Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sanko74 avatar
Zoli73:mindenképp léghűtés legyen,keret van rá.Nem sajnálom a nagyobbra sem,de a kisebb jobb volna,ha meg tud birkózni a feladatával.Nagyon örülnék ha valaki tapasztalatból tudná a választ!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Mert ha van rá ennyi akkor én ezt ajánlom neked!

[url]http://www.emag.hu/deepcool-maelstrom-120t-processzor-huto-intel-amd-kompatibilis-dp-mael120t/pd/DTHS4YBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=5adbc02a8ec6402622c01d06e7eeef9b[/url]
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Hát nem tudom. Szerintem tuningolni max a 14s-el tudsz mand valamennyit. Szerintem ezek közül egyik sem egy tuning hűtő. 😜
0
0
0
0
Zoli73 avatar
sanko74: Mennyi rá a keret?
0
0
0
0
sanko74 avatar
Hello srácok!Olyan kérdésem volna,hogy i7 6700k-hoz szeretnék lég hűtést.
Én noctuát szeretnék,de mindenképpen slim verzíót.Az első Nh-14s,ez a jobb,de ez 165mm magas.Pont ennyi férne el a gépházba.(Félek az oldal le-és-felrakásánál)A másik nh-12s lenne,kisebb teljesítménnyel,de ez 158mm magas.Elég lenne ez a procihoz?Max 4,3 Ghz-et szeretnék,többet nem!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Deepcool gammaxx 200T példàul nem rossz kis hűtő 100w-ig lehűt bármit, bár pcx-en most nem található meg,valószínűleg most nincs raktáron. Nekem a 300-as van, az 130-as tdp-ig elég, nekem ez utóbbi van, bár bőven elég lett volna az első.
0
0
0
0
matyu20 avatar
Sziasztok! Van egy i5 4440-em és szeretnék hozzá venni egy hűtőt. Nem szeretném overclockolni, csak a stock hűtő elég hangos és ez idegesítő tud lenni, tudnátok ajánlani egyet kb. 5k környékén?
0
0
0
0
Hu-cROPP avatar
Kipróbálom mindenképp! Mert félve játszok, minden verseny után tartok 5 perc szunetet 😃D
0
0
0
0
Puffin avatar
Lehet túlmelegszik valami! Érdemes lenne feltenni az MSI Afterburner progit én megnézni a hőfokokat játék közben!
0
0
0
0
Hu-cROPP avatar
Piero: bocsi, kifelejtettem 😀 AMD Corporation 970A-UD3 AM3+ ...egyébként ha így tolom a game-t, hogy 15-30 percenként lekapcsol a gép..lehet valami gáz?
0
0
0
0
Puffin avatar
Meg akkor tegyél fel egy Win 10-et! Jobban fog futni!
Az alaplap milyen?
0
0
0
0
Hu-cROPP avatar
Piero: köszi a válaszod. Haverom gépe, de kicseréltük a gépünket( az én gépem az adatlapomon található) egyébként hát ez a config: Win7 Ult, AMD fx8350, 16GB RAM, 1TB HDD, AMD radeon hd 7950 gigabyte 3GB.
0
0
0
0
Puffin avatar
Hu-cROPP: cseréld a gyári hűtőt!!! Különben milyen konfigod van?
0
0
0
0
Hu-cROPP avatar
srácok egy AMD Fx 8350-el tolom az ipart, HD 7950-el 16GB RAMon, na szóval az a nagy gond, hogy amikor nagy teljesitmenyű játékot megyek játszani..pl uj nfs most..abnormálisan hangos ez a szaros proci..es 15perc játék után leáll kikapcsol magától a gép...haverom aztmondja hogy ez normalis ennél a procinál, hogy gyárilag nem birja a hűtés..de szeritenm rohadtul nincs rendben..max a gépet cseszem el vele..na ügye arról nem beszéllve hogy marha idegesitő hogy verseny közben leáll a gép.
Valaszokat elore koszi sracok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: a 8350 is meg van 50-55 fokon... A 4170-nek nincs "brutálisan nagy fogyasztása" a maga 125w-os TD keretével. A csúcs i7-ek is 130-150w között vannak...
Isti26: Házad jól szellőzik? Ott is lehet gond.
Mediziner Troll: Igen.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Piero:
Nem is baj, nem szándékoztam 0-ra levenni, egyáltalán nem is hangos. Bár az eddig se nagyon érdekelt 😀
csuz-li:
Oks, köszönöm így logikus. Gyakorlatilag akkor egynek látja a rendszer, csak én tudom hogy fizikailag kettő van.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
"Csak" 125 W a TDP-je nem olyan nagy az. Azt meg tényleg le kéne hűteni annak a cpu hűtőnek.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Teljesen jó az a hőmérséklet, egy brutálisan nagy fogyasztású kártyáról van szó. Majd 85-90 környékén aggódj 😃
0
0
0
0
no avatar
Be van paztazva frissen. De igy is jatek kozbe 70-71 fokos. Mitol lehet?
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Van pasztázva is,vagy csak "vas a vason" ?? Mert állítólag 200w tpd-s procit is lekéne hűtenie neki.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy olyan kerdesem lenne ,hogy van nekem egy AMD fx 4170 proci hozzà egy arctic freezer 13. Jatekok hasznalata kozben akar felmegy 70-75 fokra is. Ez normalis? Ha nem megy jatek akkor ugy 40 fok korul megy. Koszi a valaszokat
0
0
0
0
Zoli73 avatar
H-ECTOR: Szerintem nem. Mivel az a minimum fordulata a CPU hűtődnek.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Omg akkor ez így elég rossz. Szoftveresen nem lehet megoldani valahogy?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
H-ECTOR: Azért nem tudod álítani 900-as fordulat alá, mert annak a CPU hűtőnek az a minimum fordulatszáma, és mivel a CPU hűtőt nem lehet leálítani mint a rendszer hűtőket, ezért a legkisebb fordulaton megy még ha a CPU alacsony hőmérsékleten van akkor is.

Szerk: Tehát kérdésedre válaszolva semmi baj nincs! 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
na most viszont én szeretnék egyet kérdezni:
i5 6500-am van, deepcool gamma 300 hűtővel, és mx-4 pasztával. mivel nem megy fentebb a hőfok soha 50°C-nál, azt gondoltam, állítok rajta kicsit, hogy ha nem szükséges, ne pörögjön annyira. viszont hiába állítgatom biosban, folyamatosan 900-1000 között jár a ventilátor, függetlenül a terheléstől.
[LINK]
a rendszerhűtő ventilátorok ezzel szemben teljesen jól szabályozhatók, 30 fok alatt le is állítja őket, mert így állítottam be. mi lehet a baj?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mediziner Troll: Ha Y csatlakozót használsz, akkor az arra rákötött két ventilátor párhuzamosan megy, hiszen egy helyről kapja a jelet/áramot mind a kettő. Ez csak egy elosztó, nincs bent vezérlés.
0
0
0
0
Puffin avatar
Mediziner Troll: én is hiába akarom szoftveresen 0-ra állítani a proci ventiket, nem engedi. De a panelen le lehet tekerni...
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
H-ECTOR:
Értem, és köszönöm. 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
én úgy tudom, hogy az azt jelenti, hogy az egyik ventitől kapja a jelet, és az összeset az alapján kezeli
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Sziasztok
Sikerült minden, App center tudja külön is kezelni a CPU_OPT hűtőt, olyan 250-300 RPM-mel magasabban is megy mint a CPU hűtő, és nem is állt le semmi. Ahogy nézem engedi is hogy külön kezeljem, csak annyira "letekerni" nem hagyja mint a normál hűtőket, bár ezt nem is szándékoztam. Még1x köszönöm mindenkinek a segítséget.

csuz-li:
Van még egy üres helyem a gépházban. Ha esetleg a későbbiekben oda is beszerelek egyet, akkor az az Y-kábel amit ajánlottál, ugye jól tudom hogy az egyik ventilátort folyamatosan max. fordulaton fogja üzemeltetni?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
A kártyáét felesleges mert ha kevésnek érzed akkor azt szoftveresen is meg tudod csinálni. De 3 pineset is kezeli szerintem, mert ezek csak úgy mint a Sata csatlakozók visszafelé kompatibilisek. Nem lesz vele baj szerintem! 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
[LINK]
Ezzel olyan ventiket is lehet állítani ami csak 3-pines?
Ezzel valahogy tudom a vidikarim hűtését is szabályozni?
Köszi a válaszokat előre is 😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Igazából nekem tök mindegy, de egy kicsit tényleg fura, hogy ha nem használom akkor ilyen laza 17°C körül van. 😃 De ha megfogom a hűtőt akkor az meg kb. épp melegebb mint a kezem úgyhogy az a lényeg, hogy nem melegszik jobban mint eddig! 😀 Köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
csuz-li:
Kösz hogy szóltál, már lerendeltem a hűtőket, jövőhét hétfő-kedd-en kiderül hogy működik-e. Ha nem, akkor veszek egy ilyen Y kábelt a helyi boltban, ez a pár száz forint már nem vág földhöz.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Most miért ne lehetne 40 fok valós érték. Nálam sem megy 40 fok fölé játék alatt a CPU hőmérséklet már linkeltem be képet játék alatt 27 fokos CPU hőmérsékletről is igaz az télen volt.😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Nekem is nagyon gyanús volt... De talán ha erősen gondolok rá akkor igaz lesz! 😆

Szerk. Most nézem, hogy az előző válaszokat nem jelenítette meg, de igen Noctua NH-U12P SE2 van rajta.
0
0
0
0
Bronson avatar
az fx 8xxx szérián el van cseszve a szenzor (a lapon valszeg), sokszor a szobahőmérsékletnél kisebb értéket mutat, ami mint tudjuk, nem lehetséges léghűtéssel 😀 esetedben is nagyon alacsony, szerintem nem valós...
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Igen, de az OC amúgy sem fétisem, csak néhányan írták, hogy nem feltétlen lesz olyan kellemes használni a gépet ezzel a lappal. :/
0
0
0
0
pzolika95 avatar
NoobHUN:

Gyárilag így tervezték, tehát nem lesz belőle gond. Csak ne overclockolj. 😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Noctua volt az előző, de egy pöppet be volt száradva. Ez így dúrva 😲 Amúgy ha már hűtés topic akkor a lapomon ugye nincs hűtés és eléggé melegszik, de nem fagy meg szarakodik és az érdekelne, hogy hosszútávon lehet belőle baj?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerinte ez: Noctua NH-U12P SE2

Legalábbis a gépénél ez van feltüntetve.
0
0
0
0
Puffin avatar
Milyen hűtő van rajta?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
15 fokot simán ad az MX-4 paszta pláne ha elötte valami gagyival volt feltéve a hűtő, vagy ha már kiszáradt a paszta!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
NoobHUN:Miért? Eddig mennyi volt?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Gyerekek, nekem is lenne egy kérdésem! Az létezik, hogy ugye megvettem a 8370E-t és ugyan az a hűtő van rajta mint eddig, csak most MX-4 pasztával és a procit minden program 35-40°C-nak írja játék alatt?
0
0
0
0
Puffin avatar
Nálam a CPU, és a CPU-Optionalt azt egyformán tudom csak állítani, külön-külön nem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mediziner Troll: he nem működik, akkor simán elosztod az alaplapit, ami eredetileg is erre szolgál: [LINK]
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Sziasztok
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. Közben megnéztem a BIOS-t, tényleg lehet állítani a CPU_OPT-on maunálisra, silent vagy fullspeedre is.
Elsőnek auton próbálom ki azért 😀
Köszönöm még1x
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nekem msi lapon van, biosban lehet állítani minden egyes fan csatlakozó profilján, szerintem nálad is működik. Ez alapján, ha annak a csatlakozónak a profilját jól állítod be, nem lesz semmi probléma.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció