ddkk22 igazad van, teljes egésszében.
Mellesleg van olyan szoftver amivel hangolható a hardver de azért úgy szoktam hagyni vagy ha elnyomom visszaállítom a lényeg, hogy bírja a proci oszt meg az AMD ár/teljesítmény aránya tetszik X4 vagy sokmagos FX mindegy.
Hiába vitatkoztok itt 😃
A lényeg jelenleg, az intel jobb de drágább, az amd gyengébb de olcsóbb 😃
Pár év múlva ez lehet hogy változik, nem lehet tudni 😃
Ettől függetlenül arra amire legtöbb embernek kell egy gép, netezni meg játszani, arra az fx 6xxx 8xxx tökéletes.
Az Intel talán 2016-ban áll át a 14 nm-es csíkszélességre. Az se most lesz. Igazából egyik gyártó sem fog 1-2 éven belül "hatalmasat" dobni. Én személy szerint per pillanat nem a processzor fejlesztésben látom a jövőt. Ez a személyes véleményem!
Csak az Intelt már nem érdekli az asztali PC én is Intel kedvelő voltam egy darabig.
De ma már ráhajtott telóra meg tab-ra.
Gondolom értitek,hogy így kevesebb jut asztali PC-re.
Az AMD-n meg egy kis finomhangolás és már rendesen megy.
Ha valaki tudja hogyan kell akkor az sokat tud belőle kihozni.
Osztmeg különböző dolgokra rá lehet állítani a magjait és ha úgy állítod akk egyszerre 6-8 magot is használ.
Bár tudom vannak gyengéi nekem nincs FX de máshol már próbáltam....
Csak az a baj, hogy az AMD le van maradva a gyártástechnológával az Intelhez képest. Az Intel nemsokára már 14 nm-es csíkszélesség fogja gyártani a procijait, míg az AMD még mindig 28nm-en gyárt. Az fx 63xx és fx83xx csak az i3 ellen van versenyben, többet nem ér, főleg hogy igazából csak 3 és 4 magos, mert modulonként 2 magos.
A Win 8-nál is ez volt az AMD ígérete... Sajnos ez nem az Operációs rendszeren múlik hanem az alkalmazásokon/játékokon. Nézd csak meg, azokban a szintetikus tesztekben amik támogatják a 8 magot, még Win 7 alatt is jól teljesít az AMD, viszont játékok alatt az esetek nagy részében elég rendesen elvérzik. A játékok nagy része ahogy már leírtam 2-4 magot használ. Amíg az AMD nem tud elmozdulni a Phenom 2 magonkénti teljesítményéről addig ez nem fog változni. Nem a processzor magok számát kellett volna növelnie az AMD-nek hanem a magonkénti nyers teljesítményt.
Gaboo7: Amúgy nekem egy fx 6300 am van és az első 3 magot terhelik a játékok. De 60-70 % nál már a 4-5 magot is terheli valamilyen szinten és 70% fölé nem igazán megy a terhelés.
Én régebben nagy Intel fan voltam. De aztán megvoltam szorulva anyagilag így használtan Amerikából behozott AMD Athlon II X4 650 3.2Ghz procit vettem 2 éve 20E Ft ért. És szerencsére nem kellett megbánnom. Kapott egy "olcsó kategóriás" de még is eléggé jó hűtőt (Alpenföhn EKL AG) és ezzel így nagyon jól szuperál még soha nem volt vele semmi gond! 😀
Tehát aki mindenből a legjobbat akarja (és van pénze a legdrágábbra) annak tökéletes az Intel. De akinek eléggé fontos az ár/érték arány és alacsony költséghez van kötve a gép össze rakása annak pedig az AMD a legjobb hiszen majdnem ugyan azt kapja mintha Intel-t vett volna csak olcsóbban (és lehet kicsit gyengébbet) de hát ezért kell kompromisszumokat kötni! 😀
ddkk22: Valóban 30-40-50%-ra terheli a legtöbb játék az FX8320-at mivell a legtöbb játék 2-4 magot használ és az FX procik magonkénti teljesítménye elég harmatos. (a legtöbb esetben azonos órajeleken a Phenom II teljesítménye alatt van) Azaz ha a 8-ból csak 2 magot használ az adott játék akkor hiába van a processzorban 8 mag csak 2 fog dolgozni és hiába ír 25%-os összterhelést ha csak az első 2 magot terheli így azok 100%-on mennek a maradék 6 mag pedig 0%-on és ezért van ott CPU limit. Sajnos azonos órajelen magonként kb 2x gyorsabb az i5 mintt az FX83xx széria.
Már többször is írtam az AMD legalább olyan megbízható mint az Intel ezt tapasztalatból írom.
Egyéb előnye a teljesítmény.
I5-re is futna de ennyiért inkább erősebbet veszek.
Megy ám a vita...
Én egy fx 8320-at akarok venni jelenleg mert az olcsó is és biztos, hogy jelenleg de még 1-2 évig simán elég lesz a játékokhoz. Hülyeség előre tervezni 4-5 évre és megvenni a 200.000Ft-os i7-et mikor elég 40.000-es i5 de már kapható 100-ért is olyan i7 amivel bőven el lesz az ember legalább 2-évig. Mindig fognak újítani és mindig is vita tárgya lesz, hogy melyik jobb. Azt kell nézni te mit akarsz és, hogy mire akarod mert szerintem egy fx6xxx vagy fx8xxx már elég a játékokhoz és 37.000Ft-ot nekem megér. Egyszer biztos kipróbálok egy felső kategóriás i7-et kíváncsiságból.
NeTuddMeg: Azért van AMD a konzolokban, mert ő tudott leghamarabb összerakni olyan koncepciót, mint amit kértek. Nem azért van most a konzolokban, mert olyan fényesen teljesít és olyan erős.
Hátránya:
-Kihajtja magát: ezzel csökken az élettartama!
-Sokkal többet eszik mint az Intel.
-Ha nincs peckó hűtője elszáll a gép.
-Rohadt-túl forrósodik
Intel:
Előnye:
-Nem hajtja ki magát.:Így hosszabb az élettartama.
-Jóval kevesebbet eszik.
-Nem forrósodik,mint az AMD (így képes 1 egyszerű szoba ventilátornál is eldolgozni)
@Devis: hiába, én inkább megyek egy trabanttal versenyezni, minthogy kiröhögjenek, mert egy ferrari lámpával a kezemben állok a rajtnál..
tény, hogy az Intel erősebb, de ár/érték arányban az AMD jobb.. nem hiába van AMD APU az új konzolokban, nem pedig Intel..
Játékokba nem sokkal jobb vagy egyáltalán nem jobb,eddig crysis 3 nál vettem észre hogy van értelme a ht nek,meg bf3 multiba képes használni 8 magot.Legjobb dolog egy i7 be az hogy nagyon sokára lesz cpu limites játékok alatt,30-40% kihasználtság legkeményebb játékokba szóval van ott tartalék keményen.
Csak egy vélemény volt, és sezrintem jobb az AMD...
De 8 magos FX-re sem telik csak talán 4-6 magosra de az I5-el sem mész semmire ott az I7 az Intel és sokkal jobb mint az I5 vagy a Xeon azzal fel lehet vágni.
Az I5 eleve 3 magosan kezdte újabb verziói már lehet 4 magos de akkor is
És használtam Intelt ma is használni is fogok de személyes véleményem szerint az AMD jobb de,hogy az új gépem mi lessz az egy nagy😂????
jó, lehet itt hepajkodni, hogy a trabant mennyivel olcsóbb, mint a ferrari, de azt nem nézed, hogy ha a trabant árából akarsz egy ferrarit, akkor kapsz egy mittomén lámpát, ami nem jó semmire, viszont a trabant ugyanannyiért viszi a segged, ha kicsit lassabban, de akkor is halad, amíg a ferrari lámpája jól néz ki, de szart nem érsz vele..
Igaz most intelem van, de nemrég cseréltem le az FX 6300-at, és az is nagyon jó proci és biztosh jóideig még az is lessz. Nincs velük semmi baj, akinek nincs pénze intelre, nyugodtan vegyen 6-8magos FX-et, biztosh meglessz vele elégedve...
ddkk22: A helyes megfogalmazás, az FX szálanként gyengébb.
Nincs is azzal semmi baj ha nincs pénzed jobbra, anno nekem se volt.
Csak sok (nem mind!) ember elkezd ideológiát gyártani arról miért az amd-t veszi, ahelyett, hogy egyszerűen beismerné, hogy anyagiak miatt dönt mellette (megkockáztatnám még azt is, hogy ha lenne rá pénze intel-t venne ő is).
De azért nekem nincs pénzem jobbra örülök,hogy most tudok új gépet szerezni.
Az AMD viszont akkoris jó van AMD athlon 10 éves gépem mindjárt 11 és még mükszik csak elég szar állapotban van (azt cserélem le most+még arról írok most már nem sokáig).
De azért megtartom hátha még jó lesz eladni nem tudom talán max 2-3E ft-t 😀
De játékoknál viszont szinte mind1 hogy fx 8320 vagy i5 4690 😃
Max azért rosszabb játékokban az fx mert több szálat használ mint az intel és ezt még annyira nem szeretik a játékok 😃
Sipos G: a minőséget meg kell fizetni... autóknál is: vehetsz trabantot 10 ft-ért, de mégsem ugyanaz mintha egy ferrariba ülnél. Kicsit más minőséget adnak.
Sipos G: Látszik, hogy még nem értesz ehhez! Egy alap i5-ös processzor is legtöbb esetben lenyomja az általad dicsőített AMD-t.. Vagy egy szinten van vele.. Hiába van "8" magja 4-5GHz-en, ha maga magerőben harmat gyenge az Intel erejéhez képest.. Mellette 2-3x nagyobb fogyasztással (durván fogalmaztam..).
Nálam GPU limit van eléggé.
Mellesleg van olyan szoftver amivel hangolható a hardver de azért úgy szoktam hagyni vagy ha elnyomom visszaállítom a lényeg, hogy bírja a proci oszt meg az AMD ár/teljesítmény aránya tetszik X4 vagy sokmagos FX mindegy.
A lényeg jelenleg, az intel jobb de drágább, az amd gyengébb de olcsóbb 😃
Pár év múlva ez lehet hogy változik, nem lehet tudni 😃
Ettől függetlenül arra amire legtöbb embernek kell egy gép, netezni meg játszani, arra az fx 6xxx 8xxx tökéletes.
De ma már ráhajtott telóra meg tab-ra.
Gondolom értitek,hogy így kevesebb jut asztali PC-re.
Az AMD-n meg egy kis finomhangolás és már rendesen megy.
Ha valaki tudja hogyan kell akkor az sokat tud belőle kihozni.
Osztmeg különböző dolgokra rá lehet állítani a magjait és ha úgy állítod akk egyszerre 6-8 magot is használ.
Bár tudom vannak gyengéi nekem nincs FX de máshol már próbáltam....
Teljes mértékben igazad van!!!
Tehát aki mindenből a legjobbat akarja (és van pénze a legdrágábbra) annak tökéletes az Intel. De akinek eléggé fontos az ár/érték arány és alacsony költséghez van kötve a gép össze rakása annak pedig az AMD a legjobb hiszen majdnem ugyan azt kapja mintha Intel-t vett volna csak olcsóbban (és lehet kicsit gyengébbet) de hát ezért kell kompromisszumokat kötni! 😀
Csupán tényeket közöltünk a hozzá nem értő hsz-edre.
Egyéb előnye a teljesítmény.
I5-re is futna de ennyiért inkább erősebbet veszek.
Teljesen egyetértek.
Nekem is fx 8320 van és alapórajelen semmilyen játék nem használta ki csak 30%-40%-50%-ig.
Én egy fx 8320-at akarok venni jelenleg mert az olcsó is és biztos, hogy jelenleg de még 1-2 évig simán elég lesz a játékokhoz. Hülyeség előre tervezni 4-5 évre és megvenni a 200.000Ft-os i7-et mikor elég 40.000-es i5 de már kapható 100-ért is olyan i7 amivel bőven el lesz az ember legalább 2-évig. Mindig fognak újítani és mindig is vita tárgya lesz, hogy melyik jobb. Azt kell nézni te mit akarsz és, hogy mire akarod mert szerintem egy fx6xxx vagy fx8xxx már elég a játékokhoz és 37.000Ft-ot nekem megér. Egyszer biztos kipróbálok egy felső kategóriás i7-et kíváncsiságból.
Előnye:
-Olcsóbb
Hátránya:
-Kihajtja magát: ezzel csökken az élettartama!
-Sokkal többet eszik mint az Intel.
-Ha nincs peckó hűtője elszáll a gép.
-Rohadt-túl forrósodik
Előnye:
-Nem hajtja ki magát.:Így hosszabb az élettartama.
-Jóval kevesebbet eszik.
-Nem forrósodik,mint az AMD (így képes 1 egyszerű szoba ventilátornál is eldolgozni)
Hátránya:
-Drágább (De ezen kívül megéri az árát)
tény, hogy az Intel erősebb, de ár/érték arányban az AMD jobb.. nem hiába van AMD APU az új konzolokban, nem pedig Intel..
De 8 magos FX-re sem telik csak talán 4-6 magosra de az I5-el sem mész semmire ott az I7 az Intel és sokkal jobb mint az I5 vagy a Xeon azzal fel lehet vágni.
Az I5 eleve 3 magosan kezdte újabb verziói már lehet 4 magos de akkor is
És használtam Intelt ma is használni is fogok de személyes véleményem szerint az AMD jobb de,hogy az új gépem mi lessz az egy nagy😂????
Remélem érted hogy lehet tovább ragozni a dolgokat, csak nincs értelme.
Nincs is azzal semmi baj ha nincs pénzed jobbra, anno nekem se volt.
Csak sok (nem mind!) ember elkezd ideológiát gyártani arról miért az amd-t veszi, ahelyett, hogy egyszerűen beismerné, hogy anyagiak miatt dönt mellette (megkockáztatnám még azt is, hogy ha lenne rá pénze intel-t venne ő is).
Az AMD viszont akkoris jó van AMD athlon 10 éves gépem mindjárt 11 és még mükszik csak elég szar állapotban van (azt cserélem le most+még arról írok most már nem sokáig).
De azért megtartom hátha még jó lesz eladni nem tudom talán max 2-3E ft-t 😀
Max azért rosszabb játékokban az fx mert több szálat használ mint az intel és ezt még annyira nem szeretik a játékok 😃
Az I7 4-6 ennek ellenére drágább (Bár laptop-ban az Intel a nyerő).....