Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dominator : Hallgattam rád így végül is fx 8120 lett és nem 30 ba hanem 20 ba mert sikerült beszámítatni az előző procimat
Hát ha nem ért többet a procid 10-nél, akkor nem volt rossz csere. BOX/OEM? Mennyi garanciát kaptál rá? Én 3 év garis dobozosat vettem pár napja a garancia nélküli 1055T OEM-ért plusz egy 10-esért. Nos nem vagyok benne teljesen biztos, hogy megérte, de legalább garanciásan ezt a procit könnyebb lesz továbbpasszolni. 😂
Egyébként a korszerű motort használó játékokban nagyon ott van a szeren a proci, de sajnos kevés az ilyen, a régebbiek alatt viszont harmatgyenge.
Sziasztok van egy fx 4100 as procim de a gyári hűtő nagyon hangos és melegszik.Szerintetek ezek (Zalman CNPS5X Performa vagy Deepcool ICEEDGE MINI FS) közül melyik a jó vétel? Van itt valakinek a kettő közűl valamelyik? Esetleg egy ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2.
én inkább még gyűjtenék hozzá és egy Alpenföhn Triglav -ot vennék 9,000k, nemsokkal drágább mint amit felsoroltál de annyival csendesebb és jobban is hűt
Sziasztok van egy fx 4100 as procim de a gyári hűtő nagyon hangos és melegszik.Szerintetek ezek (Zalman CNPS5X Performa vagy Deepcool ICEEDGE MINI FS) közül melyik a jó vétel? Van itt valakinek a kettő közűl valamelyik? Esetleg egy ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2.
Én ZALMAN CNPS7X LED-del hütöm a 4100-ast, 45fok felé ritkán megy.
kb ennyi a különbség köztük
intel core i5 3570, és az
intel core i5 3570k közt?
azt tudom hogy a k jobban tuningolható és, hogy erősebb integrált vga-t tartalmaz, de ha nem szeretném húzni és nem érdekel a benne lévő vga akkor végül is mind1 melyiket veszem??
tehát játékoknál ugyanazt a teljesítményt hozzák alapból?
Sziasztok ezek közül melyik a legjobb? Játékra kellene:
AMD Phenom II X4 965 3,4GHZ
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX
AMD FX-4170 4.20GHz AM3+ BOX
4 hozzászólással fentebb volt egy ilyen kérdés és alatta a válasz, de mindegy. X4 965...
AMD Phenom II X4 965 3,4GHZ
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX
AMD FX-4170 4.20GHz AM3+ BOX
Szeretnék venni egy 775-ös 4 magos (quad) procit.
Nem tudtok eladót? :\
Hardverapró.
Nem tudtok eladót? :\
Sajna nem nagyon van régi procikról új teszt! Viszont tömörítés és egyéb software teszteknél érezhető a különbség! Van, ahol dupla olyan gyors mint az E6550!
Abban igazad van hogy a mai játékok 90% támogatja a 4+ magokat, na de a régiek amik 2 szálon futnak szinte azonos teljesítményen mennek a q6600-al!
Ilyen játékokra kellene: Darksiders 1/2 COD MW3 NFS RUN BF3 Amazing Spider man Gothic 4 stb..
Ezek mind futnak a gépemen, de ha komolyabb kidolgozottságú textúrába ütközök , vagy nagyobb látótávolságú részre belassúl az egész! (Élmény romboló) És az a legrosszabb hogy nagyjából tök mind 1 milyen grafon van, nem sokat gyorsul ezeknl a részeknél!
Értem. Kell az a 4 magos proceszzor. Szerintem most még proci limited is van. Az a vga azért nem gyenge.
Abban igazad van hogy a mai játékok 90% támogatja a 4+ magokat, na de a régiek amik 2 szálon futnak szinte azonos teljesítményen mennek a q6600-al!
Ilyen játékokra kellene: Darksiders 1/2 COD MW3 NFS RUN BF3 Amazing Spider man Gothic 4 stb..
Ezek mind futnak a gépemen, de ha komolyabb kidolgozottságú textúrába ütközök , vagy nagyobb látótávolságú részre belassúl az egész! (Élmény romboló) És az a legrosszabb hogy nagyjából tök mind 1 milyen grafon van, nem sokat gyorsul ezeknl a részeknél!
Üdv!Van egy core 2 duo e6550 tipusú cpum! Lehetőségem van lecserélni egy core 2 quad q6600-ra de nem tudom hogy érdemes-e lecserélni és hogy átlagban látni fogok-e teljesítmény növekedést?! Nézegettem teszteket de nem volt nagy külömbség a 2 cpu között..(Gondolom itt közbe játszik a 4 mag támogatottság is)
Tesztek:
Spoiler!
Beszámítás lenne így 13 ezerbe jönne ki! Megéri váltani?
Szerk. HD 4850 GDDR5 256bit 1gb kártyával üzemelne!Lenne VGA limitem?
A mai játékokban sokkal inkább kiütközne a 2 és 4 mag különbsége. Szerintem valamilyen újabb tesztet nézzél ha van. A 4 magossal nem hinném, hogy lesz limited.
Tesztek:
Spoiler!
Beszámítás lenne így 13 ezerbe jönne ki! Megéri váltani?
Szerk. HD 4850 GDDR5 256bit 1gb kártyával üzemelne!Lenne VGA limitem?
És MG ismét megvillantja eszméletlen tudását...
Felejtsétek már el ezt az idióta kihajtós szöveget! Ahogy a videokártya se hajtja ki a procit, úgy a proci sem a videokártyát. Csak limit van, ha van. Az meg totál program és beállításfüggő. Van olyan játék, ahol alacsony grafikai beállítások mellett egy tudom is én, 5750/GTS450 mellett is procilimit van, de olyan is van, ahol magas beállítások mellett még egy felsőkategóriás kártya is vga limitet produkál. Ezen 2 proci esetében főleg szembetűnő, mivel a Phenomok magonkénti teljesítménye adott órajelen magasabb, tehát legfeljebb 4 szálú munka esetén az esetek túlnyomó többségében jobban teljesítenek, ezért van, hogy a régebbi játékokban kivétel nélkül jobban teljesítenek, míg az újabbakban egyre kevésbé, és a fejlett technológiákat használó játékokban pedig már jócskán lemaradnak, amennyiben nem áll fenn vga limit. Persze a proci dolgozik először, csak utána a VGA, de ez lényegtelen, miután ha a proci küldi lassabban az adatot, mint ahogy a VGA számol, pont ugyan olyan limit lesz, mintha a VGA számolna lassabban, mint ahogy a proci küldi az adatot.
Freejack: Nem lenne érdemes, mert lapot is cserélned kellene.
Szia!Lapot lehet nem kellene cserélni,mert néztem az asus oldalán és van bios frissítés az fx proci sorozathoz.Nem sokkal kellene megpótolni csak kérdés az,hogy jeltesitényben érdemes e ezzel egyáltalán foglalkozni.Kártyát is cserélem 7870re de legalább egy 7850re.
melyik jobb választás szerintetek?
Sandy Bridge E i7 3820 LGA2011vagy
Ivy Bridge i7 3770k LGA 1155
Igaz hogy a 3820-as 2maggal kevesebb, de tesztekben felülmúlja a másikat 😲
akkor hogy is van ez most??
szerintem egyértelmű hogy i7 3770k LGA 1155, nemtudom mire kell de ha nem szerkesztel, konvertálsz akkor simán elég egy i5 3570K a többit told bele egy erős-bika vga-ba 😀
melyik jobb választás szerintetek?
Mindkét proci 4 magos. A 3770K jobb.
MG a szuper helyesírását is villogtatja😃
mert a AMD 865 öf kb 6870 et hajtja ki max
VGA ad; a AMD 865 öf=az AMD 965-ös (ez beteg😂😉; 6870 et; vessző, mondatvégi írásjel hiánya.
A helyesírás mellékes, meg elvileg diszlexiás a gyerek, de az idiótaságra az sem magyarázat. Persze az idiotizmus is egy súlyos betegség, arról sem tehet...
Sziasztok, azt szeretném meg kérdezni, hogy van egy amd phenom II x2 550 processzorom nem volt tuningólva gyári dobozával és hűtőjével menyiért tudnám eladni.
Ha feloldható mindkét magja, akkor szerintem 15eFt-ért simán el lehet passzolni. Ha garis, akkor még 1-2eFt-tal többért is.
Felejtsétek már el ezt az idióta kihajtós szöveget! Ahogy a videokártya se hajtja ki a procit, úgy a proci sem a videokártyát. Csak limit van, ha van. Az meg totál program és beállításfüggő. Van olyan játék, ahol alacsony grafikai beállítások mellett egy tudom is én, 5750/GTS450 mellett is procilimit van, de olyan is van, ahol magas beállítások mellett még egy felsőkategóriás kártya is vga limitet produkál. Ezen 2 proci esetében főleg szembetűnő, mivel a Phenomok magonkénti teljesítménye adott órajelen magasabb, tehát legfeljebb 4 szálú munka esetén az esetek túlnyomó többségében jobban teljesítenek, ezért van, hogy a régebbi játékokban kivétel nélkül jobban teljesítenek, míg az újabbakban egyre kevésbé, és a fejlett technológiákat használó játékokban pedig már jócskán lemaradnak, amennyiben nem áll fenn vga limit. Persze a proci dolgozik először, csak utána a VGA, de ez lényegtelen, miután ha a proci küldi lassabban az adatot, mint ahogy a VGA számol, pont ugyan olyan limit lesz, mintha a VGA számolna lassabban, mint ahogy a proci küldi az adatot.
Freejack: Nem lenne érdemes, mert lapot is cserélned kellene.
Érdemes lecserélnem a procimat egy fx8120-ra vagy 8150-re?
Ha nem lesz új VGA ad akkor nem érdemes... de ha lesz akkor érdemes...
mert a AMD 865 öf kb 6870 et hajtja ki max
Érdemes lecserélnem a procimat egy fx8120-ra vagy 8150-re?
És i5 mire? 2500K -ra vagy 2550K -ra gondoltam.
csak gondoltam elkezdenék egy kicsit komolyabban foglalkozni a grafikával, és nem hiszem, hogy ez a 2 magos elég lenne neki...
Az volna a kérdezni valóm, hogy milyen proci az amire megérné váltani... amire megérné pénzt kiadni.
A mostani i3 2100-ast szeretném lecserélni... Mire lenne érdemes?
Jó az, mihez nem elég neked? 😃
A mostani i3 2100-ast szeretném lecserélni... Mire lenne érdemes?
szerk: i5 2500K-ra vagy 2550-re gondoltam...
hogy az fontos játékokban? 😜 mindkettöben van csak nem ugyanannyi
FX:L1 Cache (Kbyte): 3x64 + 6x16
L2 Cache (Kbyte): 3x2MB
L3 Cache (Kbyte): 8MB Shared
Phenom x6:
Level 1 cache size ? 6 x 64 KB instruction caches
6 x 64 KB data caches
Level 2 cache size ? 6 x 512 KB caches
Level 3 cache size 6 MB shared cache
mondom most ismerkedek vele😃 bocs a marhaságot írtam