Hangtechnika

Szerző: Cooley, 2010. September 19., téma
Fórum » Periféria
Hangtechnikával kapcsolatos téma
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarthRoni avatar
na én meg megvettem a Xonar DS-t, egy opa 2604-es műveleti erősítővel, és rengeteget számít az a kis műveleti erősítő, sokkal másabb és jobb a hangzás 😃
azóta szinte állandóan zenét hallgatok 😃 az meg a másik h az alaplapi hangkarihoz képest álomszépen szól 😀
0
0
0
0
bfrenk avatar
Tanácsotokat szeretném kérni, szeretnék venni mostanában majd egy mikrofonos fülest és olyan kategóriát keresek ami jól bírja, szól rendesen de nem méregdrága. Vagy márkákat is mondhattok, amelyek esetleg olyan jobb fajták.
0
0
0
0
laci503 avatar
Valakit nem érdekel egy pár SAL 1020CP hangfalpár?
0
0
0
0
RapG avatar
Hellosztok lenne egy kérdésem felétek... ma vettem egy Trust Magna 2.1 Speaker Set http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=16806 valakinek van még ilyenre? és mi a véleményetek erről a márkáról... pls irjatok előre is thx
0
0
0
0
Han93 avatar
és ez a hangkártya mennyibe kerül? mert azért néztem a Xonar D2 se lehetett olcsó mulatság.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
MaximumGame írta:
Gaboo7 írta:
Úgy néz ki jövő héten le tudom cserélni a Xonar D2-es hangkártyámat egy ilyen gyönyörűségre:
https://img.bazarek.pl/140409/10911/786715/6054308054b8b6548c3282.jpghttps://i4.photobucket.com/albums/y131/dudekrulz/essencestxitems.png

Xonar Essence STX

Ez mivel tudd többet ?😃

Beépitett fejhallgató erősítő... 😀 Később megint szeretnék venni egy Sennheiser HD650-es fejhallgatót és egy 100k-s fejeshez alap dolog egy normális erősítő!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Gaboo7 írta:
Úgy néz ki jövő héten le tudom cserélni a Xonar D2-es hangkártyámat egy ilyen gyönyörűségre:
https://img.bazarek.pl/140409/10911/786715/6054308054b8b6548c3282.jpghttps://i4.photobucket.com/albums/y131/dudekrulz/essencestxitems.png

Xonar Essence STX

Ez mivel tudd többet ?😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar

Xonar Essence STX
0
0
0
0
Osynho avatar
A teljesítményt 1000 féleképpen lehet mérni. Adott THD, impedancia mellett más és más eredményt kapunk. Az se mindegy, hogy pl 1khz-en, tudja a ráírt értéken egy hifi, vagy 20-20000hz között is.
Az a különbség a mainstream, olcsó cuccok és a minőségibb komponensek között, hogy utóbbiak esetén nem létszükséglet a minél nagyobb számok dobozra írása az eladáshoz. 😀
Ugyanolyan feltételek mellett egy erősítő + hangfal kombó és egy ilyen egybecucc között elég nagy különbség lenne.
Az X-540 esetében is sokallom a 70W-ot 😀 Az már elég brutál teljesítmény lenne, komoly erősítő kellene hozzá, ami nemhiszem, hogy benne van abban a pici mélynyomóban.
Az én Klipsch subom 50-60W teljesítményfelvétel mellett (fogyimérővel mérve) elég durva dolgokat művel a szobában 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Kmisi99 írta:
Osynho írta:
Én alapból nem hiszek a több száz wattos egybehifiknek. 😃 Jó kis marketing maszlag 😀

Egyetértek! Ott volt a szaros logitech X-540 em "120" wattos de a papíron "50" wattos edifier hcs2330 kb 2 nagyobb basszust ad és majdnem olyan erős mint egy "200" wattos logitech Z2300

a X-540 az is 70 wattos RMS-be, PMPO-ba meg 140. Szoval nem 120.
0
0
0
0
Ruslan avatar
jó az Edifier az más, azt a hangfalat nagyon jól eltalálták mert igaz kisebb teljesítményűek mint a Logitech-kek de viszont erőteljesebben adják le a mélyet és ez kis hangerőnél és teljesítménynél is meglátszik. Nem hiába kerül a Edifier s550 100k-ba és összesen van 280W-ja. annyi biztos hogy az Edifier jobban megérné a pénzt mint a nagy teljesítményű z-5500/z-906.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Osynho írta:
Én alapból nem hiszek a több száz wattos egybehifiknek. 😃 Jó kis marketing maszlag 😀

Egyetértek! Ott volt a szaros logitech X-540 em "120" wattos de a papíron "50" wattos edifier hcs2330 kb 2 nagyobb basszust ad és majdnem olyan erős mint egy "200" wattos logitech Z2300
0
0
0
0
Ruslan avatar
mondjuk a sima hifiket én sem bírtam sohasem. régen volt nekem még a z-cinema előtt egy hifim és azt használtam folyamat, akkor jól elvoltam vele de mikor megkaptam a z-cinemat utána már egyből adtam is el.
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
Csak szar "fejegységhez" kapcsolódhat 2 szar hangfal? 😃 Ennyi lenne a hifi? 😃
Egy rendesebb erősítő + 2 korrekt hangfal más kategória, mint a sok 5.1-es csodacucc. Persze drágább is. 😕

jo en nem is arrol beszeltem, az mar mas. En az olyanokrol beszeltem ami 40 ezer azt tud 20 wattot kemenyen dobozhangon. Persze lehet ra jobbat tenni, de akkor meg mar lehet nem birja az erosito. Ami meg mar birna az meg dragabb igen sokkal. A PC hangfalnak meg van kulon tapja, erositoje.
0
0
0
0
Ruslan avatar
drágább de jobb. erősitő + pár jó minőségű nagy teljesítményű hangfal és már is tökéletes minden, bár drága de megéri annak aki nagyon szép hangzást és hangteljesítményt akar.
0
0
0
0
Osynho avatar
Csak szar "fejegységhez" kapcsolódhat 2 szar hangfal? 😃 Ennyi lenne a hifi? 😃
Egy rendesebb erősítő + 2 korrekt hangfal más kategória, mint a sok 5.1-es csodacucc. Persze drágább is. 😕
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
Mit értesz hifi alatt? 😀

en?
hogy egy fejegyseghez kapcsolodik 2 szar hangfal, es ezt eladjak tobb tizezerert, amibol mar 1 sokkal jobbat ossze lehet rakni (jo persze itt nem autohifirol beszelek)
0
0
0
0
Osynho avatar
Mit értesz hifi alatt? 😀
0
0
0
0
Ruslan avatar
énnekem meg egyáltalán nem kellene ilyen nagy teljesítményű hangfal. énnekem jó a Logitech z-cinema. engem teljesen kiszolgál és jól is szól.
0
0
0
0
niteforce avatar
Hifit azt nem eri meg venni. Nekem volt 25 ezer a radio berendezes, 10 ezer volt egy normal hordozhatos CD-s radio, amihez csatlakoztattam a Logitech X530-at, ami 15000 volt. Es igy van egy 70 wattos 5.1-es radiom, cd vel, amit a hifik kb 50 ert tudnak.
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
Stunt avatar
Talmacsi írta:
eröl mit gondoltok ? http://www.***/aktiv-hangfal-c4060/sony/srs-db500-p39626218/

Én valahogy ebben nem hiszek. 300W-os 2.1 40k-ért. hát elég olcsó lenne mert a z-2300 2.1 200W az több mint 40K újonon. De néztem videókat róla és elég jónak tűnik.
0
0
0
0
DeXHerO avatar
eröl mit gondoltok ? http://www.***/aktiv-hangfal-c4060/sony/srs-db500-p39626218/
0
0
0
0
Stunt avatar
hát nem tudom. az emberek úgy sem fogják megvenni mert egy szinten van a z-5500-al árilag, de viszont hangtisztaságban és pár % erővel jobb a z-5500. Én is ezért rendeltem meg inkább a z-5500-at.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
De akkor minek hozták ki a Z906-ot a Z-5500 utódjaként, ha annyival rosszabb nála?
0
0
0
0
Stunt avatar
szóval akkor jobban járnák egy z-5500-al. okés. köszi szépen a választ, csak azért kérdeztem mert én csak a teljesítményt néztem és azt hittem hogy az 500W ellenére a z-906 szebben szólhat a z-5500-nál. De most hogy tudom hogy ez nem így van már mindent máshogy látok😀 akkor már rendelem is a z-5500-at😀
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Stunt

Z906 egy hulladék a Z-5500hoz képest...csak olvasss külföldi fórumokat,énsem hiába vettem az elöbbit 😉
0
0
0
0
Stunt avatar
láttam hogy megjelent a z-906 5.1. azt szeretném megkérdezni hogy megérné arra lecserélni egy Genius SW-HF 5005 5.1-et, vagyinkább jobban járnák a z-5500-al?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
gyenesmartin írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok, hangkártyát szeretnék venni az alaplapi helyére,
az Asus Xonar DS-t néztem ki, de állítólag a műveleti erősítője lerontja a hangminőséget.

Namár most találtam egyet amihez adnának egy opa2604-es műveleti erősítőt, ezzel már kiküszöbölhetném a minőség-romlást?

10 ezernél többet nem fogok hangkártyára költeni, ezért kérdezem h jó lenne-e ez a megoldás?
Azzal a műveleti erősítővel már majdnem olyan hangja lenne mint egy xonar d2-őnek.

köszönöm a gyors választ, értem, hát akkor jó vételnek tűnik, akkor sztem ez lesz köszi szépen : ))
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
DarthRoni írta:
az Asus Xonar DS-t néztem ki, de állítólag a műveleti erősítője lerontja a hangminőséget.

Namár most találtam egyet amihez adnának egy opa2604-es műveleti erősítőt, ezzel már kiküszöbölhetném a minőség-romlást?

10 ezernél többet nem fogok hangkártyára költeni, ezért kérdezem h jó lenne-e ez a megoldás?
Azzal a műveleti erősítővel már majdnem olyan hangja lenne mint egy xonar d2-őnek.
0
0
0
0
DarthRoni avatar

0
0
0
0
Natus Vincere avatar
énnekem most 2.1-em van de szeretnék majd 2db 5.1-et összekötni és ezért kérdeztem. Ha összejön akkor vagy 2db z-5500 vagy az új model a z-906 ból lesz.
0
0
0
0
no avatar
problémáim. ami a következő 5.1 hangfal rendszerem nem müködik megfelelően a hangkártya miatt,vagy annak beállitása miatt.
A következő a helyzet ha úgy dugom össze a csatlakozókat ahogy az elő van irva akkor a hangtesztelésnél eggyesével rá kattintok minden hangszoróra tökéletes. de viszont a zene lejátszó a játék és a dvd filmek minden gyakorlatilag 2.0-ba meg 4.0-ba szól vagyis se mélynyomó se center de szinte mindig csak 2 hangszoró müxik.
A következőt csináltam megvariáltam a csatikat máshelyre dugtam és most jobb.de még mindyg nem megfelelő,jelenleg 4.1 be müxik szal a center hangszoró nem.de nem vagyok meggyöződve arról se hogy mindegyik hangszoró azt a hangot adja ki mint amit valójában kéne.jah a hab a tortán hogy eddig 4 játékból 3 nál mükődik ugyanúgy minden mint a windowsba (hang téren kivéve a startcraft2 -nél ott az a helyzet hogy ha zene lejátszóval elindítok egy zenét mind odáig jól szol amig elnem indytom a starcraft 2-őt akkor azt történik hogy le veszi a mélyet vagyis egyáltalán nincs mély se a játékban se a zene lejátszóban.(be állitások mindne variációját megprobáltam játékon belül meg vezérlő pultba is,és mielött elfelejteném azt is hozzá teszem hogy a mostani megkokányólt csatlakozók mellet ugy szól 4.1ben a rendszer hogy sima sztereóra van allitva minden mindenhól,mert ha 5.1 re vagy bármire rakom vagy a chanelt rakom 4-6-8 raakár akkor is egyből 2.0-ra vált,segitséget kérnék ezzel kapcsban
hangrendszerem: Genius SW HF5.1 6000 Hangrendszer
Hangkártya REAL Sound Lutimedia 5.1-és 7.1 is elvileg de 2500ft-ért vettem szal nem várok csodát tőle de annyit azért mégis hogy szoljon az össze hangfalam.
0
0
0
0
azbizony avatar
Natus Vincere írta:
Hali.
én kérdezni szeretném hogy több hangfalat vagy is 2db 5.1-et milyen kábellal lehet összekötni egy gépre?

Van ilyen átalakító kábel hogy 1 kimenetből 2-t csinál de a nevét nem tudom 😃 Nekem is olyan van mivel lesz még egy Z-2300 am így Z-2300 SLI-m lesz 😆
0
0
0
0
Natus Vincere avatar
Hali.
én kérdezni szeretném hogy több hangfalat vagy is 2db 5.1-et milyen kábellal lehet összekötni egy gépre?
0
0
0
0
felcser512 avatar
sziasztok , lenne 1 ojan problémám hogy nincs hang a gépen ( win7 em van , már mindent probáltam ) vezérlöpulton belül van a high def.audio hangeszköz , amin eddig volt , de most valamiért azt irja ki hogy nincs csatlakozva :S és nemtudom engedélyezni meg semmit se tudok vele kezdeni :S hang akkor lesz ha azt kidudnám pipálni , szettem le drivert meg minden frissitést de semmi :S valami ötlet ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Ebben az árban ne nézz fejhallagtó erősítőset.Mert ezekben sokkal rosszabb minőségű a műveleti erősítő a nagyobb áramfelvétel miatt.Inkább egy creative-t.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hát ilyen árban jobbat nemtalálsz 😃
0
0
0
0
almos avatar
Énis azt néztem legjobbnak,de azt irják róla, hogy ez headsetekhez a legjobb...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
3. Asus Xonar DG én azt ajánlom 😃
0
0
0
0
almos avatar
Hangkártyát szeretnék venni. Nem szeretnék sokat költeni rá, és ezeket néztem ki:
1. Creative-Labs Sound Blaster Audigy SE
2.Creative-Labs Sound Blaster Live! 24 Bit
3. Asus Xonar DG

Mind 6 ezer körül vannak. Aki ért hozzá, mondhat véleményt rólunk,ill. hogy lenne-e jobb ebben az árban ezeknél. 5.1-es hangfalszettet használok, headsetet csak ritkán.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Eladó a hangfalam,akit érdekel írjon, nagyon komoly cucc😂

[url]http://***/apro/logitech_z-623_alig_hasznalt_elado/hsz_1-50.html#msg1[/url]
0
0
0
0
dani0903 avatar
Igen, utánna néztem és nem tünik rossznak...úgyhogy lehet azt veszem 😃
0
0
0
0
hassi avatar
akkor az jó szerintem amit linkeltem, nem drága és a Logitech jó minőségű 😀 olcsóbb max Genius van, de szerintem az nem bírná olyan sokáig..
0
0
0
0
dani0903 avatar
Ruslan írta:
mennyit szánnál rá?
(amit kiraktam z906-ot azt csak érdekesség képen raktam ki.)

5-6000 ft körül szánnék rá 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
egy Jack RCA atalakito.

hangkartya-atalakito-felcsatizott kabel-hangfal. De lehet hogy be kell iktatnod egy erositot.
0
0
0
0
xlife avatar
És utána sima 3,5 jackrelehet dugni rögtön vagy még kell valami?😃
0
0
0
0
niteforce avatar
xlife írta:
Belinkelnél egyet?😃 elég hülye vagyok ilyen témában :S

[LINK]

ilyeneket media marketban talasz, ott is van (en ott lattam, mashol is van csak en ott nem lattram) 😀 A pirosat a pirosra, feketet a feketere 😆

csak a csatlakozotol fuggoen vegyed: ha a gepen RCA anya van akkor apat vegyel. ha azon apa van, akkor a linkeltet.
A 2. oldalon talalod oket
0
0
0
0
xlife avatar
Belinkelnél egyet?😃 elég hülye vagyok ilyen témában :S
0
0
0
0
niteforce avatar
szerkesztesz ra egy csatit. Asszem RCA-t tudsz ra rakni. Lehet ilyen csatikat kapni media marketban 300 forint korul
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció