Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
talán az FX gyorsabb egy picivel.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
sosem veszek használtan😃 egyszer vettem egy 32" TV használtan(60K) hazavittem bedugdosom megjelenik a kép
és kiderült hogy össze van törve azóta nem veszek semmit használtan😃 nem tudom 30 K nehéz jó procit venni😃
légysz a 2 közül válasz😃és indokolj
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem akkor inkább intel felé kellene kacsinthatni.
Egy olcsóbb i5-el használtan esetleg jobban járnál.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
áá 6 mag kell úgy jó az élet 😜 játékra kell meg konvertálásra
és szerintem 6 magal gyorsabban konvertál😃 ha minden igaz amit hallotam bocsánat ha hülyeséget irtam😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Egyiket sem.
A Phenom II X4 965 sokkal jobb vétel.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
hahó döntenem kell a kettö között meiket vegyem?(indokoljatok is)

AMD FX6100 3,3Ghz
vagy
Amd Phenom x6 1045T 2,7Ghz

nagyjábol egy árban vanak 100FT eltéreésel de az mit számít😜
0
0
0
0
ors11 avatar
Oke.

Es egy FX6100 meger 32k-t?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:
Most valaki választ adna az én kérdésemre is?
(fennebb van 😆 )
Én úgyis fogom majd húzni alaphűtővel. Elvileg akik vettek ilyen procit 45fokos szokott lenni terhelve kevésbé szellős házban. Gondolom azért ilyen kevés a hőfok, mert az A3870-hez is ekkora hűtőt adnak csak ahhoz még van igp meg magasabb frekvencián jár. Ha ahhoz elég, akkor ennek is elégnek kéne lennie. 3GHz-ig biztos.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezt neked kell kitapasztalnod, hogy meddig húzható. Függ az adott proictól is, hogy mennyire tuningos darabot fogsz ki, s az is számít, hogy milyen lapban húzod.
0
0
0
0
ors11 avatar
Most valaki választ adna az én kérdésemre is?
(fennebb van 😆 )
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a tájékoztatást!Amint tehetem megoldom a proci gondot!Pár nap és használom a 7770 egy 8600gt-t fog váltani.Addig is keresek hozzá jobb procit.
0
0
0
0
ors11 avatar
A processzor limit annyit tesz,hogy hiába van ijen jó VGA-d nem kapsz több FPS-t,mert a processzorod gyengébb fajta és így nem tudja kihasználni a VGA által nyújtott ,,játékélményt,,.
Szerintem keress még pénz és vegyélo egy korszerűbb processzort is.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Tegnap már kérdeztem,de nem kaptam választ arról,hogy mit jelent a processzorlimit,és hogy befolyásolja a játékokat?(laggol-e tőle?).Egy hd7770,és egy dual core E3300-val full hd-ban szeretnék játszani a Fifa 12,13-al.
Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
ors11 avatar
A 631 és a 641-et meddig lehet húzni,gyári hűtővel? Én szerintem a 641-et veszem...a 2-ő között 620Ft eltérés van.
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem olyan sokkal erősebb az...
Azonos órajelen már simán hozza a 965 vagy 945 szintjét az Athlon II X4631 is.
Szerintem az a legjobb vétel.
0
0
0
0
Dani46 avatar
helyedbe csak 965-ön gondolkoznék mer nem sokkal drágább viszont sokkal erősebb.
0
0
0
0
ors11 avatar
Az a baj,hogy ha most nem tudom megrendelni 2 nap mulva mar nem lessz...es ha nem lessz akkor csak ez a ket valasztasom marad .
II X 4 631 330 lejert vagy
II X 4 641 340 lejert.
Szeerintetek a +200 Mhz mereg 620Ft-ot,ha nem akarok egyelore OC-ni.
0
0
0
0
Dani46 avatar
965 tuti proci de te tudod belefér e az árba!
0
0
0
0
ors11 avatar
niteforce írta:
nem, nem éri meg.

Es egy AMD II X4 965 BE 475 lejert..ebbe benne van a szalitas is. Ez kb. 29.5k-ba kerulne
0
0
0
0
zsomer12 avatar
szerintetek egy pro3 alaplap,egy fx 8120 jó párosítás?
0
0
0
0
ors11 avatar
AMD II X4 631 FM1 330lej vagy
AMD II X4 945 AM3 460 lej.
Megeri a +penzt a 2-ik proci?
0
0
0
0
no avatar
Köszi! Ez mit jelent pontosan?Játékot befolyásolja???
És milyen Cpu-t vegyek bele,amit támogat?Köszi!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A HD 7770-hez kicsit kevés az a processzor szerintem. Lesz cpu limited.
0
0
0
0
no avatar
Hy Mindenkinek!Érdeklődnék,hogy az alaplapom és a proci alkalmas e játékra (Fifa 12,13)?Alaplap:MSI MS-7507,ProcesszorIntel Dual Core 2,5Ghz E3300
Mostanában vennék hozzá egy hd7770-es kártyát+4Gb ram lenne benne.Jó ez a konfig,így?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
humerot írta:
ŐŐ igen Éppen ez a baj nagyjából be van lőve mediumra de igazából a kari kihasználtsága 90 -99% között mozog proci meg full 100 de a nagy páLyákon csak 25 30 fps t ad ez itt a baj míg egy metron pl néha 60 at is ez a konkrét baj néztem a legújab drivert hátha de akkor meg 25 fps nél nem ad többet a játék ez a baj
Mondom én, hogy cpu limit. Bár nem olyan nagy.
0
0
0
0
humerot avatar
ŐŐ igen Éppen ez a baj nagyjából be van lőve mediumra de igazából a kari kihasználtsága 90 -99% között mozog proci meg full 100 de a nagy páLyákon csak 25 30 fps t ad ez itt a baj míg egy metron pl néha 60 at is ez a konkrét baj néztem a legújab drivert hátha de akkor meg 25 fps nél nem ad többet a játék ez a baj
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Nem értem miért írod a saját példádat. Fényévekre vana Te procid a 2 magos Phenomtól. Semmi gondja nem lesz a GTS450-el. 😉
Fel is van húzva, gondja nem lesz. Nem lesz nagy limit, ha lesz egyáltalán. Ha lehet még magot is oldhat fel.
(Te is szoktad saját példádat)
Azért fényév nincsen. Max 2x-er erősebb az enyémtől. Nekem meg a kihasználtság kb 25-30% között van. Ennek duplája is jó nagy limit.
FPS-nél.: Talán Ultrán nincs limite. Van kb 30FPS-e. Lejjebb veszi Low-ra lenne 35. Sokat nem érne vele. Erősebb kártyánál csak a limit nőne. Szerintem ha több fps kell akkor proci. Így ha lejjebb lenne állítva a grafika akkor lenne több fps is. Videókártya cserénél nem.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
humerot írta:
egy gts 450 es mellé kellene processzor max 720p felbontásban úgy hogy battlefield 3 a központi játék ti mit ajánlanátok???

Bőven tökéletes a mostani procid. Esetleg ha megy, akkor oldj fel 1-2 magot, és inkább videókarit cserélj.
Hát ázért a 2 magos phenom nem valami nagyon erős proci BF3-hoz.

Mert a GTS450 elég erős kártya hozzá, ugye? Sokkal többre megy egy vga cserével. Szomorúan látom, hogy nem csak MG-nek van gondja a szövegértéssel.
720P-ben kell neki. Highon elviszi. Multihoz meg már nem valami erős az a 2magos phenom. Singlebe tényleg tökéletes, de nem multiba.
Ezen nem tudom it nem lehet elhinni ha én írom.
Spoiler!
GokuTM: Büszke lehetsz, hogy így reklámozod.

Nem reklámozom. Csak tudom, hogy Cooley is MG fan, így gondolom érdekli egy feltörekvő mini MG 😀
Viszont neked még annyi szerencséd van a 16 éveddel az Ő 23-ával szemben, hogy még tudsz változni, míg Ő már így marad.
Valami gondom tényleg lehet a szövegértéssel. Cooley nem azt írta, hogy vga cserével többre menne?
De hát így is cpu limite van. 720p-ben egy gts 450-nek már elkélne egy x4-es phenom ii. Itt most nem Ultra beállításról beszélek. Ott lehet, hogy nincsen. De Highon már lenne vagy akár mediumon. Erősebb procival meg jobban mehetne a játék. Mint most hogy minden grafikán ugyanúgy. Nem sok mindent fog elérni azzal, hogy erősebb vga-t vesz és aztán feltolhassa a grafikát nagyobbra. De nem menne jobban. Azaz lehet, hogy akadna.
Én is hogy megvettem a videókártyát csak annyit értem e vele, hogy ami eddig csak mediumon vagy highon egy picit akadt az már minden grafikán picin akad. Hiába veszem le a grafikát ugyanúgy megy. (Ez kevés játéknál de ott is Singlebe érvényes. A többinél nagyon akad nem csak picit.)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
humerot írta:
egy gts 450 es mellé kellene processzor max 720p felbontásban úgy hogy battlefield 3 a központi játék ti mit ajánlanátok???

Bőven tökéletes a mostani procid. Esetleg ha megy, akkor oldj fel 1-2 magot, és inkább videókarit cserélj.

Mert a GTS450 elég erős kártya hozzá, ugye? Sokkal többre megy egy vga cserével. Szomorúan látom, hogy nem csak MG-nek van gondja a szövegértéssel.
720P-ben kell neki. Highon elviszi. Multihoz meg már nem valami erős az a 2magos phenom. Singlebe tényleg tökéletes, de nem multiba.
Ezen nem tudom it nem lehet elhinni ha én írom.
Spoiler!
GokuTM: Büszke lehetsz, hogy így reklámozod.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Most pl. a tartalék VGA egy 256 MB-os 8600 GT, ami kb. olyan mint a 9500 GT, bár ez "legalább" GDDR3-as verzió. 640X480 full lowon tolom a BF3 egyjátékos módját, s elég jól megy. 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Metalmate írta:
VGA is 99%-on
Az tökmindegy, a BF3 minden VGA-t 99%-on pörget.

Na de nem mindegy, hogy egy 9500GT-t vagy egy GTX460-at pörget 99%-on...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nálam BF3 single ment ultra beállításokkal simán 1280X1024-ben GTX 460+E7500 4 GHz párossal. Proci 100%-on ment, és a VGA is 99%-on, s átlag 50 meg volt így is. Pedig az E7500 sem nevezhető erős procinak. Nyilván a multi nem ment volna ultrán nekem sem. Emlékszem mikor még a gtx460 előtt egy DDR2-es 9500 GT-m volt, mindent 800X600-ban toltam kb. lowon, mert úgy volt normális fps értékem. Utána VGA csere lett, s voálá ment ultrán az adott játék 1280X1024-ben.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
humerot írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
humerot írta:

0
0
0
0
Keksz03 avatar
humerot írta:

FX-6100 amellé a vga mellé bőven elég és később is jól jöhet a 6 mag! ár/érték arányban nem rossz választás!

ha használt játszik akkor vmi Phenom II X4 955-965 nem rossz választás!
0
0
0
0
Cooley avatar
MaximumGame írta:
Cooley írta:
humerot írta:

humerot 2012. 08. 21. 21:27:21 #225
Igen köszi hát ezzel sem lehet tehát itt a proci a ludas feloldani feloldja de rengeteg plusz fesszel sem lehet stabillá tenni még 3 magot sem

Cooley : olvass utána mielőtt tanácsot osztasz 😎

Miért kellene nekem feltételeznem, hogy korábban már szó esett erről, ha most nem tett róla említést okoska? 😀 Nem fogok minden hsz elolvasása után visszaolvasni, hátha van ott egy fontos információ. Arról nem is beszélve, hogy hozzátettem, hogy "ha megy". Ettől függetlenül akkor is többet ér el videokártyacserével, mint procicserével.
Nem mellesleg nehogy már pont te mondd, hogy olvassak utána dolgoknak mielőtt tanácsot osztok. 😂 Persze neked miért is kellene utánaolvasni dolgoknak, hisz hatalmas elméd bármely kérdésre tudja a választ. Épp csak rosszul...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Cooley írta:
humerot írta:

humerot 2012. 08. 21. 21:27:21 #225
Igen köszi hát ezzel sem lehet tehát itt a proci a ludas feloldani feloldja de rengeteg plusz fesszel sem lehet stabillá tenni még 3 magot sem

Cooley : olvass utána mielőtt tanácsot osztasz 😎
0
0
0
0
Cooley avatar
humerot írta:

0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
ors11 avatar
Kosz..majd meg holnap erdeklodom 😆 Jo8t
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:
A 631 jo processzor-e? Nekem BF3-ra kellene 1366x768-ra ultran,meg persze a tobbi uj jatekra 😃
Fogja vinni. Én is erre vettem.
Erős kis processzor ez. Hozza egy Phenom II x4-es erejét.
2.6Ghz-ról 3GHz-ra az már 40fps-ről 46-ra menne minimum.
0
0
0
0
ors11 avatar
A 631 jo processzor-e? Nekem BF3-ra kellene 1366x768-ra ultran,meg persze a tobbi uj jatekra 😃
Az OC hany +FPS-t csikarna ki a gepbol?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De ennél is lehet még +2 szorzót beállítani. (Bár lehet ez már csak a cpu-zt csapja be)
Nem muszáj OC-zni. Csak ha kevésnek érzed.
0
0
0
0
ors11 avatar
Oke...majd ha meglessz a teljes config akkor segitseget kerek majd ezugyben...az OC-hez nem ertek :/
0
0
0
0
Devis avatar
szorzózár mentes. addig húzod a szorzót amíg a proci bírja (vagy a lap)
0
0
0
0
ors11 avatar
Elnezest a K az mit takar?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:
A 631 330 lej es egy 651 meg 395 lej...szerinted megeri akkor FM1re alapozni es ez a ketto kozul mejgeri a 651 a + penzt?
A 651 csak 400MHz-el jobb. A K-at meg egyszerűbben lehet tuningolni. Nekem nem érte meg már a nagyobbak. 631 olcsóbb ugyanannyira lehet tuningolni max bonyolultabban, mint a K-sat.
0
0
0
0
ors11 avatar
A 631 330 lej es egy 651 meg 395 lej...szerinted megeri akkor FM1re alapozni es ez a ketto kozul mejgeri a 651 a + penzt?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:
Szerintetek inkabb megeri AM3+-osra alapozni a gepet vagy az FM1-es a jobb...bar az FM1 az alacsony,kozep es az AM3+ meg kozep es felso kategorias processzor
Én 631-et vettem. Tuningolva szerintem nincs akkora különbség egy szorzózára I5 és e között, hogy észre lehessen venni (értsd 80fps vs 110fps). Csak az több mint kétszer annyiba kerül. AMD-nél meg "csak" gyengébbek vannak, mint az I5.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció