Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Amd fx 6100
Amd phenom ii x4 965
vagy valami hasonló árban lévő.
játékra kellene.
Válaszokat előre is köszönöm.
mi a különbség a socket 775-ös és a socket 1155-ös foglalatú processzor között?
Egy havi fizetés, a 1155-ös újabb
Elvileg már 775-öst nem is nagyon lehet kapni
Köszönöm a választ.
Szerinted megérné 17000FT-ért egy Intel Pentium G860 processzor?
775-öst már ne fejlessz, akkor inkább tedd a pénzed újabb 1155-ös platformba
kösz.
Köszönöm a választ.
775-öst már ne fejlessz, akkor inkább tedd a pénzed újabb 1155-ös platformba
Köszönöm a választ.
Phenom II X4 965
Ha nem kell sokkal többet fizetni érte, akkor
Phenom II X6 1045T
Mennyi az a sokkal több?
Nálunk a 965-en 25k és az 1045T 33k.
Í a kettő közül melyik érné meg jobban?
1. Phenom II X4 965
2. Phenom II X6 1045T
3. AMD FX-4100
4. AMD FX-6100
a válaszokat előre is köszönöm! 😀
nem
Hidd el, nem tudod vele megértetni, meg se próbáld. 😆
legszebb: félreolvastam, és közbe úgy van... na mind1, inkább megyek aludni
A 3 felsorolt állapot közül ha a videókártyák egyformák.
Az elsőnél cpu limit. Ha kétszer erősebb processzor menne bele (ami abban a játékban teljesít kétszer jobban), akkor a gpu-nak kéne megduplázódnia, ameddig a játék engedi. Ha viszont már még erősebb a CPU akkor már elkezdene még lejjebb esni a kihasználtsága a CPU-nak 100-ról. A vga az meg maradna maximum kihasználtságon.
Szóval ha van egy processzorom ami a gta4 alatt 100%-on megy akkor rakhatok bele bármilyen más erősebbet is az 100-on fog menni? Még akkor is 100-on amikor már gpu limit van (azaz az is elérte a 99-100 at)?
Nem vitázni de akkor már én is kíváncsi lennék rá. Mert a te válaszod annyi volt, hogy tökéletes párosítás.
Elnézést kérek...
...ezt a mondatod, nem úgy fejtettem ki, mint egy kukásnak, bíztam benne, hogy ezzel nem lesz gond. Amit most próbálsz itt leírni, ami nagyon nyögvenyelősen megy, nagyon bajban vagy, ha ki kell magad fejezni, az az a mondat, amit értelmiségi módban hagytam. A hardverek erősödésének köszönhetően egy erősebb processzor már nem 100%-on fog menni természetesen. 😀 Írd le, ha szeretnél bővebb kifejtést, mit takar az "erősebb gyorsabb" 😆
Ha idézni akarsz, tedd már pontosan, és igen jó párosítás a Phenom II X4 965+HD6870.
CPU: 100%
GPU: 50%
CPU limit. Erősebb CPU-val akár kétszer több fps.
CPU: 50%
GPU: 100%
GPU limit. Erősebb GPU-val kétszer több fps.
GPU 100%
Tökéletes.
Én eddig így tudtam. (Természetesen akár mind három variáció előléphet ugyanazon a konfigon.)
Jajj Istenem 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kész! Feladom!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Ez nem való neked 😆😆😆
Szóval ha van egy processzorom ami a gta4 alatt 100%-on megy akkor rakhatok bele bármilyen más erősebbet is az 100-on fog menni? Még akkor is 100-on amikor már gpu limit van (azaz az is elérte a 99-100 at)?
Nem vitázni de akkor már én is kíváncsi lennék rá. Mert a te válaszod annyi volt, hogy tökéletes párosítás.
Elnézést kérek...
...ezt a mondatod, nem úgy fejtettem ki, mint egy kukásnak, bíztam benne, hogy ezzel nem lesz gond. Amit most próbálsz itt leírni, ami nagyon nyögvenyelősen megy, nagyon bajban vagy, ha ki kell magad fejezni, az az a mondat, amit értelmiségi módban hagytam. A hardverek erősödésének köszönhetően egy erősebb processzor már nem 100%-on fog menni természetesen. 😀 Írd le, ha szeretnél bővebb kifejtést, mit takar az "erősebb gyorsabb" 😆
Ha idézni akarsz, tedd már pontosan, és igen jó párosítás a Phenom II X4 965+HD6870.
GPU: 50%
CPU limit. Erősebb CPU-val akár kétszer több fps.
CPU: 50%
GPU: 100%
GPU limit. Erősebb GPU-val kétszer több fps.
GPU 100%
Tökéletes.
Én eddig így tudtam. (Természetesen akár mind három variáció előléphet ugyanazon a konfigon.)
és/vagy onnan jött, hogy csak akkor nem lenne jó a hozzászólásom ha vagy-ot írtam volna.
Szerintem csak kötekedésképpen írtad.
Éveket okosodhat itt az ember😀 Kösz a választ
Nincs mit. Sokkal jobban teljesítene a géped egy olyan procival! 😀 Egyébként leegyszerűsítve ugyan a proci számol először, majd küldi a videokártyának, hogy mit kell számolnia, de a működését nem befolyásolja, ezért mondják, hogy kihajtja, de valójában szó nincs ilyenről. A limit a pontos kifejezés, mert ha a processzor kevesebb utasítást küld a kártyának, mint amennyit az képes kezelni, számolni, akkor van cpu ilimit, de ha a proci több utasítást küld, mint amennyivel elbír a kártya, vga limit van. Nagy vonalakban ez a lényeg. 😀
nekem szted melyik van inkább proci vagy vga limitem(fullhd)?😃 mindig is érdekelt
Kellemesen kiegyensúlyozott Konfigurációd van.
Amit gyenes mond, csak azért hülyeség, mert van játék, ami inkább a Processzort terheli, a VGA-t kevésbé és fordítva 😀
Ezért is írtad? ... Nem ezt írtad 😀 Lehet fejben jót akarsz írni, csak nem tudod magad kifejezni 😉
Phenom II, nem Phenom.
Sezx: Nincs mit 😉
Spoiler!
Nincs mit. Sokkal jobban teljesítene a géped egy olyan procival! 😀 Egyébként leegyszerűsítve ugyan a proci számol először, majd küldi a videokártyának, hogy mit kell számolnia, de a működését nem befolyásolja, ezért mondják, hogy kihajtja, de valójában szó nincs ilyenről. A limit a pontos kifejezés, mert ha a processzor kevesebb utasítást küld a kártyának, mint amennyit az képes kezelni, számolni, akkor van cpu ilimit, de ha a proci több utasítást küld, mint amennyivel elbír a kártya, vga limit van. Nagy vonalakban ez a lényeg. 😀
nekem szted melyik van inkább proci vagy vga limitem(fullhd)?😃 mindig is érdekelt
Kellemesen kiegyensúlyozott Konfigurációd van.
Amit gyenes mond, csak azért hülyeség, mert van játék, ami inkább a Processzort terheli, a VGA-t kevésbé és fordítva 😀
nekem szted melyik van inkább proci vagy vga limitem?😃 mindig is érdekelt
Mekkora vga az ami a mostani procimnál limitet okozna
Ez erősen játék- és beállításfüggő. Nekem a GTX480-nal már sok helyen procilimitem van, mert a legtöbb mostani játék csak 4 szálon fut, úgy pedig gyíkfing az összes FX. DX11-es játékok alatt viszont már bátran berakhatod alá bármelyik 1GPU-s kártyát.
i5-2300-ról vélemények? mi a max VGA amit kihajtana?
Még nem értük meg, hogy a processzorok hajtsák ki a videokártyákat, de valószínűleg nem is fogjuk. Nem lenne procilimited, bármilyen kártyát is tegyél mellé.
Azt akarom kerdezni,hogy kulon csak a proci melle kapott videokartyat lehete hasznalni,vagy az bele van epitve,vagy hogy van.
Egy II X4 641 vagy egy A6 X2 5400K eri meg jobban,mind a 2 egy arban van,300 es 320 lej.
II X4 641, ha van videokártyád . Trinityt akkor kell venni, ha nincs szükséged videokártyára mert nem nagyon játszol és arra elég IGP.
Új procit készülök venni, eddig úgy volth FX6300 (95W)lessz, de úgy tünikh elég jó árban lesznek a 8320-asok is, csak ott már 125W a TDP. Az lenne a kérdésemh nagy-e a különbség a fogyasztásban, mondjuk napi 1óra játéknál, meg alapjáraton...
hali! i5 3550 jól muzsikálna egy asus p8z68 deluxe lapban?? csak mert a proci újabb gen mint a lap, és ha nem menne akkor jó lesz bele a 2500k is, válaszokat előre is köszi
Igen, de a 2500K jobb választás. 😀
Nem ebbe a rovatba illik de ezt mégis többen nézitek azért!Azt szeretném kérdezni hogy
CPUID CPU név AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor ennek a procinak az átlag hőmérsélete 55-57 C ez normális vagy valami komolyabb hütöt kéne vennem??
Az igaz, hogy e hó végén jönnek az új AMD processzorok? Ha igen akkor mekkora árcsökkentésre lehet számítani a Mostani procikra?
A hónap végén? Nem tudom pontosan,de nálunk már 1 hete lehet kapni az új FM2-ős procikat (amúgy az árak emiatt nem mentek különsebbképp le)
egy Core 2 Duo E8400 proci kihajtaná a mostani VGAmat?
Igen full Hd ban nem lenne proci limited
és 1280*1024ben?
hát most is elég szépen mennek vele az új játékok 😃
és 1280*1024ben?
és 1280*1024ben?