, de volt olyan is mikor bírta 1 óráig is, aztán kikapcsol magától az egész :S Vmi tipp?

Köszi
0
0
0
0
czene avatar
Az nem lehet,hogy a táp miatt nem indul?
0
0
0
0
czene avatar
Hát nem sikerül elindítani.Úgy néz ki,hogy szakemberhez kell vinni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én elég sok gépet rakok össze általában az új gépeknél is meg kell ezt csinálni mert azok sem indulnak mindig el elsőre!😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Czene: Bocs hogy beleszólok! Áramtalanítsd a gépet és vedd ki a Bios elemét kell lennie a bios elem mellet egy reszet junpernek is azt tedd reset állásba és hagyd úgy kb 2-3 percig utána tedd vissza a jumpert az eredeti állásba meg az elemet és utána kapcsold be a gépet ha még így sem indul akkor baj van!😉
0
0
0
0
czene avatar
Igen használt.Hát lehet.A vateráról szedtem
0
0
0
0
czene avatar
Már kb 10× szedtem szét és raktam össze.Lehet,hogy ennyire hülye lennék.A régi lapot egyből összerakom és elsőre indul is.
Nem értem.Lehet tényleg szar a lap?
0
0
0
0
czene avatar
Pedig mindent úgy kötök ahogy a másikon van.A volt gazdája állítja,hogy jó a lap.
0
0
0
0
Core2 avatar
vagy valamit nem köttél be, vagy pedig a lap hibás
0
0
0
0
Core2 avatar
vagy valamit nem köttél be, vagy pedig a lap hibás
0
0
0
0
czene avatar
LC Power 550W.A kábel nem hiszem,hogy megtört mert a régi alaplappal indul egyből.
0
0
0
0
Core2 avatar
lehetséges, hogy valamelyik kábel megtört s nem érintkezik.
0
0
0
0
Osynho avatar
4pines tápcsatit beledugtad?
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.Most vettem 1 Gigabyte P35 DS3L alaplapot bekötöm és mégsem indul el.Annyi,hogy a táp csak 20 pines az alaplap meg 24,de van átalakító is és úgy sem indul.A proci e7500-as.Szerintetek mi lehet a baj?Be sem lehet kapcsolni,semmit nem csinál.
0
0
0
0
pomrum avatar
pockhome írta:
lehet h lemerül az akksi:S
de az a 92 fok az nagyonsok!!!
tegyél bele ventit vagy alá vagy valahogy oldd meg a hűtéssel van probléma!!
Azt javaslom inkább vidd szervizbe , valószinü a procihütő már tele lehet porcicákkal ez a laptopoknál gyakori melegedési hiba.
0
0
0
0
FBalint avatar
Ilyen laptop hűtőm lesz, ez remélem jó:Thermaltake T3000 R14AN01

Vagy másmilyet vegyek?
0
0
0
0
no avatar
lehet h lemerül az akksi:S
de az a 92 fok az nagyonsok!!!
tegyél bele ventit vagy alá vagy valahogy oldd meg a hűtéssel van probléma!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció