AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Arról nem is beszélve, hogy gyártási technológiában is intel nagyobb előnyben van. Megnézném mit csinálna AMD 22nm-en.
0
0
0
0
Cooley avatar
Konkrétan azt nem mondtad, de úgy állítottad be, mintha csak az AMD-nél történnének ilyen dolgok. Az Intel pedig a hatalmas tőkéje miatt képes "vinni a piacot a hátán". Rengeteg vesztegetés folyik, és ebből következően az átlag emberek tudatába már beleégett, hogyha számítógép, akkor Intel, sokan még csak nem is hallottak az AMD-ről. Amúgy a szerverpiacon elég jól teljesít az AMD, szóval itt meg pont, hogy nem kellene általánosítani.
December végére ígérték a Mantle-t, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy legalább csinálnak valamit. Az meg miért lenne konzolosodás, hogy integrálnak mindent? Szimplán ezzel érhető el a legnagyobb teljesítménynövekedés. Viszont ettől még ugyan úgy lesznek dVGA-k is. Nem is igazán értem, hogy mit értesz konzolosodás alatt. Amúgy meg az átlagfelhasználók messze túlnyomó többségben vannak, úgyhogy egy szimpla, és tökéletesen érthető üzleti lépés, ha az egyszerűség irányába mennek.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Cooley: Egy szóval sem írtam, hogy az Intel világmegváltó újításokat hozott volna. Azt viszont nyugodtan leírhatom, a piacot egyedül viszi a hátán, és az elmúlt évek valóban nagy dörrenéseit ők adták, nem az AMD. Az más kérdés, hogy az AMD más irányba fejleszt, őszinte legyek nekem ez az irány nem tetszik, konzolosodik a pc piac, aminek nem örülök, nem szeretnék gyufásdoboz méretű egybe gépek előtt ülni, mert szerek bütykölgetni. Mantle előbb jelenjen meg, mai nappal már 2 hónap csúszásban vannak. 😶
0
0
0
0
Cooley avatar
RedRabbit: "az AMD 0 újítást, más köntösben, előző generációhoz képest kétszeres áron próbál eladni, lásd az átmatricázott VGA kínálatukat" Az Intel CPU architektúra szinten a Sandy Bridge óta ugyan úgy nem hozott semmi érdemi fejlesztést, mint az AMD az első Bullok óta. Hasonló a helyzet a VGA piacon az AMD és az nV közt. Átnevezéseket pedig szintúgy használ mindkét gyártó, és ha jobban megnéznéd az áraikat, rájönnél, hogy semmivel sem adják drágábban az átcímkézett kártyákat, sőt, némelyik még olcsóbb is, mint az előd.
A kétszeres árat leszámítva igaz, ami írsz, viszont ne csak az AMD-re vetítsd ki, mert ez teljesen általános az egész PC piacon!
Sőt, az AMD legalább próbálkozik, lásd az APU-jaik. 😀 Rengeteg olyan új dolgot vezettek be, és rengeteg fejlesztést eszközöltek, főként a HSA keretein belül, amik igen hasznosak lehetnek, és egyre nagyobb teret hódíthatnak. Meg ott vannak egyéb dolgot, mint a Mantle vagy a TrueAudio, amik nem biztos, hogy annyira felkapott dolgok lesznek, de legalább nem a babérjaikon ülnek.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
BudaiK: Igenis számít a felbontás, részletesség. Lehet tartalmas jó sztorival megáldott, manapság látvány nélkül labdába sem rúghat, persze lehet akármilyen szép ha nincs mondandója. Vannak jó retró játék, de könyörgöm 2014-et írunk, már nem azok elvárások mint 20 éve.
Damapapa: Gemerség nem is volt nem is lesz. Vannak akik annak képzelik magukat, és ez általában a fiatalabb korosztály. Akik persze lószart sem tudnak az igazi játékokról. Egy óriási változás történt, manapság nincs kivívás, taktika, és ennek következményei. Nem tudják milyen fogcsikorgatva, leizzadva, és ennek végtermékeként eufórikus állapotban éljenezni egy sikeres küldetést, versenyt. A régi "gémerek" valóban kezdenek kikopni, pont ennek a hiányban, és mert családosak lettek, és kezdenek megöregedni. Én is régóta játszom mégsem tarom magam gémernek, pedig jó pár száz játékot végigjátszottam, és végig is fogok.

Visszakanyarodva a témához, igazán nagy technológiai újítás 4 éve nem történt, ez mindig is így volt, jöttek új hardverek, de áttörés 4-5 évente született, ez idő alatt jöttek a mostaniakhoz hasonló hiánypótló termékek, amiket persze a menők megvettek, a hülyék meg játszottak a régi vassal...esetleg fordítva is fogalmazhattam volna, a menők játszottak, hülyékből meg megélnek a gyártók.😊

Itt sokan félreértették a mondandómat, épp azért írtam amit, mert az AMD 0 újítást, más köntösben, előző generációhoz képest kétszeres áron próbál eladni, lásd az átmatricázott VGA kínálatukat.
0
0
0
0
no avatar
Én az AMD mellett döntöttem. Hogy miért? erre a legkönnyebb válaszolni:
Olcsóbb és arra amire használni szeretném arra "tökéletes" lesz, engem nem érdekelnek a teszteredmények stb... csak az, hogy 30FPS +-om meglegyen az sem érdekel ha nem teljesen futtatja majd maxon a játékokat megelégszem a High-Ultra beállítás "kombóval" is.
A következő gépem meg minden bizonnyal INTEL lesz abból is az i7-es széria egyik tagja... két-három videokártyával. De az még csak a jövő... a mostani terv gépem sincsen még meg 100%-ban. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Superlompos: Persze, nem azzal van bajom aki magasabb beállításokon szeretne játszani, ő nyilván meg fogja venni a drágább, gyorsabb alkatrészt, saját pénze, saját döntése. Nekem azzal van bajom, hogy egyes emberek lenéznek mindent ami nem felel meg a saját igényüknek. Ugyanis nem az adott alkatrész vacak, hanem neki vannak túl nagy igényei. Ami még rosszabb, hogy egyúttal le is nézi azokat, akik azokat az alkatrészeket használják, és azokat, akik (amúgy teljesen jogosan) azt mondják, hogy lehet vele játszani, őket hülyének nézi.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Nightforce:
Hmm.. teljesen egyet értek. Igazából mindig is az igény volt az ami a pénztárca mellett meghatározta,hogy milyen gépe legyen az embernek. Bár ez az igény számomra nem mindig érthető de ez már más lapra tartozik. Ettől eltekintve szerintem egy elég torz módosuláson ment/megy ez az egész "Gamer"-ség. Régen a Gamer egy olyan embert takart, aki IMÁD játszani, reggeltől estig a gép előtt ül és maga a játék öröme az, ami őt boldoggá teszi nem pedig a felbontás vagy bármilyen csilii-villi effekt.
Manapság ez egy kicsit kifordult önmagából. Az már nem is számít annak akinek nincs hozzá drága Gamer masinája, nincsenek hangzatos teszteredményei stb..stb... valahogy a Gamer-ség idő közben elkopott..átalakult... és nem feltétlen tart a jó irányba bár ez megint csak szubjektív. a Legtöbb játékot már ki sem játsszák csak feltelepítik és megnyugszanak hogy ez is fullon megy , úgyhogy van még egy kis idő míg újra költeni kell a gépre ... No de mindegy.... Ki milyet szakít olyat szagol, tisztelt hölgyek és urak. 😀 EZT közösen alakítottuk ki az elmúlt évek folyamán. Aki bírja anyagilag annak jó mulatást aki meg nem, az előbb vagy utóbb de úgy is talál egy alternatívát amivel szintén megleli a " boldogság kék madarát."
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
BudaiK: Egy 24"-os monitoron 1920X1080-ban szép a játék. Szerintem senki se fogja azt állítani, hogy 640X480-ban pont ugyanolyan, mint 1920X1080-ban.

niteforce: Nyilván, aki beéri a kisebb felbontással 800X600 stb. annak nem kell egy vagyont költeni egy gépre. Meg sokan megelégszenek a 25 fps felett nincs különbség elvvel. Ezek az emberek az alkalmi játékosok, amivel nincs is baj, hanem azzal van amit állítanak. Attól még, hogy ők megelégszenek 800X600-ban a 30-40 fps-sel, még nem nem kell mindenkinek bólogatnia.
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem mindenki teheti meg, hogy az új játékok miatt százezreket költsön gépre. Én akkor sem költenék rá ennyit ha 20 ezrest használnék WC papírnak. A másik meg a vacak meg gagyi, meg hulladék, stb jelzők fogalma, ami pár embernél nem egészen jelenti azt ami valójában. Szerintem (bár lehet, hogy rosszul gondolom...), a vacak azt jelenti, hogy használhatatlan, nem működő, rossz minőségű, értéktelen, stb egy adott tárgy. Nem pedig azt, hogy a legújabb 2014-es játékban maximum beállításokon nincs vele minimum 100 FPS.
Simán lehet játszani ezekkel az "APU"-kkal, mert azért elég korrekt teljesítményűek. Régebben nézegettem a legkisebb, 2 magos processzot, azzal is megy a GTA 4, a Crysis, Need for speed shift... Ja, és használtan 5000 forint, újonan kicsivel több mint 10 ezer. Szóval egyáltalán nem rosszak, más kérdés, hogy ti milyen szintet vártok el, és erre mennyit vagytok hajlandóak költeni.
0
0
0
0
Roger87 avatar
A mai tégla méretű VGA-k teljesítménye lenyűgöző.Ennél csak az lenyűgözőbb,ha valami,aminek szinte nincsenek is fizikai méretei,tudja ennek a teljesítménynek a tizedét.Van hova fejlődni az AMD-nek,de az Intel-nek meg főleg.És ne felejtsük el,hogy az IGP még gyerekcipőben jár.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Az AMD első generációs APU-i is hoztak 6450-es szintet, és csak fejlődtek/fejlődnek. Valamint nagy előnyük, hogy az integrált gpu-val cf-be tudsz 'kötni' PCIe videokártyát. Már az Intel is kezdi. Ez a jövő. A következő generációk már csak erősebbek és erősebbek lesznek... van hová fejlődni? fejlődnek is! ráadásul elég szépen! Az 5600K vagy 5800K mellé rakott IGP-k hozzák a megígért szintet. Nem FHD meg ilyen-olyan max beállítás a lényeg... vagy csak akkor szép egy játék?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
TaylorXIII: Leírom másképp, hiába vagdalóznak jól mutató nagy számokkal, gyakorlatban a Cpu semmit nem fejlődött, cserébe integráltak egy hd 5650 szintű Apu-t, és ezért kérnek 30k felárat. Éppen ezért nevetségesek és pofátlanok. Ahogy lentebb Superlompos is leírta, 660 SLi már most küzd némelyik címmel, azokhoz mérten egy 5650 hol helyezkedik el ? kb 10x lassabb. Fejlesszenek ezzel semmi baj, de ne játékos processzornak reklámozzák, arra önmagában tökéletesen alkalmatlan...hajrá AMD van hová fejlődni.
0
0
0
0
zotya0218 avatar
Az a baj az egy lapkára integrált cpu és gpu esetében, hogy a játékosoknak semmire nem való az ilyen módon az árban keményen pumpáló gpu. Ezek a gagyi megoldások Word, Excel táblázat, talán Internet felhasználásra tökéletesek. De a játékosoknak sajna meg kell vennie egy pci express kártyát, hogy tudjanak játszani. Viszont a cpu árában a nekünk semmire nem való gpu is súlyos 10 ezreket nyomnak.
Na ilyenkor jön jól olyan cpu, amely tényleg csak cpu. Az Intelnél egyre kevesebb ilyen van.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azokat a megváltásokat olyan programok alatt gondolták gondolom amikből egyelőre még nem nagyon van. Bár én láttam olyan grafikont ahol Bioshock Infinetban közel 2-szer annyi fps volt kaverivel mint 5800k-n. Nem kell ám leírni a dolgokat olyan hamar. Fog ez még meglepetést okozni. a FHDról 4kra skálázás meg igazán jó lesz HTPC-t igénylőknek. Nem olyan látványos(de szerintem csak egyelőre) de nagy fejlődés volt ez.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igen ott "csak" 10% fejlődés volt, mégis 2x erősebb a legerősebb Fx-nél.😜 Aki játszani akar vegyen egy olcsó 4 magos Amd procit, Hd 7770 társaságában, 5x kiegyensúlyozottabb, aki hülye költsön Apura.
Megint mást állítottak mint amit kiadtak, ez a probléma semmi más.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem ártana jobban a jövőbe látni és FHD felbontásnal kötelező az extreme beállítás? Az ára meg majd be fog állni ne aggódjatok. Ja és mintha intel jobban fejlődne cpu fronton... Ott is 10% fejlődés volt, nem? Szerintem jó lesz a kaveri.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Superlompos: Számból tépted ki a szót ! 😃
Ma már tudjuk, hogy az új AMD csodafegyver is leszerepelt, faildózer újratöltve, más foglatban. Ára 45-57k közt mozog.

1280x1024 itt még hozza a játszható szintet, bár az Intel Igp úgyszintén.
https://kepfeltoltes.hu/140114/60880_www.kepfeltoltes.hu_.png
1920x1080 itt mindkét megoldás játszhatatlan.
https://kepfeltoltes.hu/140114/60882_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ennyit a csodafegyverekről. Inkább magonkénti nyers erőre gyúrjanak ott most 2x lassabbak...és rántsák le a "köpenyről" a köpenyt amit jelen állás szerint egy hibás játék támogat. Persze a hibás játék miatt nem hull le a köpönyeg...nevetségesek.😂
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Intelnek a beépített grafikus vezérlője sose lesz egy szinten az AMD-vel

Szerintem, aki játékra használja a gépét, az úgyse a beépített vacakkal fogja tolni. Tehát, hogy most melyik gyártónak jobb a beépített grafikus vezérlője, az nem sok vizet zavar ennél a kérdésnél.

Bár azt kell mondjam, hogy lassan már az 1920X1080-as felbontás némely játéknál tud proci limitet varázsolni i5 4670k + 2X GTX660-as rendszerben is. Jó nem arról van szó, hogy 20 fps van, de nem megy mindkét kártya 99%-on.

Pár év múlva az 1920X1080-as felbontás majd CPU tesztes felbontás lesz, hogy mennyit tud a proci. Persze most még az ultra HD-s monitorok jó drágák, meg ezek mellé nem árt két bika kártya sem.
0
0
0
0
zotya0218 avatar
Bocsi elírtam. L2. Amúgy konkrétan eről van szó.:
"A Bulldozer architektúrára épülő processzorok különlegessége, hogy kétmagos egységeket tartalmaznak, tehát egy egységben 2 processzormag található. A négymagos CPU-k esetében 2, a hatmagos CPU-k esetében 3, míg a nyolcmagos processzoroknál 4 egység található. Ennek köszönhetően a processzormagok valójában nem teljesen független magok, eltérnek az Intel és az előző generációs AMD processzoroktól. Miden Bulldozer processzorban 2-2 mag osztozik bizonyos egységeken, ilyen az L2 cache memória, valamint a játékoknál és a miltimédiás alkalmazásoknál fontos számításokat végző FPU. Ennek köszönhetően az ilyen kétmagos modulok csak 80%-át teljesítik a hagyományos kétmagos processzoroknak, viszont sokkal költséghatékonyabb megoldások."
De amúgy Reincarnationnal nagyon is egyetértek.
Szerintem mindenkinek a pénztárcája fogja eldönteni, hogy mit vesz.
0
0
0
0
bukta2 avatar
nézem ezeket a teszteket amiket linkeltek,oké persze intel gyorsabb de ahogy elnézem az árakat nem 1-2 ezerrel hanem szó szoros értelmébe a 2 összehasonlított processzor az "i7 3770k" az "FX8350" től közel 2x drágább is... azért a + 30-50 fps ért... ugyan kérlek...!! 😃 nem mindegy hogy 99fps vagy 149 fps ed van? akinek nem mind1, az már nem játékra veszi hanem hobbi szinten gép építéssel foglalkozik 😃 ennyire egyszerű, az meg persze hogy intelt vesz, fps mániások mindig is voltak és lesznek is. csak értelmetlen attól nem lesz szebb 1 játék sem jobb játék élménye hogy nem 100 hanem 150 fps-ed van benne. Szóval Intel igen!...
0
0
0
0
no avatar
két ennyire különböző architecturát felseleges magonként hasonlítani egymáshoz, hát még hogy szerncsétlen amd-nek nem telik saját gyártó sorra nem véletlen gyárt még 32mn, én kérek elnézést az újak már 28nm jönnek 😆

szemben az intellel aki meg 14nm tervezget, akkor lenne igazi veseny cpu téren ha azonos csíkszéleségen lenne mind a 2 gyártó addig senki ne várja hogy intel csúcs processzorait megkörnyékezze az amd.
0
0
0
0
Cooley avatar
zotya0218: Kezdjük ott, hogy az L3 cache mindig osztott, sosem magonkénti (a Phenomok L3 cache-se is osztott), még az Intel esetében sem. És folytassuk ott, hogy a harmadszintű gyorsítótár az égvilágon semmit sem befolyásol a Bullok gyenge magonkénti teljesítményén. Az pedig feladatfüggő, és nézőpont kérdése, hogy mit nevezünk "teljes értékű 8 magosnak". Amúgy nem véletlenül hanyagolja az AMD ezt a témát, mert hatalmas a lemaradása, ezért inkább GPU-val próbál kompenzálni. És eddig úgy néz ki, hogy be is jöhet nekik.
0
0
0
0
JOC22O avatar
zotya0218 : Ez így van igazat adok !
0
0
0
0
Dani46 avatar
haswell-e jön idén és lesz 8 magos i7😃
0
0
0
0
zotya0218 avatar
Távol álljék tőlem, hogy osszam az észt, de a 8 magos Bull nem teljes értékű 8 magos processzor. Ugyanis mag páronként közös, vagy ha úgy tetszik osztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkeznek. A brutál drága 6 magos intel megzabálja a 8 magos Bullt. A régebbi Phenom nem osztott tárral született e világra😆, nem is lett csak max 6 magos.
Amúgy én AMD fan vagyok. De tény ami tény. A magszám és az órajel mögött sok minden megbújik.
0
0
0
0
JOC22O avatar
Damapapa Nem volt itt semmilyen szócsata ! 😆 Figyelj általánosságban írtam most hiába linkelgetek meg hasonló ! Azt is aláírom hogy az intelek drágábbak ! De mégsem lehet még látni 8 magos intel proceszort mint az amd-nél és hozza simán azt a szintet mint a 8 magos AMD ! .) Mi lenne ha lenne 8 magos intel ???
0
0
0
0
Silent Rain avatar
asusmlx
2014. 01. 11. 17:56:22 #

Reincarnation: Értem én . Én sztem akkor is az intel jobb ! Smiley Gyári hűtő nélkül és mással is

Igazából engem egyáltalán nem érdekel melyik a jobb csak elnéztem ezt a kis szócsatát és egy dolgot nem értek!
Asusmix!? Ha több hozzáértőbb ember, tényekkel , adatokkal, és észérvekkel áll elő, akkor miért dugod a fejed a homokba????
0
0
0
0
JOC22O avatar
Reincarnation: Értem én . Én sztem akkor is az intel jobb ! 😀 Gyári hűtő nélkül és mással is !
0
0
0
0
no avatar
asusmlx:
Nem rosszból de te és az ismerősed egyáltalán nem vagytok tisztábba volt,amper és a watt fogalmával.

Az az "500w" táp valószínűleg vmi noname gány márka lehetett 70% alatt hatás fokkal és ezek azok a táp amin nem a LEadott teljesítmény tűntetik fel hanem a Felvettet.

Csak hogy tisztába rakjuk, Mennyi is az az 500w mint foglalom amit képesek vagyunk megfogni, azt hogy ma mindeki beveszi a marketing bullshitet és 800w és 1000w tápegység kell neki mert "annyit" fogyaszt az nem a valóság.

Ettől még az intel kevesebb eszik természetesen kisebb gyártás technologia de azértmaradjunk a földön.
[LINK]

itt jól látszik hogy ha csak a procit terheljük valóban 40-50% többet esznek ( ez már helyes 😉 )
de teljes rendszer fogyasztásban már csak 20% körüli az eltérés
és idle állapotban 10w eszik többet, és mind2en tudjuk hogy a gépek 80% idle állapotban mennek😉

ebből az látszik hogy 350w elég mindenre, egy 500w táp már sli-t cf-t is elbír de egy procit biztos 😉

u.i: nekem is tx3mam van 5.6k volt anno, nekem a gyári hűtés full terhelésen is 60c alatt tartotta a procit, csak nyáron hangos lett meg húzni is akartam ugyhogy cseréltem😉

