Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
én is úgy tettem fel az én alpenföhn-ömet, hogy úgy kellett nyomni hogy azt hittem átlukasztja az ujjamat, 5x akkora erő kellett hozzá mint a gyárihoz 😃

Egy ilyen végtelenül egyszerű mechanikus dologban nem tudom mi tud elromlani 😃 Lehet hogy a másik irányba próbálod nyomni.
amúgy nem culler hanem cooler 😃
0
0
0
0
no avatar
De nekem ez mar nem az elso hutom!!! Ennek valami baja van!Tudom hogy mekkora erovel kell nyomni le,ogy a helyen legyen,de nem megy!!!!!!!!!

GokuTM:laikusnak-ez serto!
0
0
0
0
niteforce avatar
Akkor ne csodálkozz ezen a hőfokon 😃 A csörgés meg amiatt van hogy nincs lefogatva és mozog. Érdemes lenne odafogatni, mert ha leesik, és ráesik a VGA-ra, annak nem lesz szép vége.
Kicsit meg kell erőltetni azt a kart.
0
0
0
0
no avatar
Ma vettem egy BOX cullert,de a kart nem tudom lehuzni,mit tegyek,ja es most alapon 51 megy az nem jo,meg kicsit mintha csorogne😊
0
0
0
0
Arnybiro avatar
niteforce írta:
értem. Az már a te dolgod honnan veszed 😃
Amúgy jó hűtő, nekem halkra volt szükségem, megkaptam. Ezzel együtt jól is hűt.

itthon megbeszélem, és lehet, hogy Sellara esik a választás. egy halkabb hűtő megér 5 500 Ft-ot.
0
0
0
0
niteforce avatar
értem. Az már a te dolgod honnan veszed 😃
Amúgy jó hűtő, nekem halkra volt szükségem, megkaptam. Ezzel együtt jól is hűt.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
niteforce írta:
chrono02 írta:
[url]http://shop.mpzone.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&pi=_25963[/url]

itt nézem épp. eddig ez elfogadható. máshol nézem ugyanezt kb 8 000 Ft-ért 😀 itt 5 500 Ft körül van.

P C X-en is annyi kb. Legalábbis én annyiért vettem onnan egy hónapja

Most nézem P C X-en már Sella nincs is csak Alpenföhn panorama CPAF-008.

Sella-t meg itt találtam:
0
0
0
0
niteforce avatar
chrono02 írta:

itt nézem épp. eddig ez elfogadható. máshol nézem ugyanezt kb 8 000 Ft-ért 😀 itt 5 500 Ft körül van.

P C X-en is annyi kb. Legalábbis én annyiért vettem onnan egy hónapja
0
0
0
0
Arnybiro avatar

0
0
0
0
niteforce avatar
de amúgy szar is az a xilence, 2800RPM-en azért van hangja...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
niteforce írta:
chrono02 írta:
Sziasztok!
Ez a processzorhűtő:
Xilence I7 Hydro bearing COO-XPCPU.LGA.I7.HP processzorhũtő

kompatabilis az:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition processzor

processzorral? p c.x-en azt találtam, hogy igen.
Köszönöm a segítséget!

nem, nem jó rá. Ez csak intel 1366-ra van.
vegyél inkább egy ilyet: Alpenföhn Sella

akkor pc.x-en valamit elírtak mert ott a listában megtaláltam az említett procit 😃. am árban milyen az általad említett hűtő?
Szerk.: most nézem, 5 500 Ft körül már van.
0
0
0
0
niteforce avatar
chrono02 írta:
Sziasztok!
Ez a processzorhűtő:

kompatabilis az:

Köszönöm a segítséget!

nem, nem jó rá. Ez csak intel 1366-ra van.
vegyél inkább egy ilyet: Alpenföhn Sella
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Ez a processzorhűtő:

kompatabilis az:

Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ducky írta:
most miért mentek fel a proci árak?
Ezt, hogy érted? Nem mentek fel. Max az fm1-es procik.
0
0
0
0
Ducky avatar
most miért mentek fel a proci árak?
0
0
0
0
Dani46 avatar
már mind1😃 amire én használom mind1 melyik van benne.
0
0
0
0
niteforce avatar
Dani46 írta:
igen ezis egy jó lap én akkor azér nem ezt vettem mer nem akartam cserélni tápot mer ez 24x8 pines!

amiatt nem kellett volna, de már mindegy ugye 😃
0
0
0
0
Bear Grylls avatar
Maradok a Gigabyte lapnál és a 965 Black Editionnél 😀 Nem kell vitázni. 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
igen ezis egy jó lap én akkor azér nem ezt vettem mer nem akartam cserélni tápot mer ez 24x8 pines!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Dani46 írta:
10-15 ér akart venni lapot azokhoz képest a giga sokkal jobb és minimálisan drágább de ez így végtelen akkor már mérnem msi 22 ér de akkor már mérnem a 28 ezres alaplap hülyeség ezt nézni mer sose érsz a végére!!
Asus M5A97.
0
0
0
0
Dani46 avatar
10-15 ér akart venni lapot azokhoz képest a giga sokkal jobb és minimálisan drágább de ez így végtelen akkor már mérnem msi 22 ér de akkor már mérnem a 28 ezres alaplap hülyeség ezt nézni mer sose érsz a végére!!
0
0
0
0
niteforce avatar
mi baj van vele?

bár egy MSI 970A-G46 jobb vétel, de ez se szar alaplap
0
0
0
0
Dani46 avatar
mi a baj azzal az alaplappal?
0
0
0
0
Dani46 avatar
akkor nem értem mi a probléma?😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris19994 írta:
965 egy nagyon jo proci,de az alap amit olyaltal az mar .......!

melyik alaplap?
0
0
0
0
no avatar
965 egy nagyon jo proci,de az alap amit olyaltal az mar .......!
0
0
0
0
Dani46 avatar
én az intel q9550 re mondtam hogy rosszabb,még használtan is drágább,955 ös phenomot meg már nem nagyon lehet kapni, vagy ahol lehet drágább mint a 965 innentől fogva a 965 a tökéletes proci neki meg amennyit szánt rá még annál is olcsóbb így boldog mindenki😃
0
0
0
0
no avatar
Devis:kiderult,hogy AMD kell:Arol beszelek hogy a 955BE es a 965BE ugyanaz 100MHz kulonbsegel

Spoiler!
Ja es az elozo valaszom,mondtam hogy nem tom magyarorszagon menyibe kerul😆 de jo procik az biztos

AZOTA KIDERULT HOGY AMD KELL A NAGY INTELESNEK😆
0
0
0
0
Devis avatar
andris miről beszélsz? 😃 955-be még ott az l3 is, újabb architectúra, lazán kijön belőle a 4ghz. a 9550 ezeknek mind az ellentéte
0
0
0
0
no avatar
ugyanolyan jo a 955BE is a kulobseg hogy alapon 100MHz nagyobb az orajele a 965Be-nek,de avval nem mesz semire,szoval folosleges tobbet fizetni,a 100MHz,na de te tudod😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
de ez am3 alaplap vagy am3+ kell!!!!!!mostanihoz nemjó!!!
0
0
0
0
Bear Grylls avatar
Dani46 írta:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 25 ezer és veri a 9550-et.

Azt hiszem ez jó lesz 😃 És jó árban is van
0
0
0
0
Dani46 avatar
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 25 ezer és veri a 9550-et.
0
0
0
0
no avatar
intel core 2 quad q9550
intel core 2 quad q8300
Ezt a kettot olyanlom bar nem vok tisztaban a magyarorszagi arakal,de ezek nagyon jo cpuk!
0
0
0
0
Bear Grylls avatar
30-35ért egy jó procit mondanátok? (alaplaptól függetlenül)
0
0
0
0
krakateu10 avatar
Mesterlovesz írta:
sziasztok, intel i5 2320 3ghz jó proci?

A legjobb! 😃
Nekem is az van és nagyon jól műkszik.
A játékok nem fognak ki rajta még max beállitások alatt sem az biztos.
Amiken eddig kipróbáltam a gépem és egyben játszok is velük:NFS The Run,Shift,Shift2,GTA4. 😀
0
0
0
0
getcarter avatar
melyik számít jobban? a nagyobb cache memory vagy az fsb sebesség?
0
0
0
0
niteforce avatar
chrono02 írta:
Sziasztok!
AMD Phenom II X4 965 Black Edition procihoz tudnátok ajánlani egy halk, olcsó hűtőt. A gyári enyhén hangos 😀 Köszönöm!

Alpenföhn Sella

nekem is ilyen van, és csak prime 95 alatt hallom, de akkor is csak halkan.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
AMD Phenom II X4 965 Black Edition procihoz tudnátok ajánlani egy halk, olcsó hűtőt. A gyári enyhén hangos 😀 Köszönöm!
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszka írta:
Az még egy kérdés,honnan lahet tudni h fullHD-ben játszol e vagy nem?Vagy ha 1920X1080 játszok az már full HD?

az a Full HD.

minden felbontásnak van "neve", az 1920x1080 az FullHD
0
0
0
0
cseszka avatar
Az még egy kérdés,honnan lahet tudni h fullHD-ben játszol e vagy nem?Vagy ha 1920X1080 játszok az már full HD?
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszka írta:
1090T-röl inkább felfele váltanák mint lefele.6200 lehet nem erösebb mint az 1090T.Ezért kérdem.Teszteket nemigazánn találtam játékokrol,de a 8120 biztos jobb.

Ja azt nem néztem hogy most milyen procid van.
Teljesen felesleges procit váltani, és 40K-ért egy FX8120-at venni. Játékban semmi különbség lenne. Látom FullHD monitorod van, gondolom fullHD-n játszol, itt nem számít sokat a proci. Inkább a VGA.
0
0
0
0
cseszka avatar
1090T-röl inkább felfele váltanák mint lefele.6200 lehet nem erösebb mint az 1090T.Ezért kérdem.Teszteket nemigazánn találtam játékokrol,de a 8120 biztos jobb.
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszka írta:
FX 6200 procirol tudtok véleményt mondani?Megéri az árát?teljesitményben meddig lenne elég?Jelenlegi procimra van vevö,és annyit kapnék érte,h megbirnám venni az FX 6200-at,kis hozzátétellel az Fx8120-at.Tudom utobbi jobban megéri,de ha a 6200 elég,akkor nem költök +ban.

Inkább vegyél egy Phenom II X4 965 -öt.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
sziasztok, intel i5 2320 3ghz jó proci?
0
0
0
0
cseszka avatar
FX 6200 procirol tudtok véleményt mondani?Megéri az árát?teljesitményben meddig lenne elég?Jelenlegi procimra van vevö,és annyit kapnék érte,h megbirnám venni az FX 6200-at,kis hozzátétellel az Fx8120-at.Tudom utobbi jobban megéri,de ha a 6200 elég,akkor nem költök +ban.
0
0
0
0
levi27 avatar
GAMER2 írta:
Axelior írta:
Hali!
Az Athlon II X3 460 4 magosítva hozza a Phenom II X4 965 teljesítményét játékokban?

Nem.

Én pont ezért vettem inkább PII 555-öt mert abba ott a cache és kicsit nagyobb eséllyel oldható a +két mag.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ha mellé a letiltott cachet is fel tudod oldani akkor ja ugyan az lesz 100% ban már ha az órajel is az. De ha a cache nem oldódik föl akkor jelentősen gyengébb lesz.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Axelior írta:
Hali!
Az Athlon II X3 460 4 magosítva hozza a Phenom II X4 965 teljesítményét játékokban?

Nem.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció