Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hali
azt akarom kérdezni hogy viszonylag olcson de egy elég erös processzort szeretnék venni mit tudtok ajánlani szinte semmi elképzelésem nincs csak az tényleg hogy ne küldjetek valami 200 000 ért procit mert nincs rá pénzem olxan 15k környékén keresek de jobb legyen mint ami a gépemben van.
Elöre is kösz
Használtan nézz Q6600 vagy felette.😉
Ha szerencséd van találsz alkalmi vételt, Q 9400 volt 15k-ért, annyi pénzért ajándék, kb 8x erősebb mint a mostani.😂
Szerk: Új mindenképp felejtős, árukhoz mérten rettenet gyengék.😕
azt akarom kérdezni hogy viszonylag olcson de egy elég erös processzort szeretnék venni mit tudtok ajánlani szinte semmi elképzelésem nincs csak az tényleg hogy ne küldjetek valami 200 000 ért procit mert nincs rá pénzem olxan 15k környékén keresek de jobb legyen mint ami a gépemben van.
Elöre is kösz
Sziasztok! Szerintetek megérné-e hogy veszek 1 APU-t (proci és vga egybe) 4 magos lenne 3.2 ghz-n vagy veszek 1 Phenomot ugyanígy 4 mag és 3.2 ghz Mert így az apu 2 ezerrel több lenne. Megérné-e (a phenom amit az alaplapom max elfogad de lehet hogy ezt az aput sem) azt a 2 ezer ft ot és akkor ilyen hibrid crosfire rendszer lenne vagy semmi értelme nincs? Kösz előre is.
Melyik géped alaplapjába vennéd? a Mostanidba nem megy APU ahhoz FM1-es foglalat kell. Az új lapodba sem lenne tehető APU. Szerintem egyébként hanyagold ezt hybrid crossfire-t. Jó a phenom de gondolom phenom II-re gondolsz.
Mennyivel erősebb egy i5 2500K mint egy Phenom II X4 965? 😃 Gondolom sokkal. Megéri még gyűjteni egy kicsit és inkább Intelt venni?
Ja az ár számít akkor AMD (amúgy nekem is 965-ös procim van)
De pár dologban jobb az INTEL + kevesebbet fogyaszt.
De mind2 tökéletes választás lenne!
Az alábbiakhoz kérnék segítséget:
Jelenlegi processzoromat (AMD x3 440 3.0 GHz) cserélném. Zeneszerkesztés a profil.
Alaplap: Gigabyte MA770-UD3, amely sajnos elég lekorlátozza a lehetőségeket (alaplapot most nem cserélnék, mert akkor minden menne vele – op.rendszer, RAM, stb…)
A lényeg, hogy erősebb, jobb legyen a jelenleginél, viszont fogyasztásban, zajban (zene miatt) se legyen túlzás.
AMD Phenom II x4-ek közül 945 (3.0 GHz) 955 (3.2 GHz) és 965 (3.4 GHz) közül melyik lenne ideális a fentiek közül. Nem tuningolnék, stabilitás a legfontosabb.
Adatok alapján (nekem, hozzá nem értőnek 😞 a 965 tűnik a legjobbnak, viszont amennyire olvastam (ugyancsak hozzá nem értőként 😀 fogyasztásban, zajban is ez lenne sajnos legelöl.
A jelenlegi cpu-ról (nem a sajátja) átkerülne egy ArtctiCooling Freezer 7 hűtő. Megoldás lenne ez a 965-re is vagy a fentiek miatt (fogyasztás, zaj) a 945 és 955 a kompromisszumok mellett jobb választás?
Köszönöm előre is!
Én csak az AMD-s procit fogom használni igy intelest nekem ne ajáljatok lehet bármien jó de én amdprocinál maradok ( ATI videókártya a videok közül 😀 ) akor max 60k ért amd-s 4 mag vagy 6 magos procit keresek tanácsot kérek 😀
17 évesen ez egy kicsit ciki hozzáállás.
14 éves korig elmegy az ilyen fokú elfogultság, főleg úgy, hogy szakértelem nem bújik meg mögötte, de így ez baj.
60K-ért AMD Processzort?? Minek??...
22.000Ft-ért jó vétel az AMD Phenom II X4 965, egy kártya alá, FULLHD-ben, esetleg még megéri az árát az FX-8120, mert az új programokban jól érzi magát és bátran nézhet vele az ember előre, ha optimista pista, de ez is csak egy kártya alá.
Ennyiért jóformán, még Intelt is kár venni, mert felesleges az ereje.
50-ig bőven elég elmenni, de ilyenkor is már -ismétlem- Intelt.
Videókártyál is marhaság a csak ATi (ami már AMD amúgy).
Aki kihasználja az exkluzív szolgáltatásokat, az le tud telepedni az egyik vagy másik gyártó mellett, de akinek ezek nem fontosak (tehát a többség) az megnézi (ha okos), hogy a vásárlás pillanatában melyik oldalon van a legjobb ár/érték arányú termék (esetleg az általa kedvelt játékok melyik oldallal mennek jobban) és e szerint dönt.
Ez a szintű elfogultság per/pillanat téged (meg a legtöbb hasonlót) belevisz egy oltári nagy pénzkidobásba 😉
Csak szeretnék egy olyan gépet össze rakni ami nem fogja azt mondani hogy most álj it végem 😀 10év minimum faja legyen 😀 ne 2 év múlva dobhatom ki 😀
Tudomásom szerint AMD az játékohoz van az Intel meg a programozáshoz ál jobban hozzá
A videókártya közül ugy tudom hogy Gforce gyorsabb de roszab képet ad le mint az ati nekem meg az a lényeg hogy szép és tökéletes legyen 😀 ( ami soha nem lesz mert mindig lesz annál jobb ami most van nekem )
Ha a lehető legtovább szeretnél gondolkodni, akkor Intel (i7-2600K; i7-3770K) + GTX680(SLi)/ HD7970(Cf)/ GTX690.
Egyébként még ezt is cserélni kellene 4 év múlva.
AMD-Intel-ATi(AMD)-nVIDIA(GeForce)....Mind egyaránt jó játékokhoz. Olyan pedig nincs, hogy egyik szebb képet ad, mint a másik.
nvidia tesszeláció vs. ati?😶 (3570k+gtx680 egy jó darabig biztos elég de 4 évig kizárt ez a szegmens gyorsabban fejlődik mint akármeik)
AMD Phenom II X4 965(2009)+HD5870(2009) 1 hónap múlva 4 évesek és gond nélkül elviszik Ultrán, FULLHD-ban a BF3-at. Tehát kiállta a 4 évet. Ezek után is még ott lesz a HD felbontás és az AA levétele.
5. évüket is bírni fogják szépen.
Most volt róla szó, hogy agyhalott gondolkodásmód az elvakult, erre idejössz és tolod. 😂
mindíg beszállok ha a sötétséggel nyerni lehet 😂😆
egyébként 1 kártya alá tökéletes.
2 kártya alá már szóba se jöhet 😀
Én csak az AMD-s procit fogom használni igy intelest nekem ne ajáljatok lehet bármien jó de én amdprocinál maradok ( ATI videókártya a videok közül 😀 ) akor max 60k ért amd-s 4 mag vagy 6 magos procit keresek tanácsot kérek 😀
14 éves korig elmegy az ilyen fokú elfogultság, főleg úgy, hogy szakértelem nem bújik meg mögötte, de így ez baj.
22.000Ft-ért jó vétel az AMD Phenom II X4 965, egy kártya alá, FULLHD-ben, esetleg még megéri az árát az FX-8120, mert az új programokban jól érzi magát és bátran nézhet vele az ember előre, ha optimista pista, de ez is csak egy kártya alá.
Aki kihasználja az exkluzív szolgáltatásokat, az le tud telepedni az egyik vagy másik gyártó mellett, de akinek ezek nem fontosak (tehát a többség) az megnézi (ha okos), hogy a vásárlás pillanatában melyik oldalon van a legjobb ár/érték arányú termék (esetleg az általa kedvelt játékok melyik oldallal mennek jobban) és e szerint dönt.
Ez a szintű elfogultság per/pillanat téged (meg a legtöbb hasonlót) belevisz egy oltári nagy pénzkidobásba 😉
Csak szeretnék egy olyan gépet össze rakni ami nem fogja azt mondani hogy most álj it végem 😀 10év minimum faja legyen 😀 ne 2 év múlva dobhatom ki 😀
Tudomásom szerint AMD az játékohoz van az Intel meg a programozáshoz ál jobban hozzá
A videókártya közül ugy tudom hogy Gforce gyorsabb de roszab képet ad le mint az ati nekem meg az a lényeg hogy szép és tökéletes legyen 😀 ( ami soha nem lesz mert mindig lesz annál jobb ami most van nekem )
Ha a lehető legtovább szeretnél gondolkodni, akkor Intel (i7-2600K; i7-3770K) + GTX680(SLi)/ HD7970(Cf)/ GTX690.
AMD-Intel-ATi(AMD)-nVIDIA(GeForce)....Mind egyaránt jó játékokhoz. Olyan pedig nincs, hogy egyik szebb képet ad, mint a másik.
nvidia tesszeláció vs. ati?😶 (3570k+gtx680 egy jó darabig biztos elég de 4 évig kizárt ez a szegmens gyorsabban fejlődik mint akármeik)
AMD Phenom II X4 965(2009)+HD5870(2009) 1 hónap múlva 4 évesek és gond nélkül elviszik Ultrán, FULLHD-ban a BF3-at. Tehát kiállta a 4 évet. Ezek után is még ott lesz a HD felbontás és az AA levétele.
5. évüket is bírni fogják szépen.
Most volt róla szó, hogy agyhalott gondolkodásmód az elvakult, erre idejössz és tolod. 😂
Csak a Phenom II lesz 4 éves, de az is még 2 hónap, az 5870 jövő szeptemberben tölti a 4. évét. Addigra már kint lesz az UE4, amihez már bizony kevés lesz. A 3D is lassan kezd elterjedni, ahhoz már most is kevés. Egyre gyakoribb és komolyabb a compute képességek kihasználása, amiben megint csak gyenge. Én a 2 évet tartom reálisnak egy VGA számára, de a procik tényleg bírják akár 4-5 évig is.
1-2 évente érdemes a hardvereket váltogatni, teljesítmény és érték szempontjából egyaránt.
mert az alaplapon maximum 6 magig kezel :/ nekem még az is jó ha 6 mag 😀 csak tudjak vele komoly gamekal kockulni a szabadidömben 😀
Én nem választanék 40k ért AMD mert az i5 egy 5000 el drágább és hb felét fogyasztja és sokkal feljettebb tecnológiájú nem beszélve arről h néhol gyorsabb is mint a 8 magos fx tehát Intel a jo választás 40-45 k magasságában mát egyértelműen i5!
Annyiért van i5 3470, lenyomja az összes FX félét...tudom, azt még lehet tuningolni, na úgy már talán utoléri.😊 😆
[LINK]
Az I5 2380P vagy 3350P ezekhez képest hol van?
Én nem választanék 40k ért AMD mert az i5 egy 5000 el drágább és hb felét fogyasztja és sokkal feljettebb tecnológiájú nem beszélve arről h néhol gyorsabb is mint a 8 magos fx tehát Intel a jo választás 40-45 k magasságában mát egyértelműen i5!
Annyiért van i5 3470, lenyomja az összes FX félét...tudom, azt még lehet tuningolni, na úgy már talán utoléri.😊 😆
[LINK]
AMD Bulldozer 4x FX-4100 3.6Ghz AM3+ processzor az már jónak számít ? vagy van jobb is ? max 40k ig 😀
FX 8120 kb 38K.
AMD Bulldozer 4x FX-4100 3.6Ghz AM3+ processzor az már jónak számít ? vagy van jobb is ? max 40k ig 😀
AMD Phenom II X4 965 Black Edition /// 22k
Fx nem a legjobb vétel.
Ez a procko jo valasztas a mostanim helyett? 😀
ivy bridge i3 mit fog bírni játékok terén 2-3 év mulva mert ha jó akkor inkább azt vennék i5 helyett takarékoskodási szempontból és inkább vga ra költenék többet!?
vegyél egy i3 -at és egy erős vga-t, majd ha lesz pénzed eladod az i3-at és azt megpótolva veszel egy i5-öt ez az ésszerű, de én pont forditva csinálnám előbb egy jó i5, aztán egy erős vga
ivy bridge i3 mit fog bírni játékok terén 2-3 év mulva mert ha jó akkor inkább azt vennék i5 helyett takarékoskodási szempontból és inkább vga ra költenék többet!?
Vélemények az AMD FX-6100 X6 Black Edition Box-ról? Játékra használnám. Esetleg ebben az árban ha lenne jobb is akkor kérlek írjátok le! Köszi
Köszi!
Vélemények az AMD FX-6100 X6 Black Edition Box-ról? Játékra használnám. Esetleg ebben az árban ha lenne jobb is akkor kérlek írjátok le! Köszi
E6500? Az jó nem? 😀
sry a hozzászólásomért,én a G szériára gondoltam 😆
Itt egy kis kisegítés,persze lehet ez most csak pillanatnyi állás,mert még változhat(pl.magok kihasználtsága miatt,meg ilyenek)
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html[/url]
Az FX8120 jó választás-e előre nézve? Hát azFX8150?
Ezek jönnének szóba:
1.AMD Phenom II X4 965 25.5k
2.AMD A8 X4 5600K HD7560D 29k
3.AMD Phenom II X6 1045T 34k
4.AMD A10 X4 5800K HD7660D 34k
Vagy legyen inkább Intel?Csak az I5-ösök drágábbak egy cseppet 😆
1.Intel Core i5-2380P 47k
2.Intel Core i5-3350P 47k
Ezek a legolcsóbak.
Ha nem szeretnél CF/SLI rendszert,akkor ne vegyél I5-öt 😉 Én az X4 965-öt venném a helyedben,igaz hogy helyenként erősebb a 8120,de még sok idő mire lesznek 8 magot használó programok😉
A 8120 43.5k-t megére?
És néztem tesztet,ahol a 4170-en hozza a 8xxx-es széria szintlyét...ez igaz?,mert a 4170 34k. A 4100 29k és a 4130 meg 31.5k,de van 6100-as is 32k-ért.
Valaki válaszolna,az én kérdésemre is?
Én most az Intel Pentium D és Celeron D procikat nézegettem használtan természetesen. Nem vagyok egy "mindent fullHDban játszó gyerek" és szerintem azokhoz amikkel játszok jól teljesítenének. 😀
Ki mit tud róluk? Volt valakinek? Azért is tetszik mert a youtube szerint legalábbis ezeket lehet húzni rendesen. És én szeretném is. A mostani AMD X2-es procimnak az L2-je csak 2x512Kb. És ezeknek meg van hogy alapból 2MB-3MB!
Nagyon régiek ezek a procik. Celeron D-t ne is nézzél, de a Pentium D se nagy szám. Minimum Core 2 Duot nézzél.
Köszi! Ez most akkor fake vagy nem?
Én most az Intel Pentium D és Celeron D procikat nézegettem használtan természetesen. Nem vagyok egy "mindent fullHDban játszó gyerek" és szerintem azokhoz amikkel játszok jól teljesítenének. 😀
Ki mit tud róluk? Volt valakinek? Azért is tetszik mert a youtube szerint legalábbis ezeket lehet húzni rendesen. És én szeretném is. A mostani AMD X2-es procimnak az L2-je csak 2x512Kb. És ezeknek meg van hogy alapból 2MB-3MB!
Nem akarok okoskodni,de én úgy tudoma D-ket nem lehet húzni 😆
(Én így tudom)
Ezek jönnének szóba:
Ezek a legolcsóbak.
Ha nem szeretnél CF/SLI rendszert,akkor ne vegyél I5-öt 😉 Én az X4 965-öt venném a helyedben,igaz hogy helyenként erősebb a 8120,de még sok idő mire lesznek 8 magot használó programok😉
A 8120 43.5k-t megére?
És néztem tesztet,ahol a 4170-en hozza a 8xxx-es széria szintlyét...ez igaz?,mert a 4170 34k. A 4100 29k és a 4130 meg 31.5k,de van 6100-as is 32k-ért.
Ezek jönnének szóba:
Ezek a legolcsóbak.
Intel i5 3450 7770 mellé okés?
Ezek jönnének szóba:
Ezek a legolcsóbak.
Phenom IIX4 955 (HDZ955FBK4DGM),3.2GHz,125W,rev.C3,SocketAM3,Quad-Core
Vagy
Phenom IIX6 1055T(HDT55TFBK6DGR),2.8GHz,125W,rev.E0,SocketAM3,6-Core
Vagy
Phenom IIX6 1055T(HDT55TWFK6DGR),2.8GHz,125W,rev.E0,SocketAM3,6-Core
Itt a komplett lista,és amit a pénztárcád esetleg megenged.
[LINK]
8 magos FX ( Vishera vagy i53350P melyiket válasszam inkább a későbbiekre nézve is a vga egy 7850 es
i5 3570k tökéletes nekem is ez van szerintem a későbbiekben sem lesz vele gond picit melegszik de egy normális hütővel tuti.
Sziasztok! az lenne a kérdésm hogy melyiket ajánjlátok:
Amd fx 6100
Amd phenom ii x4 965
vagy valami hasonló árban lévő.
játékra kellene.
Válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem csak szintetikus tesztekben erősebb az FX-6100, játékok alatt nem.
Sziasztok! az lenne a kérdésm hogy melyiket ajánjlátok:
Amd fx 6100
Amd phenom ii x4 965
vagy valami hasonló árban lévő.
játékra kellene.
Válaszokat előre is köszönöm.