orodreath: ahoz valóban szép kis hűtőt adtak😉
0
0
0
0
JOC22O avatar
Reincarnation: azért vedtem rá mert nagyon olcsón jutottam hozzá a tx3 hoz de ha nem lenne rajta akkor se melegedne Az amd melegedéséről annyit hogy van pár ismerősöm akinek amd je van és mindig az a baja hogy meleg a proci ! Ja és egy sima táp pl egy 500 as nem volt elég a 8 magos procinak egy i5 nek elég egy sima táp is ! Az áramfogyasztásról meg anyit hogy a mostani amd-ék esznek rendesen igaz lehet túlzás a 60 70 % de 40 50 % al többet esznek !
0
0
0
0
ximo avatar
Roger 87: hozzászólásodra csak annyit tudok mindani, hogy igen a CPU hűtők valóban az adott procikhoz lettek tervezve, de ha próbáltál már felső kategóriás Intel vagy főleg AMD processzort gyári hűtővel használni akkor tudod, hogy szart sem érnek 😀
Amúgy pl az Intel ugyan azt a hűtőt adta már az 1 magos Pentium III-IV-esekhez mint a mostani core V-höz, ami no comment. Akkoriban talán elég volt, mostanra nagyon nem az.
0
0
0
0
no avatar
i5 4670k, ha nincs annyi pénzed akkor fx8320-st azt könnyen túl lehet húzni az 8350es óra jelen is.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
I5 4670K vagy FX8-as széria lenne a jobb?
0
0
0
0
Roger87 avatar
"Amit kapsz hozzá hűtőt az egy idő után hangos"

Persze hogy hangos.Ha az ember nem állítja be a célértékeket a biosban.Ha terhelés alatt akarja 35 fokon tartani a procit a hűtő-mert úgy van beállítva-,akkor ne csodálkozzunk,hogy erőlködik.A gyári AMD hűtők kialakításra elég egyszerűek.Mondhatni viccesek egy nem gyári hűtőhöz vagy egy gyári intelhez képest,de teszik a dolgukat.Lehet versenyezni,hogy ki milyen brutális hűtőt vett,de a gyári hűtő a procikhoz van tervezve.A hűtőt is azok a mérnökök tervezték,akik magát a cpu-t.Amúgy meg nyilván van összefüggés a cpu melegedési hajlama meg a gyári hűtő mérete,teljesítménye közt.
0
0
0
0
no avatar
asusmlx: nincs azzal baj hogy intel procid van csak ne hülyeséggel támaszd alá,
1, nem nem melegszik, utoljára 2000 évek elején melegedtek.
2, 60-70% ez honnan kaptad elő? idle ha pár watt eltérés van akkor oké loadban meg max 40wattal többet esztik, 10év alatt sem hozod be a villany számlám 😆

az fx 6300 28k ha egy 8k hűtőt rá raksz 36k nál vagyunk, ja és nekem senki nem mondja hogy intel procin nem cserélsz hűtőt a gyári hűtök mindig szrk tök mindegy melyik gyártó max nem annyira szr, de ettő még akit idegesít a hangja az lefogja cserélni(lásd: te magad aki lecsrélte egy tx3mra)

fx6300 rossz példa, mert pont 6300 és 8320 magasan jó ár/érték arányt képviselnek jelenleg a piacon.
0
0
0
0
sean avatar
Nekem az alaplap-proci(hd video-val)-ram-merevlemez került összesen annyiba mint egy mai Intel i7 proci 😃 Lehet hogy többet tud egy i7 de nekem igazából felesleges mert az AMD-vel sincsenek gondok játékok terén 😃 Atomerőművet építeni nem akarok 😃 Mellesleg gyári hűtővel használom ami hangtalan és 40 fokot is alig éri több óra játék után (teszem hozzá a gépházban van 4 venti). Tuningnál lehet más a helyzet, úgy nem próbáltam 😀 A fogyasztása elvileg 100W az enyémnek, ami valljuk be nem olyan kevés, igaz a tápom bőven kiszolgálja. De aki 'olcsó' gamer gépet akar összeállítani az nem a tápon fog spórolni 😃 Ezért választottam az AMD-t 😀
0
0
0
0
JOC22O avatar
Nekem intelem van és meg is tudom indokolni hogy miért !!!
1 Azért mert az AMD procik melegednek (mivel azon a nagy hőmérsékletnél dolgoznak ) ezt nem tudom jobban megfogalmazni
2 Ha játszol egy amd procival kb 60 70 % al több áramot igényel ami idővel visszahozza az intel árát !
3 Amit kapsz hozzá hűtőt az egy idő után hangos és persze nem tökéletesen hűt !! és ezért venni kell rá egy normális procihűtőt ami már 10 nél kezdődik (egy normális )
Az intelnél ezek a problémák nem álnak fent persze drágább de ha az AMD proci kb egy 6300 as csak egy példa 35000 ft és arra ugy is vesznek hűtőt +10000 de csak legyen 8000 akkor is ott van hogy 43000 ft azon az áron meg lehet venni egy i5 öst ami elég erős mint teljesítményileg És az intel gyári hűtője nem hangos és terhelés alatt is megálja a helyét
Nekem ez a véleményem ! Sok olyan ismerősöm van aki ezekkel a problémákkal küzd Ja és elég komoly tápegység is kell az amd pocikhoz !
0
0
0
0
szabo176 avatar
AMD, megfizethető! 😀
0
0
0
0
sean avatar
Számomra a jó kategóriába tartozott mivel egy integrált SiS volt az alaplapon 😃 Ahhoz képest egy MX400 nagy előrelépés volt 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
sean: A GF2 MX400 már 2002-ben sem volt a jobb VGA-k között (1280x1024-ben 32Bit-en már elvérzett a Quake 3 alatt is). Akkor egy Radeon 8500 vagy egy GF3 Ti200 volt ajálott játékra. 😀
0
0
0
0
no avatar
Ez ugy megy hogy a legjobb ér/értékű procit akarja meg találni az illető, abban az ár kategóriában amit rászán😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
ha sok pénzed van és unatkozol intel ha kevesebb és játszani is szeretsz 😃 akkor AMD ennyire egyszerű

Váááá. Ez így ebben a formában nem igaz. Mert aki két kártyás rendszert épít (nyilván nem paint miatt), annak hülyeség lenne AMD procit vennie, annak Intelt kell vennie, s az nem unatkozás miatt van. Nyilván egy kártya mellé elég az FX is.

Meg ez már elég régi duma, hogy az AMD játékra, míg z Intel tervezésre van... Ez nincs így. A legtöbb tesztoldalon Intel procit, s nem FX-et tesznek a videokártyák alá. Nem véletlenül, hiszen minimálisra akarják csökkenteni a proci limit lehetőségét.
0
0
0
0
bukta2 avatar
AMD sokkal olcsóbb, most hogy ne 50-hanem 80 fps ed legyen 1 játékba sztem tök mind1... aki az fps-re megy az nem azért játszik már hogy élvezze hanem mert a "gép építés" a hoppy ja valószinűleg, ha sok pénzed van és unatkozol intel ha kevesebb és játszani is szeretsz 😃 akkor AMD ennyire egyszerű én ezzel az asztali gépemmel eljátszogatok minden mai játékkal med-en 720p be és nem mai masinám van 😀 főleg a vga nem mai darab...
0
0
0
0
sean avatar
Életem első gépe 2002-ben AMD procival volt megáldva, 900MHZ-es Duron volt. Anno egy jobb videókarival (mx400) szépen vitte a korabeli játékokat is. Abból a gépből csak a proci maradt használható, illetve a noname tápegység ami a mai napig is működőképes. Fájt is a szívem mikor a procit alaplapjával együtt leadtam elektonikai hulladéknak. Jó darabig régi intel procikat használtam, de az új gépem tervezésénél csakis AMD jöhetett szóba. A8-as APU-ra esett a választás és sokkal jobban teljesít mint vártam. Nem bántam meg, és az alacsony ára miatt sok minden másra is jutott. Erős 4 magos procit (és videovezérlőt) kaptam 27.000Ft-ért. Az intel sem rossz, de rengeteget kérnek egy hasonló kaliberű intel prociért amit nem engedhetek meg magamnak.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én 10 000 ért vettem olyat ami bőven jó játékra intel g2030 sose volt vele bajom. Annyiért egy i3 mas szerintem nagyon jónak kell legyen. Nem minden a magok száma meg az órajel mert pl sok játék még mindig 2 magnál van leragadva na meg az i3 HT-s így 4 szálon megy.
0
0
0
0
no avatar
30.000FT-ért nagyon nincsen INTEL processzor ami játékokra alkalmas, nem? jobban járnék az FX 6300-al?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem is volt 965 be-m a 7950 mellett bf3 és hasonló erősségű játékok tökéletesen mentek ahogy kijött a bf4,crysis 3,ac4 stb 40-50% ment a vga és teljesen mind1 volt hogy húztad alapból kevés volt a proci és így nem is volt értelme egy erős vga-nak mellette.Bár nem csodálom hogy kevesek már ezek a procik 2009be jöttek...!
0
0
0
0
Lizard avatar
Tesztek alapján tényleg jobb sok esetben az Intel, az már más kérdés hogy mindennapi használatban egy átlag user kb semmit nem vesz észre😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció